Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σε τετοιες μαυρες περιοδους στειρας αναμονης και εργαλειακης ξηρασιας αλλαζω στα κλειδια μου το μικρο victorinox και βαζω το μεγαλο με τα απειρα εργαλειακια.
Αντι για μπεγλερι :))

8398232977_e57b0b744f_b.jpg

Φίλε Παναγιώτη αγόρασα 4 τέτοια ίδια Tacktix δύο για εμένα και δύο για τον Όρεστη εδώ.
Μέχρι ώρας είμαι ευχαριστημενος αλλά καπάκι αγόρασα και μια σταθερή 90 μοιρών Stanley η οποία είναι εξαιρετική.

Θα ακολουθήσω την πρακτική του Μιχάλη...αλλα εγω θα βάλω ενα γαλλικό...χεχεχεχεχε

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχω παρει απο το ebay μια γωνια μαραγκου για 90° και 45° και ηταν απογοητευση, πλαστικο στελεχος και λαμα απο αλουμινιο παχους ενα χιλιοστο. Θελω κατι με ατσαλινη λαμα και μεταλλικο στελεχως, μαλλον αλουμινιο.
Κοιταζω αυτο εδω και μου φαινεται οτι μαλλον ειναι αυτο που θελω, το εχει κανεις; Πρεπει να ειναι μαρκα Tactix.

http://www.getatool.gr/45-90-300mm-tactix-239111.html

239111.jpg

Η tactix είναι πάρα πολύ καλή ποιοτικά, καμία σχέση με την αντίστοιχη stanley (πολύ κατώτερη ποιοτικά) που είναι πλαστική, αν και είμαι μεγάλος fun των εργαλείων και των γκάτζετς της stanley, και έχω πάρα πολλά από αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η tactix είναι πάρα πολύ καλή ποιοτικά, καμία σχέση με την αντίστοιχη stanley (πολύ κατώτερη ποιοτικά) που είναι πλαστική, αν και είμαι μεγάλος fun των εργαλείων και των γκάτζετς της stanley, και έχω πάρα πολλά από αυτά.

Αυτη η συγκριση που γραφεις ισχυει γενικα; Πηρα χθες μια στελλα (εργαλειο για μεταφορα γωνιας στα ξυλα) της Stanley, περιπου 7ευρω, ψαχνοντας αργοτερα αλλο εργαλειο επεσα στο ιδιο εργαλειο απο την Tactix που ενω ηταν στα ιδια χρηματα και μου φανηκε καλυτερο. Οι διαφορες; Εχει σημαδια σε εκατοστα, οποτε το εχεις και να μετρας και εχει και μια αμπουλα για αλφαδιασμα.

Στελλα Stanley
gonia_stela_stanley.jpg

Στελλα Tactix
239161.jpg

Εκανα τελικα παραγγελια απο amazon.co.uk την παρακατω γωνια. Σας ευχαριστω.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/...ails_o00_s00_i01?ie=UTF8&psc=1#productDetails

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν ισχύει γενικά. Απλά η διαφορά ποιότητας στο συγκεκριμένο εργαλείο μιας και έχω και από τις δύο μάρκες στην κατοχή μου είναι χαώδης τουλάχιστον και γίνεται εύκολα αντιληπτό και από ένα αμύητο σε αυτά.... Πιθανόν το ίδιο να συμβαίνει και το ίδιο και με την στέλλα του μαραγκού, από όσο μπορώ να κρίνω οπτικά τουλάχιστον.

Σε τετοιες μαυρες περιοδους στειρας αναμονης και εργαλειακης ξηρασιας αλλαζω στα κλειδια μου το μικρο victorinox και βαζω το μεγαλο με τα απειρα εργαλειακια.
Αντι για μπεγλερι :))

8398232977_e57b0b744f_b.jpg

χαχαχααα μεθοδινες..?

Btw, να και το δικο μου .. παρα πολλών χρόνων.. απο το '92-93.. εχει περασει τα πανδινα..

Attachments

• Photo-0010.jpg
    Photo-0010.jpg
    111.8 KB · Views: 166
  • Photo-0009.jpg
    Photo-0009.jpg
    103.5 KB · Views: 165

Εχουμε ενα πολυ ωραιο και πληρεστατο νημα αφιερωμενο στα πολυεργαλεια, υπαρχουν σχεδον ολα τα μοντελα που κυκλοφορουν.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82467-Πολυεργαλεία/page13

Εδω ειναι η χτενα που σας ελεγα που εχω σταμπαρει στο e-bay.
Εχει 4 τεμαχια διαθεσιμα και τα μεταφορικα για 4 πανε στα 51 ευρω αντι για 22 για ενα τεμαχιο.

$(KGrHqR,!igE1NdIiOrVBNikU5HJLg~~_12.JPG

Ενδιαφερεται κανεις για ομαδικη???
http://www.ebay.co.uk/itm/111037318...1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT#shpCntId

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχει 4 τεμαχια διαθεσιμα και τα μεταφορικα για 4 πανε στα 51 ευρω αντι για 22 για ενα τεμαχιο.

$(KGrHqR,!igE1NdIiOrVBNikU5HJLg~~_12.JPG

Ενδιαφερεται κανεις για ομαδικη???
http://www.ebay.co.uk/itm/111037318...1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT#shpCntId

O 1oς... :beatnik2:

Το νού σας ότι θέλει και κοπτικό με οδηγό ε

Πώς "παίζει" ακριβώς; θα πρέπει να φτιαχτεί κάποια κατασκευή πάνω στην οποία βιδώνεται αν καταλαβαίνω καλά; μήπως έχεις βρει καμιά πιο σαφή φωτογραφία;

Θα ψαξω να βρω βιντεακι που ειναι πιο κατανοητο.
Με δυο λογια μαγκωνεται με σφικτηρες στο προς επεξεργασια κομματι και περναει το κοπτικο.
Μετα την γυρνας στην αλλη χτενα και κατεργαζεσαι το αλλο κομματι.

Στο παρακατω βιντεο ειναι μια χτενα ολοκληρο εργαλειο με περισσοτερες δυνατωτητες, το βαζω απλα για να δεις τον τροπο λειτουργιας!
https://www.youtube.com/watch?v=RuOfzxP6PDo

Last edited:

Τα έχω δει αυτά τα συστήματα, γι' αυτό μου έκανε εντύπωση πώς μπορείς να κάνεις δουλειά με σκέτη τη χτένα.

Φαίνεται ότι βιδώνεται σε κάποια τάβλα (?) πάνω στην οποία πιάνεις με σφιγκτήρες το προς επεξεργασία κομμάτι.

Εξαρτάται πως είναι σχεδιασμένο. Σου λέει τι χρειάζεται για να φτιάξεις τα 2 αντικρυστά που μπαίνουν το ένα στο άλλο. Συνήθως θέλουν ή κάποιο κοπτικό με ρουλεμάν από πάνω, ή κάποιο οδηγό template στο router, αλλά με συγκεκριμένης διαμέτρου κοπτικό ώστε να έρθει εκεί που πρέπει το κόψιμο.

Ετσι ακριβως παιδια.
Παντως τα ολοκληρωμενα συστηματα και οχι σκετες χτενες ειναι πανακριβα!

Δειτε και μια τυφλη χελιδονουρα!
http://www.ebay.co.uk/itm/MLCS-6406...143?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item417f9dff27

Σου λέει τι χρειάζεται για να φτιάξεις τα 2 αντικρυστά που μπαίνουν το ένα στο άλλο.

Σωστός! Το γράφει στην περιγραφή!

Winning bidder will receive 1 NEW Dovetail and box joint jig template and screws so that it can be easily mounted to a wood block on your workbench or to a free standing upright base. Will also include instructions that among other things will cover making the base but it is very simple and if you don't have a block of wood laying around to mount it to then chances are you are more than capable of gluing or screwing a few boards together.

Hρθε σημερα το κατσαβιδακι ακριβειας που δουλευει με μπαταριες (2χΑΑΑ). Ερχεται με 6 bits ακριβειας.
Εχει βραβευθει απο το αμερικανικο περιοδικο Popular Mechanics (Editor choice reward) και ειναι ιδανικο για ολες τις μικροδουλειες βιδωματος/ξεβιδωματος πχ σε pc, μικρες ηλεκτρικες/ηλεκτρονικες συσκευες, γυαλια κλπ.

14090331507_3f05823791_b.jpg

Η ποιοτητα κατασκευης του ειναι πολυ καλη και το μπροστινο μερος (γκρι χρωμα) ειναι απο αντιολισθητικο καουτσουκ.
Μου εκανε εντυπωση η μεγαλη ροπη του! Το δοκιμασα σχεδον παντου, σε PC, φωτογραφικες μηχανες, σε σκευη με torx βιδες και πουθενα δεν αντιμετωπισε προβλημα.
Tα bits ασφαλιζουν παρα πολυ σταθερα στην φωλια και η λειτουργια γινεται απο το κιτρινο κουμπακι. Βιδωνει σπρωχνοντας το κουμπι μπροστα και ξεβιδωνει τραβωντας το πισω.

Γραφει οτι οι δυο μπαταριες διαρκουν 8 ωρες, αλλα οσο και να διαρκουν σημασια εχει οτι το εργαλειακι εχει ισχυρο μοτερ που κανει ανετα τη δουλεια και που δουλευει με 2χΑΑΑ!!

Δυστυχως το βρηκα μονο στο ebay USA, κοστιζει $24 συν 9 δολλαρια μεταφορικα. Ακριβο, ~25ευρω, αλλα δεν υπαρχει παρομοιο εναλλακτικο εργαλειο.
http://www.ebay.com/itm/400314484081?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Το καλυτερο απ'ολα ειναι οτι παιρνει ολα τα bits που εμπεριεχονται στα σετακια με τα κατσαβιδια ακριβειας που βγαζει κατα καιρους το Lidl. Εχουν ακριβως το ιδιο μεγεθος στελεχους.