Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παιδάκια θα σας πάω αλλού για λίγο...

Για προτείνετε κάποιο Variac στα 1000VA. Ή να πώ μια Φανό και να πάρω ό,τι εχει...?

Μεταβλητός μετασχηματιστής για τεστάρισμα κυκλωμάτων

variac_sweetmarias.jpg

Μάλλον θα είχε περισσότερο νόημα στην DIY κατηγορία

Ανταπτορακι 220/12βολτ, 5watt και μονο 300μαω ειναι. Δεν βλεπω ιδιαιτερο προβλημα.

Δε θα στην φορτιζει πετριωτη την μπαταρια!

Ακριβως!
Ακομα απανω ειναι ο φορτιστης, δεν ανησυχω μηπως υπερφορτιστει η μπαταρια λογω των ελαχιστων μα.

Εδω ο φορτιστης και η μπαταρια.
Η μπαταρια ενωνεται με τον φορτιστη (με την αγαπημενη μου πατεντα:) μεσω βυσματων audiovisual, κατω αριστερα.

Πολυ βολικα τα AV βυσματακια στις συνδεσεις βαλε/βγαλε! Εχω προετοιμασει και ενα εξτρα για αλλη μπαταρια που θα τροφοδοτει αλλη συσκευη που της εχω βαλει αντιστοιχο βυσμα για συνδεση με την μπαταρια.

Φανταζομαι οι φιλοι του AVclub θα το εκτιμησουν :))

10960808416_354754715d_c.jpg

Γιατι? Αργει αλλα φορτιζει.
Εχω βεβαια και hobby charger για αυτες τις περιπτωσεις.

Εδω το βλεπω μονο σαν πειραμα, πως θεωρητικα θα μπορουσε να φορτιζει τον υπολογιστη ενω ειναι στην πριζα, ΚΑΙ,
το σπουδαιοτερο, κατα την μεταφορα του υπολογιστη σε αλλο χωρο δεν θα σβηνει οταν βγαζεις τον φορτιστη απο την πριζα. Οπως γινεται τωρα που δεν εχω την μπαταρια του υπολογιστη.

Παιδια, δεν μπορω να μην αναφερω την τεραστια ευκολια του μικροτατου και επαναφορτιζομενου πιστολιου κολλας της bosch.
Oποτε το χρησιμοποιω, και το χρησιμοποιω συχνα, συνειδητοποιω οτι πραγματικα αξιζει τα λεφτα του.

Ετοιμο ακριβως σε 15 δευτερολεπτα (μετρημενα), πιανεται ευκολα, δεν σταζει και η μπαταρια του βαστα πολυ.

2 τέτοιες μπαταρίες έχει το ups μου, πριν λίγες ημέρες τις άλλαξα με καινούργιες διότι μετά από 5 χρόνια τα έπαιξαν.

Tελικα βρηκα το Bosch KEO με 79.5 ευρω και το παρηγγειλα απο Ελλαδα. http://www.ebw.gr/el/Product/89206/Bosch-cordless-garden-saw-KEO-Li-Ion-10-8-V-3165140602914
Απο Αμαζον το κινεζικο πριονακι που βλεπαμε, με τα μεταφορικα στοιχιζει, 77 ευρω, οποτε η διαφορα δεν αξιζει με τιποτα.

Θα δουμε απο Αμαζον τον κινεζικο γωνιακο τροχο που παρηγγειλε ο Σηφης. Το τροχακι, αν η μπαταρια κρατα κανενα μισαωρο, βγαινει σε σουπερ τιμη, ~50 λιρες συν τα μεταφορικα.

313717648_640.jpg

Καλορίζικο, το εχω αξιοποιήσει δεόντως, όσο καιρο το έχω η μονιμη θεση του ειναι στο πορτ μπαγκαζ για να το εχω διαθεσιμο σε σπιτι και εξοχικό. Με εχει βολεψει περισσοτερο να το χρησιμοποιω χωρις τον κουμπωνομενο στερεωτη των κλαδιων.

Α, ευχαριστω!
Ειναι τελικα καλο που φορτιζει με USB. Περαν ολων των αλλων, μπορεις και να το εχεις στο αυτοκινητο και να το φορτισεις απο τον αναπτηρα, αν χρειαστει.
Το μονο μειονεκτημα ειναι οταν πεθανει η μπαταρια, πετας το εργαλειο, εκτος και αν σηκωνει 'εγχειρηση' για αλλαγη στοιχειων.

Η μπαταρια ειναι ηλιθίου, ελπιζω να κρατησει καιρο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εδω ο φορτιστης και η μπαταρια.
Η μπαταρια ενωνεται με τον φορτιστη (με την αγαπημενη μου πατεντα:) μεσω βυσματων audiovisual, κατω αριστερα.

Πολυ βολικα τα AV βυσματακια στις συνδεσεις βαλε/βγαλε! Εχω προετοιμασει και ενα εξτρα για αλλη μπαταρια που θα τροφοδοτει αλλη συσκευη που της εχω βαλει αντιστοιχο βυσμα για συνδεση με την μπαταρια.

Φανταζομαι οι φιλοι του AVclub θα το εκτιμησουν :))

10960808416_354754715d_c.jpg

Τέτοιες μπαταρίες για άλλη εφαρμογή της φόρτιζω με τροποποιημένα βύσματα και εγώ από φορτιστή κινητού στο 1 A (αν και βγάζει λιγότερα).
Γενικώς είναι ότι καλύτερη πάντως για τη ζωή της μπαταρίας η αργή φόρτιση με λίγο ρεύμα (προφανώς όμως στη σωστή τάση).

Εχω αλλαξει εκατονταδες τετοιες μπαταριες στα ups της εταιριας!
Μαλιστα τις αλλαζω με 9αρες στα Aμπερ για καλυτερη αποδοση!

Προχθες πηρα δυο 12v 18Α για να υλοποιησω ενα φωτοβολταικο μικρης κλιμακας για το εξοχικο με Led σποτακια αυτονομου φωτισμου.

Ωραιο προτζεκτακι Κυριακο.
Τα πανελακια και τα συναφη απο που τα προμηθευεσαι?

Για το πριονακι, πιο πολυ θα σου στοιχιζε να ερθεις εδω να στο δωσω παρα να το παραλαβεις στο σπιτι σου :))

Χτες πηρα και το τροχακι μπαταριας το κινεζικο, δεν αντεξα να περιμενω!!
http://www.amazon.co.uk/Terratek-Co...ref=lh_ni_t?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

muGfkfCpDzY7P9lQO7sprDA.jpg