Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Mια που μιλαμε για πριονια, δεν γνωριζα οτι υπηρχε τετοιο πριονακι χεριου bosch!! Και μονο 12.5 ευρω?? Ιδανικο για μικρη εργαλειοθηκη, με μια λαμα για ξυλο και αλλη για μεταλλα.
Δεν το εντοπισα πουθενα αλλου στο internet!! Το παρηγγειλα αμεσως..

EASYBUYWORLD_WWW_EBW_GR_Bosch-2-607-017-181-Sabre-saw-blade-hand-saw-with-3165140710039.jpg

http://www.ebw.gr/el/product/160503/Bosch-2-607-017-181-Sabre-saw-blade-hand-saw-with-3165140710039

Υπάρχει και αυτό «Bosch Fine Cut 1640 VS»

r23399v33.png
67b79c46-3ad0-44ae-869d-d45f06f6d537_300.jpg

41DWC7Y585L.jpg

bos1640vsk.lg.jpg

χαχα, αμα γινονται τα μαστορεματα και oλη η συντηρηση του σπιτιου/κηπου δωρεαν, δεν υπαρχει θεμα, υπαρχει κατανοηση :))

Ετσι την σκαπουλαρω και εγω Μιχαλη με την μανα μου.

- "Παλι εργαλειο αγορασες? που θα τα πας τοσα πια"

- "Ρε μαμα σκεψου πως με αυτο θα γλυτωσουμε χρηματα κανοντας την δουλεια μονοι μας"

- "Χμμμμ οκ"

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπαμπη βρηκα αλλη χρηση για το αποστασιομετρο λειζερ!
Ηθελα να αλλαξω λαμπα χωνευτη στη βεραντα και δεν ηξερα αν επρεπε να φερω σκαλα (παντα σκαλα φερνω) η μια καρεκλα θα ηταν αρκετη.
Αν εφτανα με μια καρεκλα τοτε θα γλυτωνα τον κοπο να παω να φερω τη σκαλα. Αν πηγαινα να φερω καρεκλα ομως μπορει να εκανα τσαμπα τον κοπο, αν δεν εφτανα. Και θα πηγαινοφερνα την καρεκλα.

Η λυση ηρθε με το εργαλειο. Τεντωσα το χερι με το αποστασιοτρο και πατησα το κουμπι. Η ενδειξη ηταν η αποσταση που μου χρειαζοταν για να φτασω στο ταβανι. 55 εκατοστα.
Η ψηλοτερη καρεκλα ηταν 50 εκατοστα. Αρα μου ελειπαν 5 ποντακια, αρα ηθελα σκαλα. :))

Καλη επενδυση τελικα το αποστασιομετρο, τα βγαζει τα λεφτα του σιγα σιγα :flipout:

:grinning-smiley-043

Καλά, δεν το συζητάω... Είσαι πιο "τρελός" απ´ότι νόμιζα.... :flipout: ....:flipout:

Τώρα που παίρνει μπρος σιγά σιγά το τζάκι, έχουμε κάποια πρόταση για ηλεκτρική σκούπα στάχτης;
Ρε σεις, όλοι τις γυναίκες σας αφήνετε να καθαρίζουν το τζάκι; ή είστε παραδοσιακοί, φτυαράκι και σακούλα;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ρε σεις, όλοι τις γυναίκες σας αφήνετε να καθαρίζουν το τζάκι; ή είστε παραδοσιακοί, φτυαράκι και σακούλα;

Έψαχνα κι εγώ κάποια στιγμή αλλά τελικά δεν το αποφάσισα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έβλεπα ήταν ο χώρος που χρειάζεται για αποθήκευση. Ένα μεταλικό φαράσι και μια σακουλίτσα κάνουν θαυμάσια δουλειά.
Αν τώρα δεν έχεις πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου αλλάζει το πράγμα...

Φαλτσοπρίονο σε βαλίτσα? Αυτό μ αρέσει ΠΟΛΥ.... έρχεται πακέτο με τη βάση στα 100 δολλάρια που το δίνει το άμαζον? Χλωμό ε....

Φίλε Χίωτη όλα αυτά τα πληρώνεις απίκο ή έχει φτάσει η κα´ρτα σου σε επίπεδα στεγαστικού;

Εγώ πάρε πάρε την έφτασα κανα 1800άρι και τώρα να δω πως θα τα δώσω σιγά - σιγά :bigcry:

Ρε παιδες ακουσατε τι ειπε χθες ο Στουρναρας στον Πρετεντερη?

Σκεφτονται την φορολογηση των DIY εργαλειων με βαση τα Watt.

Την πατησαμε!!!

χαχαχαχαχαχαχαχα, για δες αυτό:

«Πόθεν έσχες» για όλους από το 2014 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Θα υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων (κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, συναλλαγές με τράπεζες δηλαδή δάνεια και καταθέσεις).

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα επιβάλλεται «φόρος διαβίωσης» που θα προκύπτει από το συνολικό εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ του φορολογουμένου και όχι με βάση το εισόδημα που αυτός δηλώνει ή το τεκμαρτό.

Πρόκειται για τη δημιουργία του νέου περιουσιολογίου το οποίο προαναγγέλλεται στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2014 και θα επιτρέψει τον ηλεκτρονικό έλεγχο στην ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Κι αυτό καθώς θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Η εφορία θα έχει στη διάθεση της για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα ακόμα και τις δαπάνες για φως, νερό και τηλέφωνο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Έτσι... φάτε τα να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο

Ειδικη ηλεκτρικη σκουπα νομιζω οτι ειναι πλεονασμος για το τζακι και δεν αγοραζουν πολλοι. Γιαυτο και δεν μπορουσε να σου προτεινει κανεις.

Ενα μικρο σιδερενιο φαρασακι (2 ευρω στα jumbo) και ενα μικρο σκουπακι χρησιμοποιω.
Τις σταχτες τις βαζω σε ενα κουβα τσιγκινο (και εξω στη βεραντα). Αν ο κουβας ειναι μεγαλος, χωραει αρκετων ημερων τις σταχτες
Οποτε γεμισει ο κουβας τον αδειαζω σε πλαστικη σακκουλα και τον ριχνω στον κηπο, η στα σκουπιδια αν δεν υπαρχει κηπος.

Αν βαριεσαι να την σκορπισεις τον κηπο, πετας την σταχτη απο πανω απο το μπαλκονι και βλεπεις υπερθεαμα αλλα και λιπαινεται ο κηπος. Να μη φυσαει πολυ ομως ... :))))

Απ'ευθειας τις σταχτες σε σακκουλα το αποφευγω διοτι 2-3 φορες δεν ειχε σβησει καλα η σταχτη.. Εκτος αν εχουν περασει 2 μερες απο τοτε που εσβησε το τζακι.

Ειδικη ηλεκτρικη σκουπα νομιζω οτι ειναι πλεονασμος για το τζακι και δεν αγοραζουν πολλοι. Γιαυτο και δεν μπορουσε να σου προτεινει κανεις.

Ενα μικρο σιδερενιο φαρασακι (2 ευρω στα jumbo) και ενα μικρο σκουπακι χρησιμοποιω.
Τις σταχτες τις βαζω σε ενα κουβα τσιγκινο (και εξω στη βεραντα). Αν ο κουβας ειναι μεγαλος, χωραει αρκετων ημερων τις σταχτες
Οποτε γεμισει ο κουβας τον αδειαζω σε πλαστικη σακκουλα και τον ριχνω στον κηπο, η στα σκουπιδια αν δεν υπαρχει κηπος.

Αν βαριεσαι να την σκορπισεις τον κηπο, πετας την σταχτη απο πανω απο το μπαλκονι και βλεπεις υπερθεαμα αλλα και λιπαινεται ο κηπος. Να μη φυσαει πολυ ομως ... :))))

Απ'ευθειας τις σταχτες σε σακκουλα το αποφευγω διοτι 2-3 φορες δεν ειχε σβησει καλα η σταχτη.. Εκτος αν εχουν περασει 2 μερες απο τοτε που εσβησε το τζακι.

Λέγοντας "πλεονασμός" φαντάζομαι ότι εννοείς ότι γίνεται δουλειά και χωρίς αυτήν! Αυτό όμως ισχύει δηλαδή και για χιλιάδες άλλα πράγματα (πολλά από τα οποία αποτελούν αντικείμενο αυτού εδώ του φόρουμ btw)! :HTEHETH63:

Το βασικό ζήτημα που θέλω να μου λύσει η σκούπα, είναι το να μη σκορπίζονται στάχτες δεξιά κι αριστερά κάθε φορά που καθαρίζω το τζάκι είτε αδειάζοντας σε σακούλα είτε σε κάδο. Όσο προσεκτικός κι αν είναι κάποιος, δε νομίζω να μην ξεφεύγει τίποτα! Προσωπικά δεν ήξερα ότι υπήρχε εξειδικευμένη σκούπα γι' αυτή τη δουλειά, μέχρι που είδα μία στο Leroy πριν λίγο καιρό.

Και ψάχνοντας στο skroutz, διαπίστωσα ότι υπάρχει πληθώρα μοντέλων, άρα μάλλον το είδος βρήκε και απήχηση στην αγορά...

Φίλε Χίωτη όλα αυτά τα πληρώνεις απίκο ή έχει φτάσει η κα´ρτα σου σε επίπεδα στεγαστικού;

Εγώ πάρε πάρε την έφτασα κανα 1800άρι και τώρα να δω πως θα τα δώσω σιγά - σιγά :bigcry:

Καθε Χριστουγεννα με αρχη του χρονου, αναλογα με τις οικονομικες συγκυριες και τα προβλεπομενα (οσο ειναι δυνατον) εσοδα, κανω ενα ετησιο bugdet για gadgets :))

Για φετος ξεπερασα λιγο τον προυπολογισμο λογω των παραπανω απ'οτι νομιζα προσαρτηματων/εξαρτηματων της σειρας dremel.

Την πιστωτικη καρτα την βλεπω σαν δωρεαν ατοκο δανειο για ενα περιπου μηνα και την πληρωνω ολη καθε μηνα. Δεν χτιζω υπολοιπα γιιατι δεν ξερω τι θα ξημερωσει αυριο..

Βρηκε απηχηση λογο των καυστηρων πελετ και τις σομπες πελετ οπου το καθαρισμα ειναι δυσκολο.
Στο τζακι φαρασακι σιδερενιο και ενα κουβαδακι και δε ξεφευγει τιποτε!

Λέγοντας "πλεονασμός" φαντάζομαι ότι εννοείς ότι γίνεται δουλειά και χωρίς αυτήν! Αυτό όμως ισχύει δηλαδή και για χιλιάδες άλλα πράγματα (πολλά από τα οποία αποτελούν αντικείμενο αυτού εδώ του φόρουμ btw)! :HTEHETH63:

Το βασικό ζήτημα που θέλω να μου λύσει η σκούπα, είναι το να μη σκορπίζονται στάχτες δεξιά κι αριστερά κάθε φορά που καθαρίζω το τζάκι είτε αδειάζοντας σε σακούλα είτε σε κάδο. Όσο προσεκτικός κι αν είναι κάποιος, δε νομίζω να μην ξεφεύγει τίποτα! Προσωπικά δεν ήξερα ότι υπήρχε εξειδικευμένη σκούπα γι' αυτή τη δουλειά, μέχρι που είδα μία στο Leroy πριν λίγο καιρό.

Και ψάχνοντας στο skroutz, διαπίστωσα ότι υπάρχει πληθώρα μοντέλων, άρα μάλλον το είδος βρήκε και απήχηση στην αγορά...

Ειναι μεγαλυτερη η φασαρια να εχεις μια τετοια συσκευη. Και αυτη πρεπει καπως να αδειασει, ετσι?
Τα μοντελα που βλεπεις εχουν ξεμεινει απο τις καλες εποχες που ο,τι υπηρχε στην αγορα, πουλιοταν..

Προσωπικα επειδη εχω και ενεργειακο τζακι που παραγει πολυ πραμα, το εχω σκεφτει (λογω πλεονασμου/μανιας για καθε ειδος συσκευης..:) αλλα δεν το προχωρησα επειδη εβλεπα οτι δεν θα με βολευε, ουτε θα με ευχαριστουσε.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για ρίξτε καμιά ιδέα... Όπως είχα γράψει σε παλιότερο μήνυμα έχω πάρει την κόκκινη τσάντα εργαλείων της Facom όπου έχω βολέψει μια χαρά τα εργαλεία μου.
Κι ενώ όλα είνα άψογα μου στην ψιλοσπάει που τα Γερμανικά κλειδιά μου είναι χύμα στον πάτο της τσάντας, όπου υπάρχουν κι άλλα μικροεργαλεία, κι όταν θέλω να βρώ κάποιο, ειδικά τα πολύ μικρά, θα πρέπει να ψάχνω. Εντάξει, θα μου πείτε δεν είναι δα και καημός να ψάξεις λίγο μέχρι να βρείς που έχει χωθεί το 8-αράκι, αλλά αν υπάρχει κάποιος εύκολος και φτηνός τρόπος να βάλω μια τάξη γιατί να μην το κάνω;
Σκεφτόμουν δηλαδή πως αν υπήρχε μια αντίστοιχη θηκούλα σαν αυτή πιο κάτω των τρυπανιών θα ήταν ότι πρέπει. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει πάρει το μάτι μου κάτι ανάλογο. Καμιά ιδέα;

2607019505.jpg