Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ετσι, υπαρχουν εργαλεια που σε βγαζουν απο την δυσκολη θεση οποια και αν ειναι αυτη.
Βεβαια ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης.
Αλλα τα συγκεκριμενα τα αγοραζεις μια φορα και τα κληροδοτεις στα παιδια σου.
(Εκτος απο τις μπαταριουλες τους...)

Έχω για τα "χοντρά" το
http://www.skroutz.gr/s/264666/Bosch-PSB-18-LI-2.html?keyphrase=bosch+psb+18+li
το οποίο για τις σπάνιες τρύπες ακόμα και σε κολώνες κάνει άριστα τη δουλειά του.

Και η μπαταρία μετά απο 3 μήνες ακινησίας είναι φορτισμένη πάνω απο τη μέση.

Τώρα ψάχνω ένα κατσαβίδι ΕΛΑΦΡΥ.
Ας είναι επαγγελματική σειρά δε με ενδιαφέρει.
Πρώτα απο όλα ελαφρύ (λόγω του βάρους του bosch ψάχνω άλλο) και έπειτα να κρατάει η μπαταρία του.

Τιμή σε λογικά πλαίσια για ερασιτέχνη (κάτω απο 200 σίγουρα και όσο πιο κάτω τόσο το καλύτερο εννοείται!).
Καμιά πρόταση?

3673_bosch_gsr_10_8_2_LI_new.jpg

http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=3673

BOSCH GSR 10.8V- LI-2 και δε θα χρειαστεις τπτ αλλο.
Εγω τα εχω ζευγαρι και δεν παιζονται. Ενα τρυπαει το αλλο βιδωνει.

Άκουσα ότι την dewalt την αγόρασε η Stanley.

Noμιζω οτι αυτο ισχυει αρκετα χρονια τωρα.
Stanley, Black&Decker και Dewalt ανηκουν στον ιδιο ομιλο που ηγειται η Stanley.

λοιπον...τα Dewalt εχουν πολυ καλη φημη στο Αμερικα

οταν η Black&Decker σκα@@@σε την ποιοτητα της πηγαινοντας στην Κινα,αναγξαστηκε να βγαλει νεα εργαλεια ποιοτητας με νεα φιρμα...Δεν θυμαμαι πια αν αυτη ειναι η Stanley

H Stanley είναι πολύ παλιά μάρκα. Τώρα αν έχει συνεργασία ή κάτι τέτοιο...

H Stanley εχει εξαγορασει την Βlack&Decker και φυσικα την DeWalt την οποια την ειχε αγορασει παλαιοτερα η Black&Decker.

Kαι οι τρεις αυτες μαρκες ειναι πλεον κατω απο την ομπρελα της Stanley.

Eλαβα σημερα το μικρο αλφαδι της Βοsch PLL 1 P απο το Κεντρο βιδας/Ντετσικας. 38 ευρω.
Μιλαμε για ΠΟΛΥ μικρο αλφαδι και ΠΟΛΥ gadget!! Λεγεται και οργανο χωροσταθμισης.

http://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/pll-1-p-3165140710862-199931.jsp

Ουτε 15 εκατοστα μηκος. Εχει lazer και απο τις 2 πλευρες. Απο την μια βγαινει κουκιδα και απο την αλλη βγαινει οριζοντια/καθετη/διαγωνια γραμμη.
Ερχεται με ενα πολυ λειτουργικο στηριγμα το οποιο μπαινει σε τριποδο. Το αλφαδι στηριζεται στο στηριγμα με μαγνητες. Παιρνει 2χΑΑ μπαταριες.

10802528083_f5808bef16_b.jpg

χαχα, φαινεται οτι ειναι η εποχη των εργαλειων bosch τωρα :))
Πριν, ηταν η εποχη των dremel, αλλα τελειωσα σχεδον ολη την γκαμα, μονο κατι εξαρτηματα και προσαρτηματα περιμενω να μου ερθουν για να ολοκληρωθει και αυτη η συλλογη.

Για το ΚΕΟ το σκεφτομαι λιγακι, διοτι εχω την πολυ καλη και δυνατη σπαθοσεγα της Parkside, αλλα ειναι με ρευμα. Βεβαια εχω μαγκιορικη μπαλαντεζα για τον κηπο.

Απο την αλλη υπαρχει το απαιχτο πριονακι πριονακι Bosch GSA 10.8v, αλλα η τιμη του ειναι ~240 ευρω..

Θα περιμενω καποιους μηνες μηπως και βγαλει η Parkside κανενα παρομοιο σεγακι με το KEO η το GSA 10.8 με μπαταρια λιθιου.

BOSCH_GSA_10_8_V_4f324ac6b327f.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επειδή το έχω πάρει θα σας έλεγα να μην ασχοληθείτε με το ΚΕΟ. Εκτός αν θέλετε να κλαδεύετε αμπέλι.
Το χρησιμοποίησα μόνο για 2 λεπτά, πήγα να κόψω μια βέργα απ´τη μουριά (3-4 πόντους διάμετρο) και μόλις η βέργα έγειρε και πίεσε τη λάμα το ΚΕΟ τα έπαιξε.
Είναι πολύ αδύναμα αυτά τα μηχανάκια, μόνο για ψιλοδουλειές.

(Η μπαταρία μου ήταν πλήρως φορτισμένη. Αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική εμπειρία ας το πεί γιατί, όπως είπα, η σχέση μου μαζί του περιορίζεται στα 2 λεπτά και μπορεί να κάνω και λάθος).

bosch-KEO.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επειδή το έχω πάρει θα σας έλεγα να μην ασχοληθείτε με το ΚΕΟ. Εκτός αν θέλετε να κλαδεύεται αμπέλι.
Το χρησιμοποίησα μόνο για 2 λεπτά, πήγα να κόψω μια βέργα απ´τη μουριά (3-4 πόντους διάμετρο) και μόλις η βέργα έγειρε και πίεσε τη λάμα το ΚΕΟ τα έπαιξε.

(Η μπαταρία μου ήταν πλήρως φορτισμένη. Αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική εμπειρία ας το πεί γιατί, όπως είπα, η σχέση μου μαζί του περιορίζεται στα 2 λεπτά και μπορεί να κάνω και λάθος).

Αυτό μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε εργαλείο κοπής ξύλων.

Γι αυτό το βοηθάς δουλεύοντας αντίθετα προς τη βαρύτητα. Συνήθως από πάνω προς τα κάτω. Ή αν μπορείς το βοηθάς με το χέρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτό μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε εργαλείο κοπής ξύλων.

Γι αυτό το βοηθάς δουλεύοντας αντίθετα προς τη βαρύτητα. Συνήθως από πάνω προς τα κάτω. Ή αν μπορείς το βοηθάς με το χέρι.

Ναι, δεν έχεις άδικο, μου έχει συμβεί πολλές φορές και σε αλυσσοπρίονο, ίσως να έχω και υπερβολικές απαιτήσεις από ένα μηχανάκι των 10,8V. Όταν κλαδεύεις ένα δέντρο όμως, και είσαι ανεβασμένος σε μια σκάλα, κάποια κλαδιά μπορείς να τα δουλέψεις αντίθετα προς τη βαρύτητα, τα περισσότερα όμως μάλλον όχι.
Τέλος πάντων, ίσως να το αδικώ το μηχανάκι απο μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση, θα το ξαναδοκιμάσω και βλέπουμε.

Θα περιμενω καποιους μηνες μηπως και βγαλει η Parkside κανενα παρομοιο σεγακι με το KEO η το GSA 10.8 με μπαταρια λιθιου.

Οι μπαταρίες του Bosch GSA 10.8 V-Li είναι λιθίου.

Αμα το Bosch GSA 10.8 V-Li professional με 2 μπαταρίες λιθίου 10,8/1.3 Ah + φορτιστή +LBoxx καινούργιο το έβρισκες με 180/190 ευρώ θα το αγόραζες ?

Οι μπαταρίες του Bosch GSA 10.8 V-Li είναι λιθίου.

Αμα το Bosch GSA 10.8 V-Li professional με 2 μπαταρίες λιθίου 10,8/1.3 Ah + φορτιστή +LBoxx καινούργιο το έβρισκες με 180/190 ευρώ θα το αγόραζες ?

Ναι, φυσικα, μπαταριου λιθιου εχει τo bosch.
Aπλα ελεγα μηπως και βγαλει η Parkside κανενα παρομοιο με λιθιου. Αν και ειναι πλεονασμος αυτο που ειπα διοτι πλεον ολα τα νεα εργαλεια βγαινουν με λιθιου.

Η τιμη που λες ειναι πολυ καλη, με τις 2 μπαταριες,φορτιστη και Lboxx. Kαι θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα σε αυτο το επιπεδο τιμης.

Ο μονος μου προβληματισμος ειναι μηπως επαιρνα σκετο το εργαλειο με φορτιστη και ΜΙΑ μπαταρια 2.0Αh.
Ισως μπορω να γλυτωσω και το φορτιστη αρκει να βεβαιωσω οτι ο φορτιστης των Dremel κανει για αυτες τις μπαταριες. Ειναι σχεδον ομοιες, οπως και οι φορτιστες.

Ναι, φυσικα, μπαταριου λιθιου εχει τo bosch.
Aπλα ελεγα μηπως και βγαλει η Parkside κανενα παρομοιο με λιθιου. Αν και ειναι πλεονασμος αυτο που ειπα διοτι πλεον ολα τα νεα εργαλεια βγαινουν με λιθιου.

Η τιμη που λες ειναι πολυ καλη, με τις 2 μπαταριες,φορτιστη και Lboxx. Kαι θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα σε αυτο το επιπεδο τιμης.

Ο μονος μου προβληματισμος ειναι μηπως επαιρνα σκετο το εργαλειο με φορτιστη και ΜΙΑ μπαταρια 2.0Αh.
Ισως μπορω να γλυτωσω και το φορτιστη αρκει να βεβαιωσω οτι ο φορτιστης των Dremel κανει για αυτες τις μπαταριες. Ειναι σχεδον ομοιες, οπως και οι φορτιστες.

Solo η τιμή της κυμαίνεται γύρω στα 160 ευρώ οπότε δεν αξίζει.

Σε όλα τα εργαλεία σόλο ή μεμονωμένα κομμάτια όπως μπαταρίες /φορτιστές οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες.

Τα πακέτα εργαλείων όμως κατά καιρούς έχουν δελεαστικές τιμές όπως το «0615990CW0 - BOSCH GSR 10,8-2-V-LI GSA 10,8 V-LI GLI 10,8 V-LI + εξαρτήματα σπαθόσεγας» έχει 270 ευρώ.

Εμένα με ενδιαφέρει το GSR και το GLI (φορτιστές και μπαταρίες έχω) και εσένα τα υπόλοιπα οπότε, εάν δεν θέλεις τα συγκεκριμένα, αποκτάς το GSA full αντί 240 με 190 και εγώ το σόλο GSR+GLI με 80 αντί των 130 περίπου που έχουν.

Όσο για μπαταρίες μεγαλύτερες από 1.3 Ah καλύτερα να περιμένουμε την προσφορά της Bosch για την καινούργια μπαταρία στα 4Ah την

GBA 10,8 V/4,0 Ah O-B Professional

1600z0002y.jpg

Εγώ είμαι μέσα για το GSR 10.8V- LI
με μπαταρίες και φορτιστή.
Αν κάποιος θέλει συνεργασία για κανένα πακέτο προσφοράς ΠΜ :)

Πολυ καλη φαση, σε ευχαριστω, αλλα νομιζω οτι θα περιμενω λιγους μηνες μηπως βγει κανενα parkside, οπως ειπα παραπανω.
Ηδη εχω αρκετες εναλλακτικες σε πριονι αρα εχω την πολυτελεια να περιμενω.

Παντως η ιδεα σου να μοιραζομαστε τις πολλαπλες προσφορες στα bosch ειναι εξυπνη και οικονομικη!

Επειδή το έχω πάρει θα σας έλεγα να μην ασχοληθείτε με το ΚΕΟ. Εκτός αν θέλετε να κλαδεύετε αμπέλι.

Καλη πληροφορηση.
Οπως και ναχει το πραμα (ειτε εκανες λαθος χειρισμο ειτε οχι), εγω προσωπικα λεω να το αποφυγω.
Οταν αγοραζεις bosch, εστω και πρασινο, περιμενεις κατι παραπανω. Και δεν νομιζω να εισαι τοσο ατσαλος η αρχαριος με τα εργαλεια.

Δεν εχω την ιδια αποψη για τη μπαταρια του και το χρησιμοποιω 1,5 χρονο περιπου, δεν μετρησα ποσο αλλα σιγουρα δεν κραταει μονο 2 λεπτα. Οσο αφορα τη χρηση του, για κλαδια που δεν κοβονται με το κλαδευτηρι χειρος καλο ειναι, για τα αρκετα χοντρα αναλαμβανουν δραση τα αλυσοπριονα (1 κλαδευτικο και 1 "τηλεσκοπικο" με μακρυ αξονα για ψηλα κλαδια).