Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η Μakita λανσαρει τον πρωτο φουρνο μικροκυμματων μπαταριας για τα μαστόρια στο γιαπί !!!! :)

Mε δυο βαθμιδες ισχυος στα 500 και στα 350w, ζυγιζει δεκα κιλα με τις 2 μπαταριες 2.5Ah των 40v.
Με αυτες τις μπαταριες ζεσταινει 11 μεριδες φαγητου η 20 ροφηματα των 200ml. Εδω ενα πινακακι με την λειτουργια σε λεπτα του φουρνου αναλογα τις μπαταριες.

525480f6a313d7585b4db1182560b33bac0f939.jpg

Το γκατζετακι ειναι εχει ανακοινωθει μονο για την Ιαπωνια προς το παρον και κοστιζει γυρω στα 500 ευρω.

και ενα βιντεακι
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μετατροπη πινελου σε διαγωνιο για κοψιματα. κοπηκε με δυο γωνιες....μια που φαιενται, και μια προς το παχος του
βραχηκαν οι τριχες και μπηκε στην καταψυξη...το ψαλιδι δεν μασησε φυσικα

Attachments

• web-110028.jpg
    web-110028.jpg
    219.1 KB · Views: 55
Nεο επαναφορτιζομενο προβολακι απο την Dewalt που θυμιζει αρκετα το καταπληκτικο και αξεπεραστο 12βολτο της Bosch.

The new Dewalt task light, DCL182
Dewalt-DCL182-LED-Task-Light.jpg

Powerful LEDs: Up to 1000 lumens of brightness on high mode.
Οperation : There are 3 brightness modes, 1000, 500, and 250 lumens, with runtime of 3.5, 8, and 12 hours respectively.
Jobsite Tough: Durable housing and IP54 rated for dust and water protection
Pivoting Light Head: Light pivots and rotates to adapt to jobsite needs
USB Charging: Charge integral battery in as little as 85 minutes with cable (included) and 5VDC 3A power supply/brick (not included)
Carabiner: Clip on tool belt or bag for easy storage and accessibility
Magnetic: Two strong magnets on base to mount light on metal jobsite surfaces
Costos: Molis $99 :)

Bγαζει και ενα μικροτερο σε μεγεθος, με την ιδια ενταση και την ιδια τιμη, το DCL183

Dewalt-DCL183-LED-Flashlight.jpg

πολλα καινουρια παιχνιδια ο κολλητος + ενα φυσητηρα μικρο της σειρας XR
2 μεγαλες 54βολτες (9ΑΗ 18βολτ)+ 3 απλες 5αρες , αλυσοπριονο, μεσινεζα, κονταροπριονο, μπορντουροψαλιδο καρυδακια1/2 της φακομ, εργαλειοθηκη πληρης της ingco κλπ
αν και εχει αντιστοιχα βενζινης τα ηθελε να ειναι πιο αθορυβα και βασικα να μην χρειαζονται συντηρησεις κλπ αν και εχει ως επι των πλειστων χιουσκβαρνα και στιλλ σε βενζινας.

το καλο οτι πηρα το 110C (ερωτας) με μια 6αρα απλη και μια 4αρα προ-κορ με την βαλιτσα του μαζι και φορτιστη. εν αναμονη οι ανταπτορες για εργαλεια μακιτα
μου εκανε εντυπωση η ακριβη βαλιτσα της dewalt περι τα 75 ευρω. εξαιρετικη ποιοτητα, υδατοστεγης και με βαλβιδα αερα! αλλο λεβελ ακομα και απο τις βαλτσες της μπος!
δεν εχω δει κατι πιο ποιοτικο σε βαλιτσα εργαλειου.

απο παλιοτερα ειχα δει και το ξαναειδα σημερα, οτι σε συγκριση το 110 με το 796 της ντεβαλτ, το κιτρινο καθεται λιγο καλυτερα στο χερι, ειναι και λιγο πιο ελαφρυ, το 110 ομως εχει λιγο πιο ομαλη λειτουργια και δυναμη. ιδιαιτερα αν εισαι μεσου αναστηματος (και μεγεθους χεριου) . εγω που ειμαι ψηλος και με μεγαλα χερια και παλι το 796 καθεται λιγο καλυτερα στη παλαμη. μαλλον το 110 ειναι φτιαγμενο για ψηλους γερμανους...
μικρες παντως οι διαφορες τους. το απολυτο πιασιμο το εχει το μικρο 18αρι μπος δραπανοκατσαβιδο του που ειχε βγαλει καπνους. τελικα φτιαχτηκε και ειναι μια χαρα.
φυσικα εξαιρετικοι οι φορτιστες της ντεβαλτ ιδιαιτερα ο 54αρης

βεβαια για ψιλοδουλιες δεν αποχωριζομαι το δωδεκαβολτακι μου ουτε φυσικα το 5αρι τοπσακ που το θεωρω ιδαιτερα βολικο στις συνηθεις εργασιες καθοτι 1300 γρ με την μπαταρια μαζι οταν το 110 ειναι λιγο θεριο. θα ζυγιστουν και θα δουλευτουν στο πορεια με μια μικρη μινι δοκιμη τρυπηματων

αλυσοπριον και κονταροπριονο δεν εχουν βγει απο τις ουτες τους ακομα. θα κανουμε καμια μερα ενα τεστακι να σας πω εντυπωσεις. παντως ο φυσητηρας εξαιρετικος

Ωραιο ποστ γεματο ζηλευτα εργαλειακια που ξεχειλιζουν φρεσκαδα και ποιοτητα!
Στο τελος βεβαια, ηθελες δεν ηθελες μας το χαλασες βρε μπαγασα, εκατσες και εμπλεξες παλι το τοψακ. Εκτος θεματος...κοκκινη 🟥 :ROFLMAO:

μα ειναι αστερακι! :) εγω φταιω?
του πηρα του κουμπαρου και ενα παλιο ηλεκτρικο μπορντουροψαλιδο που ειχε της πλακας. ομως το δικο μου μπαταριας του λιντλ ειναι αρκετα πιο αδυναμο. και ηθελα κατι πιο δυνατο.
ετσι πηρα να το κρεμασω σε ενα ξυλινο δοκαρι οροφης βαζοντας μια μεγαλη νοβοπανοβιδα και την εβαλα με το 110. συνηθισμενος απο το τοπσακ, μου κακοφανηκε λιγο το βαρος του, αλλά φυσικα το μπος γελουσε.
σε τετοιες ψιλοδουλιες το τοπσακακι ειναι χρυση τομη μεταξυ βαρους και δυναμης ;)

πολυ καλο εργαλειο μου φανηκε τουτο το κνιπεξ που του ηρθε προσφατα. μελετημενο εργαλειο, με την ασφαλεια ανοιγει λιγο για τις συνηθεις δουλιες ηλεκτρολογου, ανοιγοντας την ασφαλεια, ανοιγει πληρως

polyergaleia-knipex-1396200.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: lazarefa
2165 γρ το bosch 110C με την προ-κορ 4ΑΗ
2236 γρ με την απλη 6ΑΗ

1297 γρ το τοπσακ με τη μπαταρια του και
960 γρ ο δωδεκαβολτος κινεζος με τη συνηθη μπαταρια του , που τις συνηθεις νοβοπανοβιδες του λιντλ τις χωνει ολες μεσα

ενταξει, κοντα ενα κιλο διαφορα απο το τοπσακ δεν περνα απαρατηρητος οταν δουλευεις με τα χερια ψηλα

1680881969706.jpeg

• Like
Reactions: panoss1 and KOSSTV
Νικολα εξαρταται τι θες να κανεις...
Το καθε εργαλειο κανει συγκεκριμενη δουλεια...

Στην θεση στο Bosch θα εβαζα καλα τρυπανια μπετου και θα το ειχα μονο για αυτες τις δουλειες..ολα μαζι στο ανω L-boxx...
Το Topshak για τρυπημα σε ξυλο και γυψοσανιδα με αναλογα τρυπανια σε μαι αλλη..
..και τελος το κινεζο σε μαιαλλη τσαντουλα με μυτες για βιδωμα....

Ετσι θα ειναι ξεχωρισμενα για την καθε δουλεια και ετοιμοπολεμα...!!!!

Ειναι ωραιο το ατιμο το Bosch....!!!!

• Like
Reactions: nickolas
ειναι το προστυχο , ειναι...
δεν θελω να το βαλω για κρουση σε μπετο, (υπαρχουν τα πνευματικα πιστολετα για αυτο αν και θα το τεσταρω πως τα παει σε σχεση με το πνευματικο μπαταριας του λιντλ οταν βρω καλα τρυπανια μπετου) , το θελω περισσοτερο για τρυπηματα σε σιδερα και γενικες εργασιες που απαιτουν δυναμη βεβαια
και δουλευει κυριολεκτικα σαν "ηλεκτρικο" δηλαδη χωρις κραδασμους!

πως λες για τους γωνιακους τροχους , οτι ο καθε ενας στον ρολο του για να κρατανε περισσοτερο?
ακομα πιο πολυ ισχυει για τα δραπανα αυτη η ρηση.
γιατι για παραδειγμα η καταπονηση του αξονα και του τσοκ σε κρουστικη λειτουργια σε μπετο (σε τουβλο ειναι διαφορετικα) καταπονει τα απολυτα ευθυβολα αυτα μερη ενος εργαλειου σαν και αυτο.

τσαντιζομαι οταν βλεπω καποιον που δουλευει με πλαστικο τσοκ και μαλιστα 3/8 με κρουση σε μπετο και μετα παει να μου τρυπησει σιδερα και καμια φορα μασιφ.
ηδη εχει αρπαξει το τσοκ, ο αξονας, τα γραναζια. με αποτελεσμα να αρπαζει και το ιδιο το τρυπανι, ειτε σιδηρου ειτε μπετου μετα.

τουτο το εργαλειο βεβαια ειναι διαφορετικα, η ποιοτητα του τσοκ , του κιβωτιου, και του αξονα σιγουρα, θα το κανει να αντεχει για χρονια σε μπετα αλλά γενικα λεω να το χρησιμοποιησω σε σιδερα και ξυλα μονο. με τα ρομπουστ λαιν και τα -G να ειναι το μινιμουμ ποιοτητας. δεν θελω να του βαλω ουτε καν τα -R

βεβαια σιγα τις δουλιες που εχω, ενας απλος ερασιτεχνης ειμαι. αλλο εσυ που δουλευεις καθημερινα με δραπανα και τροχους.

Last edited:
Να μας το δανείσεις τότε (με το αζημίωτο) εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με δαύτα, να του πιούμε το αίμα όπως πρέπει 😈
Γιατί σε βλέπω να έχεις τύψεις.. 😅

χαχα η αληθεια ειναι οτι λιγες τυψεις τις εχω...
πολυ ακριβο εργαλειο για εναν ερασιτεχνη. 450 ευρω πακετο ειναι αυτο και στα χερια μου θα καθεται το περισσοτερο καιρο. οσο κοστιζουν 10-15 εργαλεια μου!

εν τω μεταξυ εχουμε πει με το κουμπαρο , επειδη τα εργαλεια του (με εξαιρεση του κηπου) καθονται το περισσοτερο καιρο και καλο ειναι οι μπαταριες να κανουν κανα κυκλο, θα μου τις δινει εμενα να τις δουλευω λιγο για να μη σαπισουν . εχει κατι προκορ 8αρες και πεντεμισαρες και μικρες βεβαια. και μια δωδεκαρα προκορ.
8 μπος και 7 ντεβαλτ μπαταριες εχει τωρα , με τις μπος να καθονται.
ξερεις, αμα συνηθισεις με τα φθηνα, μετα παθαινεις ενα πολιτισμικο σοκ :)

εν τω μεταξυ με εξαιρεση κανα δυο παλια εργαλεια, εχει ολα πρωτοκλασατα . που και που τα ψιλοδανειζομαι ή τα ψιλοδουλευω ετσι να μου φευγει η "κ@υλα".
περισσοτερο εχω δουλεψει εγω τα εργαλεια του παρα αυτος!
σκεπτομαι ομως οτι ειναι αμαρτια το να πηγαινει ενας ερασιτεχνης να αγοραζει εργαλεια των 200-400 ευρω. ενα ακριβο κοστιζει 10 φορες επανω αλλά δεν ειναι και 10 φορες καλυτερο για καποιον που τα δουλευει αραια και που.
για εναν επαγγελματια φυσικα αυτο αντιστρεφεται οταν δουλευει καθε μερα με εργαλεια.

τον βλεπω του χρονου που θα ληξει η "ποινη" απο την κυρά του :) , να χτυπαει κανα 150C, (για να αντικατασταθει η βαλιτσα του 110C που μου εδωσε υποτιθεται δανεικη) , κανα τροχακι της ντεβαλτ ή κανα πολυεργαλειο AVT (δεν εχει ανακαλυψει ακομα τα avt της μακιτα στη πραξη και την παντελη ελλειψη κραδασμων γιατι ελαχιστα ασχολειται με εργαλεια) . μεχρι τοτε θα ψωνιζει κανα φακομ και κανα κνιπεξ στα μυστικα :) γιατι του αρεσει το ποιοτικο.
η κυρα βλεπεις μετραει "κουτες", και αν παρει καμια καινουρια βαλιτσα θα τον σκοτιζει. και ξερει η ατιμη οτι οι ακριβες ειναι οι μπλε και οι μαυρες οι μεγαλες . τι τραβανε και οι παντρεμενοι :)

και για αυτο εχω λιγες τυψεις, επειδη εγω τον εστρεψα να μπλεξει με αυτα. ενω τα χρησιμοποιει ελαχιστα.

1680941204166.jpeg

το καθε ραφι της ραφιερας εχει κανα χιλιαρικο πανω του (και παραπανω) για πραγματα που εχει χρησιμοποιησει ελαχιστα.
θα μου πεις απο το να τα ετρωγε στα μπουζουκια, καλυτερα να αγοραζει ποιοτικα εργαλεια
κι αυτο ελαφραινει τις τυψεις μου...

Attachments

• DSC_0810.JPG
    DSC_0810.JPG
    346.4 KB · Views: 48
  • DSC_0811.JPG
    DSC_0811.JPG
    342.6 KB · Views: 46
  • DSC_0813.JPG
    DSC_0813.JPG
    256.4 KB · Views: 47
  • 1680943606511.jpg
    1680943606511.jpg
    215.5 KB · Views: 46
  • Like
Reactions: Χιωτης
Τον καταλαβαινω τον ανθρωπο, ειναι πρωτα συλλεκτης και μετα μαστορας :)

Για τα δραπανακια παντως, εγω κανω το 90% των μαστορεματων μου με τρια σπαστα 7βολτα εργαλειακια των μολις ~500 γραμμαριων εκαστο, που τα εχω παντα διπλα μου. Ειναι ενα 7v Μακιτα παλμικο, ενα 7v Μακιτα κοινο δραπανακι και ενα 7v Dewalt γυροσκοπικο κατσαβιδι. Aπολαυση να τα δουλευεις και τα τρια!!

Επικουρικα διπλα τους ειναι ενα 12v κρουστικο Μακιτα και ενα 4v κατσαβιδακι Bosch Go χωρις σκανδαλη που δουλευει πιεζοντας την μυτη στη βιδα. Απιθανο για καποιες επαναλαμβανομενες εργασιες.

• Like
Reactions: nickolas
οταν ειναι ελαφρια, πραγματι ειναι απολαυση!
ναι ετσι ειναι το φιλαρακι, πρωτα ειναι συλλεκτης και μετα μαστορας. :)
κι αυτος παντως τις περισσοτερες δουλιες του με το μποσακι τις κανει με μπαταριουλα 1.5Α για να ειναι ελαφρυ
πρεπει να του μιλησω για το 7βολτο ντεβαλτ νομιζω... ;)

Νικόλα ο κουμπάρος έχει φτιαξει "οπλοστασιο"...!!!!

Πραγματικά είναι κρίμα να κάθονται τα εργαλεία αυτά και να μην χρησιμοποιούνται και εποιτα να αλλάζεις και σειρά...!!!

Την 12Α Bosch την χρησιμοποιει.;..την θέλει...;:cool:

χαχα , δε πουλαει :)
οι συλλεκτες μονο αγοραζουν ή το πολυ-πολυ αντικαθιστουν με κατι καλυτερο
με τι να αντικαταστησει τη 12αρα?
αλλωστε εχει κανα οχταρι εργαλεια μπος με μπαταρια, οπότε θελει να εχει για μια αναγκη

• Like
Reactions: KOSSTV