Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

http://www.gardena.com/gr/garden-care-tools/pressure-sprayer/5-l/

Επειδη προκειται για κηπο κατοικιας, πιστευω οτι ενα πεντολιτρο ψεκαστικο θα ειναι αρκετο. Το παραπανω το εχει φιλος και δεν μου εχει αναφερει καποιο θεμα.
Αν ποτε μου χαλασει το παλιο μου ψεκαστικο θα παρω ενα τετοιο. Συμφωνω οτι αν παρεις κατι σχετικο, να ειναι επωνυμο γιατι οι συγκεκριμενες αντλιες μαιμου χαλανε (παν)ευκολα..

Απο περιεργια, τι χρησιμοποιεις για ψεκαστικο και δεν εισαι ευχαριστημενος?

http://www.gardena.com/gr/garden-care-tools/pressure-sprayer/5-l/

Επειδη προκειται για κηπο κατοικιας, πιστευω οτι ενα πεντολιτρο ψεκαστικο θα ειναι αρκετο. Το παραπανω το εχει φιλος και δεν μου εχει αναφερει καποιο θεμα.
Αν ποτε μου χαλασει το παλιο μου ψεκαστικο θα παρω ενα τετοιο. Συμφωνω οτι αν παρεις κατι σχετικο, να ειναι επωνυμο γιατι οι συγκεκριμενες αντλιες μαιμου χαλανε (παν)ευκολα..

Απο περιεργια, τι χρησιμοποιεις για ψεκαστικο και δεν εισαι ευχαριστημενος?

Μαεστρο η καταπολεμηση μυκητων ειναι λιγο μπελαλιδικη.. Εκει θες "λουσικο" του φυτου μπρος πισω απτα φυλα.. οι νορμαλ ψεκαστηρες δε το κανουν ευκολα αυτο, δηλαδης δε "φυσανε" τα φυλα δυνατα οπως μια νεφελοψεκαστηρα ωστε να γινει ολοκληρωμενο ντους! Τωρα βεβαια να παρεις νεφελοψεκαστηρα για εναν κηπακο, μαλον ειναι οντως λιγακι υπερβολη.. :ADFAD2: Και φυσικα αναλογα το τι φυτα εχεις.. αλλο ενας δυοσμος η ενας δεντρολιβανος και αλλο μια κρεβατινα η ενα αμπελακι..

Παντως δε νομιζω οτι ειναι θεμα μαρκας.. μια καλουτσικη Inox η μια καλουτσικη πλαστικη ψεχαστηρα με μεταλικα μπεκ, κανει την ιδια δουλεια. Δε χρειαζεται εκλει να ψειριζουμε την μαιμου.. εγω απλα λεω να μην κοιταμε τις παμγθηνες γιατι εκεινες σε χρονο μηδεν αρχιζουν να χανουν, να σταζουν στην πλατη σου, κα γενικα μια φορα να μη την καθαρισεις σωστα και εγκαιρα, απλα να μπουκωνουν και να χαλανε.

Συμφωνω απολυτως, οπως και στο γεγονος οτι νεφελοψεκαστηρας για κηπο ειναι μαλλον υπερβολη..
Εκτος αν υπαρχει υπερβολικο μερακι, οποτε δεν μπορεις να πεις τιποτα :)

Για τα (μκρα μεχρι 5λιτρα) ψεκαστικα πιεσης που δεν ειναι brand name, επειδη την εχω παθει, πρεπει να ειναι μαρκας.

Από μεγάλα 5-8 λίτρων έχω αγοράσει συνολικά 3. Το ένα Benman (κάπως έτσι) δουλεύει ακόμη (φρέσκο) το άλλο το έχασα γιατί το είχα δώσει κάπου (δεν θυμάμαι τι ήταν) και το άλλο πάλι κινέζικο (????) από χρωματοπωλείο που επίσης χάλασε η αντλί και ο ρυθμιστής δέσμης ήταν μάπα πλαστικούρα.

Όπως είπα είναι μεν οικιακός κήπος αλλά έχει πάνω από 150 φυτά/δένδρα και μεγάλα. Όταν μετακόμισα εδώ ήταν σε άθλια κατάσταση όλα γιατί το σπίτι είχε μείνει δυο χρόνια κλειστό και είχαν παρατήσει τον κήπο (και απότιστο). Δυστυχώς γύρω γύρω έχει layland τα οποία πάντα έχουν ανάγκη από ψεκασμούς με Aliette λόγω ενός μύκητα και εκτός από καμιά 20αρια που άλλαξα γιατί είχαν ξεραθεί υπάρχουν άλλα 20 περίπου πολύ ψηλά και μεγάλα που ο ψεκασμός του είναι μανίκι με μικρό και ψόφιο εργαλείο.

Σίφη ευχαριστώ για το τιπ με το Farmate μάλλον θα είναι σαν τους υπόλοιπους φθηνούς και δυστυχώς τελικά στα εργαλεία ότι πληρώνεις παίρνεις. Όσα BOSCH μπλε και Makita εργαλεία έχω αγοράσει, καθώς και διάφορα Gardena, Wolf, Stihl δουλεύον άριστα, κανούν άψογη δουλειά και αντέχουν σε σκληρή συνεχόμενη χρήση. Όσα κινέζικα έχω πάρει εκτός κι αν τα θες για πολύ ελαφριά και περιστασιακή χρήση κατά βάση στο τέλος για πέταμα πάνε.
Τα έχω δει τα inox αλλά μιλάμε για 170-200 ευρώ.

Μάλλον με βλέπω να πρέπει να τα σκάω αν θέλω καλά ακροφύσια και τρόμπα που να αντέχει.

Αυτό εδώ φαίνεται πολύ καλό και κρατάει και την πίεση σταθερή. Έχεί όμως όσο 5 κινέζικα αλλά ίσως τελικά να αξίζει.

http://eshop.fytofrontida.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3061

CorpMain.png

When working with compounds such as pesticides and herbicides, accuracy and control are top priorities. The STIHL SG 20 manual backpack sprayer helps ensure constant working pressure, thanks to a pressurized fluid reservoir separate from the main tank. Now you can maintain constant pressure, even through refills. The sprayer is also comfortable and lightweight, helping you get through the day with less fatigue.

Χιώτη,

το Gardena φαίνεται καλή λύση αν θέλει κανείς να τη βγάλει οικονομικά κι αν δεν πάω στο Stihl αυτό το καλοκαίρι (σχεδόν τελειώνει) και τα παίξει και το τρίτο 5 λίτρο κινέζικο που έχω, θα πάρω αυτό για μικρό και του χρόνο το Stihl για να έχω και κάτι για μεγαλύτεηρ ποσότητα. Βασικά για να τα ψεκάσω όλα στον κήπο με τη μια θέλω γύρω στα 12-15 λίτρα υγρό.

Μέχρι και πατέντες σκεφτόμουν με κομπρεσέρ αέρος που έχω ή και το πιεστικό αλλά δεν βολεύει τιποτα που θέλει σωλήνες, καλώδια και δεν είναι φορητό ενώ μια τέτοια λύση θα οδηγούσε και σε μεγάλη σπατάλη υγρού. Σκέφτηκα ακόμη και λύση DIY portable αλλά με επώνυμη αντλία καλό και δυνατό battery pack, αυλό και ακροφύσια βγαίνει πάνω από 300 ευρώ οπότε πας και σε έτοιμο και γλιτώνεις μεγάλο μπελά.

Άλλο ένα μοντέλο της STIHL σχετικά οικονομικό.

S-SG31-D001_p.jpg

Και μιας κι έχω πολύ κοντά μου μαγαζί μόνο με STIHL & Viking θα πάω να τα δω αύριο από κοντά.

*EDIT*

Επίσης έχει και η Gardena ενδιαφέρουσες λύσεις με σωστά ακροφύσια στα 5 & 12 λίτρα απ'ότι βλέπω οπότε θα κινηθώ μεταξύ αυτών των δυο και το Metabo (το original) που προτάθηκε παραπάνω. Το ιδανικό θα ήταν να πάρω μια 5λ και μια 12-18λ για μεγαλύτερες δουλειές οπότε θα κάτσω να το σκεφτώ. Επίσης η Gardena προσφέρει και τηλεσκοπικό πολύ μακρύ αυλό για μεγάλα δένδρα που φαίνεται πολύ καλή λύση.

Last edited:

Ωραιες προτασεις γενικοτερα. Αν μη τι αλλο, καλυψαμε και αυτο το θεμα :))

Jargon, οταν παρεις καποιο απο αυτα, μην ξεχασεις να πεις τις εντυπωσεις.

Μας έχει πιάσει και η ρημαδοκριση αλλιώς θα καλύπταμε κι άλλα. Κάποια στιγμή θα γράψω εντυπώσεις από κάποια εργαλεία κήπου που έχω από τη Wolf.

Έχω πάρει την 5λιτρη Gardena που πρότεινε ο χιώτης παραπάνω για να ψεκάζω τα λέυλαντ κυρίως και μπορω να πω ότι ειναι απόλυτα ικανοποιητική στην λειτουργία της. Για ερασιτεχνική χρήση ειναι ότι πρέπει θα δοκιμάσω κάποια στιγμή και με το μακρύ ακροφύσιο για τα δύσκολα σημεία..

Δεν αντεξα τελικα..

Βαρος συσκευασιας (μαζι με τα καλεμια και τα τρυπανια) 6.5 κιλα!!!

Φαινεται γερο πραμα. Δεν βλεπω την ωρα να το δοκιμασω!!

9477764583_29f91528d2_z.jpg

Για πες το δοκιμασες????

Εγω δοκιμασα το VARO το αναδευτηρι του Ροδακη και ειναι εξαιρετικο!

Εφτιαξα περι τα 300 κιλα ινοπλισμενου σκυροδεματος σε δοσεις των 50 κιλων σε 40 λιτρο κουβα!
Μιλαμε ειναι εξαιρετικο!
Ευτυχως δλδ επειδη εχει να φτιαξει πολλα ακομη!!!

Δεν το δοκιμασα ακομα Κυριακο.
Η πλακα ειναι οτι τριγυρναω στο σπιτι, υπογειο και κηπο και σκεφτομαι τι μπορω να φτιαξω (να τρυπησω)..:)))

Μαλλον θα το παρω στο χωριο, τελος Αυγουστου, οπου υπαρχει πολυ πραμα για δοκιμη!!

Θα εισαι Χιο τελη Αυγουστου???
Θα ειμαι και εγω! Να κανονησουμε να πιουμε καμια σουμα!!!

Εγω ξεκινησα το Σαββατο το εργο της στεγανωσης της ταρατσας του εξοχικου.

Πλυθηκε ολη η ταρατσα με το πιεστικο και καθαρισε απο μαυριλες, βρυα και σαθρες επιφανειες.

Το σπιτι περιμετρικα εχει τσιμεντενιο διακοσμητικο στην ταρατσα και ειναι και πακτωμενο με τσιμεντακι και για να μην λιμναζουν τα νερα.

Δυστυχως το τσιμεντο ειχε σπασει σε σημεια και ηταν σαθρο οποτε επρεπε να βγουν ολα τα σαθρα κομματια!
(Ευκαιρια να δοκιμαζαμε το νεο σου Parkside!!!)
DSC_2431.jpgDSC_2433.jpg

Με αρκετη δουλεια βγηκαν ολα και ανελαβε το VARO να παρασκευασει το ινοπλισμενο Durofix που θα αντικαθιστουσε το σαθρο.

Ετσι τωρα η επιφανεια ειναι ως εξης:
DSC_2430.jpg

Και επεται συνεχεια με ασταρωμα με μικρομοριακο ασταρι και βαψιμο με ελαστομερη τσιμεντοειδη και ενσωματωση ακρυλικου πλεγματος για αντοχη...

Οποιος θελει προσφερουμε φαγητο και υπνο για να βοηθησει!!!!!

Χεχεχεχε

Last edited:

Μεγαλη δουλεια ανοιξες Κυριακο, πολυ μεγαλη, χαρας το κουραγιο σου καλοκαιριατικα και στις διακοπες !!!:))
Μπραβο σου φιλε. Την ρηση προσεχε να πετυχεις, ξερεις οτι ειναι ολο το μυστικο.

Πριν απο χρονια ηθελα να κανω κατι παρομοιο σε ενα ταρατσακι αλλα κατεληξα και το εκανα (με μαστορα βεβαια και την ειδικη μηχανη) 'μωσαικο'. Δεν το μετανιωσα.

Ναι εχεις δικιο μαστροΜιχαλη για την ρηση. Ευτυχως ειναι απο κατασκευης της σωστη οποτε θα ειναι πιο ευκολο το εργο μου.
Ξερεις επειδη δεν εχω θεμα με υγρασιες δεν ηθελα να κανω κατι τοσο μεγαλης εκτασης οσο το μωσαικο.
Απο την αλλη απεχθανομαι τα ασφαλτοπανα οποτε επελεξα τα ελαστομερη τσιμεντοειδη που εχω χρησιμοποιησει και στο παρελθον και κανουν και καλη δουλεια με την υπεριωδη ακτινοβολια που ζεσταινει την πλακα.

Δειτε τι εχει την επομενη Δευτερα το Lidl!
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/x...erdate=37819&idcheck=true&ar2=&ERR=IDNOTFOUND

Μια καστανιτσα θα την τσιμπησω!

Εχει και το 5 σε 1 πολυεργαλειο μετρησης ανιχνευσης κλπ που εψαχνε ενας φιλος εδω.

ξερει κανεις αν η καστανια ειναι 1/2" ή 1/4";

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Συγνωμη για το off topic μπορει καποιος να μου εξηγησει ποια η διαφορα που ρωταει ο φιλος ποιο πανω για την καστανια στα 1/2 και 1/4

Είναι το μέγεθος του καρέ της σε ίντσες
(1/2 ή 1/4 της ιντσας)

Να ρωτήσω και εγώ βρε παιδια,έχετε να προτείνετε κάποιο σετ με bits για επαγγελματική χρήση;Αν γίνεται να μην ξεφεύγει σε χρήματα..Ευχαριστώ!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ntinos P
Σε ευχαριστω για την πληροφορια

Ναι εχεις δικιο μαστροΜιχαλη για την ρηση. Ευτυχως ειναι απο κατασκευης της σωστη οποτε θα ειναι πιο ευκολο το εργο μου.
Ξερεις επειδη δεν εχω θεμα με υγρασιες δεν ηθελα να κανω κατι τοσο μεγαλης εκτασης οσο το μωσαικο.
Απο την αλλη απεχθανομαι τα ασφαλτοπανα οποτε επελεξα τα ελαστομερη τσιμεντοειδη που εχω χρησιμοποιησει και στο παρελθον και κανουν και καλη δουλεια με την υπεριωδη ακτινοβολια που ζεσταινει την πλακα.

χαχα..Μαστρομιχαλης...Αλλος εχει τ'ονομα κι αλλος τη χαρη :)))

Κυριακο, εχω σημειωσει ηδη το ειδος το υλικου που χρησιμοποιεις για μονωση, γιατι δεν το ειχα υπ'οψη.
Θα ηθελα επισης, οταν με το καλο τελειωσεις, να το δω απο κοντα, τη συμπεριφορα του και το δεσιμο με την πλακα. Και μετα θα πιουμε σουμα :))

Kατι αλλο, ενα μελος ρωτουσε σε αλλο νημα, για καλα bits (καλυτερα απο αυτα του lidl) για επαγγελματικη χρηση. Τι προτεινεις σε νορμαλ τιμες?