Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μαγκες ΟΛΑ εχουν να κανουν με την καταληλη προεργασια της προς κοληση επιφανειας, και φυσικα απο το τι υλικο ειναι.. αλλιως και την καλυτερη κολα του κοσμου να βαλεις , τζιφος... η τυπου στιγμης κολες οταν χρισημοποιηθουν σωστα ουσιαστικα "συγχωνευουν" τα δυο μερη.. Καντε μια δοκιμη. παρτε δυο κομματακια δερματινη, ΟΧΙ δερμα, δερματινη. Βαλτε μια σταγονιτσα κολα στιγμης και πιεστε. ε θα φυγει η πλαστικη επιστρωση της δερματινης, η κολα οχι..παρομοια και σε λαστιχα. αλου θα κοπει, εκει οχι.. Χιωτη η ελαστικοτητα της στιγμης ειναι υπερ αρκετη για συγκοληση σε ελαστικα κτλ. Οχι ομως σε υφασμα και γενικα σε υπερελαστικα υλικα. εκει θες αλλα κολπα.
Ενα Κοινο προβλημα και λαθος ειναι η χρηση της κλασικης κολας στιγμης που ειναι "νερο", να τρεχει καργα και το υλικο ουσιαστικα να την πινει , μην αφηνοντας επαρκη ποσοτητα κολας για να κανει κοληση.

μηπως να βρουε την κολλα που χρησιμοποιουν οι ιδιοι οι τσαγκαρηδες (και ο δικος μου αλλα δεν μου λεει)
Αυτο που ειδα ειναι οτι ειναι διαφανη, σε πλαστικο μπουκαλακι με μεταλλικο ρουξουνι και ΕΧΕΙ ελαστικοτητα, και κρατα μια χαρα σε δερμα και υφασμα χωρις να ξεκολλησει ουτε στην ακρη μετα απο πολυ χρηση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Δεν εχω την συγκεκριμενη κολλα, αλλα καποια παρομοια, ιαπωνεζικη.

Τη στιγμη ομως που αναγραφει 'liquid rubber' δεν εχω λογο να μην το πιστεψω.

Για κολλα στιγμης σε gel, δεν εχω αποψη ακομα διοτι κανω τη δουλεια μου αλλιως. Ομως θα δοκιμαζω σε καποια φαση αφου τα σχολια ειναι θετικα.

Αν υπαρχει συγκεκριμενο μοντελο που εχει δοκιμασει κανεις, ας βαλει καποιο λινκ να μην μπερδευτουμε στη συσταση της κολλας.

Φίλε μου παρεξήγισις!

Όταν είπα ότι "δεν είναι λάστιχο" εννοούσα τα παπούτσια του φίλου, όχι την κόλλα σου!

Η κυανοακριλική κόλλα που έχω είναι μάρκας ALMEXGLUE αλλά δε μπόρεσα να τη βρω στο ιντερνετ!

Την είχα πάρει πριν 5 χρόνια και ο μαγαζάτορας μου είπε να τη βάλω στο ψυγείο για να μη χαλάσει.

Και όντως μετά από 5 χρόνια δουλεύει ακόμα.

Σιγα μη σου πω... χα χα χα...
πλακα κανω.
Κατ αρχας εχουμε 3-4 ειδη κολας. για διαφορετικες εφαμογες και υλικα.
Μια φοβερη allround ειναι η permabond 792 ..Αλλα και πολλες αλλες, σχεδον οποιαδηποτε στιγμης αλλα οχι η τελειως νερουλη , κανουν. ΑΛΛΑ ξανα λεω..Ολα εχουν να κανουν με την προεργασια και φυσικα με το μετα. Πχ πρεσσαρισμα κτλ.. το κολημα φιλε μου ειναι τεχνη και αυτο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και

Την είχα πάρει πριν 5 χρόνια και ο μαγαζάτορας μου είπε να τη βάλω στο ψυγείο για να μη χαλάσει.

Και όντως μετά από 5 χρόνια δουλεύει ακόμα.

αααχχχ ολα πια τα μυστηκα μας στον αερα... :ernaehrung004:

το ψυγειο οχι μονο την διατηρει αλλα την κανει ελαφρως ποιο παχυρευστη. πραγμα πολυ καλο.. -bye-

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οχι δα και μυστικο.
Και στο μοντελισμο που χρησιμοποιουμε κυανακρυλικες με τις κουτες, στο ψυγειο τις εχουμε. Και primers και επιταχυντες και debonder και τα παντα ουλα :ernaehrung004:

Πλακα κανω μανα μ!! αφου πλεον μυστικα δεν υπαρχουν αρκει ενα googlαρισμα για ολα! :ernaehrung004:

Πλακα πλακα καμια πηγη για οικονομικες κυανακρυλικες μπας και εχει εντοπισει κανεις??

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οταν λες οικονομικες , ποσο δηλαδη?
Εννοειται οτι μιλαμε για καλες κολλες ετσι.

Καλώς ηρθες Μιχαλη στην παρεα μας!
Καλα ποσταρισματα!

Με κυανοακρυλικη εχω επιδιορθωσει αρκετες φορες παπουτσια και παντοφλες και το αποτελεσμα εχει αντεξει στο χρονο περισσοτερο απο οσο αντεξε το υπολοιπο παπουτσι!!!

Γυρισα απο μια ασχημη επισκεψη στην Χιο λογο ατυχπους συμβαντος και με περιμενε στο γραφειο του κουτακι απο το getatool.gr!
Ορεστη ηρθαν τα TACTIX και ειναι αψογα!

Βγήκαν και στο site πλέον οι νέες προσφορές για τα εργαλεία. Όντως τα γερμανοπολύγωνα είναι ιδιαιτέρως λειψά. Δε μετανιώνω που πήρα τη συλλογή χωρίς την καστάνια.

Η φρέζα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.... ΑΑΑΑΑΑΧ....

Εδω και μια φωτο απο τις νεες γωνιες.

ptyz.jpg

Το μονο που με χαλαει σε ολες αυτες βεβαια ειναι πως δεν εχει ενα περιθωριο ωστε η αριθμιση του χαρακα να ξεκιναει απο το μηδεν οταν θελεις να μετρησεις μια παραλληλη αποσταση σε μια επιφανεια.
Μπορεις θα μου πεις να το κλειδωσεις στο 10 εκ αλλα χανεις 10 ολοκληρα εκ μετρησης.

Κατα τα λοιπα η ποιοτητα τους ειναι πολυ καλη και το ενσωματωμενι χαρακτικο πολυ χρησιμο και εξυπνο!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πλακα κανω μανα μ!! αφου πλεον μυστικα δεν υπαρχουν αρκει ενα googlαρισμα για ολα! :ernaehrung004:

Πλακα πλακα καμια πηγη για οικονομικες κυανακρυλικες μπας και εχει εντοπισει κανεις??

Ειναι η πιο καλη κυανακρυλικη που εχω χρησιμοποιησει, κι εχω χρησιμοποιησει πολλες....

http://www.raceaka.com/AKA-PREMIUM-TIRE-GLUE_p_173.html

ναι σιγουρα....

αλλα ο χομπιστας αυτο που δεν μπορει να κανει ειναι να βρει την σωστη κολλα.τα αλλα μπορει να τα καταφερει εστω και χομπιστικα...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ναι σιγουρα....

αλλα ο χομπιστας αυτο που δεν μπορει να κανει ειναι να βρει την σωστη κολλα.τα αλλα μπορει να τα καταφερει εστω και χομπιστικα...

Δεν μπορω να πω οτι σε καταλαβα :ernaehrung004:

Όντως τα γερμανοπολύγωνα είναι ιδιαιτέρως λειψά.

Δεν βλεπω καμια φωτο να δειχνει αν ειναι διπλης κατευθυνσης (βιδωμα/ξεβιδωμα) η καστανια...

Γυρισα απο μια ασχημη επισκεψη στην Χιο λογο ατυχπους συμβαντος και με περιμενε στο γραφειο του κουτακι απο το getatool.gr!
Ορεστη ηρθαν τα TACTIX και ειναι αψογα!

Χίο???? Χαχα!! και μόλις πριν λίγο έβαλα μια παραγγελία (απλά πράματα... 2 κοσσόρες) από τον πατριώτη σου (toolshouse) και ψαχνόμουν για τα ταχυδρομικά!!! Στην αρχή δε, είχα βάλει "παραλαβή από το κατάστημα...." :ADFADF1: Αν ήξερα!!! :idea:

Για τα tactix, μιλάμε αύριοοοοοοοο Κυριάκο!!!!!!!

Δυστυχως πηγα επισκεψη αστραπη καθως εφυγε απο την ζωη ενας πολυ καλο μου θειος.
Ουτε μασουρακια δεν εφερα.

συλλυπητήρια ...να ζήσετε να τον θυμάστε...!!!

Γιά να βάλω ένα homework στα μαστόρια!...αν και αφορά το αντικείμενό μου, δεν έχω βρεί κάτι που να μ´αρέσει και να με καλύπτει σ´αυτό που θέλω να κάνω.
Έχω λοιπόν το παρακάτω δημιούργημα και ψάχνω τον διακόπτη - dimmer που έχει χρησιμοποιήσει ο τύπος (αυτό που βρίσκεται πίσω από το στρογγυλό χερούλι). Δεν ξέρω αν είναι διακόπτης ή και dimmer.
Αν κάποιος έχει κάτι κατά νου, ευπρόσδεκτο!
Ευχαριστώ!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    198.8 KB · Views: 271