Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πάντως οι δίσκοι και λάμες κοπής που έχει το Parkside ειναι μετριότατοι.. Το Σάββατο το δοκίμασα λίγο για να κόψω κάτι μικρά κλαδάκια ελιάς. Όσο η διάμετρος ήταν 2-3 πόντους, όλα καλά. Όταν φτάσαμε σε λίγο μεγαλύτερα (4-5 πόντους μέγιστο) η λάμα κοπής φαινόταν να μην τα καταφέρνει πολύ καλά. Βέβαια παρότι έκοψα περίπου 35-40 τέτοια κλαδιά, το εργαλείο δεν ζεστάθηκε καθόλου, απλά εχω την αίσθηση οτι με τα αξεσουάρ/λάμες της Bosch θα τα πήγαινε καλύτερα.

Επίσης δεν μου άρεσε το σύστημα κλειδώματος του εργαλείου με το κλειδάκι, το οποίο απαιτεί λίγη προσπάθεια για να πιάσει σωστά ο δίσκος ή η λάμα και να μην ταλαντώνεται κατά την λειτουργία του.

Προφανώς για 40 Ευρώ όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για κάποιον που δεν το χρησιμοποιεί επαγγελματικά. To εργαλείο αποτελεί εξαιρετικό value for money όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των Parkside εργαλείων ρεύματος και μπαταρίας..

Last edited:

Best value for money, γενικως συμφωνω. Εκτιμω πολυ τα εργαλεια της Parkside γι'αυτο και τα αγοραζω αφοβα.

Αν ομως μετα την τριετια αρχιζουν να τα παιζουν, ισως τα αντιστοιχα bosch και dremel αποδειχτει οτι εχουν ακομα καλυτερο value for money :))

Παιδες ΟΛΑ εχουν να κανουν με την χρηση που κανει καποιος στο εργαλειο.. Καποιος που σκιζει το εργαλειο καθε μερα Το μπλε bosch η καποιο αλλο επωνυμο καλοφτιαγμενο θα του αντεξει πολυ ποιο πολυ απο ενα φθηνο παρομοιο.. εγω πχ που καθε μερα ολη μερα χρισημοποιω το 10.8v λιθιου της bosch, μου χει βγαλει μεχρι τωρα 3 χρονια ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ.. εχω πεταξει ηδη 3 φτηνα (valex-budget-black and decker) επαναφορτιζομενα τα οποια στον χρονο αρχιζαν να εχουν τζογους κτλ κτλ...

Επομενως, καποιος που θελει ενα πολυεργαλειο για περιστασιακη χρηση (σα και εμενα δηλαδη), το Parkside η καποιο φθηνο αλλο, ειναι τελειο. ειναι πεταμενα λεφτα να παρει καποιος το μπλε bosch...

Εδω θα πρέπει να καταθέσω την προσωπική μου άποψη: Τα παρακάτω περιστατικά έχουν συμβεί σε φίλους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους. Ο ένας ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων σπιτιών κρουστικό δραπανοκατσάβιβο της BOSCH μπλέ σειρά 18V με μπαταρίες λιθίου δήλωνε πλήρως απογοητευμένος τόσο από την διάρκεια των μπαταριών του σε σχέση με το αντίστοιχο MAKITA το οποίο είχε στην κατοχή του αλλά κυρίως απογοητευμένος από τον τζόγο που είχε παρουσιάσει ο άξονας του τσοκ ο οποίος τζόγος συνεχώς αυξάνονταν. Ο άλλος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και μηχανών δήλωνε απογοητευμένος από την διάρκεια των μπαταριών της BOSCH σε εργαλείο της μπλε σειράς με μπαταρίες επίσης λιθίου.

18βολτες μπαταριες υπαρχουν σε πολλες εκδοσεις και capacities. Απο 1 εως 4Αh.

Σιγουρα ο φιλος σου συγκρινει ομοιες μπαταριες στα δυο εργαλεια?

Εδω θα πρέπει να καταθέσω την προσωπική μου άποψη: Τα παρακάτω περιστατικά έχουν συμβεί σε φίλους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους. Ο ένας ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων σπιτιών κρουστικό δραπανοκατσάβιβο της BOSCH μπλέ σειρά 18V με μπαταρίες λιθίου δήλωνε πλήρως απογοητευμένος τόσο από την διάρκεια των μπαταριών του σε σχέση με το αντίστοιχο MAKITA το οποίο είχε στην κατοχή του αλλά κυρίως απογοητευμένος από τον τζόγο που είχε παρουσιάσει ο άξονας του τσοκ ο οποίος τζόγος συνεχώς αυξάνονταν. Ο άλλος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και μηχανών δήλωνε απογοητευμένος από την διάρκεια των μπαταριών της BOSCH σε εργαλείο της μπλε σειράς με μπαταρίες επίσης λιθίου.

Εάν γνωρίζεις περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο, τον χρόνο απόκτησης, ήταν σε προσφορά ? κλπ αναφέρετα …

Γενικά πάντως με τις μπαταρίες πάντα θα ακούμε διάφορα «προβλήματα» όπως για παράδειγμα με τις μπαταρίες των αυτοκινήτων όπου σε κάποιους κρατάνε 6ήνες/ένα χρόνο και σε άλλους πέντε/έξι χρόνια και περισσότερα.

Ξερει κανεις ποια ειναι η αντιπροσωπεια της dremel?
Εχω ενα πολυέργαλειο μπαταριας που θελει service.... εκτος εγγυησης.

Θα πρεπει να επικοινωνησεις με το σερβις της bosch. Η dremel ανηκει στο group της Bosch. Το σερβις των εργαλειων νομιζω οτι ειναι στο Κορωπι.

Σε περίπτωση ερωτήσεων σχετικά με το σέρβις επισκευής και το σέρβις ανταλλακτικών
: 210 5701377

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00–16.00

Ξερει κανεις ποια ειναι η αντιπροσωπεια της dremel?
Εχω ενα πολυέργαλειο μπαταριας που θελει service.... εκτος εγγυησης.

dremeleurope.com/gr/el/υποστήριξη-πελατών/γραφείο-τύπου/επαφή-τύπου.html

http://www.dremeleurope.com/gr/el/υποστήριξη-πελατών/επαφή/επαφή.html

Last edited:

Ποιά είναι η διαφορά μεταξυ Bosch PMF 180 και του αντιστοιχου Dremel multi max ; Οχι οσο αφορα τα watt αλλα τι μπορείς να κάνεις με το καθένα. Ημουν έτοιμος να αγορασω το dremel αλλα ειδα πιο πανω για το Bοsch που δεν το ήξερα και προβληματιστηκα.

18βολτες μπαταριες υπαρχουν σε πολλες εκδοσεις και capacities. Απο 1 εως 4Αh.

Σιγουρα ο φιλος σου συγκρινει ομοιες μπαταριες στα δυο εργαλεια?

Για εκδόσεις δεν ξέρω αν ήταν ίδιες, ήταν σίγουρα ίδιας χωριτηκότητας 3Ah

Εάν γνωρίζεις περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο, τον χρόνο απόκτησης, ήταν σε προσφορά ? κλπ αναφέρετα …

Γενικά πάντως με τις μπαταρίες πάντα θα ακούμε διάφορα «προβλήματα» όπως για παράδειγμα με τις μπαταρίες των αυτοκινήτων όπου σε κάποιους κρατάνε 6ήνες/ένα χρόνο και σε άλλους πέντε/έξι χρόνια και περισσότερα.

Λεπτομέρειες δεν ξέρω να σου αναφέρω, ξέρω όμως σίγουρα γιατί μου το είχε πει ότι και τα bosch αλλά και τα makita που έχει ήταν αγορασμένα σε πλαίσια πακέτου-προσφοράς. Προς αποφυγή οποιαδήποτε παρεξήγησης: δεν έχω κάτι με την bosch ίσα ίσα έχω πάνω από 20 εργαλεία της όλα της μπλέ σειράς, και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος τόσο από την ποιότητα όσο και από την απόδοσή τους, με την φροντίδα και την προσοχή που τους δείχνω δεν με έχουν αφήσει ποτέ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. (ΟΚ εκτός από ένα 12V δράπανο πράσινης σειράς με μπαταρίες καδμίου που τα "έφτυσαν"). Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ οι τιμές τους πέρνουν συνεχώς την ανιούσα σε σχέση και με τον ανταγωνισμό... αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα εταιρείας.

Last edited:

Ειναι βρε παιδι μου να μη πεσεις στην περιπτωση... Εχω ενα απλο κρουστικο δραπανο skil, 550watt, εδω και 10 χρονια το χω ξεσκισει! Αν θυμαμαι καλα το χα παρει 28-30 ευρω. Μονο για τρυπηματα δε το χω. Τι κολες πλακιδιων εχει ανακατωσει, μονωσεις για μπετα, χρωματα, τα παντα ολα.. Μια μερα ειπα θα το καψω!επι δυο ωρες ανακατωνα μια τσιμεντοειδη ρητηνη της sica, βογκαγε και ζεματαγε το καυμενο.. Ε τιποτα δε επαθε!!
Απτην αλλη, κολητος μου πηρε ενα επαναφορτιζομενο hitachi. Καπου 220-240ε. Ε στον χρονο πανω, χαλασε! Εκαψε μοτερ!!! Αν ειναι δυνατον.. Και μιλαμε για χρηση πολυ light!

... ειναι να σου κατσει το ρημαδι..

Πάντως και ο δικός μου ηλεκτρολόγος με τον οποίο είμαστε κολλητάρια πάνω από 20 χρόνια, από τότε που έπιασε Makita στα χέρια του δεν ξανακοίταξε άλλη μάρκα...

Προσωπική εμπειρία από Bosch δεν έχω αλλά οι διαφορές τιμών μεταξύ πράσινης και μπλε σειράς σε όμοια εργαλεία δεν ξέρω αν αντικατοπτρίζουν την πραγματική διαφορά απόδοσης και ποιότητας. Εκτός αν η πράσινη είναι μόνο για να πουλάει μούρη..

Last edited:

πάντως οι επώνυμες εταιρείες έχουν ρίξει την ποιότητα στις ερασιτεχνικές σειρές για να ανταποκριθούν στο χαμό που υπάρχει με τα κινέζικα, κάτι που υποτίθεται πως δεν ίσχυε παλιότερα. έχω ένα πράσινο bosch 550W αγορασμένο το 1995 που δούλεψε πολύ καλά για χρόνια. μετά από κάποια χρόνια αχρηστίας, αργεί να πάρει στροφές (δεν "κλοτσάει" όταν πατάς απότομα τη σκανδάλη), τελικά τις παίρνει αλλά δεν έχει τη δύναμη που είχε παλιότερα. άλλαξα γράσα στα γρανάζια χωρίς διαφορά. σε συνομιλία με το σέρβις της bosch μου είπαν ότι προκειται για ελατωματικό διακόπτη (σκανδάλη), όπου το ανταλλακτικό ΚΑΙ δεν υπάρχει (δεν παράγεται πλέον) αλλά ΚΑΙ να βρεθεί είναι τόσο ακριβό "που καλύτερα να πάρεις άλλο δράπανο". και αυτά για εργαλείο που φτιάχτηκε υποτίθεται πριν την επέλαση των κινέζων. οπότε εγώ μετά συμπεραίνω πως οι επώνυμες εταιρείες εκμεταλλεύονταν το όνομά τους από πάντοτε λίγο παραπάνω απ'ότι θα ήθελα...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Με τα πράσινα BOSCH δεν τα πάω καλά, όσα εργαλεία κι αν είχα ήταν μετρίως μέτρια, με τελευταίο "θύμα" ένα μπορντουροψάλιδο που πλέον πιο πολύ κάνει θόρυβο παρά κόβει. Μπλέ σειρά δεν αγόρασα, προτίμησα να πηδήξω μια πίστα και να πάω στα άλλα μπλέ, τα Makita.
Τώρα πλέον παίρνω μόνο Makita και Parkside. Τα πρώτα να τα χαζεύω και τα δεύτερα να κάνω τη δουλειά μου. :grinning-smiley-043

Κανένα καλό μπορντουροψάλιδο έχετε να προτείνετε;
Κοιτάζω κάποια Einhell από 50-100 και κάποια Metabo και Makita απο 150-200 . Θέλω να κόβει γύρω στους 2,50 πόντους κλαδί και μήκος λάμας περίπου 55 πόντους. Αξίζει να πάω στη κατηγορία 50-100 ή θα μου διαλυθεί στο χρόνο επάνω και θα ξαναβάζω το χέρι στην τσέπη;

μιλώντας για μπορντουροψάλιδα... έχω την εξής απορία: κλαδέψαμε 3 μεγάλα πεύκα (με εργάτες) και τώρα έχει παρα πολλά πεσμένα κλαδιά τριγύρω. εντάξει, τα χοντρά τα κόβουμε με αλυσοπρίονο, όλα τα υπόλοιπα; ας πούμε 2-5cm κλαδιά μαζί με πάρα πολλές πευκοβελόνες. Ο καταστροφέας/θρυμματιστής είναι μονόδρομος λέτε ή γίνεται κ με ενα μπορντουροψάλιδο να τα κόψουμε σε πιο μικρά κομμάτια κ να πεταχτούν έτσι;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μιλώντας για μπορντουροψάλιδα... έχω την εξής απορία: κλαδέψαμε 3 μεγάλα πεύκα (με εργάτες) και τώρα έχει παρα πολλά πεσμένα κλαδιά τριγύρω. εντάξει, τα χοντρά τα κόβουμε με αλυσοπρίονο, όλα τα υπόλοιπα; ας πούμε 2-5cm κλαδιά μαζί με πάρα πολλές πευκοβελόνες. Ο καταστροφέας/θρυμματιστής είναι μονόδρομος λέτε ή γίνεται κ με ενα μπορντουροψάλιδο να τα κόψουμε σε πιο μικρά κομμάτια κ να πεταχτούν έτσι;

Την κουρτίνα ένα.
Ξέχνα το μπορντουροψάλιδο, θα σου βγάλει την ψυχή και δουλειά δεν θα κάνεις. Πως θα κόψεις κλαδιά που δεν είναι στερεωμένα κάπου αλλά χύμα πεταμένα; Θα έχεις κάποιον να στα κρατάει; Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να βοηθήσει ένα μπορντουροψάλιδο εδώ.

Πάντως και ο δικός μου ηλεκτρολόγος με τον οποίο είμαστε κολλητάρια πάνω από 20 χρόνια, από τότε που έπιασε Makita στα χέρια του δεν ξανακοίταξε άλλη μάρκα...

Προσωπική εμπειρία από Bosch δεν έχω αλλά οι διαφορές τιμών μεταξύ πράσινης και μπλε σειράς σε όμοια εργαλεία δεν ξέρω αν αντικατοπτρίζουν την πραγματική διαφορά απόδοσης και ποιότητας. Εκτός αν η πράσινη είναι μόνο για να πουλάει μούρη..

Απο Bosch επαγγελματικα εργαλεια δεν εχω εμπειρια, μονο οτι διαβαζω και ακουω. Εχω εμπειρια απο Μακιτα.

Αν χρειαστει να επενδυσω σε καποια ακριβα εργαλεια αυτα θα ειναι στην Γιαπωνεζικη Μακιτα. Αν εχεις αριστες εντυπωσεις απο μια μαρκα, γιατι να πειραματιστεις με κατι, ουτως η αλλως, παραπλησιο.
ΑΛΛΑ ομως με Bosch αναλωσιμα..!! τρυπανακια, λαμες και bits :))

Για το θεμα πρασινων και μπλε bosch πιστευω οτι η διαφορα τιμης ειναι δικαιολογημενη και σωστα τιμολογημενη. Αλλο ενα εργαλειο φτιαγμενο για καθημερινη επαγγελματικη χρηση και αλλο για μια στο τοσο - ερασιτεχνικη.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κανένα καλό μπορντουροψάλιδο έχετε να προτείνετε;
Κοιτάζω κάποια Einhell από 50-100 και κάποια Metabo και Makita απο 150-200 . Θέλω να κόβει γύρω στους 2,50 πόντους κλαδί και μήκος λάμας περίπου 55 πόντους. Αξίζει να πάω στη κατηγορία 50-100 ή θα μου διαλυθεί στο χρόνο επάνω και θα ξαναβάζω το χέρι στην τσέπη;

Με τετοιο ανοιγμα λεπιδας, που θελει και μεγαλη ροπη, πας σε κατηγορια ανω των 100 ευρω. Εγω θα εβλεπα ενα αντιστοιχο bosch λογω καλων λεπιδων και Ryobi που φτανει σχεδον 3εκ. ανοιγμα. Ολα κατω απο 150 ευρω.

Τα εψαχνα και γω πριν κανα μηνα γιατι ενα kraft που εχω απειρα χρονια αρχιζει να υπολειτουργει. Τεινω προς το Ryobi.