Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

...μετά βέβαια ανοίγει η όρεξη για ρούτερ και δισκοπρίονο...οπότε στο σχέδιο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης.

Καλα να μαστε απο ορεξη αλλο τιποτα...μας εφαγε και η επεκταση...δυστηχως για εμενα ειναι πολυ δυσκολο να αποκτησω χωρο για τετοιες δουλειες...

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγινε η καταθεση...
1 βαση δραπανου...την πηρα αν δω οτι ειναι παρταλι την παω πισω...
1 σετ γυαλοχαρτα με την βασουλα για τριψιμο
1 σετ γυαλοχαρτα για το πολυεργαλειο
1 σετ σκαρπελα...
1 σετ τρυπανια...
τα 18αρια δραπανοκατσαβιδα εγιναν αναρπαστα με τους επαγγελματιες...ηταν καμια 10αρια απο εξω απο το Lidl με τα ρουχα εργασιας (οχι Lidl :) ) και τα περνανε δυο δυο...
Τα ακουμπησαμε παλι...χρειαζομαι πλεον επειγοντος εργαστηριο...εχω αρχησει και στιβαζω τα πραγματα το ενα πανω στο αλλο...

περιμένω εντυπώσεις για την βαση, να την παρω ή όχι ;

περιμένω εντυπώσεις για την βαση, να την παρω ή όχι ;

Νομιζω οτι θα πρεπει να περιμενεις πολυ για εντυπωσεις, μιας και οι περισσοτεροι (οπως και εγω βεβαια) πιστευω οτι την αγορασαμε... "ετσι για να υπαρχει, μηπως και.." και οχι επειδη υπηρχε καποιος αμεσος λογος :))

Παντως για να σου απαντησω, αναρωτησου που θα την χρησιμοποιησεις? Πως θα σου φανει χρησιμη στα μαστορεματα σου? Μηπως κανεις τη δουλεια σου ανετα και με το δραπανακι?
Η βαση ειναι λειτουργικη αλλα δεν ειναι για τρυπηματα ακριβειας. Αν μου πεις τι ακριβως θελεις να κανεις θα σου πω αν σε βολεψει η οχι.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχουν τα θέματά τους με την επανάσταση που κάνουν, πλησιάζει και η πρωτοχρονιά του κινέζικου έτους...έχω και εγώ 40 μέρες που περιμένω ένα δεματάκι από εκεί και ακόμη...

Τέλη Ιανουαρίου\αρχές Φεβρουαρίου είναι η κινεζική πρωτοχρονιά. Είναι νωρίς ακόμα.

Προσφορές Bosch Amazon.de

Δραπανοκατσάβιδο GSR 10,8-2-Lι 30Nm, χωρίς μπαταρία και φορτιστή =>64,99 ευρώ

GSR_10-8_SOLO.jpg

Δραπανοκατσάβιδο GSR 10,8-2-Li 30Nm, & μπαταρία 10,8V 1,5AH & ταχυφορτιστής AL1130CV & L-Boxx => 87,95 ευρώ

GSR_10-8_1-5AH_1130.jpg

Δραπανοκατσάβιδο GSR 18v-li 67Nm, χωρίς μπαταρία και φορτιστή =>78,10 ευρώ

GSR_18V-LI_Solo.jpg

Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο GSB 10,8-2-Li 30Nm, χωρίς μπαταρία και φορτιστή =>69,99 ευρώ

GSB_10-8_SOLO_.jpg

Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο GSB 18V-LI 67Nm, χωρίς μπαταρία και φορτιστή =>109 ευρώ

GSB_18V-LI_SOLO_.jpg

Μεταφορικά 15-16 ευρώ

Παντως για να σου απαντησω, αναρωτησου που θα την χρησιμοποιησεις? Πως θα σου φανει χρησιμη στα μαστορεματα σου? Μηπως κανεις τη δουλεια σου ανετα και με το δραπανακι?
Η βαση ειναι λειτουργικη αλλα δεν ειναι για τρυπηματα ακριβειας. Αν μου πεις τι ακριβως θελεις να κανεις θα σου πω αν σε βολεψει η οχι.

Είπα και εγώ "έτσι για να υπάρχει, μήπως και..", γενικά παρασυρόμαστε από τις προσφορές και καθώς έχουμε όλοι εδώ μέσα, άλλος πολύ άλλος λίγο, προσβληθεί από ¨εργαλιητιδα " είπα να την πάρω. Με έβαλες σε σκέψεις και όντως δεν χρειάζομαι βάση ούτε άμεσα ούτε βλέπω για κάτι μελλοντικό καθώς ασχολούμαι κυρίως με ξυλοκατασκευές και εργασίες παντός τύπου συντήρηση και επισκευή στο σπίτι, συνταξιούχος γαρ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το φόρουμ το παρακολουθώ επί καθημερινής βάσεως και μπράβο σου (και σας) για τις συμβουλές και υποδείξεις.

Χαιρομαι που βοηθησα αγαπητε φιλε, και Καλως Ορισες στο φορου μας!!

Το οτι παρασυρομαστε απο προσφορες ειναι γεγονος, τουλαχιστον ομως παρασυρομαστε σε εναν χωρο (εργαλεια) με 'δημιουργικες' και εν δυναμει χρησιμες αγορες :)

Θα συμφωνήσω θέλει εγκράτεια. Κάποια εργαλεία όμως μπορεί να μην χρεάζονται άμεσα αλλά κάποια στιγμή που θα χρειαστούν δεν θα τα βρίσκεις σε τέτοιες τιμές και θα αναγκαστείς να δώσεις περισσότερα.
Για την βάση δραπάνου πριν την αγοράσω ημουν σίγουρος οτι θα τζογάρει ειδικά στα 16 ευρώ..Εδώ του dremel που κοστίζει 55 + ευρώ τζογάρει.
Σκέφτηκα όμως οτι με ενα καλό μοντάρισμα θα μπορέσω να την φέρω στα ίσια της. Ωστόσο δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη .Μπορεί να βγεί και καλή ποιος ξέρει.

Last edited:
Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η αλήθεια ειναι ότι άχρηστα εργαλεία δεν υπάρχουν...μια στο τόσο μπορεί να σου χρειαστούν αν είσαι άνθρωπος που μαστορευεις...
Εργαλεία που ίσως θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς αυτά ίσως άχρηστα εντελώς όχι...
Πχ η ενδοσκοπική κάμερα για εμένα ήταν άχρηστη και δεν μπήκα παν στον πειρασμό να την πάρω...
Εργαλεία αέρα επίσης για εμένα λιγο άχρηστα για τον ερασιτέχνη αλλα μπορεί κάποιος να ασχολείται με άλλες κατασκευές και να τα χρειάζεται...
Η βάση δραπανου ειναι χρήσιμη μπορεί να μπορείς να κανείς την δουλεια σου και χωρίς αλλα καλο ειναι να υπάρχει ειδικά με αυτή την τιμη...

Εν καιρω πολεμου η ενδοσκοπικη καμερα ειναι χρησιμο gadget για τον στρατιωτη στα χαρακωματα καθως μπορει να τσεκαρει τι γινεται απο πανω, χωρις κινδυνο απο κανεναν sniper :))

Εν καιρω πολεμου η ενδοσκοπικη καμερα ειναι χρησιμο gadget για τον στρατιωτη στα χαρακωματα καθως μπορει να τσεκαρει τι γινεται απο πανω, χωρις κινδυνο απο κανεναν sniper :))

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ολα ειναι χρησιμα λοιπον...ΕΝ καιρω πολεμου...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ολα ειναι χρησιμα λοιπον...ΕΝ καιρω πολεμου...

Μπά... τόσο μακρυά δεν μπορείς να δείς, το πολύ πολύ να δείς κανένα ποντίκι σε καμιά τρύπα...
Εγώ έψαχνα για υγρασίες κάτω απ´τη μπανιέρα, κι ενώ μπορούσα με λίγη προσπάθεια κι ένα φακό να δώ μια χαρά, πήρα την ενδοσκοπική και καλά... Επιστήμονας... Μη μας πουν κι αμόρφωτους... :flipout:

χαχα..και εγω την χρησιμοποιω για να τσεκαρω αν τρεχει ο θερμοσιφωνας στο παταρι χωρις να βαζω σκαλα :)))

Παρεμπιπτοντως, αν ρυθμισεις την φωτεινοτητα, μπορεις να δεις και μακρυα.

Panava καλως μας ηρθες.

ΚΑΝΕΝΑ εργαλειο δεν αχρηστο αλλιως δε θα λεγοταν εργαλειο.

ΠΑΝΤΑ θα το χρειαστεις και οταν το χρειαστεις δε θα μπορεις να το εχεις καθως θα ειναι Κυριακη η 9 το βραδυ και ολα θα ειναι κλειστα.

Γιαυτο και ολοι εμεις προμηθευομαστε για να εχουμε, για την μια φορα που θα χρειαστει.
Αρκει βεβαια να θυμομαστε και που το εχουμε βαλει.....

Μεγάλη αλήθεια αυτό...
τρεις μέρες τώρα ψάχνω να βρω που εχω βάλει το κουτί με τα 3,5'' βύσματα για να φτιάξω κάτι ακουστικά.

Εχω μια παλιά κασετίνα με bits τανάλια κατσαβίδι και άλλα .
Το θέμα ειναι οτι αυτα εχουν κιτρινίσει σαν να σκουριάζουν.Πως τα καθαρίζουμε σωστά;

Να τα τρίψω με wd40 ;

Το θέμα ειναι οτι αυτα εχουν κιτρινίσει σαν να σκουριάζουν.Πως τα καθαρίζουμε σωστά;

Να τα τρίψω με wd40 ;

Τα βουτας σε ενα δοχειο με πετρελαιο και τα αφηνεις λιγες μερες. Μετα τα τριβεις καλα με πανι η με βουρτσα αν χρειαζεται.
Ισως υπαρχει και αλλος τροπος με καποιο ειδικο χημικο η αλλο τροπο, αλλα και ο βαπορισιος ειναι μια χαρα :)

Χαιρομαι που βοηθησα αγαπητε φιλε, και Καλως Ορισες στο φορου μας!!

Φίλε Χιώτη αυτό το άτιμο το "μ" που λείπει στο φορου(μ) τρομάζει... χαχα

Panava καλως μας ηρθες.

ΚΑΝΕΝΑ εργαλειο δεν αχρηστο αλλιως δε θα λεγοταν εργαλειο.

ΠΑΝΤΑ θα το χρειαστεις και οταν το χρειαστεις δε θα μπορεις να το εχεις καθως θα ειναι Κυριακη η 9 το βραδυ και ολα θα ειναι κλειστα.

Γιαυτο και ολοι εμεις προμηθευομαστε για να εχουμε, για την μια φορα που θα χρειαστει.

Φυσικά και υπάρχουν άχρηστα εργαλεία ...

όλα τα εργαλεία που δεν έχουμε είναι άχρηστα για εμάς ...

Να τα τρίψω με wd40 ;

Υπαρχουν οι απειρες προτασεις. Σοδα με νερο, λεμονι με αλατι, ξυδι, κοκα-κολα με αλουμινοχαρτο, συρμα κουζινας, συρματοβουρτσα......συνδυασμος των ανωτέρω. Το πετρελαιο που λεει ο Χιωτης, ειναι επισης μια καλη λυση (η μοναδικη σε κολημενα εργαλεια με κινουμενα μερη, π.χ. πενσες). Οτι και να κανεις μετα ενα καλο καθαρισμα και ενα καλο λαδωμα.