Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στην Αθηνα ηταν καπως τραγικο το μπαζαρ, εβλεπες απο εξω μια τεραστια ουρα και οι υπευθυνοι ασφαλειας να βαζουν κοσμο μεσα με δοσεις ελεγχομενα μεν κατω απο τον ηλιο δε.

Το ηλεκτρικο καρφωτικο το πηρα και εγω, δοκιμασα το μεγαλο καρφι με τερμα δυναμη και το καρφωσε οριακα καλα σε ξυλο 18χιλ νοβοπαν που απο κατω ειχε μασιφ ξυλο. Για να καρφωσει σωστα ΠΡΕΠΕΙ να το πιεζεις απο πανω για να μην πηδηξει. Εαν δεν το κρατησω τοτε το καρφι δεν μπαινει εντελως μεσα αλλα περισσευουν καποια χιλιοστα. Καμια σχεση αυτο που βλεπω στο YouTube που καρφωνουν απλα με το βαρος του καρφωτικου και το καρφι χωνεται και καποια χιλιοστα μεσα, αυτα ειναι αερα βεβαια.
Προσπαθω να καταλαβω τι νοημα εχει η ρυθμιση δυναμης, ισως μονο εαν καποιος θα θελησει να καρφωσει σε μπαλσα (το πιο περιεργο και ελαφρυ ξυλο που υπαρχει) η σε φελιζολ.

Στο τελευταίο μπαζάρ πήγα την τελευταία μέρα...έλειπα εκτός ελλαδος για δουλειές και δεν πρόλαβα τις πρώτες μέρες...
Πήγα λοιπόν και βρήκα Άστρους μαύρους ημιμαυρους και λοιπούς μέσα σε ενα μαγαζί δυαλιμενο...λες και το είχαν λεηλατησει...πράγματα πεταμένα στο πάτωμα σκισμένες συσκευασίες και να τσακώνεται ο κόσμος με τους σεκιουριτάδες...
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι αξίζει το μαλλιοτραβηγμα...ασε που δεν εχω και μαλλιά... :)

Το καρφώτικο Είπα και εγω να το πάρω...αλλα δεν προχώρησα στην αγορά του...πιστεύω οτι θα ειναι αδύναμο...και τελικά δεν το χρειάζομαι...

Ρε παιδιά καλά ολα αυτά...αλλα εμένα ο πόνος μου ειναι άλλος...

το δισκοπρίονο ΠΟΤΕ θα το βγάλει... :)

φυσικά δεν είναι από το lidl και δεν ήταν τόσο τραγικά, αλλά πάνω κάτω...

http://lollitop.blogspot.gr/2008/12/opening-of-first-media-markt-in-poland_11.html

Χεχεχε τώρα το είδα ναι δεν ήταν τόσο τραγικό...
Εκεί έγινε πόλεμος...πήραν και τα ταμεία...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για ούπα Μ4 πρέπει να χρησιμοποιήσω σε τοίχο τρυπάνι 5.5 mm;
Σχεδόν πάντα πέφτω έξω όταν διαλέγω με το μάτι :P

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για ούπα Μ4 πρέπει να χρησιμοποιήσω σε τοίχο τρυπάνι 5.5 mm;
Σχεδόν πάντα πέφτω έξω όταν διαλέγω με το μάτι :P

Γιωργο...ο ευκολοτερος τροπος βαλε το τρυπανι στην εισοδο του ουπα...δεν πρεπει να μπαινει αλλα η μυτη πρεπει να καλυπτει ακριβως την οπη...
προτεινω 2 νουμερα μικροτερο για αρχη...και μετα με το ακριβως...

Έχω ξεχάσει το σετ με τα τρυπάνια μου στο εξοχικό, και εδώ Αθήνα από ότι είδα έχω μόνο μερικά 5 mm για τοίχο και μετά πολύ μεγάλα. Ουσιαστικά θέλω να μην πέσω πολύ έξω για να πάω να αγοράσω μόνο τα νούμερα που χρειάζομαι. :coool:

Έχω ξεχάσει το σετ με τα τρυπάνια μου στο εξοχικό, και εδώ Αθήνα από ότι είδα έχω μόνο μερικά 5 mm για τοίχο και μετά πολύ μεγάλα. Ουσιαστικά θέλω να μην πέσω πολύ έξω για να πάω να αγοράσω μόνο τα νούμερα που χρειάζομαι. :coool:

Μπορεις παντα με το τρυπανι δουλευοντας το να ανοιξεις λιγο παραπανω την τρυπα...κανοντας ελειπτικες κινησεις...

Ρε George, που είναι το πρόβλημά σου, δεν έχω καταλάβει... Υπάρχουν τρυπάνια διαφόρων διαμετρημάτων και υπάρχουν και τα αντίστοιχα ουπα. Τα νούμερα τα γράφουν επάνω, δες τι ούπα θες να χρησιμοποιήσεις και πάρε τα αντίστοιχα τρυπάνια.
Στην - απίθανη - περίπτωση που τα ούπα δεν γράφουν νούμερο δοκίμασε ποιό τρυπάνει εφαρμόζει με την πίσω πλευρά στην τρύπα του ούπα.

Στην - απίθανη - περίπτωση που τα ούπα δεν γράφουν νούμερο δοκίμασε ποιό τρυπάνει εφαρμόζει με την πίσω πλευρά στην τρύπα του ούπα.
Γράφουν Μ4, χωρίς να δίνουν χιλιοστά - για αυτό ρώτησα. Το δεύτερο με την πίσω πλευρά, δεν θα φτιάξει τρύπα όση η βίδα? Θα μπει με σφυρί το ούπα μέσα στον τοίχο ή θα κολλήσει στα μισά;

Προφανώς αν είχα το σετάκι μου, θα το έκανα προοδεύτικά και δεν θα ρώταγα.
Αυτό με τις ελλειπτικές κινήσεις το έχω αξιοποιήσει στο έπακρο στο παρελθόν, θέλω να το ξεπεράσω :flipout:

Από την άλλη βλέπω την απάντηση του στυλ, πάρε να έχεις και ένα δεύτερο πλήρες σετάκι μόνιμα και εδώ να έρχεται :flipout:

H καλυτερα, πιο τρυπανι, μπαινει, οριακα όμως, στη τρυπα του ουπα (στην μπροστινη πλευρα δλδ)

Μερικες φορες, αναλόγως το υλικο που εχεις να τρυπησεις, είναι ασφαλεστερο να χρησιμοποιησεις ένα νουμερο μικρότερο από το ουπα τρυπανι (για να μην ανοιξει πολύ η τρυπα)

Συνήθως χρησιμοποιώ μισό νούμερο μικρότερο απ' όσο γράφει το ούπα.

Αν ο τοίχος είναι παλιός και τρίβεται, κάν'το ένα νούμερο μικρότερο και τρύπα πολύ αργά και προσεκτικά χωρίς κρούση.

Χωρίς κρούση ε; χμμμ...Θα το δοκιμάσω με το 5άρι και βλέπω...μπορεί να καταλήξω τελικά στις ελλειπτικές κινήσεις :P

Χωρίς κρούση ε; χμμμ...Θα το δοκιμάσω με το 5άρι και βλέπω...μπορεί να καταλήξω τελικά στις ελλειπτικές κινήσεις :P

Στο χωριο μου λενε...
Με Σαλιο και υπομονη...

Το δεύτερο με την πίσω πλευρά, δεν θα φτιάξει τρύπα όση η βίδα? Θα μπει με σφυρί το ούπα μέσα στον τοίχο ή θα κολλήσει στα μισά;

Όχι, δεν θα φτιάξει τρύπα όσο η βίδα γιατί στα τρυπάνια μπετού η μύτη είναι λίγο πιο φαρδιά απ´τον κώλο τους...

1309165383_imgp1685.jpg

Για να μην το παλεύεις άδικα... Αν θές πάρε τηλέφωνο να σου φέρω αύριο στη Μαρμίτα όλο το σετ και χρησιμοποίησε όποιο σου κάνει τελικά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

H καλυτερα, πιο τρυπανι, μπαινει, οριακα όμως, στη τρυπα του ουπα (στην μπροστινη πλευρα δλδ)

Μερικες φορες, αναλόγως το υλικο που εχεις να τρυπησεις, είναι ασφαλεστερο να χρησιμοποιησεις ένα νουμερο μικρότερο από το ουπα τρυπανι (για να μην ανοιξει πολύ η τρυπα)

Τελικά ζείς !!!!!!!!!

Είχα αρχίσει ν´ανησυχώ. :rip:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Τελικά ζείς !!!!!!!!!

Είχα αρχίσει ν´ανησυχώ. :rip:

Εγω παλι ανησυχω που ποσταρα σε αυτό το νημα....:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασε

Εγω παλι ανησυχω που ποσταρα σε αυτό το νημα....:p

Δεν έχεις κι άδικο...
Αν σου λέει κάτι, οι τελευταίες μου εμπειρίες λένε οτι - τελικά - οι προβολείς σου βγαίνουν φτηνότερα... :hmmmm:

Ορίστε που καταντήσατε τον Σύριο να γράφει στα γκατζετάκια !!!

Θα έπρεπε να ντρέπεστε !!! :flipout:

Σύριε μη μασάς... προχώρα !!!:grandpa: