Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Και φυσικά πριν την παραγγελία κάποιου Universal εξαρτήματος συμβουλευόμαστε το διάγραμμα συμβατότητας με το μοντέλο που έχουμε όπου υπάρχει ή αν αναφέρετε στο site του κατασκευαστή.

81OWEVw9glL._SL1378_.jpg

Ετσι ειναι. Η ιδια η dremel εχει βγαλει ενα φτηνο ανταπτορα για να ταιριαζουν τα εξαρτηματα της στα περισσοτερα εργαλεια.

Επρεπε ομως να επισημανω την καινοτομια της dremel (multimax) σε χρησιμα και πρωτοτυπα εξαρτηματα που πηγαν τις εργασιες με παρομοια εργαλεια 10 βηματα πιο μπροστα.
Και παρεπιπτοντως, πιστευω οτι το multi max δεν συγκρινεται σε ποιοτητα, μεγεθος (μικρο) και αισθηση με κανενα αλλο cordless εργαλειο του ειδους. Oυτε με το κορυφαιο GOP της bosch.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ολο το Σ/Κ δούλευα το πολυεργαλείο της Makita. Ξήλωσα κι αντικατέστησα κάποια πλακάκια που μου έφτιαξε ο μάστορας στην ταράτσα γιατί δεν μου άρεσε ο ήχος τους, ακουγόταν κούφια.
Αρχικά έτριψα τους αρμούς με το δίσκο (αυτό ήταν το εύκολο) και μετά καθάρισα δάπεδο και πλακάκια ώστε να φύγει εντελώς η παλιά κόλα. Γι αυτή τη δουλειά χρησιμοποίησα το εγαλειάκι που είναι σαν σπάτουλα, scraper το λέει.
Το Makita συμπεριφέρθηκε άψογα, δεν περίμενα βεβαίως τίποτε λιγότερο απ´ το ακριβότερο multi tool της αγοράς. Το εργαλειάκι όμως δεν φάνηκε και τόσο αντοχής, είχε εμφανή σημεία φθοράς, σαν να έλιωσε, απ´ την πλευρά που δούλεψε περισσότερο.
Η αλήθεια είναι οτι τα πλακάκια είχαν μπεί πριν πέντε μέρες και τα υλικά δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρά αλλά παρ´ όλα αυτά εντυπωσιάστηκα απ´ τη χρήση του μηχανήματος. Σου δίνει πάρα πολλές λύσεις σε καθημερινά ψιλοπροβλήματα αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εξαρτήματα. Αρκεί βέβαια να μην του ζητάς παράλογα πράγματα, ούτε σκάβει σαν σκαπτικό ούτε κόβει σαν τροχός. Την δουλειά όμως που έκανα δεν μπορώ να σκεφτώ με ποιά εργαλεία θα την έκανα καλύτερα.

Με ενα makita τροχο (με μπαταρια) εκοψα σημερα κατι αλουμινιογωνιες. Φοβερο εργαλειο... Καπως επικινδυνο βρηκα μιας και εχει που ειναι το μπουτον (τον αντιχειρα) το δεκτης απο την κατω πλευρα ειναι επικινδυνα κοντα στον δεκτη...

Ψαχναμε ενα φωτιστικο για παιδικο δωματιο....

Ειδαμε διαφορα, η κυρα μου "κολλησε" σε καποιο συγκεκριμενο, το οποιο το ειδε σε ενα προσπεκτους, αλλα το καταστημα δεν το εφερνε πλεον, το εργαστασιο εκλεισε κλπ...

Ετσι ειναι. Η ιδια η dremel εχει βγαλει ενα φτηνο ανταπτορα για να ταιριαζουν τα εξαρτηματα της στα περισσοτερα εργαλεια.

Επρεπε ομως να επισημανω την καινοτομια της dremel (multimax) σε χρησιμα και πρωτοτυπα εξαρτηματα που πηγαν τις εργασιες με παρομοια εργαλεια 10 βηματα πιο μπροστα.
Και παρεπιπτοντως, πιστευω οτι το multi max δεν συγκρινεται σε ποιοτητα, μεγεθος (μικρο) και αισθηση με κανενα αλλο cordless εργαλειο του ειδους. Oυτε με το κορυφαιο GOP της bosch.

...σε θέματα πίστης η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά ...

Τι σκ@τα μαστορας σκεφτηκα, και πυροβολω...

Χαρτι στυλο, να δω αν το εχω στο χερι...

Κατευθειαν στο ξυλουργειο για κοντρα πλακε θαλασσης (45Χ45Χ9), τεμαχια 2...

Βιδωσα το ενα με το αλλο, ζωγραφισα πανω με μολυβι, και επιασα την σεγα 11 το βραδυ....

Παρολο που της νυχτας τα καμωματα τα βλεπει η μερα και γελα, εχτες ηταν καπως ετσι...

Στα σταυρουδακια ειπα τον δεσποτη Παναγιωτη...

Τριψιμο στοκαρισμα, ηρθαν καπως ετσι...

Αφου ετριψα για τα καλα,
Επομενο βημα το πως θα βαλω το φως, καθως και καποιο τροπο να εχουν μια αποσταση που να μην "παιζει"....

Επισρατευτηκαν δοαφορα εργαλεια & εργαλειακια, με ξελασπωσε (για τα σταυρουδακια) ενα dremel multi που εχω 16 χρονια.... Δουλεψε για ενα 4ψρο στο "3" (ταχυτητα μεχρι 5), και οπως εγραψε παραπανω και ο Χιωτης για ενα λλα dremel που πηρε, ηταν KΡYO....

Το προτζεκτακι συνεχιζεται, επρεπε να διακοψω αυτο ομως προκειμενου να προχωρησω καποιο αλλο που εχω καθυστερησει αρκετα... :p

Γεια στα χερια σου, μπραβο!! Τωρα το δυσκολο μερος, η λαμπα και το ζυγισμα για να κρεμεται σωστα. Δεν εχω προσπαθησει ποτε κατι τετοιο. Ανεβασε φωτο οταν τα τελειωσεις.
Το δευτερο project ειναι τροχηλατο καναπεδακι? :))

Γεια στα χερια σου, μπραβο!! Τωρα το δυσκολο μερος, η λαμπα και το ζυγισμα για να κρεμεται σωστα. Δεν εχω προσπαθησει ποτε κατι τετοιο. Ανεβασε φωτο οταν τα τελειωσεις.
Το δευτερο project ειναι τροχηλατο καναπεδακι? :))

Ευχαριστω.

Το ζυγισμα ειναι κατι που με απασχολει, καποια πατεντα θα βρω ομως.. Ισως ανοιξω την ταμπακιερα με τα συνεργα του ψαρεματος... (βαριδια) :D

Το αλλο ειναι οντως καναπεδακι (80 Χ 1,80)

ψιτ...ζυγισμα με αυτοκολητα βαριδακια απο βουλκανιζατερ! :ernaehrung004:
by the way, γειας τα χερια σου! Πολυ ωραιο!

Αυτοκολλητα βαριδακια!! Καλα αυτο το νημα ειναι σχολειο σκετο :))

Ειρησθω εν παρωδο....
Ηθελα καμβυλια Κυριακατικα.... (τα ξυλαρακια στις φωτο του #1226)

Μαγκαιβερ η κυρα, μου εφερε μια κρεμαστρα (ξυλινη) :flipout:

Τα χρισημοποιει ο κολητος μου για την ζυγοσταθμηση στις ζαντες και εγω για το προχειρο δοκιμαστικο-ζυγισμα του ψαροτουφεκου επειτα απο μικρο αλλαγες! κολανε πολυ καλα!
να πως ειναι

Weight-adhesive-giatrakos-1.jpg

Ειρησθω εν παρωδο....
Ηθελα καμβυλια Κυριακατικα.... (τα ξυλαρακια στις φωτο του #1226)

Μαγκαιβερ η κυρα, μου εφερε μια κρεμαστρα (ξυλινη) :flipout:

Να της πεις, τα σεβη μας!!

Τα χρισημοποιει ο κολητος μου για την ζυγοσταθμηση στις ζαντες και εγω για το προχειρο δοκιμαστικο-ζυγισμα του ψαροτουφεκου επειτα απο μικρο αλλαγες! κολανε πολυ καλα!
να πως ειναι

Weight-adhesive-giatrakos-1.jpg

Ευχαριστω
Για κατι τετοιο με βλεπω