Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
Από μεγάλα 5-8 λίτρων έχω αγοράσει συνολικά 3. Το ένα Benman (κάπως έτσι) δουλεύει ακόμη (φρέσκο) το άλλο το έχασα γιατί το είχα δώσει κάπου (δεν θυμάμαι τι ήταν) και το άλλο πάλι κινέζικο (????) από χρωματοπωλείο που επίσης χάλασε η αντλί και ο ρυθμιστής δέσμης ήταν μάπα πλαστικούρα.
Όπως είπα είναι μεν οικιακός κήπος αλλά έχει πάνω από 150 φυτά/δένδρα και μεγάλα. Όταν μετακόμισα εδώ ήταν σε άθλια κατάσταση όλα γιατί το σπίτι είχε μείνει δυο χρόνια κλειστό και είχαν παρατήσει τον κήπο (και απότιστο). Δυστυχώς γύρω γύρω έχει layland τα οποία πάντα έχουν ανάγκη από ψεκασμούς με Aliette λόγω ενός μύκητα και εκτός από καμιά 20αρια που άλλαξα γιατί είχαν ξεραθεί υπάρχουν άλλα 20 περίπου πολύ ψηλά και μεγάλα που ο ψεκασμός του είναι μανίκι με μικρό και ψόφιο εργαλείο.
Σίφη ευχαριστώ για το τιπ με το Farmate μάλλον θα είναι σαν τους υπόλοιπους φθηνούς και δυστυχώς τελικά στα εργαλεία ότι πληρώνεις παίρνεις. Όσα BOSCH μπλε και Makita εργαλεία έχω αγοράσει, καθώς και διάφορα Gardena, Wolf, Stihl δουλεύον άριστα, κανούν άψογη δουλειά και αντέχουν σε σκληρή συνεχόμενη χρήση. Όσα κινέζικα έχω πάρει εκτός κι αν τα θες για πολύ ελαφριά και περιστασιακή χρήση κατά βάση στο τέλος για πέταμα πάνε.
Τα έχω δει τα inox αλλά μιλάμε για 170-200 ευρώ.
Μάλλον με βλέπω να πρέπει να τα σκάω αν θέλω καλά ακροφύσια και τρόμπα που να αντέχει.
Αυτό εδώ φαίνεται πολύ καλό και κρατάει και την πίεση σταθερή. Έχεί όμως όσο 5 κινέζικα αλλά ίσως τελικά να αξίζει.
http://eshop.fytofrontida.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3061
When working with compounds such as pesticides and herbicides, accuracy and control are top priorities. The STIHL SG 20 manual backpack sprayer helps ensure constant working pressure, thanks to a pressurized fluid reservoir separate from the main tank. Now you can maintain constant pressure, even through refills. The sprayer is also comfortable and lightweight, helping you get through the day with less fatigue.
Χιώτη,
το Gardena φαίνεται καλή λύση αν θέλει κανείς να τη βγάλει οικονομικά κι αν δεν πάω στο Stihl αυτό το καλοκαίρι (σχεδόν τελειώνει) και τα παίξει και το τρίτο 5 λίτρο κινέζικο που έχω, θα πάρω αυτό για μικρό και του χρόνο το Stihl για να έχω και κάτι για μεγαλύτεηρ ποσότητα. Βασικά για να τα ψεκάσω όλα στον κήπο με τη μια θέλω γύρω στα 12-15 λίτρα υγρό.
Μέχρι και πατέντες σκεφτόμουν με κομπρεσέρ αέρος που έχω ή και το πιεστικό αλλά δεν βολεύει τιποτα που θέλει σωλήνες, καλώδια και δεν είναι φορητό ενώ μια τέτοια λύση θα οδηγούσε και σε μεγάλη σπατάλη υγρού. Σκέφτηκα ακόμη και λύση DIY portable αλλά με επώνυμη αντλία καλό και δυνατό battery pack, αυλό και ακροφύσια βγαίνει πάνω από 300 ευρώ οπότε πας και σε έτοιμο και γλιτώνεις μεγάλο μπελά.