Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αλλο ενα πολυτιμο εργαλειακι που χρειαστηκα σημερα που εκοβα συρματινο πλεγμα για να το βαλω στο μπουρι του απορροφητηρα για να μην μπαινουν πουλια μεσα..!! :))

Ψαλιδι γενικης/βαρειας χρησης (heavy duty snip scissors). Eνα σκαλι κατω απο τα ψαλιδια λαμαρινας. Koβει σχεδον τα παντα μεχρι εκει που αναλαμβανουν πλεον τα ειδικα εργαλεια.

9602739922_4306ffc026_b.jpg

Κατι αντιστοιχο ειναι αυτο το facom
http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2744

Ωραιο εργαλείο ; Θυμάσαι από που ;
Και το Facom πρεπει να ειναι κορυφη, αλλά γαμώτο οτι θέλουν ζητάνε !!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραιο εργαλείο ; Θυμάσαι από που ;
Και το Facom πρεπει να ειναι κορυφη, αλλά γαμώτο οτι θέλουν ζητάνε !!

Ναί, το Facom όντως είναι κορυφή. Ευτυχώς το αγόρασα πριν χρόνια γιατί τώρα...

Δυστυχως σε εργαλεια χεριου σαν και αυτο οπου η ποιοτητα της λαμας ειναι το Α και το Ω, πρεπει αναγκαστικα να πας σε επωνυμο.

Δεν ειναι απλο ψαλιδι οπου εκει δεν υπαρχει μεγαλη καταπονηση και μπορεις να πεις οτι μπορεις να πας σε 'κινεζικο'.
Αυτα ειναι σχεδον ψαλιδια λαμαρινας οπου αν ενα αντιστοιχο 'κινεζικο' ζοριστει, τελειωσαν οι λαμες.

Το συγκεκριμενο στη φωτο ηταν και αυτο ακριβο και μου το εφερε ο πατερας μου σε ενα απο τα μπαρκα του πρν απο χρονια.

Παντως τα λεφτα που θα δωσεις δεν υπαρχει περιπτωση να πανε χαμενα. Οι χρησεις αυτου του ψαλιδιου ειναι παμπολλες.

Αυτα ειναι σχεδον ψαλιδια λαμαρινας οπου αν ενα αντιστοιχο 'κινεζικο' ζοριστει, τελειωσαν οι λαμες.

Το συγκεκριμενο στη φωτο ηταν και αυτο ακριβο και μου το εφερε ο πατερας μου σε ενα απο τα μπαρκα του πρν απο χρονια.

μπαρκα???συνεδαλφος ο πατερας!!!!

Ε, απο Χιο ειμαστε τι περιμενες, το νησι της μαστιχας και των ναυτικων :))

EDIT
Τωρα προσεξα το βαπορισιο avatar σου!!

Last edited:

Δυστυχως σε εργαλεια χεριου σαν και αυτο οπου η ποιοτητα της λαμας ειναι το Α και το Ω, πρεπει αναγκαστικα να πας σε επωνυμο.

Δεν ειναι απλο ψαλιδι οπου εκει δεν υπαρχει μεγαλη καταπονηση και μπορεις να πεις οτι μπορεις να πας σε 'κινεζικο'.

Παντως τα λεφτα που θα δωσεις δεν υπαρχει περιπτωση να πανε χαμενα. Οι χρησεις αυτου του ψαλιδιου ειναι παμπολλες.

Το εβαλα ήδη στην wish list..

Καλα εκανες, απλα αξιζει.
Nα μας πεις και εντυπωσεις οταν με το καλο το αγορασεις και το χρησιμοποιησεις!

Ε, απο Χιο ειμαστε τι περιμενες, το νησι της μαστιχας και των ναυτικων :))

EDIT
Τωρα προσεξα το βαπορισιο avatar σου!!

χεχεχε,μονο που ειμαι μηχανικος!!!

Χμμ... Με τα εργαλεία που εχω βάλει στο μάτι θα αρχίσω να επανεξετάσω την άποψή μου οτι οι DLSR ειναι ακριβό χόμπυ !!

lol.... ε εξαρτάται πάντα τους στόχους σου και στην SLR... αν παρασυρθείς άνετα ξεφεύγεις...

Χμμ... Με τα εργαλεία που εχω βάλει στο μάτι θα αρχίσω να επανεξετάσω την άποψή μου οτι οι DLSR ειναι ακριβό χόμπυ !!

Ετσι ειναι. Αλλα ειναι λιγο λιγο και θα παρει χρονο ετσι η χαρα θα ειναι μεγαλυτερη:) Ενας καλος dSLR φακος κοστιζει οσο δεκαδες καλα εργαλεια!! Τα σκας και ντουκου!

Και γω που το'ριξα τα τελευται 2 χρονια στους φακους led, για πιο οικονομικα, μου εχει φυγει μια μικρη περιουσια αλλα ειναι λιγο λιγο και δεν μου φαινεται τοσο :flipout:

Κι εγω θα ήθελα να ρωτήσω για ένα δραπανοκατάβιδο, όπως ρώτησε και ο Γιώργος ο Χατζηδάκης. Το θέλω για βασικές εργασίες στο σπίτι, δηλαδή τρύπες στον τοίχο (όχι μπετόν), βιδώματα, συναρμολογήσεις, τέτοια πράγματα. Κάποια πρόταση;

Ακόμα μια ερώτηση. Υπάρχει εργαλειο, το οποίο να σημαδεύεις ένα αντικείμενο σε μακρινή απόσταση (π.χ. 10 μ.-1 χλμ.) και να σου δείχνει με σχετική ακρίβεια την απόσταση ; Φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι κάτι σαν αυτά με τα οποία ενοχλούν τους ποδοσφαιριστές και τα αεροπλάνα.

1 χλμ????

Mε ρευμα η μπαταρια? Mαλλον με μπαταρια λιθιου, ετσι? Να προτιμησεις καποιο σετακι οπου υπαρχουν τα κυριωτερα bits που θα χρειαστεις για εργασιες στο σπιτι.

Αν δεν βιαζεσαι, θα σου προτεινα να περιμενεις μεχρι να βγαλει παλι το Lidl, μεσα στο Σεπτεμβρη, οπου σχεδον με τα χρηματα ενος δραπανοκατσαβιδου της αγορας μπορεις να παρεις δυο ξεχωριστα εργαλεια.
Ενα επαναφορτιζομενο δραπανοκατσαβιδο απλο και ενα επαναφορτιζομενο κατσαβιδι απλο με το οποιο θα κανεις πολυ βολικοτερα οτιδηποτε εκτος απο τρυπες στον τοιχο. Αν εχεις κατσαβιδι, παλι θα ελεγα να περιμενεις.
Το καλο με τα Parkside, εκτος του οτι ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα της budget κατηγοριας, ειναι οτι με την πραγματικη 3ετη εγγυηση, αν γινει κατι, παιρνεις τα χρηματα σου πισω. No questions asked!

Εαν το βιαζεσαι, καλυτερα να σου πουν τα παιδια που εχουν ιδια αποψη για τις υπολοιπες σχετικα οικονομικες μαρκες των βασικων τους μοντελων (B&D, einhell, Skil,krausman etc.)
Με την Krausman ειχα ενα προβλημα σε ενα κρουστικο δραπανο, με το που το αγορασα, αλλα ο πωλητης το εστειλε πισω στην εταιρεια και μου το επισκευασαν. Πηρε μπολικες μερες..

Για bosch και Makita παιρνεις oποιο βασικο μοντελο βρεις φτηνοτερο, δεν χρειαζονται συστασεις :))

To κατσαβίδι parkside υπάρχει στο lidl Αγίας Παρασκευής σίγουρα. Στα άλλα δεν ξέρω.

Ό,τι και να κάνεις, ΜΗΝ πάρεις με ni/cd μπαταρία.

Mε ρευμα η μπαταρια? Mαλλον με μπαταρια λιθιου, ετσι? Να προτιμησεις καποιο σετακι οπου υπαρχουν τα κυριωτερα bits που θα χρειαστεις για εργασιες στο σπιτι.

Αν δεν βιαζεσαι, θα σου προτεινα να περιμενεις μεχρι να βγαλει παλι το Lidl, μεσα στο Σεπτεμβρη, οπου σχεδον με τα χρηματα ενος δραπανοκατσαβιδου της αγορας μπορεις να παρεις δυο ξεχωριστα εργαλεια.
Ενα επαναφορτιζομενο δραπανοκατσαβιδο απλο και ενα επαναφορτιζομενο κατσαβιδι απλο με το οποιο θα κανεις πολυ βολικοτερα οτιδηποτε εκτος απο τρυπες στον τοιχο. Αν εχεις κατσαβιδι, παλι θα ελεγα να περιμενεις.
Το καλο με τα Parkside, εκτος του οτι ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα της budget κατηγοριας, ειναι οτι με την πραγματικη 3ετη εγγυηση, αν γινει κατι, παιρνεις τα χρηματα σου πισω. No questions asked!

Εαν το βιαζεσαι, καλυτερα να σου πουν τα παιδια που εχουν ιδια αποψη για τις υπολοιπες σχετικα οικονομικες μαρκες των βασικων τους μοντελων (B&D, einhell, Skil,krausman etc.)
Με την Krausman ειχα ενα προβλημα σε ενα κρουστικο δραπανο, με το που το αγορασα, αλλα ο πωλητης το εστειλε πισω στην εταιρεια και μου το επισκευασαν. Πηρε μπολικες μερες..

Για bosch και Makita παιρνεις oποιο βασικο μοντελο βρεις φτηνοτερο, δεν χρειαζονται συστασεις :))

Καλημέρα!

Σκεφτόμουν κάτι σε μπαταρία. Δεν βιάζομαι, μπορώ να περιμένω πότε θα ξαναβγάλει το Lidl προσφορές στα εργαλεία. Για να έχω μια εικόνα, τα παρακάτω http://www.toolshouse.gr/our-shop/Δραπανοκατσάβιδα/bosch-psr-960-Δραπανοκατσάβιδο-96v/109-4235 και http://www.toolshouse.gr/our-shop/Δραπανοκατσάβιδα/black--decker-epc14ca/109-34 μπορούν να κάνουν καλά τις βασικές δουλειές, ή μόλις θα συναντήσουν τούβλο θα αρνηθούν να πάνε παραπέρα;