Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θυμίστε μου παρακαλώ, γιατί το gouda δε βοηθάει: έχουμε πει στο παρελθόν ότι οι συσκευές της Parkside είναι όμοιες ή/και ίδιες με τις μπλε της Einhell? Ή θυμάμαι λάθος?

από την einhell κατασκευάζονται (νομιζω στο αγγλικό σάιτ της einhell τις είχε μαζί τις εταιρείες) αλλά δεν είναι πάντα ακριβώς τα ίδια μοντέλα. πχ στο δραπανοκατσάβιδο 18V δεν υπάρχει αντίστοιχο σε einhell, είναι κάτι ανάμεσα στο μπλε και το κόκκινο. εξαρτάται κάθε φορά... συνήθως τα parkside δίνουν περισσότερα αξεσουάρ στο πακέτο σε καλύτερη τιμή και δεν είναι ποτέ το μικρότερο μοντέλο της μπλε σειράς, είναι λίγο παραπάνω. κοινώς, αν τα βρεις, τα παίρνεις :p

Καλή τύχη Μιχάλη και καλή αρχή :)

Mακάρι να σου πάν όλα όπως τα θέλεις

αυτό έχω και γω

και ενώ στην αρχή περιφρόνησα αυτο το εμπρός σύστημα (ότι θα το έκανε πιο ευαίσθητο κλπ)

έχει αποδειχτεί πολύ χρήσιμο
ειδικά σε δουλειές σε ξύλο
μόνιμα το τρυπανάκι πάνω στο τσοκ

βάζεις τσοκ τρυπάς - βγάζεις τσοκ βιδώνεις

Μήπως είναι καλύτερα να αλλάζεις bits δηλαδή π.χ. «Bit PH2» για βίδωμα και «Drill bit 4mm» για τρύπημα από «Bit PH2» για βίδωμα και «τσοκ με Drill 4mm» τρύπημα ?

Νομιζω οτι εγω εχω κλεισει οσον αφορα στις αγορες εργαλειων απο εξωτερικο. Δυστηχως εαν δεν εισαι εκει να δεις απο κοντα το εργαλειο πολυ συχνα καταλληγεις με κατι αλλο απο αυτο που θες.
Παραγγειλα απο amazon.co.uk το παρακατω
71pLToC98-L._SL1500_.jpg

και παρελαβα αυτο εδω

DSC08720_zps071906c5.jpg

Ειναι βαμμενο πορτοκαλι, κακοβαμμενο, μαλλον τα πετανε σε δεξαμενη με χρωμα. Το χρωμα εχει στογγυλεψει τις ακρες. Καμια σχεση η ακριβια στις χαρακιες που βλεπω στην εικονα με αυτο που παρελαβα.
Επελεξα να το στειλω πισω, το amazon λεει οτι θα πρεπει να το στειλω με δικα μου εξοδα που θα μου καλυψουν αυτοι αργοτερα, το εχει κανεις αυτο; Ζηταω να μου στειλουν αυτο της φωτογραφιας.
(Self Return: You can use any mailing service, but this will not be prepaid. You will need to pay for return postage costs of which we will reimburse you up to £8.09 )

ειμαστε καλα οσο εχουμε καποιο εισοδημα...
Μην ξεχναμε μια ολοκληρη γενια...που πλεον το μονο που εχει να ελπιζει ειναι να βρει δουλεια...και αυτη με 400κατι ευρω στο χερι και ΑΝ...
Για εμενα αυτο αποτελει το μεγαλυτερο προβλημα πλεον στην χωρα...(οχι οτι ο συνταξιουχος που περνει 300ευρω ειναι σε καλυτερη μοιρα)
Τι μπορουν αυτα τα παιδια να περιμενουν πλεον...???
οτι στα 25 τους αυτα τα 400 κατι θα γινουν 500κατι...και αυτο σημαινει οτι σωθηκαμε....???
Αν ειναι μια γενια καλα θα ειναι, αλλα νομιζω οτι θα ειναι παραπανω.
Θα περασουν οι φοβισμενοι να αντιδρασουν μηπως χασουν αυτα που τελικα θα χασουν.
Μετα θα ερθουν αυτοι που θα νομιζουν οτι ετσι πρεπει να ειναι τα πραγματα.
Μετα αυτοι που θα καταλαβουν οτι κατι παει στραβα και θα ξεκινησουν την προσπαθεια.
Και τελος αυτοι που θα κανουν κατι τελικα.
Αυτα βεβαια υπο ιδανικες συνθηκες και αν δεν εχει αλλιωθει η συνθεση, η δομη, και οι συνδετικοι κρικοι της ελληνικης κοινωνιας.
Αυτα ειναι πραγματα που τα κουβεντιαζαμε το 96 με καθηγητες που ειχαν επαφη με τα παιδια, και τα βλεπαμε καθαρα το 2004, και καποιοι τα θεωρουσαν απιθανα να συμβουν.

Μισο λεπτο να κανω "join the cause" για το γειτονα μου που οταν ηταν οικονομικα ευκαταστατος ειχε βοηθησει τους παντες, και τωρα ντρεπεται να παρει το πιατο φαι που του πας.

Αυτοο ηταν συνεβαλα και εγω στην αντισταση

Πως επηρεαζει τωρα αυτο τα εργαλεια.

Οι πρωτοι επερναν μπλε bosch γιατι ηταν τα μονα "επαγγελματικα" (δεν υπηρχαν πρασινα) αν και πανακριβα, και τα κληροδοτουσαν στους επομενους.

Οι επομενοι επερναν μπλε bosch γιατι αυτα τα ειχε χρονια ο πατερας τους, ηταν made in W.Germany, αλλα κοιταγαν και τα πρασινα, που για να γραφουν bosch, καλα θα ειναι βρε αδελφε, ασε που ειναι και ποιο φτηνα.

Απο τους επομενους καποιοι ελαχιστοι θα περνουν μπλε bosch γιατι παρολο που ειναι τα πρασινα των προηγουμενων βαμενα μπλε, η τιμη τους ειναι υψηλη. Τα δε πρασινα που θα αγοραζουν, θα ειναι αυτα που οι πρωτοι θα τα θεωρουσαν πολυ καλο παιχνιδι για ενα παιδι, και οι δευτεροι θα γελαγαν.
Το κακο ειναι οτι απο αυτους πλεον οι περισοτεροι θα θεωρουν οτι ετσι ειναι τα καλα εργαλεια, μη εχοντας βιωσει τις παλιες σειρες.

Και τελος καποιοι θα δυσανασχετισουν που τα μπλε bosch σε κρεμανε πανω στη δουλεια, και τα πρασινα την βγαζουν δεν την βγαζουν κανα χρονο, και ισως ο κυκλος ξαναξεκινησει ή ισως εχουν σερβιρει καποιο αλλο παραμυθι.

Το παραπανω ειναι πραγμα που συμβαινει, ισως οχι στη Bosch, ισως οχι με τετοια ενταση, αλλα συμβαινει ηδη.
Βλεπω καποια παιδια να λενε για καποια εργαλεια οτι ειναι ποιοτικα, και συγχωρεστε με γελαω. Οχι με τα παιδια αλλα με το κακο χαλι που εχει διαμορφωθει. Γιατι και να εχεις την δυνατοτητα να πληρωσεις ποιοτητα σημερα, ειναι πολυ δυσκολο να βρεις καποιον να στην προσφερει.
Ισως φταιει οτι απο το 78 ειμουν μεσα στα εργαλεια, και εβλεπα τους μεγαλυτερους να τους "πινουν το αιμα" αλλα και να τα σεβονται, και σας πληροφορω οτι σημερα εχω αρκετα απο αυτα σε πληρη (ερασιτεχνικη πλεον) λειτουργια.

Φίλε μου έχεις δίκιο στο πρώτο κομμάτι αλλά να συμπληρώσω πως έρχεται μια γενιά που ούτε τα Parkside δε θα έχει να αγοράσει.
Επίσης αναφορικά με τα εργαλεία ποιότητας πιστεύω ότι υπάρχουν με το αντίστοιχο τίμημα βέβαια αλλά ίσως δεν είναι μπλε.

Το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία κοιμάται.

Αποτέλεσμα του ύπνου είναι να αγοράζει το μπλε εργαλείο με 49,50 ενώ οι ξύπνοι με 9,95.

Ο ύπνος του στερεί το δικαίωμα της επιλογής.

Attachments

• 2 608 000 495.png
    2 608 000 495.png
    64.1 KB · Views: 190

Νομιζω οτι εγω εχω κλεισει οσον αφορα στις αγορες εργαλειων απο εξωτερικο. Δυστηχως εαν δεν εισαι εκει να δεις απο κοντα το εργαλειο πολυ συχνα καταλληγεις με κατι αλλο απο αυτο που θες.
Παραγγειλα απο amazon.co.uk το παρακατω
71pLToC98-L._SL1500_.jpg

και παρελαβα αυτο εδω

DSC08720_zps071906c5.jpg

Ειναι βαμμενο πορτοκαλι, κακοβαμμενο, μαλλον τα πετανε σε δεξαμενη με χρωμα. Το χρωμα εχει στογγυλεψει τις ακρες. Καμια σχεση η ακριβια στις χαρακιες που βλεπω στην εικονα με αυτο που παρελαβα.
Επελεξα να το στειλω πισω, το amazon λεει οτι θα πρεπει να το στειλω με δικα μου εξοδα που θα μου καλυψουν αυτοι αργοτερα, το εχει κανεις αυτο; Ζηταω να μου στειλουν αυτο της φωτογραφιας.
(Self Return: You can use any mailing service, but this will not be prepaid. You will need to pay for return postage costs of which we will reimburse you up to £8.09 )

Την έχω πατήσει κι εγω και επέστρεψα πίσω στο amazon.uk. Τα λεφτα αυτα ειναι τα μέγιστα που μπορούν να πιστώσουν, συνήθως ειναι κάπου στη μέση αυτα που θα πάρεις. Στείλε το πίσω με τα ΕΛΤΑ και αν νομίζεις οτι αξίζει, συστημένο (ανάλογα με την αξία του αντικειμένου). Άποψη μου πάντως, παρόλο που θα χάσεις κανά 2-3 , να το επιστρέψεις.

Τους αναγνωριζω παντως την καλη διαθεση, μπορει να μου εστειλαν ενα κακεκτυπο αυτου που προβαλλουν αλλα λιγο αργοτερα με ενημερωσαν οτι επειδη η αξια του προιοντος ειναι πολυ μικρη δεν αξιζει να το στειλω πισω και να μου πληρωσουν μεταφορικα, αλλα να το κρατησω. Θα μου στειλουν δευτερο, ελπιζω αυτη την φορα να μου στειλουν αυτο που εχει η εικονα.

Αλλο θεμα τωρα, ηρθε χθες ενας φιλος και μου εφερε το παρακατω, η αξια του ειναι 1 . Ειναι μετροταινια, περιπου 2,5 μετρα, χαρακακι σε ιντσες και εκατοστα, αλφαδι καθετο οριζοντιο και 45° και τελος λειζερ με σταυρο η οριζοντια/καθετη γραμμη. Το μονο που του λειπει ειναι σπειρωμα απο κατω για να το βιδωνεις σε τριποδο για να το τοποθετεις οπως θες. Προφανος δεν ειναι ποιοτικο εργαλειο αλλα για τα μαστορεματα μεσα στο σπιτι ειναι επαρκεστατο.

DSC08724_zps24e38680.jpg

DSC08725_zpsf885caad.jpg

DSC08726_zps3dcc3392.jpg

DSC08727_zpsa089093f.jpg

DSC08729_zpsa06458f7.jpg

ΥΓ Οι γατες της γειτονιας δεν τσιμπανε στο λειζερ σταυρο, ισως να θελουν λειζερ κουκιδα για να το κυνηγησουν. :|

Εχει κανεις να προτεινει καποιο καλο ηλεκτρικο σκουπακι αυτοκινητου, που να δουλευει με 12v?
Καποιο δοκιμασμενο ομως, να ρουφαει καλα.....

Εμενα κανενα 12βολτο δεν με εχει ικανοποιησει. Γιαυτο εχω παει πισω στην ηλεκτρικη.
Το πιο βολικο απο τα σκουπακια αυτοκινητου που εχω δοκιμασει ηταν αυτο.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4830

Last edited:

συμφωνώ.
εχω το αντίστοιχο 12V μπαταριας και είναι οτι καλύτερο εχω δει.

Δε κανει δουλεια αυτο δηλ. ;
Δεμπορω να παρω κανονικη σκουπα εκει που ειναι το αυτικινητο.

t

Toτε το συγκεκριμενο πιστευω οτι θα κανει την καλυτερη δουλεια απο ολα τα αντιστοιχα.

Εμενα κανενα 12βολτο δεν με εχει ικανοποιησει. Γιαυτο εχω παει πισω στην ηλεκτρικη.
Το πιο βολικο απο τα σκουπακια αυτοκινητου που εχω δοκιμασει ηταν αυτο.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4830

Κι εγώ αυτό έχω. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν το χρειάζομαι. Έχει κάνει ένα σκούπισμα όλο κι όλο!. Είναι διαθέσιμο σε μικρότερη τιμή απ´ότι έχει το καινούριο. Πληροφορίες με ΠΜ.

Μπορεί να δουλέψει και με ρεύμα κανονικό;
Ένα επαναφορτιζομενο σπιτιού, θα έκανε την ίδια δουλειά;

Μιχαλη στείλε μου μια τιμουλα στα μυνηματα μου για το σκουπακι! Μπαίνω από κινητό και δε μπορώ εγώ.

Εγώ ζαχαρώναω μια ωραία ωραία αλουμινένια γωνία από μια ιαπωνική εταιρεία Sindawa η κάπως έτσι δε το πολυθυμαμαι που είναι ιδανική για μαρκάρισμα σε καδρονακια και λοξοτομες με το φαλτσοπριονο!

Επίσης έφτιαξα λογαριασμό στο αμαζον και για να δοκιμάσω πως δουλεύει παράγγειλα δύο σετακια ρουτερ Μπιτς της Ryobi στα 8 χιλιοστά άξονα.

μην ξεχνας οτι το πολυ να τραβηξει 120 βαττ ρευμα απο την παροχη του αναπτηρα...(12 βολτ χ 10 αμπερ)
τι να σου κανουν 120?

Σκέφτηκα να αντικαταστήσω τις ni-cd μπαταρίες σε ένα 24V δράπανο που έχω μιας και παρέδωσαν πνεύμα. Όχι γιατί αξίζει σαν ποιότητα να το κρατήσω αλλά πιο πολύ για τη χαρά του diy. Οι τιμή για 20 subc μπαταρίες αμφιβόλου ποιότητας από την Κίνα είναι περίπου η ίδια με το να πάω σε 6 * 18650 και έτσι μου μπήκαν ιδέες. Αν υποθέσουμε ότι οι μπαταρίες θα μπουν σε δύο 3* 18650 θήκες , θα παρακολουθούνται με το http://www.banggood.com/Wholesale-1...r-Indicator-Monitor,Buzzer-Alarm-p-26049.html και θα βγαίνουν για να φορτίζονται με τον NiteCore I4, νομίζεται ότι θα δουλέψει ; Ποιες 18650 θα μου προτείνατε για να αντέχουν τα πολλά αμπέρ, εγώ πχ έχω δει αυτές http://www.banggood.com/LG18650HE2-2500mAh-37v-30A-Rechargeable-Lion-Battery-1PCS-p-925326.html , υπάρχει κάτι άλλο καλό – φτηνό να κοιτάξω; Αν τελικά δε δουλέψει δεν πειράζει μιας και από δράπανα είμαι καλυμμένος , αλλά και μπαταρίες μου λείπουν για τους φακούς μου.

Ποια καλά παιδιά έχουν εμπειρία από βάψιμο εξωτερικών τοίχων (με χοντρό πεταχτό σοβά) με κομπρεσέρ αέρος ή ηλεκτρικό ??