Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σας ευχαριστώ παιδιά για το καλωσόρισμα και τις ιδέες σας !
Για αρχή λέω να ξεκινήσω με ένα foldable workbench. Ενώ έλεγα στην αρχή να πάρω έτοιμο (π.χ. worx pegasus), όσα είδα δεν ήταν και τόσο σταθερά και είπα να φτιάξω μόνος μου σύμφωνα με αυτό το βίντεο με κάποιες δικές μου τροποποιήσεις:
Θεωρώ ότι ταιριάζει για αυτό που θέλω για αρχή και επιπλέον μπορώ να αλλάζω την πάνω τάβλα.

• Like
Reactions: anastasg
Αποστόλη, το καλό το πράγμα αργεί να γίνει. Όταν τα βάλεις σε μια σειρά, κάνε μια μινι παρουσίαση να πάρουμε καμιά ιδέα.

Αντρέα, προχώρα το. Το να το φτιάξεις εσύ είναι μια καλή ευκαιρία για εξάσκηση/δοκιμές.

Υπάρχουν κάποια «εργαλεία» που θα χαιρόμουν πάρα πολύ να τα αποκτήσω αλλά δυστυχώς οι τιμές έχουν αρχίσει και πετάνε πρός τη στρατόσφαιρα, τις πιο πολλές φορές αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου. :rolleyes:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: vagos08
Koυτσα κουτσα και καλλιο αργα παρα ποτε η Dewalt αυξανει τα εργαλεια της 12βολτη σειρα.

12βολτο brushless SDS δραπανο, ισχυος 1.1 Joule. Not bad!
Dewalt-DCH072-Xtreme-12V-Cordless-Rotary-Hammer-with-Battery.jpg

Με την μικρη μπαταρια των 3Αh φτανει ομως σχεδον τα δυο κιλα βαρος.
Tο 12βολτο SDS της Μακιτα, brushless και αυτο στα 1.1J, εχει το ιδιο βαρος.

Το αντιστοιχο 12βολτο SDS της σειρας Bosch Pro ακομα το περιμενουμε...😡

αν τα λεφτα δεν ηταν θεμα, για μικρο βαρος θα επαιρνα το αντιστοιχο ryobi που εχει και μονο κρουση σαν σφυρι

Τι να σε κανω που εχεις ακριβα γουστα!!!
Δηλαδη με κατι τετοια δεν συμβιβαζεσα
Μια χαρά συμβιβάζομαι, ήδη έχω το Silverline εδώ και 2-3 χρόνια.
1630672771099.jpeg1630672771099.jpeg

Όσο για το φορτιστή μια χαρά είναι αυτός που έχω, Makita γαρ… ;)
Αυτό που ανέβασα όμως δεν είναι ένας απλός φορτιστής…

οταν λεμε μινι ηλεκτροκολληση, κατι τετοιο θα εννοουμε στο μελλον!

Είχα την εντύπωση ότι η σειρά Atomic της Devalt υπολείπεται σε δύναμη και λειτουργίες σε σχέση με την σειρά XR.
Όμως το συγκεκριμένο είναι το ίδιο σε δυνατότητες με το 887 της σειράς XR αλλά σε εντυπωσιακά μικρότερο μέγεθος.
Υποθέτω ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και ο αντικαταστάτης του 887XR το οποίο πιθανόν να έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά & δυνατότητες.
Πάντως το συγκεκριμένο θα το προτιμούσα με μια νέας τεχνολογίας μπαταρία μικρού μεγέθους 3AH γιατί η 5αρα του αναιρεί το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Ας ελπίσουμε να το φέρουν και στην Ελλάδα σε μια λογική τιμή.

Νικόλα με προβληματίζει το βάρος ειδικά σε συνεχόμενες κολλήσεις ακριβείας και η αποτελεσματικότητα της.
Νομίζω είναι νωρίς για τους Κινέζους, ας βγάλουν πρώτα οι μεγάλες εταιρείες του χώρου και μετά ας τους αντιγράψουν οι Κινέζοι.

• Love
Reactions: nickolas
Είχα την εντύπωση ότι η σειρά Atomic της Devalt υπολείπεται σε δύναμη και λειτουργίες σε σχέση με την σειρά XR.
Όμως το συγκεκριμένο είναι το ίδιο σε δυνατότητες με το 887 της σειράς XR αλλά σε εντυπωσιακά μικρότερο μέγεθος.
Υποθέτω ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και ο αντικαταστάτης του 887XR το οποίο πιθανόν να έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά & δυνατότητες.
Πάντως το συγκεκριμένο θα το προτιμούσα με μια νέας τεχνολογίας μπαταρία μικρού μεγέθους 3AH γιατί η 5αρα του αναιρεί το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Ας ελπίσουμε να το φέρουν και στην Ελλάδα σε μια λογική τιμή.

Νικόλα με προβληματίζει το βάρος ειδικά σε συνεχόμενες κολλήσεις ακριβείας και η αποτελεσματικότητα της.
Νομίζω είναι νωρίς για τους Κινέζους, ας βγάλουν πρώτα οι μεγάλες εταιρείες του χώρου και μετά ας τους αντιγράψουν οι Κινέζοι.
Φαντάζομαι οτι δεν θα δώσουν άλλη μπαταρία γιατί αυτό θα αλλαζε το γενικό κόστος προς τα πάνω (πάνω κάτω ολοι εχουν 12V σειρά θα χάσει έδαφος στην αγορά ) επίσης απο οτι εχω καταλάβει στοχεύουν οι εταιρίες πρώτα το κατασκευαστικό τομέα και ειδικά τις αγορές που παίζουν με ξυλεία , γυψοσανίδες κλπ , εκεί θεωρώ οτι πάνε σε μεγαλύτερες μπαταρίες παραδοσικά . Εκει που βλέπουμε δηλαδή και τα ποιο ειδικά εργαλεία (κάτι τρυπάνια κλπ πχ. makita ). Αυτό που εχω περιέργεια να δω είναι εαν κατασκευαστικά εχουν κάνει εκπτώσεις για να μικραίνει το μέγεθος(θα δείξει στα review ) γατί στην πράξη όπου παίζουν πχ δοκάρια είναι πολύ ποιο άνετο αυτό το εργαλείο για όλα παρά να εχεις και δεύτερο για τα στενά σημεία . Επίσης αναμένω αν ποτέ φτάσουμε και εμείς σαν χώρα στο κατασκευαστικό τομέα τομέα να δουλεύουμε οπως εξω . Τα τελευταία χρόνια συναντώ πολύ γυψοσανίδα και σε σπίτια αlλα πχ σε σκεπές ακόμη παίζουν με καρφιά και σφυρί χειρός (πέτυχα και εναν μάστορα με μιλγουόκι καρφωτικό φυσικά και τον χάρηκα )

Αυτό που εχω περιέργεια να δω είναι εαν κατασκευαστικά εχουν κάνει εκπτώσεις για να μικραίνει το μέγεθος(θα δείξει στα review ) γατί στην πράξη όπου παίζουν πχ δοκάρια είναι πολύ ποιο άνετο αυτό το εργαλείο για όλα παρά να εχεις και δεύτερο για τα στενά σημεία....

Η bosch εδω και χρονια εχει κανει σμικρυνση στα εργαλεια της....ώστε να βολεύουν να μπαίνουν παντού...θεωρω οτι ανάλογα την εργασία χρησιμοποιεις και δυναμικότητα...οποτε καλως γίνεται μιας και οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει από όλες τις πλευρές...
Ειδικά στην σειρά gdr το 18ν έχει μικρύνει σε πλάτος περισσότερο από το 12ν...!!!
20210919_152358.jpg 20210919_152233.jpg

• Like
Reactions: panosX and nickolas
Κι αλλο 20βολτο εργαλειακι ανακοινωσε η Dewalt που αφηνιασε να βγαζει εργαλεια φετος για να μικρυνει το κενο της γκαμας 12βολτων και 18βολτων εργαλειων απο τον ανταγωνισμο που ειναι οντως τεραστιο. Ειδικα με την Milwaukee που ειναι και ο κυριος ανταγωνιστης της.

Εδω το νεο, oμορφο και περιποιημενο, 18βολτο brushless τροχουδακι Dewalt DCS438 με δισκο 78μμ, ιδια διασταση δισκου με το 12βολτο τροχακι της Bosch και τoυ αντιγραφου της Parkside.

Dewalt-DCS438-Brushless-20V-Max-Cut-Off-Tool.jpg

H παμπονηρη μαϊμου Dewalt δεν εβγαλε το εργαλειο σαν 12βολτο, αλλα σαν 18βολτο οπου δεν υπαρχει ανταγωνισμος ακομα. Σωστη κινηση!

Τα καλα του νεου τροχου ειναι η δυναμη του 18βολτου μοτερ (αντιστοιχια στα 550w), η επιλογη κατευθυνσης κοπης και το brushless moter.
Eπισης ειναι πολυ θετικο ειναι οτι εχει led για φωτισμο και ιδιαιτερα επειδη εχει μονιμη θεση για το αλενακι αλλαγης δισκου.

Εαν ειναι μικρο σε διαστασεις και καλοφτιαγμενο ισως το προτιμησω γιατι μου αρεσει η ιδεα ενος ισχυρου μικρου τροχου. Θα κυκλοφορησει καπου μεσα στο τελευταιο τριμηνο του 2021.

Εδω ενα λινκ με παραπανω πληροφοριες.

Σε αυτή τη φάση είμαι και εγώ Μιχάλη . Κατά την προσφιλή τακτική μου , μαζεύω λ7 , για αγορά ενός τροχού μπαταρίας της μπλε στα 18v . Είδα έναν μαστοράντζα να το δουλεύει , και μ΄άρεσε . Βέβαια είχε μαζί του και καμία 10αρια (Ολογράφως ΔΕΚΑ) μπαταρίες procore 6αρες σε ειδική τσάντα , που την είχε κάνει παραγγελία σε μοδίστρα απότι μου είπε . Περνούσαν οπτικές ίνες στη γειτονιά , και χρειάστηκε να κάνουν κοπές στο φρεάτιο του πεζοδρομίου . Ωραία πράματα !!!!

Πολυ ωραια σχεδιαστικα το τροχουδακι...!!!!
Μου αρεσει πολυ....!!!!

Βαγγελη procore 6ah δεν υπαρχει....η 4ah η 8ah..
Παρολα ταυτα ζηλευω την κασταση του μαστορα....!!!
Ο 18V Bosch τροχος με xlock ητανε..;