Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Δες Αυτόν

Σκεφτομαι να δοκιμασω dewalt...

Δοκίμασε...
Εγώ από Dewalt δεν έχω εμπειρία. Τα πιο "γερά" εργαλεία που έχω πάρει πάντως ήταν (ένας τροχός κι ένα παλμικό τριβείο) Metabo. Ακριβούτσικα αλλά σκυλιά...

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

90851_01_f.jpg

Ξεβιδωτος στον παγκο και ειναι σαν να μη δουλευει,κραδασμοι μηδεν.Απιστευτα ζυγισμενος και ποιοτικος τροχος για τα χρηματα που ζηταει.Τον προτεινω ανεπιφυλακτα.
Καλος και ο φακος με τα κροκοδειλακια για τις κολλησεις πλακετων.Τελικα δεν πηρα το μικροδραπανο αλλα το σετ εξαρτηματων...δωρακι για το Proxxon φιλου.

Καλοδουλευτος !

Θα περασω και εγω μια βολτα απο lidl το βραδυ θαρρω...

Ο δίσκος και η ταινία που έρχετεαι μαζί του για τι χρήση είναι? Κάνουν για ακόνισμα σκαρπέλων πχ ή θέλουν αλλαγή?

Καλοδουλευτος !

Θα περασω και εγω μια βολτα απο lidl το βραδυ θαρρω...

Ευχαριστω,ειναι του κολλητου.Αλλα ειναι τοσο καλος για τα 40 ευρω που επρεπε να γραψω την γνωμη μου μηπως και τον σκεφτεται καποιος αλλα δισταζει.Πολυ καλος και 3 χρονια εγγυηση.

Ο δίσκος και η ταινία που έρχετεαι μαζί του για τι χρήση είναι? Κάνουν για ακόνισμα σκαρπέλων πχ ή θέλουν αλλαγή?

Ο δισκος ειναι χοντρος και κανει για χοντροδουλειες σε μεταλλο.Στον διπλο τροχο που εχω στο σπιτι ο ενας ειναι κατι παρομοιο σε κοκκο και ο αλλος λεπτοτερος για ακονισμα μαχαιριων....ξυριζεσαι κανονικα αν τα περασεις με το μασατι.
Το μεγαλο πλεονεκτημα του Παρκσαιντ ειναι που οι ταινιες κανουν και για ξυλο η αλλα ευαισθητα υλικα και βαζεις οτι κοκκο θελεις ανα πασα στιγμη.
Για σκαρπελλα ξυλογλυπτικης δεν κανουν αυτοι οι τροχοι ,εκει θελεις πολυ αργοστροφους οπου ακους και για κατι κοκκους παρανοικους....καπου διαβασα οταν το ψαχναμε για κοκκο 6000!!...ουτε πετσι να ηταν.
Αν και το σκεφτηκαμε πολλες φορες (ακομα δλδ) συνεχιζουμε με την παλια καλη συνταγη.Λαδακονο Κρητης για ολα τα σκαρπελα (κοιλα,λουκια,τριγωνα,ισια....just name it).

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

View attachment 96978

Ξεβιδωτος στον παγκο και ειναι σαν να μη δουλευει,κραδασμοι μηδεν.Απιστευτα ζυγισμενος και ποιοτικος τροχος για τα χρηματα που ζηταει.Τον προτεινω ανεπιφυλακτα.
Καλος και ο φακος με τα κροκοδειλακια για τις κολλησεις πλακετων.Τελικα δεν πηρα το μικροδραπανο αλλα το σετ εξαρτηματων...δωρακι για το Proxxon φιλου.

Τον "χτύπησα" πρωί-πρωί.

Κ γω! Για 40ε ταμαμ ειναι.. Τωρα θελω να βρω ταινιες 150-320.. Αν δει κανεις καπου σφυριχτε μου ε..
Ααα το κουτι του πανω λεει parkside αλλα "καταγωγη" einhel.
Χε χε χε..

Και γω περιμένω να σχολάσω να πάω να τον τσιμπήσω. Τι μέγεθος είναι το κουτί? Θα το παλέψω με τη μηχανή χωρίς μπαγαζιέρα? :p

Ειχα παει στο lidl στην Αλιμου τις προαλλες, πολυ μιζεραμπλ....

Ξερετε κανα καλυτερο στα νοτια προαστια ?

(απο Πειραια εως Βαρη?)

View attachment 96978

τι διαστάσεις έχει?
δηλαδή πόσο επί πόσο χώρο θελει?

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πήρα και εγώ το μικροδράπανο το πρωί μαζί με το σετ εξαρτημάτων. Η πλάκα είναι ότι πήγα λίγο μετά τις 9 και πήρα το προτελευταίο. Πήρα και τα κροκοδειλάκια και τελικά πήρα και το άλλο το σετάκι με τα μικροεργαλεία.
Μας έχει καταστρέψει το lidl :P

Αυτοι ειναι μεσες ακρες,υπαρχουν δισκοι με διαφορα υλικα και ~120 στροφες/λεπτο http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_s...harpening system&sprefix=chisel+sharp,aps,707

http://www.youtube.com/results?sear...5j7.12.0...0.0...1ac.1.11.youtube.bx2Cl7rupb4

Και γω περιμένω να σχολάσω να πάω να τον τσιμπήσω. Τι μέγεθος είναι το κουτί? Θα το παλέψω με τη μηχανή χωρίς μπαγαζιέρα? :p

Αν ειναι να το παρεις στα ποδια/ντεποζιτο μαλλον θα ενοχλει στο τιμονι γιατι εχει καποιο βαρος,θα γλιστραει και θα θελει προσοχη.Με βεσποειδες η σχαρα και χταποδια σε οποιοδηποτε διτροχο μια χαρα θα ειναι...δεν ειναι τοσο βαρυ.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πήρα και εγώ το μικροδράπανο το πρωί μαζί με το σετ εξαρτημάτων. Η πλάκα είναι ότι πήγα λίγο μετά τις 9 και πήρα το προτελευταίο. Πήρα και τα κροκοδειλάκια και τελικά πήρα και το άλλο το σετάκι με τα μικροεργαλεία.
Μας έχει καταστρέψει το lidl :P

Χαχα,μας εκανε ομως με εργαλεια..

Γιάννη σ´ ευχαριστω για την απάντηση σου τα διαμαντοτρύπανα ειναι απλησίαστα, θα πάω για καρβιδιου πιστεύω θα με καλύψουν

Υπάρχουν και τα υγρής κοπής που κυμαίνονται από 16 έως 24 ευρώ.

http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1295

Μπαμπη και Σηφη δεν γινεται καλυτερα με 40 ευρω νομιζω.Τον λειτουργησατε;
Ο προηγουμενος ,βιδωμενος στην αρχη απ'ευθειας στον σταθεροτατο μεταλλικο παγκο,μετα πανω σε σκληρο λαστιχο....μετα ξυλο και στο τελος σε συνδυασμο φελιζολ /ξυλου χεχε και κυνηγαγαμε τους καφεδες και τα κατσαβιδια και δεν τα προλαβαιναμε απο τους κραδασμους.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πριν καποιες μερες ειχα αγορασει τον φορτιστη μπαταριας μηχανης-αυτοκινήτου από τα lidl.
Αυριο θα πάει πίσω. Το δοκίμασα σε 2 μπαταρίες και ήταν μία αποτυχία.

Η 1η μπαταρία ήταν εντελώς αδεια. Το αυτοκίνητο του φίλου, ήταν 4 μήνες ακίνητο.
Ο φορτιστής αδυνατούσε να την φορτίσει.
Την έβλεπε σαν μπαταρίας 12V μηχανής (έχει ένδειξη και 12V αυτοκινητου, η διαφορα είναι τα Ah), φόρτιζε για 2 δευτερολεπτα και μετά έμπαινε πάλι σε stand by.

Η 2η μπαταρία δούλευε κανονικά αλλά είχε αρχίσει να ζορίζεται. Αν άφηνες τα alarm για 5 δευτερόλεπτα με κλειστη την μηχανη, δεν έπαιρνε μπροστα το αμαξι.
Βάζω τον φορτιστή και την βλέπει και αυτη σαν μπαταρία μηχανής. Αλλάζω την επιλογή και την δηλώνω αυτοκινήτου.
Σε μισή ώρα μου δείχνει ότι φόρτισε !!!
Συνδεω την μπαταρία στο αμαξι, το βάζω μπροστά, όλα οκ.
Σβήνω την μηχανή, ανάβω για 3 δευτερόλεπτα τα alarm, πάει η μπαταρία.

Για πλάκα πάει πίσω ο φορτιστής.

Ο φορτιστης ειναι μια χαρα βλεπει 13,5 volt μετα απο την φορτηση απο την μπαταρια και σου λεει ετοιμη, βλεπει 6 πριν τη φορτηση και σου λεει μοτοσικλετας.

View attachment 96978

Εγώ με το που τον πήρα έβγαλα το προστατευτικό προφυλακτήρα. Θέλω να ακονίζω μαχαίρα για κρεοπωλείο, τώρα επόμενη αγορά ποιο ψιλή πλάκα. Δεν κάνει για μαχαίρα. Θα προσπαθήσω να βγάλω και την ταινία μήπως έχω δύο πλάκες απάνω. Πλάκες που έχουν για αγορά μέσω ίντερνετ ξέρει κανείς;