Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σορυ αν σας ζαλιζω....

Αν βοηθαει, το μαντρακι φαινεται εδω:
(24 μετρα εχει μηκος)

Ριψτε ιδεες

Κόλλησε ή δέσε τις σωλήνες στις αναμονές και μετά πρέκι μπετόν 20-25+ εκατοστά.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σε αυτο καταληξαμε με τον Κο. Babis, αλλα ενα κυβικο μπετο,,,, βαριεμαι να το φτιαξω (καλουπωματα κλπ)

Μηηηηπως να παρω μια σωληνα πλαστικη,,,, φ180 ας πουμε.... την κοψω σε "φετες" των 25cm ας ξαναπουμε,,, την ακουμπαω πανω στην μαντρα, βασω τον πασαλο μεσα, και ριχνω μεσα μπετο.... Σαν καλουπι για καθε πασαλο...
Δεν θα στρωσει καλα το πλεγμα μετα ομως,, θα θελει μοντιφιες

Plan no. 23578

Σε αυτο καταληξαμε με τον Κο. Babis, αλλα ενα κυβικο μπετο,,,, βαριεμαι να το φτιαξω (καλουπωματα κλπ)

Μηηηηπως να παρω μια σωληνα πλαστικη,,,, φ180 ας πουμε.... την κοψω σε "φετες" των 25cm ας ξαναπουμε,,, την ακουμπαω πανω στην μαντρα, βασω τον πασαλο μεσα, και ριχνω μεσα μπετο.... Σαν καλουπι για καθε πασαλο...

Plan no. 23578

Μας τάχεις κάνει τσουρέκια....
Είπαμε, η πιο απλή σίγουρη και - σχετικά - ξεκούραστη λύση είναι να δέσεις τους πασάλους στα σίδερα, να καλουπώσεις 20 πόντους πρέκι και με την ηλεκτρική μπετονιέρα του γείτονα να κάνεις τη δουλειά σου...

Ειναι βενζινοκινητη :p

(Βαριεμαι 25 μετρα καλουπωμα λεμε)

Θα σπασω την μαντρα τοπικα εκει που θα μπει ο καθε πασαλος, και θα ριξω εκει ενα τσιμεντακι. Τοπικο καλουπωματακι, ποιλλοι θα το δουν λιγοι θα το καταλαβουν.

Ιδεα νο. 23579.

Plan no. 23578

Μπορείς και να βιδώσεις τους σωλήνες στο μπετό από την μέσα ή εξω πλευρά, δύο βίδες ανά σωλήνα.

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πάντως όση ωρα το λέμε, ειχες κάνει τις τρυπες για τα ουπα και ειχες κολλήσει και τις βάσεις για του σωλήνες.
Και μπετον να ριξεις, (που από οτι βλέπω μάλλον θα χρειαστεί για να γινει ισιο) το σωστό ειναι να βάλεις υποδοχές και όχι να χωσεις τα κατακορυφα σε αυτό.
Μπορεις και με ενα κομπρεσεράκι να κάνεις τις φωλιές για να μπούν οι σωλήνες, και να βάλεις από πάνω το καπάκι (πετρα η εμφανη μπετόν η ότι βάλεις), οποτε θα εχουν περιπου 10 ποντους βαθος.
Το μεταλικό ουπα για πιο λογο το σκεφτεσαι;

Last edited:

Πλαστικα ουπα για μπετο, 1 ευρω τα 100 αντε 2 ευρω τα 100, οι γαλβανιζε βιδες ειναι φτηνες και αυτες.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

... και πολύ προσοχή μην τυχόν σου μαγκώσει το τρυπάνι και σε γυρίσει στον αξονά περιστροφής της η τόρνα...

Οχι, δεν ξέρω όλους τους αναξιοπαθούντες, αλλά φίλος έσπασε καρπό σε τέτοιο μάγκωμα.

Για μένα το πιο τρομακτικό εργαλείο μακράν είναι το δισκοπρίονο πάγκου. Ο δίσκος ξεχνιέται και την προσοχή τραβάει το κομμάτι συνεχώς.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πάντως όση ωρα το λέμε, ειχες κάνει τις τρυπες για τα ουπα και ειχες κολλήσει και τις βάσεις για του σωλήνες.
Και μπετον να ριξεις, (που από οτι βλέπω μάλλον θα χρειαστεί για να γινει ισιο) το σωστό ειναι να βάλεις υποδοχές και όχι να χωσεις τα κατακορυφα σε αυτό.
Μπορεις και με ενα κομπρεσεράκι να κάνεις τις φωλιές για να μπούν οι σωλήνες, και να βάλεις από πάνω το καπάκι (πετρα η εμφανη μπετόν η ότι βάλεις), οποτε θα εχουν περιπου 10 ποντους βαθος.
Το μεταλικό ουπα για πιο λογο το σκεφτεσαι;

Επειδη δεν ξερω οτι μου κανουν και πλαστικα :D

Ευχαριστω απαντες για την βοηθεια :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Οχι, δεν ξέρω όλους τους αναξιοπαθούντες, αλλά φίλος έσπασε καρπό σε τέτοιο μάγκωμα.

Για μένα το πιο τρομακτικό εργαλείο μακράν είναι το δισκοπρίονο πάγκου. Ο δίσκος ξεχνιέται και την προσοχή τραβάει το κομμάτι συνεχώς.

Κι εγώ έχω τέτοια φοβία.

Και ακόμα μεγαλύτερη με τις κορδέλες που κόβουν τα ξύλα οι έμποροι ξυλείας καύσης.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επειδη δεν ξερω οτι μου κανουν και πλαστικα :D

Ευχαριστω απαντες για την βοηθεια :ernaehrung004:

Οταν με το καλο καταληξεις, πες τελικα τι απ'ολα εκανες!
Κατα το καλοκαιρακι σκεφτομαι να κανω και γω κατι παρομοιο, οχι με συρματοπλεγμα αλλα με ξυλινο πλεγμα πανω σε τοιχειο.

Περασε απο το μυαλο μου να ριξω μια προβατινα στα καρβουνα, με ανοιχτη προσκληση, αλλα με τον περιορισμο: "τρωει οποιος δουλευει", αλλα φοβαμαι οτι θα εχουμε διαρροές λογω χοληστερινης

-bye-

Nεο κρουστικο δραπανακι TD148D 18v απο την Μakita για το 2014. Βγαινει και σε 14v. Το πιο μικρο στη κατηγορια του με μηκος 11.9 εκατοστα!!!!

Φτανει 175Νm ροπη, λεει. Kαι σε διαφορα χρωματα!! Παντως ειναι γκατζετ 100%.

Makita-18V-LXT-TD148D-Impact-Driver.jpg

http://toolguyd.com/makita-18v-brushless-impact-driver-2014/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Γνωστός μου υδραυλικός κατέληξε...... να κουρευτεί αφού πέρασε πρώτα από το νοσοκομείο, μιας και η τόρνα και το μακρύ μαλλί που διατηρούσε τότε έγιναν ένα.... ενώ έναν άλλο κυριολεκτικά τον πέταξε από την σκαλωσιά αναίθητο αφού πρώτα του χτύπησε το κεφάλι στο ταβάνι...

Εγω παντως, για καλο και για κακο, εχω μια εικονιτσα της Παναγιας σε ολους τους χωρους που εχω φωλια για μαστορεματα.

Eβαλα προσφατα και στον νεο χωρο που εφτιαξα σε σοφιτα.

Μεχρι στιγμης, τοσα χρονια, με τοσα power tools... ολα καλα!! :))

Ωραία κουβέντα ανοίξαμε. Έτσι για να γιορτάσουμε τις 100 σελίδες θέματος!

Έχω την εντύπωση πως οι επαγγελματίες μάστορες -σε αντίθεση με εμάς- ναι μεν έχουν με το μέρος τους την εμπειρία και την καθημερινή τριβή με τα εργαλεία τους, αλλά από την άλλη η πίεση της δουλειάς και το οτι γι'αυτούς δεν είναι τίποτα το σπουδαίο η χρήση των επικίνδυνων powertools τους κάνει πιο επιρρεπείς σε μικροατυχήματα...

Γενικότερος κανόνας για εμένα πάντως είναι, να μην πιστέψεις ποτέ οτι του "πήρες τον αέρα"...αυτό είναι συνήθως που οδηγεί τους ερασιτέχνες σε ατυχήματα...και δεν μιλάω μόνο για εργαλεία βέβαια!

Καλημέρα,

κανένας κάτοχος μπάνιου υπερήχων να μας πει την γνώμη του;

Γιατί υπάρχουν τα

059-0052.jpg

Υπάρχουν και τα

S30HmitDeckel_02.jpg

Γίνεται δουλειά και με τα οικιακά ή θα κλαίμε τα ευρώ μας; Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη θέρμανσης;
Η χρήση θα είναι γενικός καθαρισμός μικροαντικειμένων.