Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σιγουρα θα σε καλυψει ακομα και συλλογη να κανεις.
Εμενα με καλυπτει μια χαρα το δικο μου που εχω καποιες αρκετες ντουζινες στη συλλογη..

Το αλλου ειδους ακονισμα, το επαγγελματικο ας πουμε, που θελει τεχνη και προσπαθεια, εχει απηχηση μονο σε "τρελλαμενους" η σε παρα πολυ μερακληδες.
Εχει και αυτο τη χαρη του αλλα δεν ειναι για τους πολλους.

Παιδια χρειαζομαι για ενα Σαββατοκυριακο μια μικρη μπετονιερα να φτιαξω τα πεζοδρομεια μου στο εξοχικο.
Εχει καποιος εμπειρια-γνωμη???

Δεν εχω ακουσει να νοικιαζονται μικρες ηλεκτρικες μπετονιερες. Μεταχειρισμενες μικρες κανουν κανα κατοσταρικο.
Αυτο που πρεπει να προσεξεις μονο ειναι να εχει τη δυνατοτητα ευκολης μεταφορας με ροδακια για να μπορεις να ετοιμασεις το μπετον κοντα σε ρευμα και να το μεταφερεις οπου θες.

Σκεφτεσαι να καλουπωσεις και να κανεις πεζοδρομιο αποκλειστικα απο μπετον η να φτιαξεις τις χαλασμενες πλακες?

Μιχαλη καλημερα!

Θελω να φτιαξω τα πεζοδρομια μου στο εξοχικο.
Εριξε πριν καμια 4ετια ο δημος ασφαλτο (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και εφτιαξε μονο το κρασπεδο.
Μεσα λοιπον εχει χωμα με αποτελεσμα να γινεται χαμος απο αγριοχορτα.

Και δεδομενου του οτι τωρα δεν προκειται ποτε να τα συνεχισει πρεπει να το κανω εγω.

Εχουμε λοιπον 20 μετρα επι 1,20 πεζοδρομιου γυρω απο τις 2 πλευρες που θελουν φτιαξιμο.
Θα το εξομαλυνω με 3Α και θελω ειτε να ριξω κανα 10αρι ποντους τσιμεντο χρωματισμενο με τσιμεντοχρωμα σε μπεζ αποχρωση ειτε 5 ποντους με πλακες πεζοδρομειου απο πανω.
Δεδομενου ομως πως οι πλακες εχουν κανενα 10αρικο το τμ ισως γινει με τσιμεντακι.

Η HSS στη χαμοστερνας νοικιαζει μικρες φορητες αλλα οσο και να κανουν νομιζω δε θα αξιζει τον κοπο.
Ειδα καποιες στα 150-160 λιτρα με κανενα 300+ της BRAVA και προς εκει κλεινω.

Που εχεις βρει να πωλουνται μεταχειρισμενες?

Για σχεδον τον ιδιο λογο εψαχνα ηλεκτρικη μπετονιερα για το σπιτι στο χωριο πριν απο περιπου 5 χρονια. Τοτε εψαχνα για αγορα μεταχειρισμενης.
Αν βαλεις "ηλεκτρικη μπετονιερα" στο google θα σου βγαλει και μεταχειρισμενες, αλλα δεν βολευε διοτι ηταν Αθηνα Θεσσαλονικη οι περισσοτερες και το μεταφορικο ηταν προβλημα.
Οποτε το μπετον το εριξα με τον ..παραδοσιακο τροπο, χειροποιητα..πηρε καποιες μερες παραπανω αλλα μου ηρθε φτηνοτερα :)

Ωραια ιδεα με το τσιμεντοχρωμα. Σιγουρα αξιζει καινουρια αν την χρησιμοποιεις συχνα, 2-3 φορες το χρονο. Μπορεις να την νοικιαζεις κιολας!

Καμιά πρόταση για επιλογή για multi tool, π.χ σαν αυτό http://www.fasttech.com/products/19...-g301b-multi-tool-pliers-hunting-camping-with

Δεν θα χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση αλλά σε περίπτωση που το χρειαστώ καμιά φορά. Να μην είναι και της πλάκας όμως και μου διαλυθεί με την πρώτη.

Ειχε ενα παρομοιο το Lidl γυρω στα 10 ευρω, εξαιρετικη τιμη για την ποιοτητα, την περασμενη βδομαδα, και ισως να εχουν περισσεψει και να βρεις και αυτη τη βδομαδα.

Το συγκεκριμενο στο FastTech δεν το ξερω αλλα μου φαινοται πολλα. Ισως να επαιρνες καποιο αλλο στα μισα λεφτα απο εκει.
http://www.fasttech.com/products/0/10001881/1136204-jeep-multi-tool

Σε αυτήν την αγορά θα προτιμήσω κάτι φθηνότερο, κάποιο μάλλον απο fasttech.

Μου φαίνονται πάρα πολλά τα 50 για κάτι που δεν θα χρησιμοποιώ συνέχεια.

Μιχαλη καλημερα!

Θελω να φτιαξω τα πεζοδρομια μου στο εξοχικο.
Εριξε πριν καμια 4ετια ο δημος ασφαλτο (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και εφτιαξε μονο το κρασπεδο.
Μεσα λοιπον εχει χωμα με αποτελεσμα να γινεται χαμος απο αγριοχορτα.

Και δεδομενου του οτι τωρα δεν προκειται ποτε να τα συνεχισει πρεπει να το κανω εγω.

Εχουμε λοιπον 20 μετρα επι 1,20 πεζοδρομιου γυρω απο τις 2 πλευρες που θελουν φτιαξιμο.
Θα το εξομαλυνω με 3Α και θελω ειτε να ριξω κανα 10αρι ποντους τσιμεντο χρωματισμενο με τσιμεντοχρωμα σε μπεζ αποχρωση ειτε 5 ποντους με πλακες πεζοδρομειου απο πανω.

10εκατοστα αμα πατανε αμαξια πανω ειναι ταμαμ..αν δε παταει αμαξι και λεπτοτερο αρκει. α προτημα χαλικακι χοντρο για μεσα στο μπετο οχι γαρμπιλακι και βαλε και κανα πλεγματακι μεσα ε?. κανα αραιο 15χ10 αρκει, και μη τσιγκουνευτεις το τσιμεντακι. βαζε λιγακι παραπανω να μην τριβεται ευκολα ..
Προταση - αμα εχει εκει κοντα καμια μαστοραντζα κοιτα μπας και εισαι τυχερος και βρεις τιποτα σταμπες, να το κανεις σταμπωτο.. και ουτε πλακες ουτε τιποτα αφου ειναι πεζοδρομιο..
αμα ησουνα εδω με χαρα να σου δινα την δικια μου μπετονιερα.. της ηλεκτρικες δε τις χωνεψα μονο και μονο επειδη δε μπορεις να την πας οπου θες.. αλλιως ειναι μια χαρα..

Συμφωνω απολυτα με τον Σιφη για τις σταμπες!!
Εχω βαλει εδω και 10 χρονια στον κηπο, σε ενα μερος κατω απο περγκολα για να ψηνω, και ειναι ονειρο.

Σε αυτήν την αγορά θα προτιμήσω κάτι φθηνότερο, κάποιο μάλλον απο fasttech.

Μου φαίνονται πάρα πολλά τα 50 για κάτι που δεν θα χρησιμοποιώ συνέχεια.

Τελικα το Lidl εχει το πολυεργαλειο απο Δευτερα 20 Μαιου.
Πριν αγορασεις απο Κινα, ριξε μια ματια, πιστευω οτι ειναι ανωτερο ποιοτικα και πολυ φτηνοτερο, βγαινει στα 6.99 ευρω με τη θηκη του.

Σιφη ευχαριστω!!!

Ναι συμφωνω για το τσιμεντακι σε μεγαλυτερη αναλογια και ενα μπετονακι Revinex και πλεγμα μεσα στο τσιμεντο!

Για να δω τι θα κανω.

Μαλλον με βλεπω για μια BRAVA η BETOMIX γαλλιας που διαιρουνται κιολας για ευκολοτερη μεταφορα!

Μακαρι να ειχα τις σταμπες που λες αλλα που να τις βρω εδω...

Το πηρα προσφατα και σιγουρα αξιζει τα χρηματα, μιας και αποπνεει στιβαροτητα -σοβαροτητα ,πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης-βαφης και οταν "βγαζεις" τα διαφορα εξαρτηματα του για χρηση τα "κλειδωνεις" για μεγιστη σταθεροτητα .
Εγω θα το ξαναεπαιρνα ,αν δεν εχεις κατι αντιστοιχο χτυπα αφοβα...

Θα ήθελα την αποψη σας για την αγορά ενος πολυμετρου για ερασιτεχνική χρήση. Σε λιγες μερες θα παραγγειλω καποια πράγματα απο fasttech
υπάρχει κατι αξιολογο απο εκει ( http://www.fasttech.com/search?multimeter ) ή να παρω κατι επο εδώ ?

Αν ειναι αποκλειστικα για ερασιτεχνικη χρηση , δηλαδη να μετρας φακουδακια, μπαταριες και λοιπα συναφη σε DC ρευμα, αξιζει τον κοπο να δοκιμασεις ενα τετοιο φτηνο.

Διαφορετικα μην ρισκαρεις και θα πρεπει να κινηθεις σε πολλαπλασια τιμη για προφανεις λογους ασφαλειας, αξιοπιστιας αλλα και ακριβειας.

και αν απρεις κατι φθηνο κοιτα να αγορασεςι και νεα καλωδιο, πιο χονδρα απο αυτα που βαζουν στο κουτι. Γιατι θα μετρας αλλα αντι αλλων στα αμπερ.