Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Mε ενδιαφέρει και τον σκέφτομαι ! "αρνητικα του ειναι η ισχυς και οι στροφες του (m/sec)." Είναι λίγες ή πολλές ???
Γιατί αν είναι λίγες δεν είναι μειονέκτημα αφού είναι γνωστόν ότι οι πολλές στροφές "τρώνε" ή καίνε το τριβόμενο
υλικό.θυμάμαι πιτσιρικάς τους πλανόδιους ακονιστές με ποδοκίνητο ακονιστήρι (τροχός-λουρί-πεντάλ) έκαναν άριστη
δουλειά σε μαχαιροψάλιδα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Από εδώ http://www.etest.de/wohnen/Wohnen.H...d-Bandschleifer-PSBS-240-B2.Test-Details.html
με google transalate:
PRO(+)
φθηνότερη τιμή
Stand-λείανσης για την κατεργασία μετάλλου, ξύλου και πλαστικού
ρυθμιζόμενα στηρίγματα τεμαχίου
Metal κουκούλες

contra (-)
240 Watt
Ταχύτητα ιμάντα περίπου 15 m / s
Scheibengeschwindikgiet περίπου 23 m / s
έλλειψη πληροφοριών σχετικά με το μέγεθος του εξοπλισμού, το βάρος + μήκος καλωδίου

Γνωρίζει κανείς αν αυτά τα νούμερα των στροφών μας κάνουν για ερασιτεχνική χρηση?

Τον εχω τον ταινιολειαντηρα και ειναι απλα εξαιρετικος!
Δε θα ελεγα οχι σε μερικα βατ παραπανω αλλα και ετσι ειναι φοφερο εργαλειο!

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Παιδες δεν ξερω αν εχω αναφερει την τεραστια διαφορα που κανει στα διαφορα bits και λαμες, η λιπανση!!

Χρησιμοποιω εδω και αρκετο καιρο, συστηματικα, ενα λιπαντικο στικ, ιδιως για τις λαμες της σεγας dremel που εχω, την οποια και δουλευω παρα πολυ για να κοβω τα παντα.
Μπορω να πω οτι η διαφορα με την χρηση λιπαντικου ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακη για την προστασια της λαμας η οποια και κοβει ευκολοτερα και θερμαινεται λιγοτερο.
Η αποδειξη ειναι οτι ΔΕΝ εχω αλλαξει λαμα στην σεγα (οι λαμες της σεγας dremel ειναι λεπτες και επομενως πιο ευαλωτες στην μεγαλη χρηση) απο τοτε που αρχισα να βαζω λιπαντικο.
Πιο πριν, ειχα αλλαξει 2 λαμες. Η μια ειχε σπασει σε μεγαλο ζορι (κοβω και ξυλα/κορμους παχους 5-6 εκατοστων...) και η αλλη ειχε πλεον φθαρει. Με τις ιδιες εργασιες, οι παρουσες λαμες βαστανε γερα!!

Το ιδιο συμβαινει με τα (ακριβα) bits τροχισματος του dremel. Πριν αρχισω μια εργασια η οποια θα καταπονησει το bit, του βαζω λιγο λιπαντικο.
Το ιδιο με τα καλα μου τρυπανια. Παντα τα λιπαινω, ιδιως οταν τρυπαω ξυλο. Κανενα δεν μου εχει καει, ιδιως τα μικρα 2 και 3 χιλιοστων, οπως πριν αρχιζω να βαζω λιπαντικο.

Υπαρχουν διαφορα λιπαντικα, αλλα αυτα που ειναι σε στερα μορφη ειναι τα πιο βολικα. Χρησιμοποιω το πρωτο αλλα θελω να δοκιμασω και τα υπολοιπα.

http://www.amazon.com/Eurotool-Cut-..._sbs_op_2?ie=UTF8&refRID=0H1R821E4G6ZP5MQTB3D
http://www.amazon.com/Olson-AC70010...sr=1-1-catcorr&keywords=blade+lubricant+stick
http://www.rockler.com/blade-lubricant-stick

144624.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιχάλη, η λίπανση "λαδώνει" το ξύλο ή αν δεν το παρακάνεις είναι ΟΚ;
Ρωτάω κυρίως στο κόψιμο.

Για το συγκεκριμενο λιπαντικο που χρησιμοποιω, το πρωτο στα λινκς που εβαλα, δεν εχω παρατηρησει ποτε κανενα 'λαδωμα' η αποχρωματισμο του ξυλου. Ουτε σε ανοιχτοχρωμα ξυλα.
Το οτι ειναι σε στερεη μορφη βοηθαει για να μην μπορεις ευκολα να το 'παρακανεις'.

στην περιγραφη αναφερει οτι ειναι βιοδιασπωμενο, μη τοξικο και δεν λεκιαζει...τωρα μεχρι την πραξη δεν ξερω....

στην περιγραφη αναφερει οτι ειναι βιοδιασπωμενο, μη τοξικο και δεν λεκιαζει...τωρα μεχρι την πραξη δεν ξερω....

Αν εκανε για ξυλο γενικοτερα θα το ανεφερε, οπως το αναφερουν αλλα παρομοια προιοντα που κανουν και για ξυλο.
Το 'δεν λεκιαζει' προφανως αναφερεται για τον σκοπο που προοριζεται. Δηλαδη για τα μεταλλα.

Παντως προσωπικα θα το δοκιμαζα, ιδιως αν δεν ειχα προσβαση σε αγορα εναλλακτικου λιπαντικου.

Το κοπιδι ειναι ενα εξαιρετικα χρησιμο εργαλειο για απειρες εργασιες.
Δυστυχως εχω γεμισει κοπιδια (ειδα οτι εχει παλι το lidl και παμφθηνα) ομως κανενα δεν μπορω να πω οτι με βολευει.

Καποια ειναι τσιπικα, καποια ειναι καλα αλλα βαρια, αλλα ειναι ογκωδη, καποια δεν ειναι τοσο ασφαλη, σε καποια παιζει η λεπιδα, αλλα ειναι δυσχρηστα και κανενα δεν ειναι μικρο και γκατζετ :))

Bρηκα λοιπον το ιδανικο κοπιδι για μενα, το οποιο να μπορει να μπαινει και στο τσαντακι της maxpedition μαζι με τα υπολοιπα βασικα εργαλεια.

Ειναι η σειρα της FK της Ιrwin. Eλαχιστα σε μεγεθος ~10εκ. κλειστα, με κλιπακι, με λαμα που ασφαλιζει και κορυφαια ποιοτητα κατασκευης. Δινει εγγυηση εφ'ορου ζωης!
Υπαρχουν 3 μοντελα στη σειρα. Το FK100, to FK150 με χωρο για 2 εξτρα λαμες, και το FK250 που περαν του χωρου για τις λαμες εχει και 2 μυτες βιδωματος.

Προτιμω το παρακατω το απλο, FK100

Irwin-FK100-Folding-Utility-Knife-Pocket-Clip.jpg

home_1.jpg

http://www.irwin.com/promotions-events/fk-series-utility-knives

Μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να τα βρω ελλαδα σε καλη τιμη?
απο ΕΒΑΥ ερχονται με τα μεταφορικα γυρω στο 10ευρω...

$T2eC16JHJHEE9ny2p6m7BRT3q5M1K!~~60_35.JPG

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

καλύτερη τιμή (..δεν ξέρουμε βέβαια και την ποιότητα), δεν νομίζω να βρεις στην Ελλάδα από αυτή.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

καλύτερη τιμή (..δεν ξέρουμε βέβαια και την ποιότητα), δεν νομίζω να βρεις στην Ελλάδα από αυτή.

η ποιοτητα σε αυτη την περιπτωση νομιζω ειναι σχετικη...μιας και προοριζεται για ξυλο (αρα σχετικα μαλακο υλικο)...

Γιατι δεν ρωτας σε οποιοδηποτε σιδηροχρωματοπωλειο για σετ φρεζων ξυλου? Δεν μπορει να μην υπαρχει και φτηνοτερο απο αυτο που βρηκες.
Ειχα παρει περυσι απο την λαικη ενα σετακι 4 φρεζες για μεταλλο, 3-4 ευρω..

Το κοπιδι ειναι ενα εξαιρετικα χρησιμο εργαλειο για απειρες εργασιες.
Δυστυχως εχω γεμισει κοπιδια (ειδα οτι εχει παλι το lidl και παμφθηνα) ομως κανενα δεν μπορω να πω οτι με βολευει.

Καποια ειναι τσιπικα, καποια ειναι καλα αλλα βαρια, αλλα ειναι ογκωδη, καποια δεν ειναι τοσο ασφαλη, σε καποια παιζει η λεπιδα, αλλα ειναι δυσχρηστα και κανενα δεν ειναι μικρο και γκατζετ :))

Bρηκα λοιπον το ιδανικο κοπιδι για μενα, το οποιο να μπορει να μπαινει και στο τσαντακι της maxpedition μαζι με τα υπολοιπα βασικα εργαλεια.

Ειναι η σειρα της FK της Ιrwin. Eλαχιστα σε μεγεθος ~10εκ. κλειστα, με κλιπακι, με λαμα που ασφαλιζει και κορυφαια ποιοτητα κατασκευης. Δινει εγγυηση εφ'ορου ζωης!
Υπαρχουν 3 μοντελα στη σειρα. Το FK100, to FK150 με χωρο για 2 εξτρα λαμες, και το FK250 που περαν του χωρου για τις λαμες εχει και 2 μυτες βιδωματος.

Προτιμω το παρακατω το απλο, FK100

Irwin-FK100-Folding-Utility-Knife-Pocket-Clip.jpg

home_1.jpg

http://www.irwin.com/promotions-events/fk-series-utility-knives

Και εγώ ήμουν ανάμεσα σε αυτό IRWIN FK 100 και σε αυτό Milwaukee 48221902 και τείνω προς το δεύτερο..
Παντως απο την Irwin εχω αυτό IRWIN LENOX S1 και είναι πολύ βολικό..

Αυτή η Milwaukee αν είχε αξιόλογη αντιπροσώπευση στην Ελλάδα & Ευρώπη θα είχε κλεισει πολλά σπίτια (κατά Γερμανια μεριά..)

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σχετκά με τα κοπίδια, κι αυτό που έχω εγώ μια χαρά είναι. Φαίνεται παρόμοιο με το Irwin, εμφανισιακά τουλάχιστον.

thpicwx.php
thpicwx.php
thpicwx.php
thpicwx.php