Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λογω των bench dogs που εχει ειναι ιδανικος για εργασιες με πλανη τριβειο και ρουτερ σε κομματια ξυλου καθως μπορεις να τα μαγκωσεις αναμεσα του!
Καλη αγορα.
B-D-WM301-XJ-left-550-0480692.jpg

Ειχα αγορασει και εγω στο παρελθον εναν τον οποιο τελικα τον χαρισα σε ενα φιλο καθως για τις δουλειες που ηθελα δεν ηταν σταθερος.
Αυτος που αγορασα μετα ηταν παλι της B&D αναδιπλουμενος και σαφως πιο συμαγης και σταθερος.
keter-xhorse1.jpg

Last edited:

Skil & Ταctix είναι ακριβώς οι ίδιοι πάγκοι... φασόν..

Πολυ ωραιος ο τετραγωνος παγκος της B&D, που τον πετυχες, δεν εχω δει πουθενα!

Δεν πηρα τον skil η τον B&D επειδη δεν με ενδιαφερουν τα κιλα που σηκωνουν. Τον θελω σχεδον αποκλειστικα για μικροδουλειες, κοψιματα και τριψιματα με dremel.
Eπισης ο tactix ειναι 30% ελαφρυτερος απο τον skil. Για μεγαλα βαρη εχω 15+ μετρα παγκων, 4εκ. παχους, στο υπογειο...:))

Για να ξαπλώσω σε αυτόν εσωτερική ξυλινη πόρτα που θέλει ξυσιμο και βάψιμο φαντάζομαι δεν κάνει ε ;

Last edited:

Δυο χρειαζεσαι...
Η 2 καβαλετα...

Να τις ξαπλωσεις μπορεις, το βαρος και η εργασια που θελεις να κανεις ειναι σχετικα ηπια.

Το προβλημα ειναι οτι αυτοι οι μικροι παγκοι εχουν και μικρη επιφανεια στην οποια ισως να μην βολεψει να βαλεις πορτα οριζοντια και να δουλεψεις πανω της. Απο πλευρας ισορροπιας.

Τωρα θα μπορουσες να βαλεις την πορτα καθετα, αναμεσα στις δαγκανες, αλλα φοβαμαι οτι ανεβαινει το κεντρο βαρους και θα υπαρχει παλι προβλημα ισορροπιας.

Υπαρχει ομως ενα μεγαλυτερο μοντελο black and decker, που η μια δαγκανα προσαρμοζεται καθετα για ακριβως αυτο τον σκοπο που θελεις.
BlackDecker-WM425-sturdy.jpg

χεχε, τριποδος παγκος για 100 κιλα φορτιο!
Θα τον εμπιστευοσουν απο πλευρας ισορροπιας να δουλεψεις εστω με τα μισα κιλα επανω?

χεχε, τριποδος παγκος για 100 κιλα φορτιο!
Θα τον εμπιστευοσουν απο πλευρας ισορροπιας να δουλεψεις εστω με τα μισα κιλα επανω?

φυσικα...
γιατι οχι... αν μπορει να κραταει πορτα με τοσο προβολο απο το κυριος σωμα, τα 100κιλα θα ειναι της πλακας...
ψαξτω στο youtube και δες τι κανει...ειναι εντυπωσιακο...

Τελικα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις εργαλεια ξυλουργικης...
Ψαχνω να βρω μια μεγγενη ξυλουργου...πουθενα τριγυρο...

$_12.JPG

Μπορει καποιος να μου πει που μπορω να βρω???

Πολυ ωραιος ο τετραγωνος παγκος της B&D, που τον πετυχες, δεν εχω δει πουθενα!

Δεν πηρα τον skil η τον B&D επειδη δεν με ενδιαφερουν τα κιλα που σηκωνουν. Τον θελω σχεδον αποκλειστικα για μικροδουλειες, κοψιματα και τριψιματα με dremel.
Eπισης ο tactix ειναι 30% ελαφρυτερος απο τον skil. Για μεγαλα βαρη εχω 15+ μετρα παγκων, 4εκ. παχους, στο υπογειο...:))

Στο Leroy Μιχαλη και ειναι καταπληκτικος.
Μπαινουν ολα τα σταθερα εργαλει επανω του οπως φαλτσοπριονα κλπ και αντεχει!!!!

Τελικα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις εργαλεια ξυλουργικης...
Ψαχνω να βρω μια μεγγενη ξυλουργου...πουθενα τριγυρο...

$_12.JPG

Μπορει καποιος να μου πει που μπορω να βρω???

http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr...'s+vice&ie=UTF8&qid=1393252650&rnid=419157031

Toυς εβλεπα προχθες οταν παρηγγειλα τα δικα μου.

Nομιζω οτι εχω μια ξυλινη, γομαρι σκετο, αν την θες να στην δανεισω, ευχαριστως.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr...'s+vice&ie=UTF8&qid=1393252650&rnid=419157031

Toυς εβλεπα προχθες οταν παρηγγειλα τα δικα μου.

Nομιζω οτι εχω μια ξυλινη, γομαρι σκετο, αν την θες να στην δανεισω, ευχαριστως.

να σαι καλα βρε Μιχαλη, ψαχνω ομως για μονιμη λυση...για τον παγκο...

Oποτε το Αμαζον ειναι μονοδρομος.
Εδω δεν εχει τυχει να δω κατι παρομοιο, αν και ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχει, δεν μπορει.

Περίεργο όμως να μην μπορείς να βρεις ξυλουργικα εργαλεία εύκολα...πολύ περίεργο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Θα προσπαθησω να βαλω το ενα που ερχεται αυριο...σε σχεση με αυτο που εχω στο γραφειο (σπασμενο Κινεζικο) για να δειτε τις διαφορες στα επιμερους σημεια...νομιζω οτι ειναι η μερα με την νυχτα...και πιστευω οτι αξιζει τα καποια εξτρα ευρω παραπανω...

Καλημερα,
δυστηχως το νετ δεν μου κανει την χαρη και δεν μπορω να αναιβασω τις φωτο για το 90-45 που πηρα...

Η αρχικη τιμη του ηταν (Ελλαδα) 17,40€, αλλα εμενα μου το φερανε στα 10ευρω...

απο κατασκευη δειχνει πολυ πολυ σστιβαρο, σε συγκρηση με το προηγουμενο ΜΕΡΑ με την νυχτα...

Ειναι το παρακατω...made in USA...τρομαρα τους...!!!

http://www.texantool.com/storefront...ination-Square-12-Bladeunitek-Square-P-114401

http://www.amazon.com/Empire®-Level-Combination-Squares-Unitek/dp/B009SBBOWA

το συνιστω ανεπιφυλακτα...
ολο το σωμα ειναι μεταλλικο, το ιδιο και τα εσωτερικα εξαρτηματα δλδ δεσιμο μεταξυ χαρακα και κυριως σωμα...

Πήρα χτες το φακό το lidl. Αυτό που φοριέται στο κεφάλι. Πολύ ωραίος και φέγγει τρελλά.

Aπό την άλλη, οι μικρές λάμπες led τους των 3 ευρώ είναι μεγάλες παπάντζες. Όχι μόνο φέγγουν σαν καντύλια (οκ το λένε 100lumens) αλλά καίνε 11W η κάθε μία και όχι 1,4W. Πήρα μερικές να βάλω στα χώλ και σε χώρους μικρής σημασίας για να αντικαταστήσω κάτι osram CFL που είχα, και η κατανάλωση μετρημένη με το μετρητή της efergy είναι τραγική.
Οι πιο μεγάλες οι Livarno φαίνονται καλύτερες, αλλά δεν τις μέτρησα.