Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λαδιέρα, δεν ξέρω αν το λέω σωστά, που μπορώ να βρω;

Εννοώ το εξάρτημα αυτό που του βάζεις λίγο λάδι για να λαδώνεις πχ τις πόρτες του σπιτιού.

Επίσης στα αγγλικά ξέρει κανείς πως λέγετε;

Λαδικο εννοεις; Αυτο;

976ID.jpg

976K5.jpg

Παντου οπου υπαρχουν εργαλεια, ακομα και σε μεγαλα πολυκαταστηματα.

Αν το θες για κλαπες απο πορτες σπιτιου, δοκιμασε και το σπραιυ επαφων της Φιλιπς με λιπαντικο, αυτο με το κοκκινο καπακι (αν βγαινει ακομα).

Ναι λαδικο λεγεται. Σε ολα τα χρωματοπωλεια υπαρχει. Yπαρχουν και πλαστικα.

Στα αγγλικα εκτος απο oil dispenser λεγεται και WD-40 :)

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

WD-40...
Διεθνής ορολογία πια :P

wd40-ducttape.jpg

duct-tape-wd40.jpg

Και αρκετά μαγαζιά έχουν πιάσει το νόημα...

:music-smiley-005::music-smiley-005::flipout::flipout::flipout::flipout:

Εχει βρει κανένας κολλητική (φαρδια) ταινια πακεταρίσματος διάφανη που να μην κάνει αυτο το εκνευριστικό σχίσιμο όταν την ξετυλίγεις;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχει βρει κανένας κολλητική (φαρδια) ταινια πακεταρίσματος διάφανη που να μην κάνει αυτο το εκνευριστικό σχίσιμο όταν την ξετυλίγεις;

Σχίσιμο? Τι εννοεις ακριβώς;

Τον θορυβο εννοει.

Nαι λογικα για τον θορυβο λεμε. Υπαρχουν ταινιες συσκευασιας που τις πωλουν σαν αθορυβες, κανουν οντως λιγοτερο θορυβο, ειναι ομως ακριβοτερες.
Υπαρχουν επισης φαρδιες ταινιες με ινες για να μην σκιζονται με το παραμικρο οπως οι κλασικες.
Σε καθε περιπτωση η Scotch σειρα της 3M ειναι μια πολυ καλη αρχη, λιγο ακριβη βεβαια.

Μιας και πιάσατε το θέμα με τις ταινίες να κάνω και εγώ μια ερώτηση που έχω.

Επειδή οπότε δουλεύω τις καφέ ταινίες συσκευασίας μου κόβονται κάθε 30 εκατοστά και με εκνευρίζουν, σκέφτομαι να πάρω εκείνο το πιστόλι που έχουν οι επαγγελματίες μήπως και βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Έχετε καμιά άποψη πάνω σε αυτό;

Εαν η ταινια κοβεται μονη της χωρις να πλησιασεις κατι αιχμηρο τοτε ειναι χαλια η ποιοτητα της, συμβαινει συχνα. Εχω δουλεψει καιρο το μηχανημα και ειναι παρα πολυ βολικο γιατι εχει παντα εκτεθειμενη την ακρη ετοιμη να κολλησει, παντα διατηρει την ταινια υπο πιεση και οση ταινια βαλεις κολλαει σφιχτα πανω στο δεμα, τελος κοβει. Σιγουρα αξιζει.

Bosch GLI DeciLED

Nεο πραμα απο την Bosch, λαμπα φωτισμου εργασιας 350 λουμενς

3165140741750.jpg

The LED worklight looks particularly useful, and offers multiple convenient attachment points. There’s a sturdy 200° pivoting base for positioning the light on a table or the floor, a loop for hanging it from nails, screws, or rope, a carabiner, and it’s magnetic. It also has a 1/4β€³ thread for attaching the light to tripods and other types of fixtures.

Brightness is rated at about 350 lumens, and runtime is 6 hours on the brightest setting with a 2.0Ah battery pack.

Bosch is calling this the GLI DeciLED, and it has 10 LEDs arranged in 2 rows of 5. There are two brightness settings to ensure you get the right amount of light for the job.

Last edited:

Πως να σας το εξηγήσω αυτο το σχίσιμο που είπα... Αυτες οι διαφανες ταινιες μάλλον επειδη ειναι λεπτες ξεκινας να ξετυλιγεις και ξαφνικα σχιζεται διαγώνια κατα μηκος της ταινιας.

Το διαγωνιο σκισιμο ειναι, ειτε απο πολυ κακης ποιοτητας ταινια, ειτε απο πολυ παλια ταινια εκτεθημενη σε ηλιο, κτλ, ειτε απο καποια "ξυραφιά" επανω στο καρουλι, η οποια εχει βαθος καποιων στρωσεων ή ακομα και απο καποια εγκοπη που εχει γινει απο χτυπημα στη "γωνια" του καρουλιου.
Το μηχανημα για τις ταινιες δεματων ειναι απλα τελειο. Θα δεις μεγαλη διαφορα. Ασε που οταν θες να σφιξεις πολυ την ταινια πανω στο χαρτοκουτι (ή............ να σπασεις τα νευρα των γυρω σου), μπορεις να "φρεναρεις" το καρουλι εσωτερικα με το δακτυλο.
Κλεινω με αυτο τον τροπο δεματα απο το 1988. (ο κολογερος)

PB140125_zps7198a61f.jpg

Ναι κάτι τέτοιο αλλά μικρό.

Ουυυυυ, που το θυμηθηκες αυτο το λαδικο. Ειχε ενα τετοιο ο συγχωρεμενος ο παππους μου στο σπιτι. Μου ξυπνησες αναμνησεις, θα ψαξω να το βρω!!!!!!

Εχω δοκιμασει Tesa και Logo και συνήθως έχουν όλες κάποιο εστω μικρο χτυπημα στο πλαι του καρουλιου που κανει την ζημια παροτι χρησιμοποιω και το μηχανημα. Σκεφτηκα οτι μια λιγοτερο λεπτή θα ηταν πιο ανθεκτικη. Βρηκα στο amazon κατι scotch και λεω να τις δοκιμασω.

η εμπειρια μου λεει πως ο θορυβος εχει να κανει και με το παχος της ταινιας

Ταινίες συσκευασίας, πολύ κλάμα!

Παλιά ήταν όλες καλές.

Σήμερα...δύσκολο.

Πολλοί που τις παράγουν κάθε φορά που ανέβαινε το κόστος των υλικών αυτοί δεν αλλάζανε τιμή. Είτε κόβανε μέτρα είτε...πάχος, είτε...κόλλα!

Αυτό που ακούγεται από τις ταινίες είναι η ταλάντωση του φιλμ λόγω της έλλειψης κόλλας. Τις λέμε θορυβώδεις για αυτό το λόγο. Είναι οι "φτηνές", συνήθως λεπτού φιλμ και με λίγη κόλλα. Είναι μια χαρά όταν κολλάμε σακούλες (όταν πχ τις κλείνουμε με ταινία). Δεν είναι καλές για χαρτοκιβώτια (τις κολλάς αλλά αυτές ξεκολλάνε μόνες τους μετά απο λίγο).

Το σχίσιμο μπορεί να επέλθει είτε απο κατασκευαστικό λάθος (μαχαίρι κοπής το οποίο έχει γρέζι) είτε απο λάθος χειρισμό.

Άσχετα από την ποιότητα της ταινίας πρέπει να δείχνουμε σεβασμό και προσοχή στον χειρισμό της. Βλέπω αυτούς που συσκευάζουν να πετάνε την ταινία κάτω είτε σκέτη είτε με τη χειρολαβή της, οπότε με ένα μικρό σημαδάκι αχρηστεύεται, κάνει αυτό το "σχίσιμο" και αν έχεις υπομονή χάνεις καμιά 10ριά μέτρα, αν όχι την πετάς ολόκληρη (και βρίζεις αυτόν που στην πούλησε ΧΑΧΑ)

Αυτοκόλλητες ταινίες στην αγορά υπάρχουν σε πολλές ποιότητες πλέον, για όλες τις χρήσεις. ΠΧ για κατάψυξη, για συντήρηση, απλές, PVC, ακρυλικές, με κόλλες solvent, hotmelt, ότι θέλει ο καθένας μπορεί να βρει.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση ανάγκης αλλά επιλέγουμε κάτι άλλο (επειδή έτσι ξέρουμε ή έτσι μας είπανε).

Οι συνηθέστερες απλής χρήσης ταινίες είναι οι ακρυλικές, θορυβώδεις ή αθόρυβες. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αφορούν το πάχος του φιλμ, την ποσότητα της κόλλας (καθορίζει αν είναι θορυβώδεις, χαμηλού θορύβου που τις πουλάνε για αθόρυβες ή αθόρυβες εντελώς) και το....μήκος. Ναι, ένα ποσοτικό χαρακτηριστικό τείνει να γίνει ποιοτικό σε σχέση πάντα με την τιμή.

Αυτά.

ΥΓ: ασχολούμαι επαγγελματικά με το είδος (δυστυχώς).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η εμπειρια μου λεει πως ο θορυβος εχει να κανει και με το παχος της ταινιας

σωστός. Και το πάχος παίζει ρόλο μαζί με την ποσότητα της κόλλας.

Επίσης κάτι που αφορά όλα τα είδη ταινιών:

Το χειμώνα φροντίζουμε να τις έχουμε στα...ζεστά.

Αν έχουμε μια αποθήκη με 10 βαθμούς όπου είναι εκεί οι άνθρωποι με τα μπουφάν και δουλεύουν καλό είναι να αποθηκεύουμε τις ταινίες σε χώρο όσο το δυνατόν πιο ζεστό (πχ στο γραφείο).

Με το παρατεταμένο κρύο η ρευστότητα της κόλλας πάει περίπατο και η κολλητική της ικανότητα επίσης.

Αυτό ισχυει και για τις χαρτοταινίες.

(για να μη βρίζετε αυτόν που σας τις πούλησε και τον κατηγορείτε ότι "άλλαξε ποιότητα για να τα κονομήσει" ΧΑΧΑΧΑΧΑ

και μια που σε βρηκαμε.....για ποιον ακριβως λογο τα σελλοτειπ χανουν την ευθυγραμμιση τους και γινονται κωνικα?

δεν μας λες και λιγα για τις duct tape?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

και μια που σε βρηκαμε.....για ποιον ακριβως λογο τα σελλοτειπ χανουν την ευθυγραμμιση τους και γινονται κωνικα?

δεν μας λες και λιγα για τις duct tape?

τα σελοτέηπ γίνονται κώνικα όταν "φάνε" ένα καλοκαίρι στο ράφι.

Μέσα στο κουτί τους είναι πλαγιαστά, οπότε αν πιάσει 35+ βαθμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα χειρότερα αν τα βαράει ο ήλιος...κλάφτα!

DUCT tape δε πολυδουλεύω οπότε δε ξέρω να σας πω κάτι. Είναι πολύ ισχυρή ταινία με μεγάλη αντοχή στον εφελκυσμό. Εγώ το καλοκαίρι τύλιξα τη μεσαία σωλήνα της εξάτμισης και στήριξα με αυτή το τελικό καζανάκι όταν μου έσπασε στην Αμουλιανή.

Έτσι γύρισα στο Λαγκαδά. Δε το προτείνω καθώς άρχισε να βρωμάει με τη θερμοκρασία αλλά....άντεξε!

Δωράκι !!! Για τον πρώτο που θα ενδιαφερθεί. Δινω το κοπίδι της Facom 844d. Δεν το χρησιμοποιησα παραπανω απο 1-2 φορές αλλά δεν με βόλεψε γιατί μου δημιουργεί ανασφάλεια. Θα μείνω με το κλασικό της KDS. Αυτο δεν εχει κουμπί να το ασφαλίζεις όπου θέλεις αλλά το σέρνεις μπροστά να αποκαλυφτεί η λεπίδα και μόλις ακουμπήσεις στο αντικείμενο που θελεις να κόψεις ασφαλίζει μόνο του, μόλις το σηκώσεις επιστρεφει μέσα η λεπίδα αυτόματα. Είναι μεταλλικό και πολύ στιβαρο αλλά...δεν μου έκατσε.
Αν ο ενδιαφερόμενος είναι Θεσσαλονικη θα το δώσω χερι χερι, αν είναι εκτός θα επιβαρυνθεί μόνο τα έξοδα αποστολής.

Ευχαριστω και μεσα απο το φορουμ τον φιλο Αρη για το κοπιδι. Μου φαινεται εξαιρετικο εργαλειο, προσπαθω να βρω ευκαιρια να βρω κατι να φτιαξω για να το δοκιμασω σε πραγματικες συνθηκες.

Πιο πανω ειδα μια σχετικη φωτογραφια με τα δυο πιο χρησιμα υλικα που υπαρχουν.
Engineering_FlowchartGR_zps9c430cdc.jpg

To Duct tape ειναι κορυφαιο προιον με δεκαδες λυσεις σε επισκευες!
Με χει σωσει παμπολες φορες σε αυτοκινητο και μηχανη.
Χαρακτηριστικο σε ενα enduro scramble με την μηχανη σε ενα δυσκολο μονοπατιο ενα σπασμενο κλαδι απο ενα δεντρο μου εσκισε το κολλαρο στο ψυγειο νερου της μηχανης.
Ευτυχως παιρνω μαζι παντα τετοια ταινια τυλιγμενη σε ενα μολυβι.
Ξεβιδωσα το κολλαρο το τυλιξα 3-4 φορες με την ταινια, γεμισα το ψυγειο με νερο απο το παγουρι και επεστρεψα κανονικα μεσα απο το βουνο της Παρνηθας στον Νεο Κοσμο!!!

Απιστευτο!