Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μιας και πιάσαμε συζήτηση για τα πολυεργαλεία, να ρωτήσω και γω τη γνώμη σας για το αν αξίζει να πάρει κανείς τόσο ακριβό (είδα ένα σετ 350). φυσικά δε μιλάω για επαγγελματική χρήση. και ναι σίγουρα η ποιότητα κατασκευής θα είναι πολύ καλή. αλλά σε αυτό που μετράει, στο κόψιμο, η διαφορά πόσο μεγάλη μπορεί να είναι με ένα φτηνό εργαλείο; (βάζοντας τις ίδιες λάμες. αλήθεια, οι διαφορές τιμής στις λάμες κατά πόσο δικαιολογούνται;) άλλη ερώτηση, οι διαφορές στα watt σε αυτά τα εργαλεία στην πράξη φαίνονται; θέλω να πω στα δράπανα είναι αρκετά μεγάλες 500vs1000watt. εδώ είναι όλα κάπου 200-300...

Εγώ αγόρασα αυτό το εργαλείο των 350 που λές κι αν θές μια πολύ γρήγορη απάντηση σου λέω - Όχι, δεν εξίζει. Χίλιες φορές καλύτερα δώσε τα παραπάνω λεφτά σε ποιοτικά εξαρτήματα.
Εννοείται οτι αν ήσουν επαγγελματίας και χρησιμοποιούσες το εργαλείο όλη μέρα θα σου απαντούσα διαφορετικά.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιχάλη, η αλλαγή εξαρτήματος χωρίς κλειδί είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλη ευκολία και εξυπηρέτηση. Κυρίως όμως σε εργαλεία πάγκου, όπως είναι το Dremel που χρειάζεσαι διαφορετικά εργαλεία κι έχεις αρκετές αλλαγές.
Επίσης είναι λογικό το εργαλείο μπαταρίας να είναι πιο βολικό για τις περισσότερες δουλειές που, κατα κύριο λόγο, τα χρησιμοποιούμε 10-15 λεπτά. Τις προάλλες όμως που ξύλωσα με το Makita τα πλακάκια της ταράτσας ούτε εξάρτημα άλλαξα κι ούτε καν θέλω να σκεφτώ τι θα έκανα με ένα μηχάνημα μπαταρίας. -bye-

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μιας και πιάσαμε συζήτηση για τα πολυεργαλεία, να ρωτήσω και γω τη γνώμη σας για το αν αξίζει να πάρει κανείς τόσο ακριβό (είδα ένα σετ 350). φυσικά δε μιλάω για επαγγελματική χρήση. και ναι σίγουρα η ποιότητα κατασκευής θα είναι πολύ καλή. αλλά σε αυτό που μετράει, στο κόψιμο, η διαφορά πόσο μεγάλη μπορεί να είναι με ένα φτηνό εργαλείο; (βάζοντας τις ίδιες λάμες. αλήθεια, οι διαφορές τιμής στις λάμες κατά πόσο δικαιολογούνται;) άλλη ερώτηση, οι διαφορές στα watt σε αυτά τα εργαλεία στην πράξη φαίνονται; θέλω να πω στα δράπανα είναι αρκετά μεγάλες 500vs1000watt. εδώ είναι όλα κάπου 200-300...

Για ερασιτεχνικη χρηση δεν πιστευω οτι αξιζει. Εκτος αν εαν εκ πεποιθησεως αγοραζει κανεις επωνυμα εργαλεια, κατι που ειναι εντελως θεμιτο και αποδεκτο.
Σιγουρα η ποιοτητα κατασκευης στα ακριβα ειναι διαφορετικη οπως και το μοτερ ειναι πιο αξιοπιστο και 'ροπατο'. Ομως ολα γυριζουν με περιπου τις ιδιες στροφες/ταλαντωσεις.

Τα αναλωσιμα κανουν σημαντικη διαφορα κυριως στην διαρκεια ζωης αλλα και την αποτελεσματικοτητα στην κοπη. Εν μερη δικαιολογειται η μεγαλη διαφορα με τα τσιπικα.
Εγω εχω και τις δυο ποιοτητες αναλωσιμων και τα φτηνα και τα επωνυμα. Κρινω που θα χρησιμοποιησω τα μεν και που τα δε. Καποια καλα κοπτικα/τροχους πρεπει να εχεις.

Τα λιγα watt των συγκεκριμενων εργαλειων ειναι δικαιολογημενα χαμηλα, λογω και των σχετικα χαμηλων απαιτησεων σε κοπη/τροχισμα κλπ. Δεν θα τρυπησεις ατσαλι με 6αρι τρυπανι ουτε θα κοψεις λαμαρινα 4 χιλιοστων με δαυτα.
Ομως η διαφορα στα watt απο 200 σε 300 ειναι εξαιρετικα σημαντικη και εμφανης. Η ροπη ενος εργαλειου των 300w ειναι μεγαλυτερη απο το αντιστοιχο εργαλειο των 250watt. Θα δεις οτι στο ζορι το δυνατοτερο θα αποδωσει καλυτερα.

Περαν ολων αυτων εχω διαπιστωσει οτι τα πολυεργαλεια αυτα ειναι απειρως βολικοτερα με μπαταρια και οχι με ρευμα. Υπαρχει διαφορα στην δυναμη και ροπη του μοτερ βεβαια αλλα με λιγο χρονο (κοπης) παραπανω κανεις τη δουλεια σου.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τελικά μετά και από την παρουσίαση του Μπάμπη, μπήκα σε σκέψεις και για το makita, ερε μπέρδεμα άντε τώρα να καταλήξεις.
Εχω και δυο μπαταρίες 18v της dewalt 4.0Α και έχει και αντίστοιχο εργαλείο, τώρα τι κάνουμε;

Μιχάλη, η αλλαγή εξαρτήματος χωρίς κλειδί είναι αναμφίβολα πολύ μεγάλη ευκολία και εξυπηρέτηση. Κυρίως όμως σε εργαλεία πάγκου, όπως είναι το Dremel που χρειάζεσαι διαφορετικά εργαλεία κι έχεις αρκετές αλλαγές.
Επίσης είναι λογικό το εργαλείο μπαταρίας να είναι πιο βολικό για τις περισσότερες δουλειές που, κατα κύριο λόγο, τα χρησιμοποιούμε 10-15 λεπτά. Τις προάλλες όμως που ξύλωσα με το Makita τα πλακάκια της ταράτσας ούτε εξάρτημα άλλαξα κι ούτε καν θέλω να σκεφτώ τι θα έκανα με ένα μηχάνημα μπαταρίας. -bye-

χαχα, παω πασσο! Ξηλωμα πλακιδιων ταρατσας με μπαταρια, ε ναι, χλωμο ακομα και με εξτρα μπαταριες!!

Τελικά μετά και από την παρουσίαση του Μπάμπη, μπήκα σε σκέψεις και για το makita, ερε μπέρδεμα άντε τώρα να καταλήξεις.
Εχω και δυο μπαταρίες 18v της dewalt 4.0Α και έχει και αντίστοιχο εργαλείο, τώρα τι κάνουμε;

Αν υπαρχουν συμβατες μπαταριες dewalt 4A (!) δεν το συζηταμε καθολου!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Συμφωνώ με τον Κυριάκο και τον Μάϊκ...
Πάρε το μηχανάκι της Dewalt το solo στα 178 που είναι και Brushless, εγώ αυτό θα έκανα.

DewaltDCS355N.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χαχα, παω πασσο! Ξηλωμα πλακιδιων ταρατσας με μπαταρια, ε ναι, χλωμο ακομα και με εξτρα μπαταριες!!

Εμ, γι´αυτό σου λέω... :cool4:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    160.9 KB · Views: 364
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Συμφωνώ με τον Κυριάκο και τον Μάϊκ...
Πάρε το μηχανάκι της Dewalt το solo στα 178 που είναι και Brushless, εγώ αυτό θα έκανα.

DewaltDCS355N.jpg

Τωρα ειδα οτι η αποδιδομενη ισχυς του παραπανω με τις 18βολτες μπαταριες ειναι 300W!! Σαν τα αντιστοιχα του ρευματος δηλαδη!!

Μπαμπη για τα αφαιρεσεις τα πλακακια πιο εξαρτημα χρησιμοποιησες?

Εγω χρησιμοποιω αυτο (πανακριβο) αλλα παραδοξως φθειρεται ελαχιστα. Φανταζομαι οτι υπαρχει παρομοιο και για bosch/makita etc.
r22846v15.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπαμπη για τα αφαιρεσεις τα πλακακια πιο εξαρτημα χρησιμοποιησες?

Εγω χρησιμοποιω αυτο (πανακριβο) αλλα παραδοξως φθειρεται ελαχιστα. Φανταζομαι οτι υπαρχει παρομοιο και για bosch/makita etc.
r22846v15.jpg

Υπάρχει, αλλά είναι όντως πανάκριβο. Για να αφαιρέσω τα πλακάκια, κι επειδή λυπήθηκα να χαλάσω αυτό, χρησιμοποίησα κάποιες σπάτουλες σχετικά φτηνιάρες.
Δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητική η δουλειά, ξεκόλλαγαν σχετικά εύκολα τα πλακάκια αλλά όταν καθάριζα το στόκο κάποιες σπάτουλες, δεν άντεξαν τη μεγάλη θερμοκρασία και άρχισαν να φθείρονται.

Όποιος έχει εργαλεία μπαταρίας Dewalt ας δώσει άλλα 36 κι ας κάνει αυτό το ωραίο γκατζετάκι δώρο στον εαυτό του... :coool:

thpicwx.php

Δεν έχω δει κάτι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Εμ, γι´αυτό σου λέω... :cool4:

Το πρόβλημα σου Μπάμπη νομίζω ήταν ότι δεν χρησιμοποίησες το σωστό εξάρτημα

45117.jpg

και όχι ότι το μπαταρίας δεν θα σου «έκανε» …

Δεν είπα οτι δεν έκανε, για τη διάρκεια το είπα.

Δεν είπα οτι δεν έκανε, για τη διάρκεια το είπα.

Με την συγκεκριμένη ξύστρα θα μείωνες τον χρόνο δραματικά.

Στην περίπτωση που είχες Εργαλείο με μπαταρίες, με σωστή ταχύτητα και δύο μπαταρίες μέχρι να τελειώσει η μια μπαταρία θα είχε φορτιστή η άλλη.

Εγώ έχω GOP 300 SCE Professional και τώρα που έχει βγει το GOP 18 V-EC Professional είμαι στο παρά πέντε να το πάρω μια που έχω μπαταρίες και φορτιστή

71bhZneQSOL._SL1500_.jpg

Στο Amazon.de έχει 192,5 ευρώ ..

Αφού έχεις το GOP 300 SCE τι το θές και το 18 V-EC;
Εκτός αν πουλήσεις το 300.

Το νεο bosch με την 18ν μπαταρια λιθιου (και τα 4Α), συγκρινεται αμεσα σε ισχυ με το ηλεκτρικο που ηδη κατεχει και επισης η διαρκεια εργασιας του εργαλειου με τη συγκεκριμενη μπαταρια ειναι μεγαλη.

Την στιγμη που ηδη εχει τις συγκεκριμενες 18βολτες μπαταριες, μπαινει σε πειρασμο να αγορασει το εργαλειο. Και γω το ιδιο θα σκεφτομουν αλλα δεν θα πουλουσα το ηλεκτρικο :)