Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χμμ..ενδιαφερουσα αποψη που με κατατασσει παραυτα στους "μαιμου" ερασιτεχνες/χομπιστες!!

Εχει την πλακα του ομως, γιατι το δογμα 'βαστα και περιμενε' δεν λεει. Life is short :ADFADF1:

στις μερες μας, δεν μπορουμε ολοι (οι χομπιστες) να δωσουμε 150 ευρω για ενα bosch οσο καλο και αν ειναι.

Προσωπικα εχω ηδη αρκετα εργαλεια της bosch , μπλε και πρασινη σειρα και στο ενα δραπανο (μπλε) ειχα στραβωμα του αξονα χωρις ιδιαιτερα κακη χρηση (λογω απειριας).
Μου το επισκευασανε μεν, αλλα δεν ειναι οπως πριν.

Δεν λεω φυσικα οτι δεν εναι καλα εργαλεια ή οτι δεν αξιζουν, αλλα αν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου αξιοπρεπως με το 1/3 της τιμης , γιατι οχι ?

Σημερα στο Lidl, ενα εργαλειο μαλλον για γεροντες αλλα ειναι και oλιγον γκατζετ για νεωτερους :)

Aluminium Gripper. Λαβη αλουμινιου για να πιανεις ευκολα πραγματα γυρω σου χωρις να σηκωθεις :))

Eχει και μαγνητακι στην ακρη!! 5 ευρω..

D7K_2844.jpg

ενταξει, ειπαμε … δεν θα ειναι "ισαξιο" ενος καλου Bosch των 100+ ευρω, αλλα αμα κανουμε τη δουλεια μας γιατι οχι ?
Δεν το θελω για πολυ βαριες δουλειες και δεν με νοιζει ποση ωρα θα κανει να φορτισει ή ποση ωρα διαρκει .

Αρκει να ειναι αξιοπιστο και σχετκα δυνατο…. αληθεια τι μπορει να τρυπησεις μ αυτο ?

βρηκα και το manual…. http://www.lidl-service.com/static/2844517/56846_GR.pdf

για να βοηθήσω και γω λιγάκι ...
δεν νομίζω ότι είναι αυτό το μάνιουαλ
αυτό πρέπει να είναι από το προηγούμενο μοντέλο
το σωστό είναι μάλλον αυτό http://www.lidl-service.com/static/44223959/86583_EL.pdf
και που είναι σχεδόν ίδιο με αυτό http://www.einhelltools.co.uk/product-list.php?pg1-cid1008.html
εμένα με προβληματίζει περισσότερο αυτό το σύστημα που έχει, όπου για ευκολία (δηλ. χωρίς μετατροπέα)
βγαίνει το τσοκ για να υποδεχθεί κοινά εξάγωνα bits (κατσαβιδιού, ίσιο, σταυρωτό κλπ)

δηλ. με προβληματίζει πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το τσόκ και ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο κοινό τσοκ

ο sifis_samos ανέφερε ότι παίρνει μπαταρίες 18650.
αυτό από που το συμπέρανες, γιατί αν είναι έτσι, όντως είναι θετικό!

ή με κάποιο από αυτά: http://www.einhelltools.co.uk/product-list.php?pg1-cid193.html
... θου Κύριε, φύλαξον τον δούλον σου από την .... παγκοσμιοποίηση

όπως μάλλον θα καταλάβατε:
τα parkside φτιάχνονται από την einhell στην κίνα
η einhell βγάζει πάρα πολλά μοντέλα και με διάφορα ονόματα (κόκκινη σειρά, μπλέ σειρά, powerfix, florabest κλπ κλπ)

τα parkside τα φτιάχνει για λογαριασμό του λιντλ, γιατί δεν έχω δει να κυκλοφορούν σε άλλα καταστήματα

παρόμοια μοντέλα βγάζει και με το όνομα einhell (από όσο είδα, δεν είναι ακριβώς τα ίδια)

τώρα και πέρα από οτιδήποτε άλλο, έχει σημασία να καταλάβουμε ότι υπάρχουν διάφορες βαθμίδες ποιότητας
δηλ. π.χ. τα κόκκινα είναι πιο καλά από τα μπλέ
δεν ξέρω που βρίσκονται τα παρκσαιντ σε σχέση με αυτά

και δεν ξέρω πια και πόση σημασία έχει, αφού μπορεί να ισχύουν άλλα του χρόνου...

εταιρίες (με όχι γνωστά στο κοινό ονόματα) στήνουν ή και αγοράζουν labels
και μετά πειραματίζονται με τα labels αυτά σε διάφορες κατηγορίες καταναλωτών, με γνώμονα το περισσότερο κέρδος
και με σχετική ασφάλεια, αφού και να καεί ένα όνομα (label) ...
... μικρή η ζημιά, θα χρησιμοποιήσουν το άλλο

ε, και μεις φασολάκια ξου και φασολάκια (χωρίς ξου) δεν πωλούσαμε?

Καλη πληροφοριση!

Παντως οταν μια εταιρεια του μεγεθους της Lidl βαζει το ονομα της, προσεχει τις προδιαγραφες κατασκευης.

Και αυτο ειναι εμφανες γιατι οσα parkside εχω, δεν εχουν παρουσιασει κανενα προβλημα, οσο και να τα εχω ταλαιπωρησει.

Βοsch και Μakita δεν ειναι, αλλα την δουλεια (κυριως του ερασιτεχνη) την κανουν και με το παραπανω.

Επιπλεον αυτη η μοναδικη 3ετης εγγυηση μου δινει μια αισθηση σιγουριας για την ποιοτητα και η δυνατοτητα επιστροφης (χρηματων) σε περιπτωση σφαλματος ειναι το κερασακι στην τουρτα.

Ειρηνη ημιν!!!

Εγω εχω 2 δραπανακια GSR-10.8-2-Li και εχω μπει σε διαδικασια να σκεφτομαι να παρω και το παρκσαιντ το Σαββατο!!!!

Μιχαλη με ηλεκτρονικη δηλωση του εργαλειου αποκτας 3 χρονια εγγυηση.
Τουλάχιστον αυτο εχω εγω με τα μικρα.

Ειρηνη ημιν!!!

Εγω εχω 2 δραπανακια GSR-10.8-2-Li και εχω μπει σε διαδικασια να σκεφτομαι να παρω και το παρκσαιντ το Σαββατο!!!!

Μιχαλη με ηλεκτρονικη δηλωση του εργαλειου αποκτας 3 χρονια εγγυηση.
Τουλάχιστον αυτο εχω εγω με τα μικρα.

Τι θα κερδίσεις επιπλέων που δεν έχεις παίρνοντας το Parkside έχοντας είδη δυο GSR ?

Επισης εχω 2 εργαλεια ΕΙΝΗΕL που για τα χρηματα τους ειναι αστερακια!!!!

Aπ'οτι καταλαβα το ιδιο εργοστασιο στην Κινα παραγει και τα einhel και τα parkside.

Μιχαλη απο οσα διαβαζω παραπανω και αν ειναι σωστα το ιδιο καταλαβαινω και εγω.

Αλλα και αυτο να συμβαινει η Einhell για εμενα ειναιη καλυτερη απο τις οικονομικες σειρες εργαλειων.

Οποτε δεν ειναι αρνητικο αυτο για τα παρκσαΐντ.

Φιλε Γιαννη τα Bosch ειναι τα καλα μου εργαλεια, το παρκ θα παει να μεινει μονιμα στο εξοχικο σαν μικρος βοηθος ενος Dewalt 14,4 Volt.

Για 40 ευρω θα αναλαβει εκεινο τα βιδω-ξεβιδωματα.

Κυριακο, την δουλεια στο πηγαδι αρχισες? :))

Μιχαλη απο οσα διαβαζω παραπανω και αν ειναι σωστα το ιδιο καταλαβαινω και εγω.

Αλλα και αυτο να συμβαινει η Einhell για εμενα ειναιη καλυτερη απο τις οικονομικες σειρες εργαλειων.

Οποτε δεν ειναι αρνητικο αυτο για τα παρκσαΐντ.

Φιλε Γιαννη τα Bosch ειναι τα καλα μου εργαλεια, το παρκ θα παει να μεινει μονιμα στο εξοχικο σαν μικρος βοηθος ενος Dewalt 14,4 Volt.

Για 40 ευρω θα αναλαβει εκεινο τα βιδω-ξεβιδωματα.

Για την χρήση που προορίζεται μια χαρά είναι.

Εγώ σκόπευα να πάρω ένα μικρό όπως το Bosch GSR 10,8-2-LI ή Bosch GSB 10.8 2-LI μόνο σώμα μια που είχα 10,8 μπαταρίες και φορτιστή αλλά οι τιμές τους είναι υψηλές σε σχέση με την full έκδοση δηλαδή μαζί με 2 μπαταρίες + φορτιστή + LBOXX.

Κάνοντας όμως μια έρευνα στο Internet έπεσα πάνω στο παρακάτω :

88963.jpg
624736_00.png

Το οποίο έχει το ίδιο μήκος με το GSB 10.8 2-LI αλλά στα 18v και με 2*1.5Ah με 45 Nm.

Η τιμή λογικά θα είναι γύρω στα 250 ευρώ αφού το GSB 18 V-LI με 2 μπαταρίες 3.0 Ah σε L-BOXX με 67Nm έχει 299 ευρώ (στην Αγγλία έχει 235 αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα).

Επίσης θα μπορώ να κάνω χρήση και των 2 μπαταριών 18v 3.0 Ah του GSB 18 VE-2-LI για μεγαλύτερη αυτονομία όπου χρειάζεται.

Στην Ελλάδα δεν έχει κυκλοφορήσει αλλά αναμένεται. Μάλλον θα περιλαμβάνεται στον καινούργιο κατάλογο προσφορών του Ιουνίου που αναμένεται από την Bosch εδώ.

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

για επανεφορτιζομενο αυτο το bosch ειναι πολυ καλο (για τα χρηματα του αμαζον)

http://www.amazon.co.uk/Bosch-Cordl...71130439&sr=8-3&keywords=bosch+cordless+drill

στις 90 λιρες το ειχα παρει και βλεπω οτι εχει πλησιασει και τις 70(και χωρις μεταφορικα).
απλα πρεπει να περιμενεις οταν πεφτει η τιμη στο αμαζον.
με μια ματια στο σκρουτζ πρωτο καταστημα 150 ευρω και δευτερο 190 :7SFGSFG:

και 2 φωτο απο το δικο μου.(κομπλε με τρυπανακια και μυτες-δεν ξερω εαν τις εχω ξαναβαλει αλλα δεν πειραζει :BDBDG54:

dscf6772p.jpg

βεβαια δεν μιλαμε για συγκρισεις με την μπλε σειρα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

στις 90 λιρες το ειχα παρει και βλεπω οτι εχει πλησιασει και τις 70(και χωρις μεταφορικα).

Τελος τα δωρεαν μεταφορικα απο το Amazon

http://www.avclub.gr/forum/showthre...εαν-μεταφορικα-απο-το-Amazon?highlight=amazon

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

δυστηχως και εγω τωρα ειδα αυτη την ειδηση.:tdown:

Eργαλειο (κουζινας:) στο Lidl απο την επομενη Πεμπτη 20 Ιουνιου.

Αποχυμωτης Silver Crest 450 watt, 33 ευρουδακια.

Μπας και κανουμε επιτελους λιγη υγιεινη διατροφη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειχα εναν παλαιοτερα αλλα το στομιο ηταν μικρο και επρεπε να κοβεις τα παντα σε μικρα κομματια.

Εδω ομως βλεπω οτι χωραει πραμα, οποτε θα στουμπωνω ολοκληρα μηλαρακια, μανταρινια, πορτοκαλακια, λεμονια κλπ..

Το μεγα θεμα ειναι ο καθαρισμος μετα, αλλα ουδεν καλον αμιγες κακου :)