Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ειναι αυτα που λεγαμε τα παλμικα impact driver για βιδωμα; To Lidl δεν βγαζει κανενα 10.8V αντιστοιχο του;

Οχι, αλλο ειναι το παλμικο/impact driver, αλλο ειναι το κρουστικο/combi(nation) drill driver, αλλα ειναι αυτα που βγαζει το lidl, τα κοινα drill drivers η δραπανοκατσαβιδα :)

Tα impact drivers/παλμικα κατσαβιδια, εχουν μεγαλη ροπη και κυριως βιδωνουν (αλλα και τρυπανε)
Τα drill drivers/δραπανοκατσαβιδα, εχουν πολυ μικροτερη ροπη απο τα impact drivers και κυριως τρυπανε (αλλα και βιδωνουν)
Τα combi drill drivers/κρουστικα δραπανα ειναι σαν τα drill drivers/δραπανοκατσαβιδα αλλα εχουν και κρουστικη λειτουργια για τρυπημα και σε μπετον (αλλα και βιδωνουν)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Drill-Driver-Overview.jpg

Σεμιναριο θα κανουμε; Εναν καφε ειχαμε πει καποια στιγμη... Εαν δεν εχω κομματια ξυλου και βιδες δεν καταλαβαινω τιποτα. :frusty:

Στο Uneo η κύρια λειτουργία είναι τρύπημα σε μπετό, δεν νομίζω να βολεύει στο βίδωμα χωρίς βαθμίδες ροπής, είναι μικρό για SDS (μπετό) αλλά μεγάλο για τα υπόλοιπα (τρύπημα/βίδωμα)

Bosch Gsb 10,8 30Nm, 1xBat 2Ah + φορτιστή 1130 =>150 ευρώ

View attachment 108169

αρα παω σε αυτο μου φαινεται
και αυτη εδω η προσφορα ειναι ακομα καλυτερη
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5059 στα 110 ευρω

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πιστεύω να το πρόσεξες.

" Φορτιστής και μπαταρία δεν συμπεριλαμβάνονται." (στην περιγραφή)

αρα παω σε αυτο μου φαινεται
και αυτη εδω η προσφορα ειναι ακομα καλυτερη
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5059 στα 110 ευρω

Προσεχε, το εργαλειο στο λινκ ΔΕΝ περιλαμβανει μπαταρια και φορτιστη. Σωστα το παρατηρησε ο φιλος παραπανω.

Αν θες πιο φτηνο και εξ'ισου ισχυρο, δες το αντιστοιχο ερασιτεχνικο πρασινο της Bosch PSB με ~120 ευρω, μαζι με τα μεταφορικα απο amazon. Το εχω παρει εγω.
http://www.amazon.de/Bosch-HomeSeri..._7?ie=UTF8&qid=1414476436&sr=8-7&keywords=psb

Απο οσο καταλαβα, τα πρωτα ειναι τα γνωστα
Τα δευτερα ειναι σαν τα πιστολια που βιδωνουν στα βουλκανιζατερ
και τα τριτα σαν τα ηλεκτρικα δραπανα οταν ειναι γυρισμενα στην κρουση

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πιστεύω να το πρόσεξες.

" Φορτιστής και μπαταρία δεν συμπεριλαμβάνονται." (στην περιγραφή)

ωρε μαγκα μου εχεις δικιο..ακυρο τοτενες....

Ειναι αυτα που λεγαμε τα παλμικα impact driver για βιδωμα; To Lidl δεν βγαζει κανενα 10.8V αντιστοιχο του;

Τα Παλμικά χρησιμοποιούν την κρούση για βίδωμα/ξεβίδωμα ενώ τα Κρουστικά χρησιμοποιούν την κρούση για τρύπημα.

Τα Παλμικά ονομάζονται και Μπουλονόκλειδα με κύρια λειτουργία βίδωμα/ξεβίδωμα σε στριφώνια/μπουλόνια/παξιμάδια σε μέταλλο, ξύλο κλπ

Η υποδοχή των Παλμικών είναι 1/4" εξάγωνο, 1/2" τετράγωνο κλπ ή και συνδυασμός αυτών με αποτέλεσμα να παίρνουν εξαρτήματα με όπως Power bits κατσαβιδόλαμες ή και καρυδάκια.

Πλεονεκτήματα Παλμικών :

• Μεγάλη ροπή στρέψης, π.χ. τα 10,8βολτα έχουν 90Nm + έως 100Nm+ ενώ τα αντίστοιχα δραπανοκατσάβιδα έχουν μέχρι 30Nm+
• Αποτέλεσμα της παραπάνω ροπής είναι όχι μόνο βιδώμα/σφίξιμο μεγάλης διαμέτρου βιδών/μπουλονιών κλπ αλλά και μεγάλου μήκους χωρίς προτρύπημα.
• Έχουν μικρό μέγεθος κατά μήκος αφού δεν έχουν τσοκ
• Έχουν μεγάλη ταχύτητα περιστροφής, πάνω από 2500 στροφές/λεπτό με αποτέλεσμα πιο γρήγορο βίδωμα/ξεβίδωμα και λόγο ροπής πιο άνετο.
• Δεν μας γυρνάει το εργαλείο ανάποδα κατά το βίδωμα/ξεβίδωμα γιατί η ροπή εφαρμόζεται σταδιακά κατά βήματα (κρούσεις).
• Γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων διάτρησης/κατσαβιδόλαμων κλπ λόγο απουσίας τσοκ

Μειονεκτήματα Παλμικών :

• Είναι πιο ακριβά
• Λόγο απουσίας τσοκ δεν παίρνουν τα κοινά κυλινδρικά τρυπάνια/εξαρτήματα
• Τα εξαρτήματα λόγο απουσίας τσοκ «παίζουν/κουνιούνταιι» στην υποδοχή σε σχέση με τα δραπανοκατσάβιδα που το τσοκ τα κρατάει ακίνητα.
• Δεν έχουν βαθμίδες ροπής για ελεγχόμενο βίδωμα σε ξύλο αλλά στην καλύτερη περίπτωση δύο ή τρείς σκάλες/ταχύτητες.
• Θέλουν προσοχή κατά το βίδωμα/σφίξιμο ιδίως αυτά με μία ταχύτητα γιατί η μεγάλη ροπή μπορεί να σπάσει/καταστρέψει την βίδα ή και το εξάρτημα/κατσαβιδόλαμα.

Τιποτα ιδιαιτερο. Το ακριβο ειναι κρουστικο, το αλλο κανονικο. Και τα δυο ειναι γομαρια και βαρια αλλα ειναι σχετικα δυνατα.

Πρωτα απ'ολα να δουμε τι χρειαζεσαι για να μη δινεις παραπανω λεφτα απ'οτι χρειαζεται.

Θελεις κρουστικη χρηση, δηλαδη τρυπημα σε μπετο/πετρα? Θελεις δραπανο γενικα για δουλειες στο σπιτι? Το θελεις για καποια ειδικη χρηση περισσοτερο?

Τιποτα ιδιαιτερο. Το ακριβο ειναι κρουστικο, το αλλο κανονικο. Και τα δυο ειναι γομαρια και βαρια αλλα ειναι σχετικα δυνατα.

Πρωτα απ'ολα να δουμε τι χρειαζεσαι για να μη δινεις παραπανω λεφτα απ'οτι χρειαζεται.

Θελεις κρουστικη χρηση, δηλαδη τρυπημα σε μπετο/πετρα? Θελεις δραπανο γενικα για δουλειες στο σπιτι? Το θελεις για καποια ειδικη χρηση περισσοτερο?

η χρηση που το θελω ειναι αυτη που περιγραφω παρακατω, στο ποστ που ειχα κανει πριν κανα δυο μερες...για προτεινε λυσεις, να διαβασω, οχι ομως μονο bosch. οπως γραφω και πιο οικονομικες λυσεις ειναι ευπροσδεκτες.

για πειτε ρε παιδια που ειστε και πιο ψαγμενοι. τελικα τι να παρω? θελω ενα εργαλειο για βιδωμα σε ξυλο και αν ειναι δυνατον τρυπημα σε τοιχο, πιο πολυ με νοιαζει το τρυπημα σε και βιδωμα σε ξυλο με αξιολογη δυναμη και αντοχη μπαταριας.
ειδα αυτο εδω http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/uneo-3165140668767-2483953.jsp
τι λετε? θα με καλυψει λογικα...
αλλα και πιο οικονομικες λυσεις ειναι πιο ευπροσδεκτες.

Υπάρχει και το παρακάτω στο Amazon.de,157,64 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά :

gsr_18v-li.png

gsr_18v-li_specs.png

Ναι, τωρα το θυμηθηκα.
Κοιτα, περα απο τα bosch και το δοκιμασμενο 18αρι parkside του Lidl, δεν μπορω να σου συστησω τιποτε αλλο, επειδη φοβαμαι τις μπαταριες των φτηνων που μπορει να τα παιξουν μεσα σε ενα χρονο.

το φλόγιστρο της dremel για ερασιτεχνική χρήση πως σας φαίνεται;
Πάντα ήθελα κάτι τέτοιο για πλαστικά για τα καλύματα των καλωδίων κοκ .. Εχει και κολλητήρι αν και έχω μεγάλο.

Το θέμα είναι αξίζει τα 40 ευρώ; Υπάρχει κάτι ποιο οικονομικό αλλά ασφαλές;
http://youtu.be/6TFCIylkIFI

το φλόγιστρο της dremel για ερασιτεχνική χρήση πως σας φαίνεται;
Πάντα ήθελα κάτι τέτοιο για πλαστικά για τα καλύματα των καλωδίων κοκ .. Εχει και κολλητήρι αν και έχω μεγάλο.

Το θέμα είναι αξίζει τα 40 ευρώ; Υπάρχει κάτι ποιο οικονομικό αλλά ασφαλές;

Γκατζετακι, αλλα ειναι το πλεον πληρες που υπαρχει στην αγορα αναφορικα με τα εξαρτηματα που εχει και την βολικη κασετινα.
Αν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με ανοιχτη φλογα, τοτε δεν χρειαζεται να το αγορασεις. Με λιγα ευρω αγοραζεις ενα απλο και μικρο φλογιστρακι.

Αν ομως χρειαζεσαι τα εξαρτηματα, ιδιαιτερα τον 'πνιχτη' της φλογας τοτε σου χρειαζεται.
Το εχω βεβαια λογω οτι ειμαι λατρης της Dremel, αλλα τις περισσοτερες φορες που χρειαζομαι φλογιστρο, χρησιμοποιω ενα απλο με διαφανο σωμα που βλεπω ποσο αεριο υπαρχει.
Ποτε δεν μου ετυχε προβληματικο φλογιστρο, ανεξαρτητου μαρκας και τιμης. Αν υπαρχει προβλημα (ρυθμιση βαλβιδας βουτανιου) το βλεπεις απο την πρωτη στιγμη.

Refillable-Mini-font-b-Butane-b-font-font-b-Pencil-b-font-font-b-Torch-b.jpg

Να πω αρχικά ότι χάρηκα πολύ όταν βρήκα την συγκεκριμένη κατηγορία του avclub. Αλλά παιδιά και κ. Χιώτη μας βάζετε σε πολλά έξοδα!
Με αφορμή λοιπόν αυτό το post στο DIY by χιωτης «Η συμβουλη μου ειναι να δωσεις κανα 60-70αρι ευρω και να παρεις ενα απλο δισκοπριονο παγκου. Ευκολα μεταφερομενο, μικρο και ασφαλεστερο. Κατι τετοιο http://www.kounelis.com.gr/products...apezios-diskos-kopis-4340760?ref=bestprice.gr », να παραθεσω (ως πολύ ερασιτέχνης) τα εξης και περιμένω την άποψή σας:
Έχω μια σεγα Bosch pst 670L. Αγανάκτησα με τις στραβές κοπές και ήμουν έτοιμος να πάρω αυτό το πακέτο: http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-table-accessories/.
Αλλά διαβάζοντας το ποστ κόλλησα με δυο δισκοπρίονα πάγκου: http://www.kounelis.com.gr/products2/11216/-einhell-th-ts-1525-u-diskopriono-pagkou-4340790- και το http://www.kounelis.com.gr/products2/8305/einhell-rt-ts-1725-udiskopriono-pagkou-4340647 (έχουν τόση διαφορά τα δυο πριόνια που να δικαιολογούν την τιμή?).
Απλά να πω ότι προβληματίζομαι με την αγορά του einhell γιατί δίνει μόνο ένα χρόνο εγγύηση, καθώς και ότι με το γερμανοεξάρτημα παραπάνω κάνεις παππάδες νομίζω με την σέγα.. Τι λέτε επ’ αυτού?