Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

To hammerite ειναι πολυ καλο προιον και σου λυνει τα χερια αφου με το ιδιο υλικο και δυο χερια περασμα εισαι ετοιμος.

Η διαδικασια με μινιο θαλασσης (η καλυτερη δυνατη προστασια μεταλλων), σαν αυτο που εβαλε ο Kυριακος, ειναι πιο μπελαλιδικη γιατι πρεπει να περασεις και χρωμα απο πανω, αλλα πιο ανθεκτικη κατα τη γνωμη μου.

Ναι το κάνει και το δικό μου αυτό. Και το είχα αγοράσει πρίν κανένα χρόνο. Τελικά έβαλα ένα κομμάτι MDF πάχους 1cm στον τοίχο και όλα καλά. επίσης έβαλα ένα κομμάτι mdf στο πάτωμα γιατί χειρίζομαι μικρά κομμάτια συνήθως, και εξαιτίας της πλαστικής εγκοπής δεν μπορούσα να τα κρατήσω ευθυγραμισμένα για κάθετη κοπή.

Για πείτε τώρα καμιά ιδέα. Θέλω να κόψω τέλεια κεντραρισμένα δισκάκια σε ξύλο, πάχους περίπου 35mm και διάμετρο ~70mm. Καμιά ιδέα φτηνή? Δοκίμασα με ποτηροτρύπανο, αλλά το eihnell το κολωνάτο μου είναι μαντάρα από τζόγο και τα κόβει έκκεντρα. Ίσως κανένα μικρό ξυλότορνο? Ή καμιά βάση για δράπανο που να το μετατρέπει σε μίνι τορνάκι?

Η καλυτερη λυση νομιζω οτι ειναι αυτη που δοκιμασες στο κολωνατο με ποτηροτρυπανο.
Απο κει και περα, φτηνη και καλη λυση ειναι το εξαρτημα δραπανου που προσαρμοζεται στη διαμετρο κοπης που θες μεχρι 120μμ.
Προβλημα με το συγκεκριμενο εξαρτημα (το οποιο κοβει μελαμινες γυψοσανιδες και ξυλο πολυ καθαρα) θα εχεις στο βαθος κοπης που φτανει μαξ. τα 25μμ.
Πρεπει να το τρυπησεις και απο την αλλη πλευρα που δεν θα εχεις κανενα προβλημα κεντραρισματος διοτι το μεσαιο τρυπανι θα εχει ανοιξει ηδη τρυπα.

Εδω οταν το δοκιμαζα με το δραπανοκατσαβιδο. Η κοπη γενικως ειναι ευκολη και πολυ ικανονοποιητικη.
13982339700_59bac13311_c.jpg

13982311669_46f33fb90b_c.jpg

Η κοπη παραπανω ειναι η μινιμουμ δυνατη, ακριβως 30μμ.

Δεν ξερω ποση ακριβεια χρειαζεσαι, αλλα αν θελεις μπορω να στο δανεισω για να το δοκιμασεις. Ειναι πολυ χρησιμο εξαρτημα. Και φτηνο, γυρω στα 9 ευρω απο Κινα.

Αγαπημένο καθημερινό πολυεργαλείο τσέπης είναι το Gerber Dime.

Καλως τον!
Πολυ ομορφο και μικρο πολυεργαλειακι. Σαν τα αντιστοιχα Leatherman squirt. Ιδανικο για τα κλειδια. Εγω εχω ενα μικρουλι victorinox στα κλειδια.

Βαλε καμμια φωτο αν θες στο αντιστοιχο νημα των πολυεργαλειων που εχουμε, για να κανουμε κανα crash test με τα αντιστοιχα μικρα αλλων εταιρειων. Πλακα θα εχει.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82467-Πολυεργαλεία/page58

Kατσαβιδακι μπαταριας ΑΑ που αποφασισα τελικα να το παρω επειδη τελικα ανοιγω αρκετες συσκευες με μικρα βιδακια και καπου βαριεμαι, ειδικα στα laptop.
Ανοιξα ενα laptopaki σημερα γιατι ειχε φυγει το καλωδιου του σκληρου και πρεπει να βιδωσα ξεβιδωσα πανω απο 20 βιδακια.

Οχι οτι ειναι ζορι, αλλα να επενδυουμε και σε κανενα νεο εργαλειακι :))

GeneralTool500.jpg

http://www.ebay.com/itm/400314484081

Λαθος ποστ.
Μπαρδον

Θα κανω μια παρατυπια, δειξτε ανοχη. Ψαχνω καβιλια (μαλλον οξυα) με μεγαλυτερη διαμετρο απο Φ20 που βρισκω στο Λερου και Πρακτικερ. Ψαχνω για την καβιλια μετρου, που μπορω να βρω;

Θα κανω μια παρατυπια, δειξτε ανοχη. Ψαχνω καβιλια (μαλλον οξυα) με μεγαλυτερη διαμετρο απο Φ20 που βρισκω στο Λερου και Πρακτικερ. Ψαχνω για την καβιλια μετρου, που μπορω να βρω;

Το θέμα είναι οτι θες σκληρό ξύλο, οξυά ή άλλο. Αν υπάρχει στηλιάρι (πφφφ έτσι το λέμε στο χωριό μου) από τέτοια ξύλα τότε αυτή είναι η λύση. Π.χ στηλιάρι γιά τζουγκράνες ή σκεπάρνια έχουν τις διατομές που λες, αλλά δεν ξέρω τι ξύλα είναι!

Όταν λες καβιλιες μέτρου εννοείς κάτι άλλο από το μήκος της? Πόσο χοντρή θέλεις να είναι? Το Λεροΐ έχει πιο μεγάλες από είκοσι χιλιοστά αλλά είναι δύο μέτρα σε μήκος.

Θα βρεις σιγουρα στο ebay αλλα συνηθως μεχρι μισο μετρο.
Το σκουποξυλο οντως μπορει να αποτελεσει λυση αλλα εξαρταται απο τη χρηση που το θες, και σε τι μηκος.
Αν το θες απο μισο μετρο και πανω και για 'δυσκολη' χρηση, πρεπει να βρεις σκληρο ξυλο για καλυτερη αντοχη.

Τωρα που κανω τις μεταφορες των ποστσ για τα πλυστικα, ισως μεταφερω και την ερωτηση σου στο νημα DIY οπου ταιριαζει καλυτερα.

https://m.youtube.com/watch?v=B-tMIjr0_k

Παίδες, δεν έχετε δει τέτοια κόλλα!...αυτά που βλέπετε στο βίντεο, μου τα έκαναν στην έκθεση το σαββατοκύριακο (στο metropolitan στο αεροδρόμιο). Καλή αλλά ακριβή!. Φυσικά δεν πήρα και μπορεί να το μετάνιωσα!

Γράψτε αυτό στο youtube!

PASCO FIX Industrieklebstoff Industriekleber Hochleistungs Sekundenkleber

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Φιλοι μαστορια μια βοηθεια, θελω να φτιαξω εξαγωνοι κολονα ψαχνω στο νετ για σφυκτηρες γωνιας αλλα δεν εχουν απο την φωτο που βλεπω την σωστη γωνια που θελω εγω, ειναι αλλος σφυκτηρας αυτο που ψαχνω αν ναι πως λεγετε;

Παίδες, δεν έχετε δει τέτοια κόλλα!...αυτά που βλέπετε στο βίντεο, μου τα έκαναν στην έκθεση το σαββατοκύριακο (στο metropolitan στο αεροδρόμιο). Καλή αλλά ακριβή!. Φυσικά δεν πήρα και μπορεί να το μετάνιωσα!

Ποια ήταν η τιμή για το «PASCO PROFI Repair Kit / Case» ?

pasco-repairkit-industrial-adhesive-industrial-glue-super-glue-large.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι περισσοτεροι σφιγκτηρες γωνιας ειναι για γωνιες 90 μοιρων.

Εγω εχω εναν σφιγκτηρα λιγο διαφορετικο που ισως σου κανει αν και δεν ξερω τι μεγεθος εξαγωνης κολωνας σκεφτεσαι.
Δες εδω. Υπαρχει και στην Ελλαδα με ~15 ευρω.
http://www.amazon.co.uk/Stanley-083...qid=1400092444&sr=1-1&keywords=stanley+clamps

p_Bessey.jpg

Αυτου του ειδους οι σφιγκτηρες λεγονται band clamps και σε ορισμενες μαρκες μπορεις να προσθεσεις εξτρα γωνιες εκτος απο τις 4 που υπαρχουν.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Φιλε Χιωτης, τα κομματια ειναι 40cm και η γωνιες τους στις 30 μοιρες, νομιζω οτι αυτο που εχεις στην φωτο μου κανει ξερεις κανενα site εδω στην ελλαδα να το παρω γιατι τα αγγλικα μου δεν ειναι καλα....

Ποια ήταν η τιμή για το «PASCO PROFI Repair Kit / Case» ?

pasco-repairkit-industrial-adhesive-industrial-glue-super-glue-large.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νομίζω δεν το είχαν αυτό. Είχαν μόνο τριάδες κόλλα, καθαριστικό και αυτό το είδος σκόνης σε 10, 20 και 50gr, με τιμές 20, 30 και 50 αντίστοιχα. Όσο δηλαδη έχουν και στο επίσημο site.

Καλησπέρα, πήρε κανένας σήμερα τη σέγα από το LIDL για να μας πει εντυπώσεις;