Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Eχω βάλει στο μάτι αυτό :

http://eustore.ifixit.com/en/Tools/54-Bit-Driver-Kit-Standard-Case.html

25 Ευρώ στο Ευρωπαικό site (+ 12 μεταφορικά) , ενω στο Αμερικάνικο εχει 25 δολλάρια + 10 για USPS First Class.
Πιστεύω οτι το ποσό ειναι μικρό και δεν θα εχει προβλημα τελωνειου, οπότε λεω να το ρισκάρω..

Ειχε βγαλει ενα πολυ καλο και παρομοιο σετακι το lidl πολυ φτηνο με 30 bits αλλα ειχε μικρο κοφτη, τσιμπιδα, ελαστικη επεκταση (οπως και αυτο) και μικρο μεγεθυντικο φακο.

Το σετακι που εχεις βαλει στο ματι ειναι απο τα πιο ολοκληρωμενα -με μικρα bits- που εχω δει. Αν νομιζεις οτι θα τα χρειαστεις ολα, τοτε αξιζει τον κοπο.

Κάτι bosch πριονάκια πάντως που είχα πάρει τις προάλλες της σειράς precision ταιριάζουν σε ένα κάρο σέγες σύμφωνα με τη συσκευασία. Τα μπλε έχουν δική τους μοντούρα?

Θα ειναι U ειτε Τ, ετσι? Γιαυτο ταιριαζουν στις περισσοτερες σεγες.

Δεν ξερω για τις σεγες bosch τις μπλε, δεν νομιζω ομως, αλλα καποιες μαρκες οπως η makita εχουν τη δικη τους μοντουρα.

Με χάραγμα θα γίνει λογικά δουλειά, αλλά θα θέλει χάραγμα και από τις 2 επιφάνειες, και υποστήριξη. Όταν πας να το σπάσεις, θα πρέπει να βάλεις τη χαρακια σε κάποια άκρη και να τη στηρίξεις από πάνω με κανένα κομμάτι MDF ή κόντρα πλακέ για να μη σπάσει περίεργα προς τα μέσα.

Η σέγα σε αργή ταχύτητα είναι πιο ασφαλής επιλογή, αλλά σίγουρα θέλει οδηγό και μετά θα θέλει περιποίηση η άκρη για να γίνει λεία.

Εναλλάκτικά μπορείς να δοκιμάσεις γρήγορο πέρασμα με δισκοπρίονο με οδηγό/ράγα και πολλαπλά περάσματα με 1mm βάθος κάθε φορά. Το ρηχό βάθος δεν θα προλαβαίνει να το λιώνει, και θα σου δώσει και καλό φινίρισμα θεωρητικά

Eργαλειο για μερακληδες :))

Aναποδη πενσα(?) -reverse pliers.

Το πιεζεις και ανοιγει η μυτη (αντι να κλεινει). Ο καθενας μπορει να φανταστει την εφαρμογη που μπορει να εχει αυτο το εργαλειο για τις δικες του αναγκες.
Η μοχλευση του ειναι μεγαλη. Λιγη δυναμη αρκει για ανοιξεις, η να κρατησεις ανοιχτο σχεδον οτιδηποτε που θα σε ταλαιπωρουσε με κατσαβιδια, πενσες λοσταρια κλπ.

Το χρειαστηκα σημερα για να ανοιξω ενα ατσαλινο κρικο (θα χρειαζομουν δυο πενσες) και ειπα να το παρουσιασω :))

9595708992_10a7628476_h.jpg

Εγώ πάλι σήμερα δούλεψα το τροφοδοτικό του shigaclone, και ήθελα ν ανοίξω τρύπες στις ψύκτρες για τα salas και να τις κάνω πάσο με κολαούζο για να τις πιάσω στη βάση του.

Το κακό είναι ότι στη τελευταία τρύπα μου έσπασε το κολαούζο μέσα... και δυστυχώς δεν μπορώ ούτε να το πιάσω για να το βγάλω, ούτε να το τρυπήσω για να το καταστρέψω και να ξαναδουλέψω την τρύπα.

Καμιά άποψη πως μπορώ να το βγάλω από το αλουμίνιο?
Επίσης καμιά ιδέα για καλής ποιότητα σπειροτόμους/κολαούζα που δεν σπάνε με το πρώτο ζόρι?

Θεωρητικά θά πρεπε να χρησιμοποιήσω κάτι μεγαλύτερο από τις 3mm βίδες που χρησιμοποιώ κυρίως... λογικά το 4mm θα ήταν πιο ευκολοδούλευτο και ασφαλέστερο...

Με χάραγμα θα γίνει λογικά δουλειά, αλλά θα θέλει χάραγμα και από τις 2 επιφάνειες, και υποστήριξη. Όταν πας να το σπάσεις, θα πρέπει να βάλεις τη χαρακια σε κάποια άκρη και να τη στηρίξεις από πάνω με κανένα κομμάτι MDF ή κόντρα πλακέ για να μη σπάσει περίεργα προς τα μέσα.

Η σέγα σε αργή ταχύτητα είναι πιο ασφαλής επιλογή, αλλά σίγουρα θέλει οδηγό και μετά θα θέλει περιποίηση η άκρη για να γίνει λεία.

Εναλλάκτικά μπορείς να δοκιμάσεις γρήγορο πέρασμα με δισκοπρίονο με οδηγό/ράγα και πολλαπλά περάσματα με 1mm βάθος κάθε φορά. Το ρηχό βάθος δεν θα προλαβαίνει να το λιώνει, και θα σου δώσει και καλό φινίρισμα θεωρητικά

Ειστε μερακληδες...Μαλλον για σεγα θα παω γιατι θελω να παρω κ μια.Αρχικα θα κοψω ενα τμημα με σεγα κ μετα θα το χαραξω/σπασω...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το χτύπησα σήμερα το πρωί. Το έχει κανένας, αξίζει;

GR_88055_16_b.jpg

Το χρησιμοποίησα στις διακοπές δύο φορές... Την πρώτη διαπίστωσα οτι ο αφροποιητής - με υγρό Karcher που είχα - είναι ψιλομούφα.
Τη δεύτερη δεν πρόλαβα να δω πολλά πράγματα, σε κάποιο τράβηγμα μου τουμπάρισε, έπεσε κάτω απ´το σκαλί κι έσπασε ο λαιμός της εξαγωγής νερού, εκεί που βιδώνει το λάστιχο της μάνικας.
Μάλλον ψιλοαπογοητευμένος είμαι, δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο, ένα μικρό Karcher που έχω στα ίδια περίπου λεφτά μου φαίνεται πολύ καλύτερο και - κυρίως - καλύτερη κατασκευή. Έχει φάει άπειρες τούμπες και εξακολουθεί να δουλεύει άψογα. Αυτό το Parkside μου φάνηκε οτι έσπασε πολύ-πολύ εύκολα. Είναι κι ο σχεδιασμός του τέτοιος που δεν βοηθάει στα τραβήγματα.
Το κακό είναι οτι δεν μπορώ να βρώ την απόδειξη αγοράς... :angry:

Ε καλά, τι περίμενες να σου βγει;
Εγώ έχω ένα μικρό της μπός, μόνο με καλάνισκοφ δεν το έχω χτυπήσει ακόμη, δεν παίρνει χαμπάρι τίποτε.
Σε γενικές γραμμές ισχύει το, η φτήνια τρώει τον παρά.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το χρησιμοποίησα στις διακοπές δύο φορές... Την πρώτη διαπίστωσα οτι ο αφροποιητής - με υγρό Karcher που είχα - είναι ψιλομούφα.
Τη δεύτερη δεν πρόλαβα να δω πολλά πράγματα, σε κάποιο τράβηγμα μου τουμπάρισε, έπεσε κάτω απ´το σκαλί κι έσπασε ο λαιμός της εξαγωγής νερού, εκεί που βιδώνει το λάστιχο της μάνικας.
Μάλλον ψιλοαπογοητευμένος είμαι, δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο, ένα μικρό Karcher που έχω στα ίδια περίπου λεφτά μου φαίνεται πολύ καλύτερο και - κυρίως - καλύτερη κατασκευή. Έχει φάει άπειρες τούμπες και εξακολουθεί να δουλεύει άψογα. Αυτό το Parkside μου φάνηκε οτι έσπασε πολύ-πολύ εύκολα. Είναι κι ο σχεδιασμός του τέτοιος που δεν βοηθάει στα τραβήγματα.
Το κακό είναι οτι δεν μπορώ να βρώ την απόδειξη αγοράς... :angry:

αφού είχες το κέρχερ τί το πήρες αυτό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αφού είχες το κέρχερ τί το πήρες αυτό?

Δύο Karcher έχω, ένα μεγάλο στο εξοχικό κι ένα μικρό - για ταράτσα μηχανή και αυτοκίνητο - εδώ στην Αθήνα.
Κυρίως για τον αφροποιητή πήτα το Parkside αλλά ήταν λάθος επιλογή απ´ότι αποδείχτηκε. Καλύτερα να έδινα γύρω στα 30 να πάρω σκέτο τον αφροποιητή της Karcher. Ή καλύτερα τον καλό, με το ρυθμιστικό, αλλά κοστίζει περισσότερο απ´ότι ολόκληρο το Parkside (65 περίπου).

Εγώ πάλι σήμερα δούλεψα το τροφοδοτικό του shigaclone, και ήθελα ν ανοίξω τρύπες στις ψύκτρες για τα salas και να τις κάνω πάσο με κολαούζο για να τις πιάσω στη βάση του.

Το κακό είναι ότι στη τελευταία τρύπα μου έσπασε το κολαούζο μέσα... και δυστυχώς δεν μπορώ ούτε να το πιάσω για να το βγάλω, ούτε να το τρυπήσω για να το καταστρέψω και να ξαναδουλέψω την τρύπα.

Καμιά άποψη πως μπορώ να το βγάλω από το αλουμίνιο?
Επίσης καμιά ιδέα για καλής ποιότητα σπειροτόμους/κολαούζα που δεν σπάνε με το πρώτο ζόρι?

Θεωρητικά θά πρεπε να χρησιμοποιήσω κάτι μεγαλύτερο από τις 3mm βίδες που χρησιμοποιώ κυρίως... λογικά το 4mm θα ήταν πιο ευκολοδούλευτο και ασφαλέστερο...

ωχ...., αλλος ενας παθων με σπασμενο κολαουζο:))) Συγνωμη που γελαω αλλα και γω την εχω πατησει...

Aντε τωρα να βγαλεις/τρυπησεις τον (σκληρο) κολαουζο! Αν εξεχει (που δεν νομιζω γιατι τα καταραμενα κοβονται λιιιγο μεσα) χαραξε με το δισκακι του dremel μια εγκοπη και ξεβιδωσε τον.
Αλλιως υπαρχει εξολκεας για κολαουζα αλλα δεν μπηκα ποτε στον κοπο να το ψαξω.

Τα μαλακα μεταλλα, εμαθα εκ των υστερων, στομωνουν πιο ευκολα το εργαλειο και θελουν ειδικα κολαουζα, καθε 2-3 στροφες μια αναποδη, τα ζωα μου αργα, και λαδωμα/πετρελαιο για να μην κολλανε τα γρεζια στο κολαουζο.

Να κανω μια ερωτηση? Δεν μπορουσες να τρυπησεις την ψυκτρα και να χρησιμοποιησεις βιδα/παξιμαδι? Η δεν βολευει? Ξερω το σπειρωμα ειναι καλυτερη λυση αλλα ειναι και ζορικη.

Πες τι εκανες τελικα αμα βρεις ακρη, ετσι για την εμπειρια.

Παξιμάδι δε βολεύει γιατί από την άλλη είναι τα φτερά της ψύκτρας και είναι πυκνά για να χωρέσει.

Επειδή βαριέμαι, θα γυρίσω 180 μοίρες την ψύκτρα και θα ξανατρυπήσω από την άλλη μεριά. Έτσι κι αλλιώς δε θα φαίνεται...

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν βιαστικός με το κολαούζο... γενικά είμαι ανυπόμονος τύπος... και φυσικά ούτε λίπανση ούτε τίποτα...

Αλήθεια... Έχω αρχίσει να ξεμένω από αλενόβιδες 3M που χρησιμοποιώ. Υπάρχει κανένα μαγαζί Αθήνα που νά χει ποικιλία? Μή τις παραγγέλνω από Αγγλία πάλι...

τετοιες βιδες αλεν και ..ποικιλια μαζι, δεν γνωριζω να υπαρχει μαγαζι στην Αθηνα που να προσφερει.

Αν γνωριζει κανεις, ας πει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

τετοιες βιδες αλεν και ..ποικιλια μαζι, δεν γνωριζω να υπαρχει μαγαζι στην Αθηνα που να προσφερει.

Αν γνωριζει κανεις, ας πει.

Τι βίδες είναι αυτές; Αποκλείεται να μην βρείς αν ψάξεις... Για δες εδώ, είναι κάποια απ´αυτές;

Ρωτησε για ποικιλια τετοιων βιδων. Εγω δεν γνωριζω καποιο μαγαζι στην Αθηνα με μεγαλη ποικιλια -ουτε καν μικρη...
Καποια νουμερα και κεφαλες ισως.

http://www.tsamouris.gr/ecat/eShop/Cat3.aspx?Cat2=42

Υπάρχει ένα τέτοιο μαγαζί στην Αθήνα με μεγάλη ποικιλία σε βίδες, παξιμάδια κ.τ.λ. Είναι κάπου στην Αθηνάς σε έναν μικρό δρόμο. Θα κάνω μια βόλτα αύριο το πρωί να τσεκάρω επωνυμία & διεύθυνση - δεν τα θυμάμαι καθόλου - και θα το γράψω αύριο...

Ο Ρέπας?

Εντάξει... ποικιλία... αυτές με το μισοστρόγγυλο κεφάλι θέλω και τις άλλες τις φρεζάτες σε 2 διαφορετικά μήκη, σε μαύρο και με αντίστοιχα παξιμαδάκια. Ά και τα ίδια σε Μ4.

Απλά εδώ τριγύρω στη Μεσογείων δεν έχω βρεί τίποτα...

Last edited:

Και με τον τελευταίο κολαούζο απευθείας να φανταστώ :D
Νταξ όλοι την πατάμε, αμα δεν έχεις σπάσει κολαούζο δε ξέρεις από κολαούζο :D

Μ3 (σταυρό philips όχι άλεν) χρησιμοποιούμε και στα PC, Πήγαινε σε ένα κομπιουτεράδικο να σου δώσουν μια χούφτα για αρχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν θες μαύρες σε διαφορετικό μήκος και μάλιστα και κοντές, τελικά δεν έχω βρει κάπου φθηνά σε μεγάλη ποσότητα και ποικιλία για μια επίσκεψη και μεγάλη αγορά. Μικρές ποσότητες σε σακουλάκι στα Lerοy / Praktiker etc. ακόμα και σε μαγαζιά με βίδες δύσκολα θα βρεις σε όλα τα μήκη που θα θες.