Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ και έψαχνα δικαιολογία να το πάρω :)
Το θέμα είναι...κόβει? Ή θα κολλάει συνέχεια?
Το έχει κανείς?

Την έχω πάρει κι εγώ και επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του Μιχάλη, μια χαρά είναι.
Για τις λάμες, και για το αν οι Bosch είναι αρκετά καλύτερες ή όχι δεν έχω ξακάθαρη άποψη. Θα τις ξαναδοκιμάσω αλλά δεν θυμάμαι να είδα διαφορά όταν άλλαξα την Parkside με τη λάμα του ΚΕΟ.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οτι πρέπει ειδικά για τα δέντρα στην μεσογείων ......... :flipout:

Εσύ τι δουλειά έχεις στα θέματα των εργαλείων;
Μια φορά στη ζωή σου έχεις πιάσει κατσαβίδι κι αυτή το κάρφωσες στο χέρι σου. :tongue:

Επιτελους!!!Τις καταφερα και τις 430...
Χρονια πολλα και απο μενα.Ειμαι αρκετα χρονια μελος αλλα με ειχαν φαει τα home cinema και δεν ηξερα καν αυτη την κατηγορια.Αφου επεσε τρελο διαβασμα ηθελα την γνωμη σας .Θελω καποια εργαλεια για να ξεκινησω DIY projects χωρις να εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου.εχω καταληξει σε αυτα απλα θελω και την γνωμη σας σαν ποιο εμπειροι(ερασιτεχνης ειμαι και δεν τα θελω για βαριες δουλειες}
http://www.amazon.com/Black-Decker-...66497&sr=1-1&keywords=black+and+decker+matrix
μαζι με την σεγα ,το ρουτερ και το δισκοπριονο.
και αυτο
http://www.toolstore.gr/varo-powx134-μικροδραπανο-τυπου-dremel-180-w-p-8258.html#.U1ZUcvl_vDE
kαθε γνωμη δεκτη.

Έχει εμφανιστεί το μεγάλο (1500w) δισκοπρίονο (του οποίου ο βραχίονας εκτείνεται) στο on-line φυλλάδιο του λιντλ... διαθέσιμο από 30 Απριλίου λέει στα 100 γιούρια. Προβλέπω έξοδαααααααααα :grandpa:

Καλο το φαλτσοπροιονο...αλλα που χωρος να το εχεις...

Πήρα τη σπαθοσέγα σήμερα μαζί με τις λάμες. Από μια πρώτη ματιά που της έριξα δεν με εντυπωσίασε από ποιότητα κατασκευής. Ναι μεν είναι πλήρως λειτουργική, αλλά η περιστρεφόμενη λαβή παίζει, όπως και το πλαστικό κάλυμμα του μπροστινού μέρους το οποίο πίστευα ότι είναι μεταλλικό. Για μένα τουλάχιστον δεν έχει την ίδια στιβαρότητα με τα άλλα parkside που έχω, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν αξίζει. Καμιά γνώμη για το δράπανο και το φαλτοπρίονο; Για το πρώτο , αν θυμάμαι καλά το είχε ο Χιώτης και είχε πει ότι αξίζει; Το φαλτοπρίονο το έχει κανείς;

Επιτελους!!!Τις καταφερα και τις 430...
Χρονια πολλα και απο μενα.Ειμαι αρκετα χρονια μελος αλλα με ειχαν φαει τα home cinema και δεν ηξερα καν αυτη την κατηγορια.Αφου επεσε τρελο διαβασμα ηθελα την γνωμη σας .Θελω καποια εργαλεια για να ξεκινησω DIY projects χωρις να εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου.εχω καταληξει σε αυτα απλα θελω και την γνωμη σας σαν ποιο εμπειροι(ερασιτεχνης ειμαι και δεν τα θελω για βαριες δουλειες}
http://www.amazon.com/Black-Decker-...66497&sr=1-1&keywords=black+and+decker+matrix
μαζι με την σεγα ,το ρουτερ και το δισκοπριονο.
και αυτο
http://www.toolstore.gr/varo-powx134-μικροδραπανο-τυπου-dremel-180-w-p-8258.html#.U1ZUcvl_vDE
kαθε γνωμη δεκτη.

Kαλως ηλθες στην παρεα μας και χρονια πολλα!! Και τις 430 σελιδες? Μπραβο κουραγιο!! :))

Κατ'αρχας θα προτεινα για τις ερασιτεχνικες DIY ασχολιες να αγορασεις σιγα σιγα ολα τα σχετικα εργαλεια parkside απο το Lidl. Ειναι και πολυ αξιοπιστα και πολυ φτηνα.

Το rotary εργαλειο Varo που εχεις στο λινκ, δεν το ξερω αλλα για καποιο λογο δεν μου αρεσει... Υπαρχει φτηνοτερη και αξιοπιστη εναλλακτικη, το skil http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5503
Αντιστοιχα μπορεις να παρεις το εξαιρετικο μπαταριας rotary λιθιου Parkside η καποιο dremel ρευματος.

Σεγα ειναι παντα χρησιμη.
Για τα υπολοιπα εργαλεια (ρουτερ, δισκοπριονο) εξαρταται με τι ειδους DIY θελεις να ασχοληθεις. Για να μην δωσεις τσαμπα λεφτα αν μπορεις να εχεις αλλη εναλλακτικη.

Καλως ηλθες στην παρεα μας...

θα σου απαντησω οτι και ο Χιωτης παραπανω...
Buy as you Go...!!!
τα Parkside Lidl ειναι απο οτι εχω δει και εγω (μιας και εχω πλεον αρκετα) ειναι τιμια για τα λεφτα τους...και εχουν 3 χρονια εγγυηση no questions asked...το κακο ειναι οτι πρεπει να στησεις καρτερι οπως ολοι μας για καποια απο τα εργαλεια...εγω πχ περιμενω ενα δισκοπροιονο χειρος εδω και κανα 3μηνο αν οχι παραπανω...προφανως ΔΕΝ βιαζομαι οποτε μπορω να περιμενω...εσυ μπορεις...???

Απο την αλλη ΑΝ δεις στο μελλον οτι θες κατι ποιο επαγγελματικο πας σε κατι καλυτερο...
Δεν μπορεις να ξερεις απο τωρα τι θα και αν χρειαστεις...Πχ πηρα ενα ρουτερ λογο πολυ χαμηλης τιμης...αλλα δεν νομιζω οτι μου χρειαζεται τοσο πολυ...

Έχει εμφανιστεί το μεγάλο (1500w) δισκοπρίονο (του οποίου ο βραχίονας εκτείνεται) στο on-line φυλλάδιο του λιντλ... διαθέσιμο από 30 Απριλίου λέει στα 100 γιούρια. Προβλέπω έξοδαααααααααα :grandpa:

Εγώ γιατί δεν το βλέπω; Το On-line φυλλάδιο είναι μέχρι Πέμπτη 24 του μήνα. Κοιτάζω λάθος;

Εγώ γιατί δεν το βλέπω; Το On-line φυλλάδιο είναι μέχρι Πέμπτη 24 του μήνα. Κοιτάζω λάθος;
μολις βγηκε στο app... :) on line την επομενη εβδομαδα λογικα...

Όπως λέει και ο Ασωτος, υπάρχει (το φυλλάδιο) στην έκδοση για ios και android. Μέσα από την εφαρμογή του lidl στην εκάστοτε πλατφόρμα, το κουμπί πάνω δεξιά, ανοίγει τις επιλογές για τα διαθέσιμα (και μελλοντικά) φυλλάδια.

Μιας και πιστευω οτι το συγκεκριμενο φαλτσοπροιονο θα γινει αναρπαστο...και Προς αποφυγη τυχον απογοητευσεων και εκνευρισμων...καλο ειναι οσοι ενδιαφερεστε να παρετε ενα τηλ την επομενη εβδομαδα να δειτε σε ποια καταστηματα θα ειναι διαθεσιμο...

Δυστηχως εγω ΔΕΝ εχω τοσο χωρο...διαφορετικα θα ημουν εξω απο Lidl και θα περιμενα...

Πήρα τη σπαθοσέγα σήμερα μαζί με τις λάμες. Από μια πρώτη ματιά που της έριξα δεν με εντυπωσίασε από ποιότητα κατασκευής. Ναι μεν είναι πλήρως λειτουργική, αλλά η περιστρεφόμενη λαβή παίζει, όπως και το πλαστικό κάλυμμα του μπροστινού μέρους το οποίο πίστευα ότι είναι μεταλλικό. Για μένα τουλάχιστον δεν έχει την ίδια στιβαρότητα με τα άλλα parkside που έχω, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν αξίζει. Καμιά γνώμη για το δράπανο και το φαλτοπρίονο; Για το πρώτο , αν θυμάμαι καλά το είχε ο Χιώτης και είχε πει ότι αξίζει; Το φαλτοπρίονο το έχει κανείς;

Οντως ειναι πληρως λειτουργικη. Και σε τιμη σουπερ..39 ευρουδακια. Νομιζω οτι εγω την ειχα παρει 49 ευρω πριν καποια χρονια.
Καλυμμα εννοεις το μπροστινο μισο μερος του σωματος? Γιατι δεν θυμαμαι καμμια σπαθοσεγα με μεταλλικο καλυμμα. Παλαιοτερα εβγαζε η Μακιτα νομιζω. Μεταλλικο ομως ειναι το ποδαρακι μπροστα.

Ποιο δραπανο εννοεις? Το σκαπτικο? Το σκαπτικο ειναι δοκιμασμενο και αριστο.

Και περί λιντλ....

Τα πράματα (κοπτικό-δράπανα) είναι διαθέσιμα από 28/4, ενώ τα τρυπάνια από 30/4

Ερωτηση για τα SDS Plus τρυπανια...

πιστευετε παροτι ΔΕΝ εχω το σκαπτικο της Lidl αλλα το 18βολτο κρουστικο
http://www.lidl-service.com/cps/rde...ml?id=49267426&rdeLocaleAttr=el&title=ΔΡΑΠΑΝΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 2-ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ PABH 18 LI A1

αξιζουν τον κοπο...???
θελω κυριως τοιχου και ξυλου...βεβαια και κανα σηδιρου δεν θα με πειραζε...ξερω οτι τα καλεμια ΔΕΝ θα μπορεσω να τα χρεισιμοποιησω...

Μιας και πιστευω οτι το συγκεκριμενο φαλτσοπροιονο θα γινει αναρπαστο...και Προς αποφυγη τυχον απογοητευσεων και εκνευρισμων...καλο ειναι οσοι ενδιαφερεστε να παρετε ενα τηλ την επομενη εβδομαδα να δειτε σε ποια καταστηματα θα ειναι διαθεσιμο...

Δυστηχως εγω ΔΕΝ εχω τοσο χωρο...διαφορετικα θα ημουν εξω απο Lidl και θα περιμενα...

Μη στενοχωριεσαι, εγω δεν βλεπω και κανα σοβαρο προβλημα. Δεν ειναι απο τα εργαλεια που χωρις αυτο δεν κανεις.

Υπαρχουν εναλλακτικες, οποτε καθε εμποδιο (χωρου) σε καλο..:))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Άρα εχει ελάττωμα γιατί δεν την πας πίσω με την πρώτη ευκαιρία...???

Το σκεφτηκα για την επιστροφη αλλα επειδη εχω γνωσης στα ηλεκτρονικα και ηλεκτρολογικα λεω να το ανοιξω και να δω τι εχει, ξερω οτι χανω την εγγυηση του αλλα απο την αλλη μενω Αρτα και θα παρει μερες η αντικατασταση του και εχω την πιεση χρονου να τελειωσω με της βασικες κατασκευες.

Πηρα και εγω σημερα μερικα εργαλεια που ηθελα, μεσα σε αυτα και η σπαθοσεγα, για τα χοντρα ξυλα απο παλετες που θελω να κοψω μια χαρα κανει την δουλεια της.

Ερωτηση για τα SDS Plus τρυπανια...

πιστευετε παροτι ΔΕΝ εχω το σκαπτικο της Lidl αλλα το 18βολτο κρουστικο
http://www.lidl-service.com/cps/rde...ml?id=49267426&rdeLocaleAttr=el&title=ΔΡΑΠΑΝΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 2-ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ PABH 18 LI A1

αξιζουν τον κοπο...???
θελω κυριως τοιχου και ξυλου...βεβαια και κανα σηδιρου δεν θα με πειραζε...ξερω οτι τα καλεμια ΔΕΝ θα μπορεσω να τα χρεισιμοποιησω...

Aν δεν κανω λαθος αυτα τα SDS του φυλλαδιου ειναι τρυπανια μπετου/τοιχοποιιας. Το συστημα SDS ειναι κυριως για πετρα και δευτερευοντως για ξυλο/μεταλλο.
Αν θες SDS για ξυλο/μεταλλο βλεπεις αλλου.

Σαν κοστος αξιζει το σετακι, εστω και μονο για τρυπημα σε μπετο/τοιχοποιια εστω και αν δεν χρησιμοποιησεις τα καλεμια.