Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ το είχα γράψει. Είμαστε μια εβδομάδα μετά την Αγγλική αγορά.

Αλλά τα εργαλεία τα είδα σήμερα στο φυλλάδιο το έντυπο που πήρα από το μαγαζί. Η σκάλα είναι 3χ6 χωρίς το μαδερι της σκαλωσιας.

Εάν είμαστε μια εβδομάδα μετά την Αγγλία, από την Ιταλία πόση διαφορά έχουμε ???
Κυκλοφορούν δύο εργαλειάκια με μπαταρία λιθίου !!!

http://www.lidl.it/cps/rde/SID-1763.../hs.xsl/offerte.htm?action=showDetail&id=8023

http://www.lidl.it/cps/rde/SID-1763.../hs.xsl/offerte.htm?action=showDetail&id=8022

2 Μερες χωρις Ποστ...
Μιχαλη λειπεις ηδη απο το τοπικ...!!! :)

2 Μερες χωρις Ποστ...
Μιχαλη λειπεις ηδη απο το τοπικ...!!! :)

Να'σαι καλα Ευγενιε, και μενα μου λειπει το τοπικ!!:))
Τελος μηνα θα εγκατασταθω μονιμα εκτος, οποτε θα επανελθουμε.

Εν τω μεταξυ βρηκα ενα χρησιμο γκατζετακι μεγεθους πιστωτικης καρτας με 3 ευρω, το αντιστοιχο της victorinox, με φακο, στυλο, ψαλιδακι και λοιπα χρησιμα καλουδια!
Αν δεν ειχα ηδη το οριτζιναλ, θα το αγοραζα.

1449201-3-thumb.jpg

http://www.fasttech.com/products/0/10005797/1449201-12-in-1-credit-card-size-pocket-tool-kit

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα "παιδιά" αν και σας παρακολουθώ καιρό και έχω διαβάσει όλες τις "απολαυτστικές" σελίδες του νήματός , γράφω το πρώτο μου post γιατί θα ήθελα την βοήθεια σας στο να επιλέξω ένα κολωνάτο δράπανο. Περιμένω σχεδόν ένα χρόνο μπας και το βγάλει ξανά το lidl μιας και έχω αρκετά απο την σειρα parkside αλλά δεν βλέπω φως.... H χρήση που θα του κάνω ειναι ερασιτεχνική για διάφορα project-ακια που καταπιάνομαι κατά καιρούς αλλά θα με ενδιέφερε να μην είναι και πολύ αδυναμο αν παω πχ να ανοίξω με ποτυροτρύπανο ! Για τα Einhel έχω ακούσει απο αρκετους οτι έχουν τζόγο και αυτό με κάνει να τα αποφέυγω βέβαια δεν ξέρω αν αυτο ισχύει και για το πιο μεγάλο της Einhel με τα 500w. Απο διάφορα videos youtube ... εχω δει να χρησιμοποιούν κυρίως Αμερική πολυ τα Ryobi , αλλα εδώ Ελλάδα όσο και αν έχω ψάξει δεν εχω καταφέρει να βρω κάποιον που να τα φέρνει. Για τα fabel σε σχέση με τα einhel ποια είναι η άποψη σας;
Για να μήν σας κουράζω περισσότερο εχω εντοπίσει κάποια αλλά είμαι σε δίλλημα κάθε βοήθεια και πρόταση καλοδεχούμενη γιατι στις 514 σελίδες ελάχιστες αναφορες υπάρχουν για δράπανα κολλωνάτα. Λοιπόν αυτα που κοιτάω είναι τα εξής :

ΔΡΑΠΑΝΟ ΚΟΛΩΝΑΤΟ 500W EINHELL
( αν φυσικά αυτό τα πάει καλύτερα απο θέμα τζόγου)

ΔΡΑΠΑΝΟ ΚΟΛΩΝΑΤΟ 250W SCHEPPACH
ΔΡΑΠΑΝΟ ΚΟΛΩΝΑΤΟ ΠΑΓΚΟΥ 13mm FABEL

Και θέλω να πάω να δω ΑΥΤΟ που έχει πάρει ο συμφορουμίτης orck που θα ήθελα και την αποψή του για το διάστημα που το έχει στην κατοχή του .
το κατάστημα που έβαλα με τα δράπανα ήταν τυχαίο,απλά εκεί τα βρήκα όλα μαζεμενα.
Όπως είπα και νωρίτερα κάθε άποψη και συμβουλή καλοδεχούμενη , απλά δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 150 .
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα !
ΥΓ. Αν και πιστεύω οτι μόλις αγοράσω κάποιο θα βγάλει μετά το lidl το parkside. :)

Last edited:

Εγώ το περίμενα 2 χρόνια το κολωνάτο, αλλά δεν... τελικά πήρα το 500άρι της Eihnell.

Κοίτα τζόγο έχει. Αλλά μαθαίνεις να τον συμμαζεύεις. Πάντα σωστή ταχύτητα ανάλογα το μέγεθος και το υλικό, και για ένα 80% θα είσαι οκ. Εγώ τό χω σχεδόν μόνιμα στην χαμηλότερη ταχύτητα και ο τζόγος είναι μαζεμένος, και 0 αν πιάσει το τρυπάνι. Αν θέλεις ποτηροτρύπανα και τρύπες σε συγκεκριμένη θέση, θές οπωσδήποτε τρυπάνι οδηγό. Και από δύναμη μια χαρά. Έχω κόψει με 60άρι ποτηροτρύπανο βεγγέ και έβενο.
Τώρα αν θέλεις δουλειά ακριβείας, πχ αν φτιάχνεις κιθάρες και θέλεις τρύπημα εκεί που βλέπεις ακριβώς, τότε θα πρέπει να βάλεις βαθύτερα το χέρι στην τσέπη. Το Eihnell θα την κάνει "κάπου εκεί" όχι ΕΚΕΙ :D

θα ηθελα την βοηθεια σας.σκεφτομαι την αγορα ενος κρουστικου δραπανοκατσαβιδου μπαταριας για οικιακη χρηση.
παραλληλα λιγουρευομαι,αν και ειναι ακριβα, τα δραπανοκατσαβιδα της dewalt 18v με τα 4.0ah
τι μου προτεινετε?

οχι δεν θέλω να κάνω τρύπες σε κιθάρες , αλλά αν πριν το αγοράσω υπάρχει κάτι με όσο το δυνατόν λιγότερο τζόγο θα το προτιμούσα, μιας και ήδη σε αυτό ξέρουμε το κουσούρι του.

θα ηθελα την βοηθεια σας.σκεφτομαι την αγορα ενος κρουστικου δραπανοκατσαβιδου μπαταριας για οικιακη χρηση.
παραλληλα λιγουρευομαι,αν και ειναι ακριβα, τα δραπανοκατσαβιδα της dewalt 18v με τα 4.0ah
τι μου προτεινετε?

Ποιο είναι το ποσό έχεις στη διάθεση σου την αγορά πάνω/κάτω ?

Kαλως ηρθες στην παρεα Γιαννη!

Η γνωμη μου ειναι να παρεις το einhell αφου ενδεχομενως βαλεις πανω και ποτηροτρυπανο. Χρειαζεσαι ισχυ για αυτο, οποτε τα 500w θα σου ειναι χρησιμα. Το σχολιο του Δημητρη παραπανω με βρισκει συμφωνο.
Οποιο σταθερο δραπανο και να διαλεξεις σε αυτο το price range δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει καποιο τζογο. Αλλα αυτο δεν ειναι ιδιαιτερο προβλημα για ερασιτεχνικη χρηση.

To δραπανο του lidl ειναι και αυτο 500w αν δεν κανω λαθος, παρομοιο με το einhell, μονο που αν βγει θα κοστιζει ~25-30% φτηνοτερα.

κοιταγα στην αρχη ενα σετ της makita,18v και 1.3ah, με 70 εργαλεια συνοδευτικα γυρω στα 230 ευρω.αργοτερα ανακαλυψα και τα brushless της dewalt, που με δυο μπαταριες και φορτιστη πανε κοντα στα 400 ευρω και εκει ερχετε το διλλημα.βεβαια ξερω και οτι πληρωνεις παιρνεις.
απλως σκεφτομαι οτι μπορω να βολευτω και με μια μπαταρια και να ριξω το κοστος, οποτε μηπως πηγαινα για το καλυτερο.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

επειδή το LIDL δε βλέπω να βγάζει full size δισκοπρίονο για να κάνω κάτι δουλίτσες που θέλω, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο με κόστος max 100 ευρώ.

Έχω κάτι παλέτες και θέλω να φτιάξω διάφορα πραγματάκια που έχω σκεφτεί.

Δε θέλω κάτι χαϊεντάδικο, η χρήση του θα είναι περιστασιακή αλλά μη μας μείνει και στο χέρι.

Σημαντικό: επειδή είμαι τελείως amateur στο θέμα θα ήθελα κάτι με το οποίο να μπορείς να κόψεις ίσια χωρίς πολύ κόπο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

τι μου προτεινετε?

Για οικιακη χρηση νομιζω οτι το ιδανικο κρουστικο δραπανακι ειναι αυτο της bosch με μεγιστη ροπη τα 30Νm. Το εχω και το συνιστω.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6782
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BZ8SF9O/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 --->απο εδω πηρα το δικο μου. Ο φορτιστης εχει πριζα UK αλλα υπαρχουν ανταπτορες.

Προτιμησα το πρασινο bosch διοτι η πρασινη σειρα εργαλειων μπαταριας ειναι σαφως πιο προσιτη απο την μπλε και χρησιμοποιουν τις ιδιες μπαταριες.

Yπαρχει και το μπλε, ιδια περιπου ισχυ με το πρασινο, με δυο μπαταριες των 2Α στα 200 ευρω.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6350

Tα μεγαλυτερα, ειναι μεν ισχυροτερα αλλα και πολυ βαρυτερα και ογκωδη.

κοιταγα στην αρχη ενα σετ της makita,18v και 1.3ah, με 70 εργαλεια συνοδευτικα γυρω στα 230 ευρω.αργοτερα ανακαλυψα και τα brushless της dewalt, που με δυο μπαταριες και φορτιστη πανε κοντα στα 400 ευρω και εκει ερχετε το διλλημα.βεβαια ξερω και οτι πληρωνεις παιρνεις.
απλως σκεφτομαι οτι μπορω να βολευτω και με μια μπαταρια και να ριξω το κοστος, οποτε μηπως πηγαινα για το καλυτερο.

Από Amazon.de

=>Amazon =BOSCH GSR 18V-LI + 2x4,0 Ah

288 ευρώ + μεταφορικά
BOSCH GSR 18V-LI, 67Nm
+ 2 x 4,0 Ah
+ AL 1860 CV
+ L-Boxx

51ynNQLryoL._AA160_.jpg

=>Amazon =BOSCH GSR 18V-LI+ 2x3,0 Ah

246 ευρώ + μεταφορικά
BOSCH GSR 18V-LI, 67Nm
+ 2 x 3,0 Ah
+ AL 1860 CV
+ L-Boxx

gsr18v-liprofessional-109394.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

επειδή το LIDL δε βλέπω να βγάζει full size δισκοπρίονο για να κάνω κάτι δουλίτσες που θέλω, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο με κόστος max 100 ευρώ.

Έχω κάτι παλέτες και θέλω να φτιάξω διάφορα πραγματάκια που έχω σκεφτεί.

Δε θέλω κάτι χαϊεντάδικο, η χρήση του θα είναι περιστασιακή αλλά μη μας μείνει και στο χέρι.

Σημαντικό: επειδή είμαι τελείως amateur στο θέμα θα ήθελα κάτι με το οποίο να μπορείς να κόψεις ίσια χωρίς πολύ κόπο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Θα σου προτεινα το BOSCH PKS 40 το οποιο ειναι πολυ ελαφρυ, ευκολοχρηστο και εχει πολυ καλο πιασιμο απ'οσα εχω δοκιμασει.
Αυτο που πρεπει να γνωριζεις ειναι το μεγιστο βαθος κοπης που θες. Το παραπανω φτανει τα 40μμ οπως και τα περισσοτερα μικρα δισκοπριονα.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=2084

Γιαννη δεν ξερω τι διαφορα θα εχουν αυτα τα 150W διαφορα αναμεσα στο 350W που ειναι το δικο μου η το αντιστοιχο 401 της Einhell απο τα 500W, πραγματικα εγω το ηθελα μονο για ξυλο και περιστασιακα για μεταλλο. Πριν το παρω ειδα απο κοντα σε φιλο το Einhell 401 και το αντιστοιχο μικρο της Fabel, πιστεψε με εχουν τζογο, πολυ τζογο. Με ξυλοτρυπανο παντως δεν νομιζω να χασεις τοσο ευκολα το κεντρο σου ειδικα σε επιπεδο ξυλο καθως το ξυλοτρυπανο εχει μια μυτη για να καρφωνει.
Προτεινω να τα δεις ολα απο κοντα, κατεβασε τερμα κατω το τσοκ, ολα εχουν μεγιστη διαδρομη τα 50χιλ και με το χερι σου κουνα το δεξια-αριστερα. Κρινε μονος σου εαν ο τζογος ειναι αποδεκτος. Με τον φιλο με το Einhell 401 βιδωναμε την βιδα που ειναι εκει για τον τζογο, αλλα δεν γινοταν τιποτα, απλα η βιδα εξυνε τον σωληνα του τσοκ χωρις να μειωνει ιδιαιτερα τον τζογο.

Αυτο που θελω να κανω, οχι οτι το χρειαζομαι αμεσα, ειναι να βρω σωληνα γαλβανιζε και να αντικαταστησω αυτον που εχει με πιο ψηλο. Ειναι ευκολη αλλαγη και οι σωληνες αυτοι ειναι σχετικα φτηνοι, το προβλημα ειναι οτι τους εχουν σε 6μετρα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σε ευχαριστώ Χιώτη καλώς σας βρήκα ! Σε ευχαριστώ και εσένα orck! Καταβάση και εγώ για ξυλο το θέλω και περιστασιακα σε μέταλο ναι θα πάω να τα δω απο κοντά, θα πάω να δω και αυτό που πήρες εσυ τελικα μπας και καταφέρω να αποφασίσω! αληθεια θα έχουν τόση αισθητη διαφορα τα 150W απο 350 στα 500; Τελικα αυτα τα Ryobi τα έχει συναντήσει κανεις Ελλαδα ; Μιλάω πάντα για κολωνατα. Επίσης εχω δει και skil σε ebay και amazon αλλα δέν ξέρω κατα πόσο θα είναι εφικτό και με τι κοστος ενα τοσο μεγάλο και βαρυ δεμα. Ουφ μπέρδεμα .... αμαν και αυτο το lidl ενα χρόνο τιποτα ! :(

H διαφορα των 150watt ειναι αισθητη, θεωρητικα μιλαμε για ~50% μεγαλυτερη ισχυ. Αν ειναι να χρησιμοποιησεις ποτηροτρυπανα, τοτε θα την χρειαστεις σιγουρα.
Ryobi και skil κολωνατο δεν εχω πετυχει στην Ελλαδα, ουτε σε Amazon.UK,DE.

Έχεις δίκιο στο .com to είχα δει! εδω