Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αυτο ειναι λαθος αντιληψη για τις μπαταριες λιθιου....Ισα ισα που αυτο ειναι το εμγαλο πλεονεκτημα τους

Να το συζητησουμε τοτε. Εαν πεσει στα χερια σου οποιαδηποτε συσκευη με μπαταρια λιθιου η οποια δεν εχει κυκλωμα προστασιας και τις κανεις βαθια εκφορτιση τοτε η μπαταρια ειναι νεκρη, εαν αυτη την συσκευη εστω με προστασια την αφησεις για πολυυυυυυυ καιρο στο ραφι (ας πουμε το δουλεψες το εργαλειο και το εχεις αδειασει και το παρατησεις) τοτε η μπαταρια σου ειναι νεκρη. Οταν λεω νεκρη εννοως οτι δεν ξαναφορτιζει καθολου. Με τις παλιες μπαταριες NiCd και NiMh οσο και να τις αφησεις θα ξαναφορτισουν ξανα, μπορει οχι στο 100% αλλα θα φορτισουν.
Θα χαρω να ακουσω την διαφωνια σου.

Eνδιαφερουσα και εξυπνη ιδεα της Β&D, εχει και κεφαλη ρουτερ μεσα στις διαφορες!
Δεν ξερω ομως κατα ποσο βολευει εργονομικα το ολο συστημα για σεγα η και για τις υπολοιπες κεφαλες.

multievo-04.jpg

Να το συζητησουμε τοτε. Εαν πεσει στα χερια σου οποιαδηποτε συσκευη με μπαταρια λιθιου η οποια δεν εχει κυκλωμα προστασιας και τις κανεις βαθια εκφορτιση τοτε η μπαταρια ειναι νεκρη, εαν αυτη την συσκευη εστω με προστασια την αφησεις για πολυυυυυυυ καιρο στο ραφι (ας πουμε το δουλεψες το εργαλειο και το εχεις αδειασει και το παρατησεις) τοτε η μπαταρια σου ειναι νεκρη. Οταν λεω νεκρη εννοως οτι δεν ξαναφορτιζει καθολου. Με τις παλιες μπαταριες NiCd και NiMh οσο και να τις αφησεις θα ξαναφορτισουν ξανα, μπορει οχι στο 100% αλλα θα φορτισουν.
Θα χαρω να ακουσω την διαφωνια σου.

Δεν ειναι ακριβως ετσι...Στην τεχνολογια λιθιου υπαρχει ενα κατωφλι αποφορτισης που η μπαταρια παθαινει ζημια (συμπλοκα χαλκου) αλλα παντα σε συναρτηση με τον χρονο που την εχεις αφησει σε αυτη την κατασταση. Απο καποιο σημειο και περα γινεται επικινδυνη.
Αλλα για να αυτο-εκφορτιστει σε τετοιο σημειο θα πρεπει να επρασουν χρονια αδρανειας. πχ χανει 5-10% καθε χρονο απο την αυτο-εκφορτιση.

Παντα θα φορτιζει, εχω αναστησει μπαταριες των 1 βολτ με επιτυχια (και κινδυνο) απλα με τετοια ταλαιπωρια η ωφελιμη χωρητικοτητα θα ειναι πεσμενη.
Πολλες φορες η συμπεριφορα ειναι και θεμα των κυκλωματων προστασιας, γιατι μπαταριες λιθιου σε σειρα ειναι δυσκολη υπ[οθεση.

το θεμα το συνανταε συχνα στοην κατηγορια των φακων, εδω στο φορουμ,
αλλα για πιο ευκολα δες τι γραφει στο batteryunivercity.com (το εχει κανει εταιρια Αναλυτων Μπαταριων)

'Εχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει οτι η 7503 είναι η large. Και φυσικά η τιμή της στο ebay ανεβαίνει αρκετά. Έχεις κανά λίνκ για τα 20Ε της 7503; (δυστυχώς είμαι στην επαρχία και δεν έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ κάποιο μαγαζί). Επίσης εκείνο που με προβληματίζει είναι το μέγεθος, άραγε το medium ή το large ;

Για να βοηθήσω έχω και τα 2 νούμερα αν θεωρείς ότι το μέγεθος του κεφαλιού σου είναι κανονικό μάλλον είσαι για large. Η medium με τέρμα τα λάστιχα σε εμένα είναι σφιχτή και πιστεύω ότι μετά από ώρα θα με ενοχλούσε.
Τώρα σαν σφράγισμα η Large σε εμένα είναι καλύτερη. Οι M έχουν χαμηλότερη τιμή στο Ebay γιατί στην Ασία το νούμερο αυτό είναι ποιο σύνηθες.

ντουλαπ μπανιστηρ...

εργαλειοθηκη της Νορβηγικης Αεροποριας

ALbqzWy.jpg

Παιδιά λάδι για αεροσυμπιεστή ISO68 που βρίσκουμε?

Έχει κάποιο μέλος κανένα από τα παρακάτω ?

Θα ήθελα να εξακριβώσω εάν ταιριάζουν στο Bosch GRO 10.8 πριν τα αγοράσω.

41BuHwextcL.jpg

00106813.jpg

Eνδιαφερουσα και εξυπνη ιδεα της Β&D, εχει και κεφαλη ρουτερ μεσα στις διαφορες!
Δεν ξερω ομως κατα ποσο βολευει εργονομικα το ολο συστημα για σεγα η και για τις υπολοιπες κεφαλες.

multievo-04.jpg

Φαίνεται ενδιαφέρων αλλά .. το μοτέρ είναι 20 Nm και το μέγεθος του εργαλείου είναι πιο μεγάλο από τα 18βολτα άλλων εταιρειών με ροπή 10,8βοτλου.

Άμα χαλάσει το κυρίως μοτέρ/εργαλείο όλα τα προσαρτήματα γίνονται αυτόματα άχρηστα.

Ο φορτιστής που το συνοδεύει φορτίζει τις μπαταρίες σε 5-7 ώρες !.

Ανάλογα το προσάρτημα το εργαλείο ως σχήμα/μέγεθος είναι άβολο στις περισσότερες εργασίες.

και φυσικά το θέμα είναι πόσο κάνουν τα εξαρτήματα...

και φυσικά το θέμα είναι πόσο κάνουν τα εξαρτήματα...

από 36-60 ευρώ κοστίζουν στο Amazon.de

Έχει κάποιο μέλος κανένα από τα παρακάτω ?

Θα ήθελα να εξακριβώσω εάν ταιριάζουν στο Bosch GRO 10.8 πριν τα αγοράσω.

41BuHwextcL.jpg

00106813.jpg

Ταιριαζουν το εχω ψαξει.
Απο που θα το παραγγειλεις?
Με ενδιαφερει και εμενα.

Ταιριαζουν το εχω ψαξει.
Απο που θα το παραγγειλεις?
Με ενδιαφερει και εμενα.

Amazon.de

multievo-04.jpg

Χιώτη καλησπέρα,

δεν έχω γνώμη για το συγκεκριμένο προϊόν, έχω όμως γνώμη για άλλο προιόν όπου με έναν κινητήρα και πολλά εξαρτήματα καθαρίζεις για όλα.

Από τότε που γέρασαν οι γονείς μου, ανεβαίνω 4-5 φορές το χρόνο σε ένα εξοχικό (που τους ξέμεινε από τις καλές ημέρες) και παριστάνω τον κηπουρό.
Επειδή όμως δεν παίζει και άπειρος χρόνος επρεπε να πάρω κάποια εργαλεία και επένδυσα (αρκετά χρήματα) στην λύση Kombi της STIHL

http://www.stihl.gr/Systima-STIHL-Kombi.aspx

αγόρασα το μεσαίο μοντέλο κινητήρα και 4-5 εξαρτήματα που προσαρμόζονται σε αυτό.

Την δουλειά μου την κάνω μια χαρά, όμως με αυτές τις λύσεις το βάρος είναι αναγκαστικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με ένα dedicated για μια δουλειά μηχάνημα.
Επίσης σε δαγκώνουν συνήθως στα εξαρτήματα.
Τέλος αν σου χαλάσει ο κινητήρας ξεμένεις παντελώς από μηχανήματα.

Ισως τελικά αν πήγαινα σε dedicated μηχανήματα για κάθε δουλειά και ας μην ήταν κάποιας γνωστής μάρκας όπως η Stilh, να είχα δώσει λίγα παραπάνω χρήμματα αλλά θα είχα dedicated μηχανήματα για κάθε δουλειά και αν χάλαγε το ένα θα είχα τα υπόλοιπα.
Από την άλλη παίζει και ο αντίλογος ότι ο κινητήρας του stihl είναι σκυλί, υπάρχει αντιπροσωπία και ανταλακτικά αν ποτέ χρειαστεί, πιάνει λιγότερο όγκο στην φύλαξη και έχεις λιγότερα μοτέρ να καθαρίσεις/συντηρήσεις μετά την χρήση.

Αυτά τα ολίγα.

Last edited:

Μια καλη ιδεα για πριονι...

Aj4Ab4eh_t81ke0AC9L-UWBs0vhXIf09Kx2QxJVJlSqylv87En5BnGx8q3LKRuUft9NOR4R7GrbJApyfMPE=s0

Να ρωτήσω - σαν πρωτάρης με τέτοιο - κάτι σχετικά με το εικονιζόμεο πολυεργαλείο που το πήρα από το Lidl πριν 2 Σάββατα. Παίρνει εξάρτημα ώστε να κόβει μεταλλικούς σωλήνες (μικρής διαμέτρου φυσικά) ή γενικά μέταλλα ? Και αν ναι πως το ζητάμε ? Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή... :rolleyes:

Snap2014-07-09at161027_zps68ae48e3.jpg

με τα δισκάκια κοπής που έχει μέσα στη συσκευασία δεν κάνεις δουλειά; εγώ έκοψα με το κόκκινο μια βαθιά χαρακιά σε κεφαλή βίδας inox (πολύ σκληρή και έλιωσα 2 δισκάκια αλλά τη δουλειά μου την έκανα) για να την ξεβιδώσω που είχαν χαλάσει οι εγκοπές. θα ήταν ενδιαφέρον βέβαια να είχαμε μια αντιστοιχία για το τι είδος δίσκου κάνει για ποιο υλικό (και τις στροφές που χρειάζονται) γιατι υπάρχουν πολλά είδη...

ουπς τώρα είδα για ποιο πολυεργαλείο μιλάς, νόμισα για το dremel-like...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν βλέπω τη φωτογραφία που πόσταρες κι έτσι δεν μπορώ να είμαι βέβαιος γι´αυτό που θα πώ.
Θεωρώ οτι αναφέρεσαι στο multicutter κι αν έχω δίκιο τότε παίρνεις αυτό ή κάποιο αντίστοιχο απ´τα πολλά που υπάρχουν.
Αν πάλι κάνω λάθος αγνόησέ το.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν βλέπω τη φωτογραφία που πόσταρες κι έτσι δεν μπορώ να είμαι βέβαιος γι´αυτό που θα πώ.
Θεωρώ οτι αναφέρεσαι στο multicutter κι αν έχω δίκιο τότε παίρνεις αυτό ή κάποιο αντίστοιχο απ´τα πολλά που υπάρχουν.
Αν πάλι κάνω λάθος αγνόησέ το.

Δεν κάνεις λάθος Babi, αυτό (νομίζω) ότι έψαχνα... Ευχαριστώ πολύ ! :smile:

Αμαν καταστραφηκα

Μολις ανακαλυψα οτι εργαζομαι σε αποσταση 2 λεπτα απο το κεντρο βιδας