Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ε βαλε καμια φωτο να χαρουμε με τον "πονο" σου ντε!!!
Οπως το πες.. Μεγαααλο βιτσιο!!

Θελεις να δεις πονο??? Διψας για αιμα...

Τα παραπανω ειναι πταισματα....

Το παρακατω .... πονημα εκτος απο 18 μηνες πολυωρης καθημερινης(-νυκτοις) σχεδον ενασχολησης, μου κοστισε πολυ - εκτος απο τον κοπο - σε χρημα για εργαλεια, χειρος & ηλεκτρικα, μυωπια & αστιγματισμο. Ευτυχως οταν τελειωσε, μου περασαν αυτα, και εκεινα τα εργαλεια ειναι εδω και 12 χρονια σε κουτες...

Aγαπημενο - μην ρωτας γιατι, ηταν το 0,3mm τρυπανακι ....
Ενα μονο στοιχειο: 1836 (ναυτικοι) κομποι στα σκοινιά.

Καταχραζομαι τον χωρο τωρα...
(οι φωτος απο κινητο...)

ΗMS SERAPIS
by Ntinos

Last edited:

^ τις ντελαπαρισα....
Θα στρωσει ο σβερκος σας....

Κανας Διαχειριστηηηηηςςςς

Μπραβο σου, καταπληκτικη δουλεια!

Τα κανονακια που τα παρηγγειλες, σε τορνατζη? Τα πανια πως τα παλαιωσες? Τα ξυλακια του σκαριου και της κουβερτας εσυ τα εκοψες και λυγισες? Ειχες σχεδιο?

Ρωταω γιατι εχω κατσει διπλα σε μαστορα που εφτιαχνε τετοια σκαρια (μεχρι 1.80 υψος!) και η διαδικασια, αν και πολυμηνη και κοπιαστικη, δεν περιγραφεται, ειναι μαγικη!!

Επαναληψις

Θελεις να δεις πονο??? Διψας για αιμα...

Τα παραπανω ειναι πταισματα....

Το παρακατω .... πονημα εκτος απο 18 μηνες πολυωρης καθημερινης(-νυκτοις) σχεδον ενασχολησης, μου κοστισε πολυ - εκτος απο τον κοπο - σε χρημα για εργαλεια, χειρος & ηλεκτρικα, μυωπια & αστιγματισμο. Ευτυχως οταν τελειωσε, μου περασαν αυτα, και εκεινα τα εργαλεια ειναι εδω και 12 χρονια σε κουτες...

Aγαπημενο - μην ρωτας γιατι, ηταν το 0,3mm τρυπανακι ....
Ενα μονο στοιχειο: 1836 (ναυτικοι) κομποι στα σκοινιά.

Καταχραζομαι τον χωρο τωρα...
(οι φωτος απο κινητο...)

ΗMS SERAPIS
by Ntinos

Μπραβο σου, καταπληκτικη δουλεια!

Τα κανονακια που τα παρηγγειλες, σε τορνατζη? Τα πανια πως τα παλαιωσες? Τα ξυλακια του σκαριου και της κουβερτας εσυ τα εκοψες και λυγισες? Ειχες σχεδιο?

Ρωταω γιατι εχω κατσει διπλα σε μαστορα που εφτιαχνε τετοια σκαρια (μεχρι 1.80 υψος!) και η διαδικασια, αν και πολυμηνη και κοπιαστικη, δεν περιγραφεται, ειναι μαγικη!!

Μερσι !

Τα κανονακια (το μεταλικο τμημα τους) ηταν οπως τα βλεπεις, μεσα στο κιτ (AEROPICCOLA)
Ολο το συστημα (κανονι) εχει περι τα 50 σκατουλιδια. Σχοινια, καρφια, ροδες & αξονες αυτων κλπ

Τα πανια τα "βαπτισα" μεσα σε νερο με κασια

Τα ξυλα της κουβερτας (λεμονια), της καρινας (λεμονια απο μεσα - καρυδια αυτο που φαινεται) και τα δυο μαυρα ζωναρια (μαονι), τα λυγισα, εκοψα, φαλτσαρισα με διαφορες τεχνικες και εργαλεια.
Συνηθως οι διαστασεις αυτων των μικροσποπικων μαδεριων ειναι 90 (ή 110) Χ 6 (ή 5) Χ 2 mm. H καρυδια που βλεπεις ηταν 90Χ4Χ0,5mm

Τα μοναδικα σχεδια που ειχε το κιτ αυτα (απο σελιδα 77), χωρις να περιγραφονται ομως τα βηματα

Last edited:

Καταλαβα. Μπραβο σου και παλι. Αυτο ειναι χομπυ, οχι αστεια!

Ευχαριστω, αλλα το εχω κοψει....

Με εφαγε το AV.... αλλα καποια στιγμη θα το ξαναξεκινησω σε ενα μικρο δωματιακι με ενα τραπεζι, μια καρεκλα τα εργαλεια μου και ενα αναλογικο ραδιοφωνακι...

Τι κανουν τα cone drills ?

Τα χρησιμοποιεις κυριως σε λαμαρινες που θες να κανεις τρυπες διαφορετικης διατομης.
Δεν αλλαζεις bit στο τρυπανι διοτι το cone drill bit εχει βηματα διαφορετικων διαμετρων. Πας απο το λεπτοτερο στο μεγαλυτερο και κανεις τρυπα οσο μεγαλη θελεις χωρις να αλλαξεις τρυπανακι.

Τα χρησιμοποιεις κυριως σε λαμαρινες που θες να κανεις τρυπες διαφορετικης διατομης.
Δεν αλλαζεις bit στο τρυπανι διοτι το cone drill bit εχει βηματα διαφορετικων διαμετρων. Πας απο το λεπτοτερο στο μεγαλυτερο και κανεις τρυπα οσο μεγαλη θελεις χωρις να αλλαξεις τρυπανακι.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ εργαλειο!.. να αυτο εχω
http://www.ebay.com/itm/Step-Drill-...097&pid=100033&prg=1011&rk=3&sd=181044152625&

Nαι, λεγεται και step drill.

E, οχι και απολυτως απαραιτητο εργαλειο ακριβως.. Mπορει γι αυτους που το χρησιμοποιουν συχνα.

...η βεβαια και για αυτους που τα μαζευουν για τη χαρα, απλως να τα εχουν, μην τυχει και χρειαστει... :)))

για εργαλειοθηκη all round και για κατασκευες diy δε θα μπορουσα να με φανταστω να μη τα εχω!!

παραγκειλα αυτα ακριβως που ειχα απτο ebay... ειναι σουπερ..

Καλημερα στην παρεα!

Για τους φιλους ποδηλατες που δεν εχουν πολυ χωρο μια εξαιρετικη λυση την οποια εχω και εχει απο σημερα το LIDL ειναι η εξης

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_31018.htm

GR_79096_01_b.jpg

Ετσι το εχω πανω απο το κρεβατι μου εδω και ενα χρονο στο δωματιο μου.
Ανεβοκατεβαινει σε δευτερολεπτα και την ειχα φερει απο αγγλια σε διπλασια τιμη.

Επισης αυτη η τρομπιτα φουσκωνει μεχρι 140 psi απροβληματιστα και για τα χρηματα της ειναι παραπανω απο εξαιρετικη επιλογη.

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_31039.htm