Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οντως τα 10χ50 ηταν πολυ καλα. Αλλα για τα υπολοιπα που λες, γιατι δεν τα γυρισες πισω να παρεις τα λεφτα σου?
Το καινουριο ζευγαρι που εχει φερει αυτη τη βδομαδα το εχεις δοκιμασει? Αυτο με τα 5 χρονια εγγυηση.

Απο κυάλια είμαι πλεόν κομπλέ: Bresser 10X50, μονοκυάλι Yukon 20-50X50, μονοκυάλι Bruton 7X18 (για το τσαντάκι) και Κυάλια Tasco 10x25.

Όλα τα κυάλια του Lidl είναι για πέταμα, ειδικά κάτι μικρά rocktrail που ήταν μόνιμα θολά. Εξέρεση αποτέλεσαν κάτι 10Χ50 Brezer που είχε φέρει πολύ παλιά και χέρεσαι να κοιτάς, ΕΞΕΡΕΤΙΚΑ. Αν δείτε τέτοια πάρτε τα, μετάνιωσα που δεν πήρα κάμποσα.

@stgeo: Για θάλασσα θα πάρεις 7Χ, ή το μέγιστο 8Χ, γιατί υπάρχουν αντανακλάσεις, τα μεγαλύτερα δεν κάνουν.

Τα Bresser πηρα αλλα και καποια αλλα 10Χ50 που εφερε ειναι πολυ καλα,αξιζει να τα δει καποιος πριν αγορασει 10Χ50.
Για τα υπολοιπα εχω την χειροτερη αποψη αφου τα ζουμ ειναι για ναναι γενικοτερα,αλλα του λιντλ ηταν πολυ κακα και τα μικρα που φερνει ειναι ακομα χειροτερα...δεν χανετε τιποτα να τα δειτε αλλα νομιζω πως πολυ δυσκολα θα τα πατε μεχρι το ταμειο..
Χουαν φιλε μου ευχαριστω για την προταση αλλα τα συγκεκριμενα 10Χ50 ειναι απλα καταπληκτικα με πεντακαθαρη διαυγεστατη εικονα και δεν υπαρχει καμμια σκεψη αλλαγης.

edit
@Χιωτη
Πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση ο ανταπτορας AA to D στο αλλο νημα,δεν ειχα ασχοληθει και δεν ειχα ιδεα,νασαι καλα.

Last edited:

Απο κυάλια είμαι πλεόν κομπλέ: Bresser 10X50, μονοκυάλι Yukon 20-50X50, μονοκυάλι Bruton 7X18 (για το τσαντάκι) και Κυάλια Tasco 10x25.

Ε, ναι κομπλε εισαι, αλλα η ερωτηση ουσιαστικα ηταν αν εχεις δοκιμασει τα νεα κυαλια του lidl των 10 ευρω που προδικαζεις οτι ειναι για πεταμα.
Εγω δεν πιστευω οτι ειναι για πεταμα μονο και μονο επειδη η εταιρεια δινει 5 χρονια εγγυηση! Ισως τα προηγουμενα κυαλια ηταν αντιστοιχης ποιοτητας με την τιμη τους. Αυτα μπορει να διαφερουν.

Πηγα να τα παρω, ετσι απο περιεργεια ας εχω καμμια δεκαρια κυαλια, αλλα ειχαν εξαφανιστει :))

edit
@Χιωτη
Πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση ο ανταπτορας AA to D στο αλλο νημα,δεν ειχα ασχοληθει και δεν ειχα ιδεα,νασαι καλα.

http://dx.com/p/soshine-aa-to-d-size-battery-convertor-case-3228

Aπο εδω τα ειχα παρει, ξεχασα να βαλω το λινκ για οποιον ενδιαφερεται :)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ρε παιδια για μεγαλη αποσταση δηλαδη ειμαι απο ψηλα και θελω να βλεπω κατω την θαλασσα στα 4 χιλομετρα με 10 αναλογα που κοιταω τι πρεπει να παρω?
κυάλια η μονοκυάλι ?
τι ρυθμιζομενη μεγενθυση?

Aμα τα ξαναφερει το lidl, θα ειναι ιδανικα με 20 ευρω. 10χ50, αρκετα φωτεινα.
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/x...ict=Athens&street=Mesogion+Av.&ar=340&nf=True
Εχει και βαση για τριποδο.

Ζουμ δεν θα ελεγα οτι αξιζουν. Οσα εχω με ζουμ τα εχω παντα στο χαμηλοτερο ζουμ που ειναι και καθαροτερο και πιο ξεκουραστο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

φιλε χιωτη αυτα πρεπει να εχω,αν δεν κανω λαθος.
το θεμα ειναι οτι δεν ειναι για μακρια που θελω να βλεπω.γενικα δεν μου αρεσαν.

Δυστυχως για μεγαλυτερο ζουμ το βαρος/μεγεθος ανεβαινει αρκετα. Ασε που δεν εχει και μεγαλη διαφορα οσο νομιζεις το 10χ μεχρι το ~16χ.
Στα σπανια κυαλια των 18χ το βαρος φτανει και τα 2 κιλα!

Αυτο που θα βολευε για τις αποστασεις και την μεγεθυνση που θες, νομιζω οτι ειναι ενα απλο τηλεσκοπιο.

Εδω κυαλια οπερας 2.5χ24, αφανταστα ξεκουραστα. Μεχρι και αγωνα ποδοσφαιρου μπορεις να δεις απο γηπεδο, ανετα χωρις να χανεις σκηνες αφου ειναι μονο 2.5χ μεγεθυνση.

9776834743_75994b904a_b.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Χωρις να θελω να σας κανω χαλαστρα πανω στο χομπι σας και συζητηση, αλλα το θεμα ειναι για εργαλεια τι σχεση εχουν τα κιαλια με τα εργαλεια;
Μηπως να ανοιξετε ενα νεο θεμα με το χομπι σας και να μεταφερθουν τα μηνυματα.

Φιλικα Σταυρος. :ernaehrung004:

Μπα, και εδω καλα ειναι.
Eργαλεια ειναι και αυτα αν το καλοσκεφτεις, για τον κυνηγο, τον ναυτικο, τον ψαρα, τον φυλακα, τον φυσιολατρη, τον κατασκοπο, τον τσιλιαδορο κλπ

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπαρχει ξεχωριστο θεμα για τα πολυεργαλεια, και εγω με ψαρεμα ασχολουμαι ερασιτεχνικα αλλα δεν δημοσιευω σε λαθος ενοτητα.

Εργαλειο (που λεγαμε) για τη βαρκα και το σκαφος. Καταπληκτικα κρυσταλλα, αναμενομενο λογω μαρκας.

Νικον, εχει φαει αρμυρα και ταλαιπωρια που δεν λεγεται. Αγορασμενα το 2000 απο τον Παπαδακη στο Συνταγμα 70,000 δρχ!! Προφανως, εκ του αποτελεσματος της μακροζωιας, αξιζε τα λεφτα...

9776742315_0e7f2127e3_c.jpg

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπαρχει ξεχωριστο θεμα για τα πολυεργαλεια, και εγω με ψαρεμα ασχολουμαι ερασιτεχνικα αλλα δεν δημοσιευω σε λαθος ενοτητα.

Τα κυαλια δεν ειναι πολυεργαλεια, ετσι δεν ειναι?

Παρα πολυ ωραια ενασχοληση. Πολυ δημιουργικη. Θα ηθελα να δω το τελικο αποτελεσμα, και να μας πεις τι ειναι, οποτε το ετοιμασεις!

Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε για τα ρούτερ και τα κοπτικά για template, τελικά πήρα αυτά από το άμαζον

41%2BN6FHniyL._SY450_.jpg

31Lye3H4T4L._SY450_.jpg

Παρεπιπτώντως, το Bosch POF1400 αν και καλούτσικο, φάνηκε λίγο για την περίσταση... έπρεπε να συγκρατηθώ και να πάρω κάποιο με μισής ίντσας κοπτικά.

Όπως και νά χει το πρότζεκτ προχωράει... :)

DIM_3550.jpg

Eισαι ωραιος!!
Πως συναρμολογησες τα πτερυγια της κιθαρας, μονο κολλα? Ειναι ξεχωριστα κομματια αυτα τα σκουροχρωμα, ετσι?

Παιδες, πολυ χρησιμο εργαλειο αυτο. Mαγνητιζει/απομαγνητιζει κατσαβιδια και αλλα.

Υπαρχουν φορες που θελω ενα κατσαβιδι (ιδιως μικρο) να μπορει να πιανει τις βιδες, να ειναι μαγνητισμενο δηλαδη, και αλλες φορες οταν δουλευω σε ηλεκτρονικες συσκευες να ΜΗΝ ειναι μαγνητισμενο.

Ε, λοιπον, ενα απλο περασμα απο το εργαλειο μαγνητιζει το κατσαβιδι και ενα αλλο το ξεμαγνητιζει. Ετσι απλα. Παμφθηνο απο ebay.
http://www.ebay.com/itm/261105151807?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

9782875344_a897c726b8_c.jpg

Eισαι ωραιος!!
Πως συναρμολογησες τα πτερυγια της κιθαρας, μονο κολλα? Ειναι ξεχωριστα κομματια αυτα τα σκουροχρωμα, ετσι?

Ναι κολλητά είναι. Το κόλλημα έγινε πριν το κόψιμο ώστε το τελείωμα να είναι τέλειο.
Το ανοιχτόχρωμο είναι σφένδαμος και το σκούρο είναι μαόνι

Λοιπον.... εψαχνα να δω τι δωρο θα μου παρω επ ευκαιριας των γεννεθλιων μου σε 20 μερες και κατεληξα σε αυτο.

large_fec75a5284d98211a421e8ed626b31df.jpg.jpg

Εχω ηδη ενα διδυμο τροχο στον οποιο εχω προσαρμωσει και συρματοβουρτσα αλλα αυτη η ταινια γυαλοχαρτου θα διευκολυνει απιστευτα τις εργασιες σε ξυλα σε μικρα κομματια!!

Τι λετε?