Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Είχε σέγα σήμερα...?

Την πήρα αλλά εντυπώσεις δεν έχω, απλά την εβγαλα απ´το κουτί και την κράτησα στο χέρι μου. Επίσης πήρα τη συσκευή λείανσης και διάτρησης και το σετ τις σκύλες.

πηρα πήρα κ γω σήμερα τo dremmelοειδές απο λιδλ. εντύπωση μου έκανε που ήταν όλες οι συσκευασίες ανοιγμένες, τα αυτοκόλλητα δηλαδή! στην αγία παρασκευή αυτό. το δοκίμασα, καλό δείχνει, κάτι που παρατήρησα ήταν ότι αν το ανάψεις στη μέγιστη ρύθμιση, αργεί λίγο να πάρει τις στροφές. είναι φυσιολογικό αυτό; εντάξει, μικρό μηχανάκι είναι, δεν περιμένω να κλωτσάει όταν το ανάβω, απλά μου έκανε εντύπωση. στις χαμηλές στροφές, φαίνεται να τις πιάνει σχεδόν αμέσως.

ΟΥΠΣ και ελεγα οτι κατι ξεχασα...
Θα περασω το απογευμα αλλα δεν πιστευω να βρω τιποτα απο σετ σκυλες...

Χαιρετω τα μαστορια.

Θα ηθελα τα φωτα σας σε κατι.
Μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον αυτο http://www.canlessair.com/Buy-Canless-Air-System-O2-Hurricane?utm_content=biglearnmore
ειναι φυσητηρας σκονης για pc κτλ επαναφορτιζομενος σε μικρο μεγεθος(αυτο με ενδιαφερει κυριως λογω δουλειας) .
Καπου διαβασα οτι ο μετασχηματιστης του δινει 14βολτ(δεν βρηκα αλλες λεπτομερειες) ,αυτο το συστημα απο οτι ειδα βγαινει μονο Αμερικη οποτε λογικα θα δουλευει στα 115.
Θεωρητικα με ενα μετασχηματιστη που θα μου δινει τις ιδιες εξοδους σε volt και Ampere αλλα στα 220v θα κανω δουλεια να το φορτιζω?

Ευχαριστω

Χαιρετω τα μαστορια.

Μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον αυτο http://www.canlessair.com/Buy-Canless-Air-System-O2-Hurricane?utm_content=biglearnmore
ειναι φυσητηρας σκονης για pc κτλ επαναφορτιζομενος σε μικρο μεγεθος(αυτο με ενδιαφερει κυριως λογω δουλειας) .
Καπου διαβασα οτι ο μετασχηματιστης του δινει 14βολτ(δεν βρηκα αλλες λεπτομερειες) ,αυτο το συστημα απο οτι ειδα βγαινει μονο Αμερικη οποτε λογικα θα δουλευει στα 115.
Θεωρητικα με ενα μετασχηματιστη που θα μου δινει τις ιδιες εξοδους σε volt και Ampere αλλα στα 220v θα κανω δουλεια να το φορτιζω?

Ευχαριστω

Χμμμμ δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο,
Δηλαδή είμαι περίεργος κατά πόσο όντως κάνει δουλειά

Γενικά, ναι θα μπορέσεις να βρεις μετασχηματιστή κατάλληλο.
Απλά φρόντισε να στείλεις ένα Mail, να ρωτήσεις τι ακριβώς τροφοδοσία θέλει.
Γιατί παρόλο που όλοι οι κατασκευαστές επιμένουν να χρησιμοποιείς το δικό τους φορτιστή:
Α. κάποιες φορές οι φορτιστές είναι universal
Β. άλλοι δίνουν και ευρωπαϊκό φορτιστή εάν το ζητήσεις
Γ. άλλοι υποδεικνύουν συγκεκριμένο εγκεκριμένο μοντέλο φορτιστή
Δ. επιλογή για φορτιστή usb (καλά ειδικά το συγκριμένο έπρεπε να έχει)
Ε. φορτιστή αυτοκινήτου κ.ο.κ.

Πάντως με τα κλασικά μεγάλα blower οι περισσότεροι κάνουμε δουλειά.
Τα σπρέι είναι μόνο για λεπτομέρειες, όπου δε φτάνει τίποτε άλλο εκτός από το λεπτό καλαμάκι.
Ανεξάρτητα από το τι καταφέρνει να κάνει το μηχάνημα, για να υποκαταστήσεις το σπρέι, θα πρέπει να βγάζει από αντίστοιχο καλαμάκι την ίδια ταχύτητα/πίεση αέρα, κάτι το δύσκολο.

Χαιρετω τα μαστορια.

Ευχαριστω

Πολλές και αρνητικές κριτικές στο Amazon.com …

http://www.amazon.com/CANLESS-AIR-LLC-CA-202-HURRICANE/dp/B008KNFAOK/ref=cm_cr_pr_product_top

Η αληθεια ειναι οτι σε διαφορα βιντεο το δειχνει αρκετα αποτελεσματικο.Το προβλημα με τα σπρευ αερα και τους κλασικους φυσητηρες ειναι οτι πολλες φορες ταξιδευω με αεροπλανο για δουλεια, το μεν σπρευ υπο πιεση απογορευεται στις αποσκευες,ο δε κλασικος φυσητηρας λογω μεγεθους με υποχρεωνει να περνω μεγαλη τσαντα μαζι μου.
Ισως οπως λες καλυτερα να στειλω μαιλ στον κατασκευαστη-πωλητη για διευκρινισεις.

Mε εναν καταλληλο μετασχηματιστη δεν θα εχεις κανενα προβλημα σε αυτο το απλο μηχανημα.

Ομως αμφιβαλλω παρα πολυ αν θα μπορεσει να σου δωσει γενικοτερα τη δυναμη του κλασσικου spray. Ισως μονο το πρωτο λεπτο.
Το οτι δουλευει με επαναφορτιζομενη μπαταρια την οποια ΔΕΝ μπορεις να την αλλαξεις αλλα ουτε να δεις τι μπαταρια ειναι, δεν μου αρεσει.
Εβλεπα και γω παλαιοτερα παρομοιες λυσεις αλλα τιποτα δεν με ικανοποιουσε και εμεινα στο παλιο καλο κομπρεσερ αερος και σε 2-3 χειροκινητες φουσκες.

Αν θα επρεπε να παω σε κατι μικρο θα εβλεπα μονο ρευματος (λογω ισχυος), κατι σαν αυτο.
https://www.metrovacworld.com/DataVac_Electric_Duster

Πολλές και αρνητικές κριτικές στο Amazon.com …

http://www.amazon.com/CANLESS-AIR-LLC-CA-202-HURRICANE/dp/B008KNFAOK/ref=cm_cr_pr_product_top

Διαβασα τις κριτικες στο amazon και οι πιο πολυ εχουν σαν αρνητικο οτι κανει πολυ θορυβο(προσωπκα δεν με νοιαζει) και οτι δεν ειναι τοσο δυνατο οσο το διαφημιζουν,σε γενικες γραμμες αν λειτουργει οπως το βλεπω σε καποια βιντεο στο youtube θα μου κανει δουλεια.

Κατα τα αλλα εχει κανεις καμια προταση για κανενα αλλο πιο compact φυσητηρι απο τα συνηθησμενα ?

Thanks Χιωτης ,δεν ειχα δει το συγκεκριμενο ξανα, θα του ριξω μια ματια να δω τι πεζει και με αυτο.

Last edited:

πηρα πήρα κ γω σήμερα τo dremmelοειδές απο λιδλ. εντύπωση μου έκανε που ήταν όλες οι συσκευασίες ανοιγμένες, τα αυτοκόλλητα δηλαδή! στην αγία παρασκευή αυτό. το δοκίμασα, καλό δείχνει, κάτι που παρατήρησα ήταν ότι αν το ανάψεις στη μέγιστη ρύθμιση, αργεί λίγο να πάρει τις στροφές. είναι φυσιολογικό αυτό; εντάξει, μικρό μηχανάκι είναι, δεν περιμένω να κλωτσάει όταν το ανάβω, απλά μου έκανε εντύπωση. στις χαμηλές στροφές, φαίνεται να τις πιάνει σχεδόν αμέσως.

κανείς δεν το έχει παρατηρήσει αυτό;

Μην ανησυχεις καθολου. Ουτε το original dremel ρευματος που εχω πιανει αμεσως τις στροφες και ειναι απολυτως λογικο και φυσιολογικο.
Καλο θα ηταν βεβαια να μην το αναβεις κατ'ευθειαν στις full στροφες, δεν χρειαζεται απαραιτητα και ζοριζεται ασκοπα το μοτερακι του.

Ελειψα για λίγες μέρες και βρήκα πίσω ένα σωρό μυνήματα!
Πλέον θα εχω αφθονο χρόνο για να διαβάζω τα ποστ, αλλά .. στην θεωρία καθαρά καθότι αναρρώνω από μια επέμβαση ομφαλοκήλης και ο ιατρός συνέστησε απολυτη αποφυγή χειρωνακτικών εργασιών για τουλάχιστον ένα μήνα ..

Οπότε στο μεσοδιάστημα κρατάμε σημειώσεις και μαζεύουμε χρήμα...

Last edited:

Kαλη αναρρωση Geo!!

Εδω ενα αναβαθμισμενο πενσοειδες (γκαζοπενσα) με κουμπακι το οποιο ρυθμιζει το σταθερο ανοιγμα της πενσας σε 3 διαφορετικα σημεια.
Στις αρχες δεν με βολευε το κουμπακι, καθως η παλαιου τυπου πενσα μου φαινοταν πιο ευκολοχρηστη. Ομως δεν ειναι ετσι. Ειναι καλο να ρυθμιζεται και να κρατιεται σταθερο το ανοιγμα.
Yπαρχει σε 15 και 20 εκατοστα. Η αισθηση και η ποιοτητα κατασκευης ειναι ικανοποιητικη.

14196491321_a69649c339_b.jpg

http://www.ebw.gr/el/product/258571/STANLEY-Grips-with-a-knob-of-FATMAX-150mm

Καλημέρα στην παρέα από το όμορφο Πυργι της Χίου.

Γιώργο περαστικά και σιδερένιος!

Μιχαλη ομορφο και χρήσιμο και σε καλή τιμή!!!

Δευτέρα θα επισκεφτώ τον Ροδακη για ψώνια μιας και περισσεψαν κάτι λίγα αυτόν τον μήνα.......

π;αιδια χρειζομαι προταση για μαρκα μυτης bit PZ2!

ναι..τοσο ταπεινα. απλα προχθες τα ακουπησα για μια καλη γερμανικη ταχα witte η οποια αρχισε να φαγωνεται στα ζορισματα
http://witte-werkzeuge.de/1/bits/

και τοπικα (δηαδη μαρκες) ? και θελω και καπως μακρια στα 7+ εκατοστα..