Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εδωσα :))

Πολύ ωραίο το τραπέζι. Τι πλάτος έχει η πατούρα από κάτω? Εννοώ το μέγιστο πλάτος σέγας που χωράει.

Ά και το μέγιστο ύψος κοπής?

Το μεγιστο πλατος για τα ποδια της σεγας ειναι 8 εκατοστα. Plenty of space, δηλαδη.

Το μεγιστο υψος κοπης, αν βαλεις τον οδηγο, ειναι ~3,5 ποντοι με τις γνωστες 10αρες λαμες, και ~4 ποντοι με τις δικες τους λαμες των 13εκ. Σε περιοριζει ο οδηγος.

Αν βγαλεις τον οδηγο απο πανω, ειναι οσο παει η λαμα δηλαδη ~55 χιλιοστα.

Για να καταλαβεις καλυτερα, το τραπεζει εχει παχος 8 χιλιοστα, μηκος που το χανεις απο τη λαμα των 100 χιλιοστων. Χανεις και αλλα 10 χιλιοστα απο τον οδηγο λογω παλινδρομισης.
Αρα περιπου 20 χιλιοστα τα χανεις απο την ωφελιμη κοπη. Αν η συνολικη ωφελιμη κοπη μιας λαμας (χωρις οδηγο) ειναι 50-55 χιλιοστα, τοτε αν αφαιρεσεις τα 20, σου μενουν 30-35 χιλιοστα ωφελιμης κοπης πανω στο τραπεζι.

χμμμ Για τα ξεγυρίσματα χρειάζομαι τουλάχιστον 55mm, οπότε πάμε για ιδιοκατασκευή...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για όποιον ενδιαφέρεται έχει με 50 ευρώ στο bazaar του lidl το μεγάλο φαλτσοπρίονο. Είχε 7-8 ακόμη και δεν νομίζω να φύγουν εύκολα γιατί είναι πολύ εξειδικευμένο και όχι και φθηνό.

Ά πήρα σήμερα τις γωνίες ξυλουργικής. Ωραίο πράμα και πάμφτηνο. Τα αντίστοιχα στα μεγάλα μαγαζιά έχουν 20 ευρώ το ένα... Μόνη βλακεία ότι από τη μέσα μεριά που μετράς συνήθως έχει ίντσες... ΜΕΓΑΛΗ παπάντζα....

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για όποιον ενδιαφέρεται έχει με 50 ευρώ στο bazaar του lidl το μεγάλο φαλτσοπρίονο. Είχε 7-8 ακόμη και δεν νομίζω να φύγουν εύκολα γιατί είναι πολύ εξειδικευμένο και όχι και φθηνό.

Υπάρχει περίπτωση να το πάρει κάποιος καλός Άνθρωπος και να μου το στείλει στην Κέρκυρα;
Με ενδιαφέρει και η κατσαβιδιέρα, όποια και να είναι.
Να ελπίζω;
Εννοείς το συρόμενο η όχι;

Last edited:

Ά πήρα σήμερα τις γωνίες ξυλουργικής. Ωραίο πράμα και πάμφτηνο. Τα αντίστοιχα στα μεγάλα μαγαζιά έχουν 20 ευρώ το ένα... Μόνη βλακεία ότι από τη μέσα μεριά που μετράς συνήθως έχει ίντσες... ΜΕΓΑΛΗ παπάντζα....

Ναι, φαινοτανε καθαρα και απο το φυλλαδιο.
Γι'αυτο τις πηρα περισσοτερο, για τις εσωτερικες ιντσες, μιας που τα περισσοτερα σχεδια στο διαδικτυο για woodworking ειναι σε ιντσες.

Παντως οπως και να'χει, η τιμη ειναι απιστευτη!!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπάρχει περίπτωση να το πάρει κάποιος καλός Άνθρωπος και να μου το στείλει στην Κέρκυρα;
Με ενδιαφέρει και η κατσαβιδιέρα, όποια και να είναι.
Να ελπίζω;
Εννοείς το συρόμενο η όχι;

Και εγώ το ψάχνω αλλά είμαι Κρήτη δυστυχώς.
Τέλος του μήνα ανεβαίνω Αθήνα αλλά δε ξέρω πού είναι το bazaar και σίγουρα θα έχει φύγει μέχρι τότε :-(

Που έχει Bazzar και το φάλτσοπροιονο είναι με την κινούμενη μπρος πίσω κεφαλή?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σημερα ειδα το ποστ σου. Θα ριξω μια ματια, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ακομα. Εχω την εντυπωση οτι σαββατο απογευμα τα μαζευαν.

Χιωτη σου εχει βγει καλος αυτος ο Fenix; Ρωταω γιατι εχω διαβασει παραπονα οτι σπαει η πλαστικη βαση που τον κραταει στον ιμαντα;

Κατι θα συμπληρωσω και για το restoring moto αλλα μολις κοπηκε το ρευμα και σκουζει το ups. Οποτε αργοτερα............

Δυστυχως τα δραπανοκατσαβιδα δεν υπηρχαν πια.

πέρα από τα λίγα του σπιτιού αυτό τον καιρό ασχολούμαι και με την αναπαλαίωση μιας φλορετας...
Σπύρο καλώς ήρθες και καλή διαμονη.
Αφού ασχολείσαι και με την αναπαλάιωση της φλορέτας θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το θέμα εδω

Πιστέυω οτι θα σου αρέσει πολύ και ίσως πάρεις και κάποιες χρήσιμες ιδέες και πληροφορίες.

Δεν το ειχα δει τον συνδεσμο του Babi. Πολυ ενδιαφερον.
Επειδη εχω κανει και εγω restoring σε μια zundapp DB 234 του 54, καθως και σε ενα CB50J του 76, το αθλημα θελει πολυ υπομονη, επιμονη, διαβασμα, χρονο και χρημα. Θα σου προτεινα για αρχη (αν θες να κανεις σωστη αναπαλαιωση) να επισκεπτεις καποια λεσχη κλασικης μοτοσυκλετας, για να μπεις στο πνευμα, και να αντλησεις πολυ χρησιμες πληροφοριες που θα σε γλιτωσουν απο κοπο. Τα παιδια εκει συνηθως ειναι πολυ προθυμα να βοηθησουν, και ξερουν ολες τις "τρυπες" παγκοσμιως που μπορεις να βρεις αυτα που θελεις.
Αυτα αν θες να κανεις μια σωστη αναπαλαιωση, και οχι μια του στυλ μοτερ απο TDM 250, ζαντα απο corvete C5 και βαφη ενα φανταστικο ηλεκτρικ πορτοκαλι ακρυλικο διπλης με στρας.

DSCN1205 (Medium).JPG

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αχ ρε Γιωργη δε το ηξερα να σου πω να μου παρεις ενα!!!!
Ποσο το ειχε?

Καλά, κι όλα να τα έπαιρνε ο Γιώργος, θα του τα παίρναμε σε χρόνο dt :smile:

Χτες πρόσεξα ότι είχε στην Αγία Παρασκευή και φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής που στέκεται όρθιο. Φαντάζομαι ότι θα κάνει και για άλλες δουλειές πιο δικές μας ... :)

μιλώντας για φλόγιστρα, παίζουν κάτι πολύ βολικά σε μέγεθος αναπτήρα που τα βρίσκεις κύρια στα λουλουδάδικα των νεκροταφείων. Είναι μάνα για καρβουνάκια και για οτιδήποτε θελήσετε να ανάψετε υπό αντίξοες συνθήκες αέρα, βροχής κλπ....

003912.jpg

Ανταπόκριση από Giga Bazaar. Του απεσταλμένου μας του AVClub:
Πήγα σήμερα πρωί κατά τις 9.30 (για να γιορτάσω και γω σαν ερωτευμένος με τα λιδλ). Αρκετός κόσμος αλλά όχι και τραγικά. Στα ενδιαφέροντα που βρήκα ήταν το σετ μεγάλοι γάντζοι τοίχου (παρόμοιο με αυτό που έβγαλε την περασμένη βδομάδα) στα 3, το σετ τρυπανιών κοβαλτίου στα 5, ένα μεγάλο σετ SDS-plus με μύτες και καλέμια επίσης στα 5, η βάση γωνιακού τροχού (που την περιμένω μήνες!) στα 10 και ο υδραυλικός καροτσόγρυλλος στα 15 (είδα έναν που πήρε 3, δεν έμειναν!!!!), ένα τελευταίο κομμάτι φαλτσοπρίονο 1700W στα 50 όπως είπε ο προλαλίσαντας, στα πιο ψιλά τώρα, είχε αρκετούς δίσκους για το φαλτσοπρίονο και μεγάλους διαμαντόδισκους (δε θυμάμαι τιμή), λάμες για σπαθόσεγα ( 2), τσουβάλια κήπου από ανθεκτικό μουσαμά στα 2, διαμαντοακονιστήρι στυλό για μαχαίρια με δόντια με 1 και αρκετά αξεσουάρ ποδηλάτου (σέλες, μετρητές ταχύτητας, τρόμπες κλπ).

Θα δηλώσω πολύ ευχαριστημένος λόγω βάσης γωνιακού και γρύλλου! Αύριο λογικά πάλι θα ρίξει ό,τι απέμεινε στο 1, οπότε ίσως αξίζει για κάτι συρματόβουρτσες για γωνιακό που είδα ότι είχε πάρα πολλές...

Last edited:

Ερώτηση φίλου που ενδιαφέρεται για σπαθόσεγα, αν έχουμε υπόψη κάτι καλό μέχρι 100 Ευρώ ; Βασική χρήση αν κατάλαβα καλά ειναι για μικρομαστορέματα στο σπίτι και για κόψιμο (μικρών) ξύλων & κλάδεμα.

Εγώ του πρότεινα να περιμένει το Lidl μπας και βγάλει την Parkside αλλά δεν τον βλέπω. (Έχει ένα κόλλημα με τα επώνυμα).

Καμμιά πρόταση ;

Πήρα το μικρό φαλτσοπρίονο στα 70 ευρά.

Γενικά καλό.

Εχει αρκετό τζόγο όταν είναι ψηλά αλλά μειώνεται αρκετά στο κατέβασμα.
Ο δίσκος που έχει πάνω είναι με εναλλασσόμενες κοπές αριστερά-δεξιά και μάλλον μέτριας ποιότητας και πετάει λίγο το ξύλο. Ενας καλός δίσκος με δίδυμη προκοπή θα είναι καλύτερα.

Ανταπόκριση από Giga Bazaar. ένα τελευταίο κομμάτι φαλτσοπρίονο 1700W στα 50 όπως είπε ο προλαλίσανταςQUOTE]
Μπορειτε να μου πειτε που ειναι το giga bazaar...ειμαι εκτος Ελλαδος...αυριο γυριζω οποτε ισως αξιζε να σταματησω να παρω το παραπανω φαλτσοπροιονο...
http://www.lidl-service.com/cps/rde...=42411503&rdeLocaleAttr=el&title=ΦΑΛΤΣΟΠΡΙΟΝΟ PKS 1700 B2

Ενας καλός δίσκος με δίδυμη προκοπή θα είναι καλύτερα.

Όντως. Έχεις να προτείνεις κάποιον?

Όντως. Έχεις να προτείνεις κάποιον?

Για πείτε, και εγώ ήθελα να ξεκινήσω τέτοια συζήτηση! Τόσο για δίσκους (για φαλτσοπρίονο και δισκοπρίονο) όσο και για καλά κοπτικά για το ρουτερ. Εννοείται στη value for money κατηγορία τιμών, γιατί ειδικά στα router bits υπάρχουν κάτι εξωτικές εταιρίες (Freud, Amana κλπ) με αντίστοιχα εξωτικές τιμές.