Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

καλημερα σε ολους.
θελω να κανω μια πατεντα ωστε να βγαζω και να βαζω ευκολα σε δραπανο εξαρτηματα με στελεχη του 1/4 της ιντσας. πχ τρυπανια μεντεσεδων.
(εχω ενα 12βολτο του λιντλ με αφαιρουμενο τσοκ, αλλα η υποδοχη του 1/4 ειναι κοντη για να κρατησει μεγαλυτερα εξαρτηματα)

προς το παρον σκεφτομαι να παρω δυο ανταπτορες καρε σε 1/4, να ξετρυπησω τον εναν και να τους πιασω και τους δυο στο τσοκ.
η αλλη λυση ειναι να κοντυνω τα στελεχη των εξαρτηματων, τοσο οσο.

αλλα μηπως υπαρχει ετοιμος ανταπτορας 1/4 με βαθια υποδοχη?
τα μακρια καρυδακια 1/4 ποση εξωτερικη διαμετρο εχουν? λιγοτερο απο 10μμ?

Last edited:
την "αλλη λυση" ουτε να την σκεφτεις ! που ξαναακουστηκε να κοντυνεις μπιτακια? :)
δυστυχως δεν αναφερουν στα χαρακτηριστικα τους το βαθος τους αλλά σε ενα καλο σιδηροπωλειο θα βρεις
ποσο βαθος θελεις να εχουν?
να δω μηπως εχω κανεναν να σου πω

υγ
οχι βεβαια. για να εχεις 10 εξωτερικο, πρεπει να ειναι το πολυ Μ6
Μ6 μακρυ καρυδακι δεν εχω δει πουθενα

αλλά να ρωτησω, τι σε χαλαει στο να πιανεις καθε φορα στο τσοκ , ενα μπιτακι ή τρυπανι μεντεσεδων ?

για αυτο που εκανα χθες, ειχα μια αλλαγη καθε μισο λεπτο ή και λιγοτερο

ρε θεριο! :)
αμα κανεις τοσες εναλλαγες , εσυ θελεις και δευτερο εργαλειο. κυκλοφορουν κινεζοι στα 25 ευρω παντως.
δεν μου ειπες ομως, τι βαθος θες να εχει?
κι αν εχω κανα περισευουμενο θα στο στειλω με το μποξ-ναου

• Like
Reactions: Χιωτης
λοιπον, τωρα που ειμαι σπιτι δοκιμασα και ισια ισα χωρα αυτο
εχω ενα που μπορω να το κοψω, ξετρυπισω, να ταπωσω με JB WEld και να βαλω εναν καλο μαγνητη.

υπαρχει πειπτωση το στελεχος να ειναι χωνευτο και κολλημενο, ωστε να βγει με φλογιστρο?

αγνοω. σιγουρα δεν ειναι μονοκοματο, αρα μπορει να διαχωριστει.
ουτε φυσικα ειναι ηλεκτροκολλημενο
κατι κινεζικα τρυπανια της πλακας που ειχα με εξαγωνο στελεχος, μαγκωμενο με παραμορφωση ηταν πιασμενο μεσα στο εξαγωνο. πιθανα και καποια κολλα που ειχε εξατμιστει απο την θερμοτητα. αυτα ειναι φτηνα , πειραματισου και δες

Το κλασσικο ψαλιδι ηλεκτρολογου της Κnipex ειναι αληθεια μαγικο.

Η δουλεια που κανει στην κοπη αλλα και στην λεπτομερη διαμορφωση/καθαρισμο καλωδιων/ινων ειναι καταπληκτικη.
eNToZfzh.jpg

Η κοπη ενος πχ. scart καλωδιου πραγματικα δεν διαφερει σε ευκολια απο την κοπη ενος σπαγγου!!
IqystV4h.jpg

Εκοβα τις προαλλες ενα πλαστικο σωληνα σε κομματακια για να κανω καλουπια για ρητινη και με ταλαιπωρησε το καθαρισμα των τομων απο τις κοπες με την πριονοκορδελα.

Σαν απο θαυμα θυμηθηκα το νεο εργαλειακι της Κνιπεξ, τον κοφτη πλαστικων σωληνων και δακτυλιων στεγανοποιησης που ειχαμε δει περυσι. Το Κnipex Bix.
maxresdefault.jpg

Εδω ενα συντομο βιντεο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eδω ενα πιο αναλυτικο βιντεο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Yπαρχει στην Ελλαδα απο 25+ ευρω στο Skroutz

Eγω το πηρα απο το αμαζον γερμανιας μαζι με αλλα πραγματα που θα αγοραζα ουτως η αλλως. Δεν ειναι ακομα διαθεσιμο (pre order) αλλα δεν το βιαζομαι.

Οταν ερθει με το καλο θα το παρουσιασω στα Εργαλεια Χειρος. Κοβει σωληνες εως 50μμ διαμετρο.

Πραγματικά τα εργαλεία της Knipex είναι κορυφή. Πολύ καλά πράγματα βγάζει και η θυγατρική της η Rennsteig , που ήταν παλιά και πιο φτηνά .Είχα πάρει πριν χρόνια μια σειρά πόντες της Rennsteig στα εννιά (9) euros ,https://www.amazon.de/Rennsteig-Wer...74-8a94-94654cbc3d6c&pd_rd_i=B0085V5RQS&psc=1
και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Τώρα ακρίβυναν και αυτοί .

Για την ιστορία και μόνο, η Rennsteig ήταν παλιά (1959) ανεξάρτητη εταιρεία εργαλείων που έβγαζε (κυρίως) κορυφαίας ποιότητας πένσες γκριπ και συναφή (πενσοειδή) εργαλεία, όπως και πόντες, ζουμπάδες κλπ.
Αυτή παρήγαγε ήδη από παλιότερα, κάποια από τα αντίστοιχα εργαλεία για την Knipex.
Κάποια στιγμή (1991) εξαγοράστηκε από την τελευταία, αλλά εξακολουθεί και βγάζει εργαλεία με το δικό της σήμα. Περισσότερα εδώ για τον όμιλο εταιρειών της Knipex:

Αληθινη φωτο!
Benchtop-Combination-Disc-and-Belt-Sander-Clones-Hero.jpg

12 μαρκες που πουλανε τα συγκεκριμενα τριβεια με τα ιδια χαρακτηριστικα, τα φτιαχνουν προφανως στον ιδιο κατασκευαστη... Αλλαζει μονο το χρωμα!
Δεν υπαρχει ουτε η διαθεση αλλα κυριως ουτε και το χρημα για κατι το πιο προηγμενο η πιο διαφορετικο, και αυτο ειναι κακο για τους καταναλωτες.
Ισως φταιει βεβαια και η σχετικα μικρη ζητηση για αυτα τα συγκεκριμενα τριβεια.

Δε νομίζω οτι έχει να κάνει με τη μικρή ζήτηση.
Τα ίδια ακριβώς γίνονται με πάρα πολλά εργαλεία και κυρίως παρελκόμενα.
Αρκεί να ρίξει μια ματιά κάποιος στο τι γίνεται με τα μπιτς και τα τρυπάνια.

• Like
Reactions: ΙΝΠ
Καλησπέρα,
μήπως ξέρει κάποιος μαγαζί που να κρατάει παλιό stock σε εργαλεία stanley; Θέλω να αγοράσω το κατσαβίδι καστάνιας stanley 68-010, αλλά το παλιό μοντέλο που ήταν σκυλί.

Attachments

• Screenshot 2023-03-05 234153.png
    Screenshot 2023-03-05 234153.png
    167.2 KB · Views: 42
  • s-l1600.jpg
    s-l1600.jpg
    163 KB · Views: 43