Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιλαμε για πολλες εναλλακτικες οχι μονο επωνυμες αλλα και ερασιτεχνικες οπως η Parkside, η Lux, η Dexter η Εinhell, η bulle, η total, η borman και αλλες δεκαδες εταιρειες κινεζικες η μη που δεν υπηρχαν πριν 10 η 20 χρονια. Δεν υπαρχει καν ολιγοπωλιο ουτε ειναι δυνατη ρυθμιση της αγορας με τοσους παιχτες, επωνυμους η μη που ανταγωνιζονται για ενα μεριδιο αγορας.

Επισης οχι μονο υπαρχουν αρκετα μεγαλα διεθνη group απο ολες τις γωνιες της γης οπου δεν υπαρχει χωρος για ολιγοπωλιο αλλα ειναι και εντελως αλλο η Βlack&Decker και η Dewalt oπως δεν υπαρχει και καμμια σχεση μεταξυ Milwaukee και Ryobi, ας ανηκουν στο ιδιο group. Αλλη ποιοτητα, αλλη τιμη.

Εαν τωρα ολοι αυτοι μαζι συμπραξουν για καποιο λογο και οργανωσουν καποιο τιμολογιακο καρτελ εις βαρος των καταναλωτων , το συζηταμε :)

Νομίζω πως αυτό υπονοεί ο Λάζαρος.
Σημείωσε πάντως πως από τα παραδείγματα που έδωσες η Bulle, η Parkside και η Einhell, δεν είναι κατασκευαστές αλλά εταιρείες που προμηθεύονται προϊόντα από άλλες εταιρείες, τους αλλάζουν την ταμπέλα και τα πουλάνε. Συνήθως και οι εταιρείες που εφοδιάζουν τα Lidl τα παίρνουν από άλλες ίδιες εταιρείες που τα παίρνουν από άλλες... και μόλις βρήκαμε τον λόγο που η εφορία θέλει έξι μήνες να βρεί σε ποιόν ανήκει ποιός. Δεν θα εκπλησσόμουν αν πουλάνε και εργαλεία Bosch ανάμεσα στα άλλα...

• Like
Reactions: lazarefa
Οπως και να'χει το θεμα Αποστολη, σημερα εχουμε αναμφισβητητα περισσοτερες επιλογες/εναλλακτικες και σε ποιοτητα και σε τιμη απο ποτε αλλοτε.

Παιδιά αυτό που εννοούσα είναι ουσιαστικά αυτό που έγραψε ο Αποστόλης. Με άλλα λόγια προσωπικά προτιμώ μια πιο ισόρροπη ανάπτυξη/μεγέθυνση των παραδοσιακών "παικτών" κι όχι 1-2 από αυτούς να πάρουν φαλάγγι τους υπόλοιπους και τελικά σε βάθος χρόνου είτε να τους σβήσουν είτε να τους εξαγοράσουν. Πχ μου φαντάζει σχεδόν εφιάλτης στο τέλος να μείνουν 3 παίκτες (Stanley - Black & Decker, Bosch, Makita).
Υπό αυτή την έννοια φυσικά και δεν διαφωνώ με την άποψη του Κωστή, ότι ο κόσμος στρέφεται πλέον σε πιο ποιοτικούς κατασκευαστές από ότι παλιότερα (ίσα ίσα κι εγώ το θεωρώ θετικό αυτό, γιατί δίνει κίνητρα στις εταιρείες να ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας και στα εργαλεία που απευθύνονται σε DYIers).
Ωστόσο θα προτιμούσα να υπήρχαν πολλές ποιοτικές εταιρείες/όμιλοι, αντί για 3-4, και μάλιστα με την Bosch να ανεβαίνει υπέρμετρα σε σχέση με τους υπόλοιπους (κι αυτό όχι γιατί τραβάω κάποιο ζόρι ειδικά με την Bosch, ίσα ίσα, απλά γιατί δε θέλω προσωπικά κάποια από τις μεγάλες εταιρείες να "καπελώσει" και τελικά σε βάθος χρόνου να "καταπιεί" κάποια ή κάποιες από τις άλλες σοβαρές εταιρείες).
Υπό αυτή την έννοια πχ, θα προτιμούσα να υπάρχει και σήμερα η παλιά ανεξάρτητη γερμανική Metabo (ή έστω η νυν hHitachi/Hikoki - Metabo να είχε σεβαστό ποσοστό πωλήσεων ώστε να μη διακυβεύεται - ενδεχομένως - η ανεξαρτησία της) ή η Kress και πάει λέγοντας.
Και για να είμαστε ειλικρινείς, μεγάλο ρόλο στο τι επιλέγουν τελικά οι καταναλωτές παίζει το ποια από τις εταιρείες και σε τι βαθμό ελέγχει τα κανάλια διανομής.
Όταν και στο τελευταίο χωριό υπάρχουν έμποροι που δουλεύουν την τάδε "μεγάλη εταιρεία" πχ Bosch, και όχι την ανταγωνίστριά της, πχ Metabo (ή Milwaukee) πόσοι πελάτες πιστεύετε θα μπουν στη διαδικασία να ψάξουν τη λεπτομέρεια στα specs των εργαλείων και να απαιτήσουν/αναζητήσουν το εναλλακτικό στο Bosch (ή όποιο άλλο) όταν ειδικά κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι είτε θα πρέπει να ψάξουν για αγορά σε άλλη περιοχή, είτε να κάνουν ηλεκτρονική αγορά (ειδικά οι επαγγελματίες, που θέλουν το εργαλείο εδώ και τώρα και δεν θέλουν να πειραματίζονται με άγνωστους σε αυτούς εμπόρους, για τους δικούς τους, πραγματικούς ή συναισθηματικούς/υποκειμενικούς λόγους)...

Nεο εργαλειακι μπαταριας απο την Μακιτα :oops:

Makita XGT Cordless 14″ Power Cutter (GEC01)

Makita-GEC01PL-XGT-Power-Cutter-Cutting-Masonry-Cinder-Block.jpg

• Like
Reactions: nickolas
καπου ομως η υλοποιηση δεν στεκει....τι να το κανεις το cordless οταν εχεις ολοκληρο σωληνα νερου? Που σιγουρα θα ειναι συνδεδεμενη σε ηλεκτρικη αντλια?

Eτσι ακριβως ειναι, εχει ενσωματωμενη ρυθμιζομενη αντλια που ρουφαει νερο απο τα διαφορα water attachments που εχει η Makita και πολυ πιθανο και απο καποιο κοινο κουβα.

"It has an integrated water delivery system with a water flow adjustment knob that continuously feeds water... in concrete cutting applications."

Περυσι περιπου τετοιο καιρο η Dewalt ανακοινωνε την παραγωγη νεου τυπου μπαταριων -Dewalt PowerStack- χωρητικοτητας 2Αh για τα εργαλεια της.
DeWalt-PowerStack-battery-Technology-800x298.jpg

Oι νεες μπαταριες δεν απαρτιζονται απο τα κυλινδρικα στοιχεια οπως τις μπαταριες 18650, αλλα απο στοιχεια παρομοια με τις μπαταριες των κινητων τηλεφωνων (pouch cells).

Φετος τον Δεκεμβρη ετοιμαζεται να κυκλοφορησει μπαταρια PowerStack με μεγαλυτερη χωρητικοτητα των 5Αh.
Eδω βλεπουμε τις εντυπωσιακα μικροτερες διαστασεις της νεας μπαταριας σε σχεση με την υπαρχουσα των 5Αh.
Dewalt-20V-Max-PowerStack-Battery-Expansion-2022.jpg

Εκτος απο το μικροτερο μεγεθος και βαρος, η νεα τεχνολογια μπαταριας εχει και αλλα σημαντικα πλεονεκτηματα..
Dewalt-20V-Max-PowerStack-5Ah-Battery-Claims.jpg

Μost powerful... η μπαταρια δινει στο εργαλειο μεγαλυτερη δυναμη και ροπη
Most efficient... η μπαταρια δινει στο εργαλειο περισσοτερη ενεργεια, μεγαλυτερη διαρκεια. Επισης ζεσταινονται πολυ λιγοτερο αρα μπορουν να φορτισουν πιο γρηγορα χωρις θεμα.
Longest Lifespan... η μπαταρια αντεχει περισσοτερους κυκλους φορτισης απο τις παραδοσιακες αρα ζει περισσοτερο.

Εδω περισσοτερες πληροφοριες

Ειμαι βεβαιος οτι μεσα σε μια πενταετια, ολες οι εταιρειες εργαλειων θα χρησιμοποιουν pouch cell μπαταριες για τα εργαλεια τους γιατι η παραπανω τεχνολογια ειναι μονοδρομος.
Απλα δεν μπορουν οι υπαρχουσες μπαταριες να συναγωνιστουν τις νεες που ειναι πιο μικρες, πιο ελαφριες, πιο ισχυρες, πιο παραγωγικες και που εχουν διπλασια ζωη!

Ο γνωστος καλυτερος φακος κεφαλης στην πιατσα (COB led), πιο περιποιημενος, με ονομα (ZEMEK) και σε συσκευασια με Ελληνικα!!

10pKpZ1.jpg

lvzhuRU.jpg

2MSIjzKh.jpg

JuBLTUrh.jpg

W6GS9O5h.jpg

..και με χαρακτηριστικα (specs) κοντα στην πραγματικοτητα, χωρις τις υπερβολες που γραφουν οι συσκευασιες/ιστοσελιδες των αντιστοιχων ιδιων φακων!

Περισσοτερες πληροφοριες οταν κυκλοφορησει στην πιατσα :)

Ναι Μιχάλη type c είναι
Η διαφορά που είδα με ένα άλλο που έχω από banggood είναι ότι αυτό του eshop έχει 3 σκάλες φωτεινότητας

3 σκαλες? Πως ακριβως?
Κανονικα εχουν 4 σκαλες συνολο, δυο σκαλες με το COB led και δυο σκαλες με το κανονικο ΧPE led.

Last edited:
Aποκλειστικά για τα μελη μας και τους αναγνωστες μας, μια ευγενικη προσφορα απο το Ζ-Βike tools για τον φακο κεφαλης ΖΕΜΕΚ για τον οποιο εγραφα εδω.

10pKpZ1l.jpg

Tο λινκ:

Με το κουπονι XIOTIS26 η τελικη τιμη θα διαμορφωνεται στα 11 ευρω.

H εταιρεια Ζ-Βike tools ανηκει στον φιλο Ζαννή Κοκολιά που εχει και το γνωστο Χιωτικο μαγαζι Τoolshouse απο το οποιο ο Κυριακος ειχε εξασφαλισει επισης καποιον εκπτωτικο κωδικο, αν δεν κανω λαθος.

Αυτο το ειδος φακων κεφαλης με τον φωτισμο COB Led ειναι κατα τη γνωμη μου οι καλυτεροι γενικως και ελαφρυτεροι, οπως εχω αναφερει και παλαιοτερα.
Αν και εχω αρκετους φακους κεφαλης, απο τοτε που πρωτοδοκιμασα αυτο το ειδος των φακων πριν αρκετο καιρο, δεν ξαναχρησιμοποιησα αλλον..

Μιχάλη, ευχαριστούμε για το λινκ. Πήρα δύο για τα παιδιά - για μένα είχα πάρει παλιότερα έναν από το BG, τότε που είχε πρωτοξεκινήσει η κουβέντα στο φόρουμ γιαυτούς τους φακούς. Αρχικά είχα στο μυαλό μου το κάμπινγκ αλλά μου έχει φανεί πιο χρήσιμο στο εργαστήρι για βαψίματα και μετρήσεις με ακρίβεια (δυσκολεύομαι να δω τις γραμμές των χιλιοστών χωρίς πολύ φως).

• Like
Reactions: Χιωτης