Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα,

πρέπει να τριφτούν καρέκλες σαν την παρακάτω

ώστε να εμποτιστούν και πάλι με βερνίκι.

Τα διαθέσιμα εργαλεία είναι τα ακόλουθα

Υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος τρόπος ? Προφανώς σκέφτομαι με το τριβείο να κάνω τις μεγάλες επιφάνειες, οι οποίες δεν είναι και μεγάλες, και με το Dremel όπου αυτό δεν φτάνει.

Όσο το σκέφτομαι μου φαίνεται ότι και με το χέρι μια χαρά δουλειά θα γίνει. Δεν ξέρω αν θα είναι τελικά πιο κουραστικό ή όχι.

Το εργαλείο του Σαββάτου από το Lidl θα βοηθήσει αρκετά σε σχέση με τα πιο πάνω εργαλεία ώστε να αξίζει η αγορά του μόνο, ή αρχικά μόνο γι' αυτή τη δουλειά ? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οι φωτογραφίες.

Αυτο ειναι το κομματάκι με τα λουλουδια και κατι άλλα φυτα που έβαλε η μάνα μου παρα την απαγορευση μου.

Εδω ειναι δειγμα απο μια γωνια.

Και εδω πόσο κοντα ειναι τα λουλουδια κατα μηκος της λιθιάς

Και εδω περιπου απο την μεση του κηπου

Νομίζω αυτό χρειάζεσαι

https://www.youtube.com/watch?v=uCS0_KUy6DM

Έχουν βγάλει και άλλες μάρκες αντίστοιχα σε χαμηλότερη τιμή.

Με 22 ευρώ μπαίνεις σε ένα Λεροΐ η άλλο κατάστημα και αγοράζεις ένα οικονομικό τριβειο παλάμης όπως το mouse της B&D!!!
Η διαστάσεις του θα κάνουν την δουλειά σου παιχνιδάκι!!!!!!!

Καλησπέρα,

πρέπει να τριφτούν καρέκλες σαν την παρακάτω

ώστε να εμποτιστούν και πάλι με βερνίκι.

Τα διαθέσιμα εργαλεία είναι τα ακόλουθα

Υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος τρόπος ? Προφανώς σκέφτομαι με το τριβείο να κάνω τις μεγάλες επιφάνειες, οι οποίες δεν είναι και μεγάλες, και με το Dremel όπου αυτό δεν φτάνει.

Όσο το σκέφτομαι μου φαίνεται ότι και με το χέρι μια χαρά δουλειά θα γίνει. Δεν ξέρω αν θα είναι τελικά πιο κουραστικό ή όχι.

Το εργαλείο του Σαββάτου από το Lidl θα βοηθήσει αρκετά σε σχέση με τα πιο πάνω εργαλεία ώστε να αξίζει η αγορά του μόνο, ή αρχικά μόνο γι' αυτή τη δουλειά ? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ?

Συμφωνω με τον Κυριακο οτι με τα εργαλεια που εχεις στον λινκ δεν θα κανεις δουλεια σε καρεκλες. Το ενα ειναι για επιφανειες, το αλλο ειναι για μοντελισμο και λεπτομερειες, αναφορικα με το τριψιμο.

Με το εργαλειο μπαταριας του Σαββατου θα βγαλεις περιπου 15-30' τριψιμο αναλογα την πιεση που ασκεις (αναλογα ποσο τριψιμο θελει η καρεκλα). Αν ηταν ρευματος θα ηταν καλυτερα για τοση δουλεια που το θες.
Το B&D mouse ειναι ιδανικο.

Αν μπορεις παρε και το parkside το οποιο ειναι πολυεργαλειο και θα συμπληρωσει ιδανικα το dremel που εχεις.

Προσωπικά θα σου έλεγα Κάν´το με το χέρι...βέβαια δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι κατάσταση ειναι τα έπιπλα...αλλα αν δεν ειναι ιδιαίτερος ταλαιπωρημένα δεν πιστεύω οτι χρειάζεσαι πολύ τρίψιμο...

Έκανα την ίδια δουλειά το προηγούμενο σκ και μιας και τα δικά μου ήταν σε αρκετά καλη κατάσταση δεν χρειάστηκα καθόλου τρίψιμο...απλα καλό καθάρισμα πριν τα βάψω...
Τα πέρασα 2 χέρια ολα αφού...εκτός των ποδιών που θα φάνε πιο πολύ ταλαιπωρία απο πιθανό λιμνιαςμα νερών στο μπαλκόνι που τα πέρασα ενα έξτρα χεράκι...και αφου συναρμολόγησα και το τραπέζι του πέρασα ενα 3 το πάνω μέρος μιας και θα το βλέπει ο ήλιος συνέχεια...

E, ναι σωστα, αλλα αλλο πραμα με το χερι και αλλο με το εργαλειο, σαν αρχοντας :))

Συμφωνω με τον Κυριακο οτι με τα εργαλεια που εχεις στον λινκ δεν θα κανεις δουλεια σε καρεκλες. Το ενα ειναι για επιφανειες, το αλλο ειναι για μοντελισμο και λεπτομερειες, αναφορικα με το τριψιμο.

Με το εργαλειο μπαταριας του Σαββατου θα βγαλεις περιπου 15-30' τριψιμο αναλογα την πιεση που ασκεις (αναλογα ποσο τριψιμο θελει η καρεκλα). Αν ηταν ρευματος θα ηταν καλυτερα για τοση δουλεια που το θες.
Το B&D mouse ειναι ιδανικο.

Αν μπορεις παρε και το parkside το οποιο ειναι πολυεργαλειο και θα συμπληρωσει ιδανικα το dremel που εχεις.

Η μπαταρία του πολυεργαλείου ειναι ίδια με αυτή του δραπανοκατσάβιδου της προηγούμενης βδομάδας ;

Δεν ξερω. Λογικα πρεπει να ειναι.
Δεν εχει κανενα απολυτως λογο η parkside να μην βγαζει την ιδια μπαταρια για τα 10βολτα.

Γνωριζω φιλους που, αν και δεν χρειαζονται το πολυεργαλειο, αν κανει η μπαταρια αυτη στο δραπανοκατσαβιδο θα το αγορασουν κυριως για την μπαταρια που καινουρια κανει περιπου 30 ευρω.

Υπαρχει ενα βιντεο που να δειχνει τι ακριβως κανουν αυτα τα πολυεργαλεια; Δεν εχω καταλαβει ακριβως.

Υπαρχει ενα βιντεο που να δειχνει τι ακριβως κανουν αυτα τα πολυεργαλεια; Δεν εχω καταλαβει ακριβως.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτο το εργαλειο μου δινει την αισθηση οτι κυκλοφορησε για κοπες σε γυψοσανιδες. Πρακτικα εκτος απο το τριβειο που δειχνει ενδιαφερον δεν μπορω να σκεφτω που θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω, ισως για την δευτερη μπαταρια, εαν ταιριαζει στο δραπανοκατσαβιδο του περασμενου Σαββατου.
Πειτε μου πρακτικα τι εργασιες κανατε εσεις στο σπιτι σας με αυτο το εργαλειο;

Δεν ξερω. Λογικα πρεπει να ειναι.
Δεν εχει κανενα απολυτως λογο η parkside να μην βγαζει την ιδια μπαταρια για τα 10βολτα.

Γνωριζω φιλους που, αν και δεν χρειαζονται το πολυεργαλειο, αν κανει η μπαταρια αυτη στο δραπανοκατσαβιδο θα το αγορασουν κυριως για την μπαταρια που καινουρια κανει περιπου 30 ευρω.

Κι εγώ είμαι ένας από αυτούς !

Το πήρα το δραπανοκατσάβιδο μιας και το βρήκα μπροστά μου τη Δευτέρα όταν πήγα για κάποια αλλά ψώνια. Φαίνεται αρκετά δυνατό και ποιοτικό. Στην πράξη όμως δεν ξέρω ακόμα και γι αυτό το λόγο έχω άλλη μια ερώτηση που σχετίζεται με την προηγούμενη που έκανα για το 18V DeWalt.

ΟΚ. Το πήρα το 10βολτο Parkside και για 40 και μονο σαν κατσαβιδιέρα που λέει ο λόγος καλό ειναι. Θέλω να κάνω μια δυο εξάρες σε τοίχο στο σπίτι στο χωριό. Θα τις κάνει το 10βολτο με καινούριο τρυπανάκι κοβαλτίου ή να πάρω το ηλεκτρικό ; Αν είχα το 18βολτο δε θα το σκεφτόμουν !

Επίσης αν κάνει η μπαταρία θα έχω ενα λόγο ακόμα να πάρω το πολυεργαλείο για να τρίψω τις καρέκλες ! Αλλιώς θα το σκεφτώ. Με 50 παίρνω σχεδόν 2 καινούριες που λέει ο λόγος.

Το 10άρι δεν έχει κρουστικό και δεν κάνει για τοίχο.
Μπορεί να δουλέψει αλλά δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια χρήση.

Το 10άρι για μένα είναι για βίδες και τρύπες σε ξύλο/μαλακά μέταλλα.

Το 10άρι δεν έχει κρουστικό και δεν κάνει για τοίχο.
Μπορεί να δουλέψει αλλά δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια χρήση.

Το 10άρι για μένα είναι για βίδες και τρύπες σε ξύλο/μαλακά μέταλλα.

Σίγουρα δεν ειναι η δουλειά του αυτή αλλά μια εξάρα θέλω να κάνω με φρέσκο τρυπάνι έστω και ξεκινώντας με μικρότερη.

Δε θα τη βγάλει για να μην κουβαλάω το ηλεκτρικό ;

Σίγουρα δεν ειναι η δουλειά του αυτή αλλά μια εξάρα θέλω να κάνω με φρέσκο τρυπάνι έστω και ξεκινώντας με μικρότερη.

Δε θα τη βγάλει για να μην κουβαλάω το ηλεκτρικό ;

Στων τοίχο το μεγαλύτερο ρόλο των έχει η κρούση και όχι το καινούργιο τρυπάνι

Στων τοίχο το μεγαλύτερο ρόλο των έχει η κρούση και όχι το καινούργιο τρυπάνι

Σύμφωνοι.

Άλλο πράγμα όμως ρωτάω κι οχι τι ειναι θεωρητικά καλύτερο.

Σε τοίχο κάνεις μικρή τρύπα με ηλεκτρικό τρυπάνι ή μεγάλο κρουςτικό επαναφορτιζόμενο ακόμα και χωρίς κρούση.

Το μικρό 10βολτο θα κάνει μια μικρή τρύπα έστω και με το ζόρι ;

Πιθανοτατα να την κανεις την τρυπα που θες, θα ζορισεις ομως στα ορια την μπαταρια του με αποτελεσμα να μειωσεις δραστικα την διαρκεια ζωης της. Παρε το σωστο εργαλειο και κανε την δουλεια που εχεις να κανεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ποτε μην αδειαζεται πολυ τις μπαταριες Li-Ion, καλυτερα συχνες φορτισεις ακομη και μισογεματη να ειναι παρα αδειασμα μεχρι το σημειο να μην μπορει να γυρισει το τσοκ στον αερα.

Πιθανοτατα να την κανεις την τρυπα που θες, θα ζορισεις ομως στα ορια την μπαταρια του με αποτελεσμα να μειωσεις δραστικα την διαρκεια ζωης της. Παρε το σωστο εργαλειο και κανε την δουλεια που εχεις να κανεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ποτε μην αδειαζεται πολυ τις μπαταριες Li-Ion, καλυτερα συχνες φορτισεις ακομη και μισογεματη να ειναι παρα αδειασμα μεχρι το σημειο να μην μπορει να γυρισει το τσοκ στον αερα.

Δεν θα εχει κανενα προβλημα η μπαταρια λιθιου με το πληρες ξεφορτισμα αφου στην ουσια υπαρχει κυκλωμα που κοβει την παροχη οταν η μπαταρια πεσει κατω απο συγκεκριμενο βολταζ.
Εγω τα φορτιζω οταν εχουν αδειασει πληρως, οταν δεν δουλευει το μηχανημα δηλαδη, εκτος αν το φορτισω (οταν ειναι μισογεματο) για συγκεκριμενο λογο επειδη θελω γεματη μπαταρια για να κανω μια δουλεια.

Μη σε προβληματιζει η φορτιση της μπαταριας λιθιου σε αυτου του ειδους τα εργαλεια.Υπαρχει μηχανισμος που την προστατευει.

Κι εγώ είμαι ένας από αυτούς !

Το πήρα το δραπανοκατσάβιδο μιας και το βρήκα μπροστά μου τη Δευτέρα όταν πήγα για κάποια αλλά ψώνια. Φαίνεται αρκετά δυνατό και ποιοτικό. Στην πράξη όμως δεν ξέρω ακόμα και γι αυτό το λόγο έχω άλλη μια ερώτηση που σχετίζεται με την προηγούμενη που έκανα για το 18V DeWalt.

ΟΚ. Το πήρα το 10βολτο Parkside και για 40 και μονο σαν κατσαβιδιέρα που λέει ο λόγος καλό ειναι. Θέλω να κάνω μια δυο εξάρες σε τοίχο στο σπίτι στο χωριό. Θα τις κάνει το 10βολτο με καινούριο τρυπανάκι κοβαλτίου ή να πάρω το ηλεκτρικό ; Αν είχα το 18βολτο δε θα το σκεφτόμουν !

Επίσης αν κάνει η μπαταρία θα έχω ενα λόγο ακόμα να πάρω το πολυεργαλείο για να τρίψω τις καρέκλες ! Αλλιώς θα το σκεφτώ. Με 50 παίρνω σχεδόν 2 καινούριες που λέει ο λόγος.

Δεν θα εχεις προβλημα με 6αρες τρυπες σε τοιχοποιια. Αν πεσεις σε κανενα νευρο του τουβλου, απλα πιεσε περισσοτερο το δραπανο η βαλε λιγη κρουση με το χερι :))
Θεωρητικα δεν χρειαζεσαι κρουστικο για μικρες τρυπες σε τοιχοποιια. Μονο για μπετο. Οχι οτι δεν βολευει βεβαια. Το 10αρακι δραπανο θα κανει την δουλεια μια χαρα, εχει αρκετη ροπη και μην ανησυχεις.

Δεν θα εχεις προβλημα με 6αρες τρυπες σε τοιχοποιια. Αν πεσεις σε κανενα νευρο του τουβλου, απλα πιεσε περισσοτερο το δραπανο η βαλε λιγη κρουση με το χερι :))
Θεωρητικα δεν χρειαζεσαι κρουστικο για μικρες τρυπες σε τοιχοποιια. Μονο για μπετο. Οχι οτι δεν βολευει βεβαια. Το 10αρακι δραπανο θα κανει την δουλεια μια χαρα, εχει αρκετη ροπη και μην ανησυχεις.

Ευχαριστώ !