Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

OK, Ευχαριστω.
Αρα αποκλειονται για φωτιστικο κουζινας...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχει τέτοιες λάμπες και στο leroy merlin αλλά αν θυμάμαι καλά είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές τους.

DSCN2880_zpslm6oht29.jpg

Δεν ειναι εργαλειο αλλα λαμπες για ενα προτζεκτακι που θελω να κανω...
Retro Edison Light Bulb
Που μπορω να βρω...???
Ελλαδα γιατι φοβαμαι οτι απο εξωτερικο θα ειναι ενα θεματακι να φτασουν σε καλη κατασταση μεσω ταχυδρομειου...
1.0x0.jpg

Κοίταξε και στον Καυκά αν μπορείς.

Έχει και ο Καυκάς αλλά όχι μεγάλη ποικιλία, 2-3 το πολύ. Έχει και 2 με led αλλά εκείνες του leditnow.gr που έβαλε πιο πάνω ο αγαπητός Σήφης (σωστά?) μου φαίνονται καλύτερες, φτηνότερες και σίγουρα με περισσότερες επιλογές.

Αμα παρετε τηλ στο leditnow , κατα πασα πιθανοτητα θα το σηκωσει ο κουμπαρος μου. Για πληροφοριες λοιπον ενα τηλεφωνακι κ τα μαθαινετε ολα!!

Έχω αγοράσει κάποια εργαλεία από στοκ Καταστήματος στην περιοχή μου έκλεισε. Μαζί με αυτά με κάποια πενσάκια της Tengtools τα οποία όμως έχουν κάποιες οξειδώσεις. Έριξα WD40 στις αρθρώσεις μιας και είχαν κολλήσει και με λίγο παίξιμο έγιναν πάλι 100% λειτουργικά. Μπορώ να κάνω και κάτι για την οξείδωση στην εξωτερική τους επιφάνεια;

Γενικά πως μπορούμε να επαναφέρουμε παλιά παρατημένα εργαλεία;

IMG_1294.JPG

Τα εργαλεια που εχουν σοβαρο προβλημα σκουριας τα αφηνω σε πετρελαιο για καποιες μερες και μετα τα τριβω με πανι η/και βουρτσα αν χρειαστει.

Απ'οτι βλεπω το δικο σου δεν εχει και μεγαλο προβλημα οποτε μπορεις να το αφησεις σε ξυδι κανα 12ωρο και μετα να το τριψεις με ενα πανι.

Ξερω οτι υπαρχουν και χημικα/σπρευ, αλλα δεν τα εχω χρειαστει ποτε μιας και οι παραδοσιακοι τροποι με καλυπτουν.

πολυ σωστα φιλε χιωτη με το πετρελαιο και μετα με το wd-40 που κανει θαυματα...!

το ξυδι μετα τα βγαλσιμο της σκουριας μπορει στην επομενη εμβαπτιση να αφησει μια λεπτη μαυρη πατινα που δρα προστατευτικα

Παιδια ακουστε και ακομη ενα κολπο.
Βραστε τα σκουριασμενα μερη σε νερο για 5-10 λεπτα και αφηστε τα να κρυωσουν.
Ετσι αδρανοποιειται η σκουρια.

Βρηκα και εγω προχθες στο δρομο ενα πανεμορφο κοφτακι 180mm Knipex!!!
Το κακομοιρο ειχε φθορα στην νικελωμενη επιφανεια του και ειχε αρχισει να σκουριαζει.
Ετσι λοιπον εκοψα ενα τενεκεδακι αναψυκτικου και το ξεμισα με νερο τοσο οσο να καλυπτει το μεταλλο και το στηριξα ορθιο.
Βρασιμο για 10 λεπτα και η σκουρια εξαφανιστηκε και η σκουριασμενη επιφανεια εγινε μαυρη!
Επειτα το ετριψα με το ντρεμελοβουρτσακι και εγινε αστραφτερο!
Λαδωμα και προσθηκη στην εργαλειοσυλλογη.
Επισης τα πλαστικα μερη της λαβης με ισοπροπυλικη αλκοολη εγιναν καινουργια!
Θα σας ανεβασω και φωτο μονο που δεν κρατησα μια φωτο της προτερης καταστασης του να δειτε διαφορα!

Γεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω για το αυτοκίνητο έναν γρύλο μπουκαλας πχ http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7802 και ένα κομπρεσερ αερος πχ http://www.e-shop.gr/kompreser-aeros-aytokinitoy-einhell-bt-ac-12v-2072110-p-TLS.050118 έτσι για να υπάρχουν στο αυτοκίνητο.. ποια η γνώμη σας? αξίζει?

Επίσης για βιδολόγο που αναφέρετε κάποιες σελίδες πριν.. ποιες οι διαφορές του παλμικού GDR (πέρα απο την ροπή) του GSR και του GSR V-EC HX και του GDS. Να επιλέξω bosch 10.8 ή makita 10.8? Σε έναν μάστορα που επισκεύαζε εργαλεία που του είχα κανει την ερώτηση (όχι για τα 10.8v) μου είπε να επιλέξω makita και οτι τα bosch επειδή ανοίγει κάθε μέρα είναι κατώτερα τα υλικά τους απο τα makita και οτι χαλάνε πιο γρήγορα.

Ένα 10,8v δραπανοκατσάβιδο πχ GSR κατα πόσο είναι κατώτερο στο βίδωμα σε σχέση με τον βιδολόγο GSR και κατα πόσο είναι δυνατό στο τρύπημα? Έχω στο μυαλό μου οτι δεν θα έχει πολύ δυναμη και οτι αναγκαστικά θα πρέπει να κουβαλάω και ένα δράπανο ακόμα μαζί μου..

Γεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω για το αυτοκίνητο έναν γρύλο μπουκαλας πχ http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7802 και ένα κομπρεσερ αερος πχ http://www.e-shop.gr/kompreser-aeros-aytokinitoy-einhell-bt-ac-12v-2072110-p-TLS.050118 έτσι για να υπάρχουν στο αυτοκίνητο.. ποια η γνώμη σας? αξίζει?

Επίσης για βιδολόγο που αναφέρετε κάποιες σελίδες πριν.. ποιες οι διαφορές του παλμικού GDR (πέρα απο την ροπή) του GSR και του GSR V-EC HX και του GDS. Να επιλέξω bosch 10.8 ή makita 10.8? Σε έναν μάστορα που επισκεύαζε εργαλεία που του είχα κανει την ερώτηση (όχι για τα 10.8v) μου είπε να επιλέξω makita και οτι τα bosch επειδή ανοίγει κάθε μέρα είναι κατώτερα τα υλικά τους απο τα makita και οτι χαλάνε πιο γρήγορα.

Ένα 10,8v δραπανοκατσάβιδο πχ GSR κατα πόσο είναι κατώτερο στο βίδωμα σε σχέση με τον βιδολόγο GSR και κατα πόσο είναι δυνατό στο τρύπημα? Έχω στο μυαλό μου οτι δεν θα έχει πολύ δυναμη και οτι αναγκαστικά θα πρέπει να κουβαλάω και ένα δράπανο ακόμα μαζί μου..

-Kαλος ειναι ο γρυλλος αλλα ειναι μικρο το αποτυπωμα του. Θα ειναι οκ μονο σε σταθερο εδαφος. Σε λασπουρια, αμμο, ασταθες/ανισοπεδο εδαφος ισως εχεις προβλημα.
-Οι τρομπα ειναι μικρη και θα σου βγαλει το λαδι να φουσκωσεις ενα λαστιχο αυτοκινητου. Για κανα στρωματακι και καμμια μπαλιτσα ειναι οκ. Δες τα πιο ισχυρα >25-35< ευρω.

Το Bosch 10.8 GDR με την μεγαλη ροπη (impact driver) ειναι αποκλειστικα για βιδωμα. Εχει κρουστικο μηχανισμο που στριβει τον αξονα οταν ζοριζεται στ9 βιδωμα. Δεν το χρειαζεται απαραιτητα ο ερασιτεχνης.
Το Bosch 10.8 GSR ειναι ενα ισχυρο μικρο κλασσικο δραπανοκατσαβιδο που κανει για ολες τις δουλειες. Και τρυπημα και βιδωμα. Ιδανικο για εναν ερασιτεχνη.
Το Βosch 10.8 GSR V-EC ειναι τελευταιας τεχνολογιας δραπανοκατσαβιδο χωρις καρβουνακια (ψηκτρες) αρα πιο αποτελεσματικο. Περισσοτερα βιδωματα με την ιδια μπαταρια. Τεχνολογια του μελλοντος. Πιο ακριβο απο το παραπανω.
Το αλλο το Bosch GDS ειναι μπουλονοκλειδο και βγαινει απο τα 18v. Δεν υπαρχει σε δεκαβολτο.

Αναφορικα με την συγκριση Bosch-Makita, τεινω να συμφωνησω με τον μαστορα σου.
Προσωπικα πιστευω οτι η ποιοτητα κατασκευης/μηχανισμου των Μακιτα ειναι τουλαχιστον ενα κλικ υψηλοτερη των Bosch. Κατι σαν ποιοτικη κοντρα μεταξυ Mercedes και BMW.

Ομως εχω ενσυνειδητα επιλεξει Βosch για την σαφως μεγαλυτερη ποικιλια εργαλειων που παιρνουν την ιδια μπαταρια καθως και για την ευκολη ευρεση αναλωσιμων και εξαρτηματων.

Επισης βλεπω οτι σωστα καταληγεις σε δεκαβολτα επωνυμα εργαλεια. Ειναι ιδανικα, μικρα, ελαφρα και αποτελεσματικα σε σχεση με τα μεγαλυτερα βαρυτερα και τα μαλλον αβολα εργαλεια των μεγαλυτερων βολταζ.
Δεν διαθετω κανενα 18βολτο εργαλειο και δεν μου εχουν λειψει ποτε! Απο την αλλη, ενα φτηνο ηλεκτρικο δραπανοκατσαβιδο, κατα προτιμηση κρουστικο, ειναι απαραιτητο ο,τι και εργαλειο μπαταριας να διαθετεις.

Αυτα!

Μια μικρή προσθήκη στην "συλλογή" Bit που αναμένεται από Amazon.com

Wera Series 4 851/4 PH/S Special Design Bit, PlusMinus #1 και #2, 70mm μήκος

Wera_PH-S_PlusMinus_2.jpg

Wera_PH-S_PlusMinus_1.jpg

Life Time guarantee, δεν ειναι και λιγο πραμα για bit βιδωματος! Αναλογη ειναι και η τιμη βεβαια. Καλοριζικο Γιαννη!

Τελικα κατεληξα και γω σε κοφτη!!

Ουτε Knipex Twin force ουτε FantasticoPlus....

...WIHA BiCut
bicut_1_1.jpg

http://www.wihatools.com/300seri/326_adjustable.htm
http://toolguyd.com/wiha-bicut-cutters/

Μολις κυκλοφορησε! http://www.amazon.de/gp/product/B00ISP967W/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

wiha κοφτη; απλα τρωει τη σκονη απο τους knipex, για κανα κατσαβιδι καλη ειναι η wiha

knipex με μετατοπιση αξονα και σκληροτητα 64 HRC, και με 20 ευρω μαξ ξεμπερδευεις

http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=group_detail&parentID=1367&groupID=1478

Καλά είναι όλα αυτά, αλλά σαν αυτά, δεν είναι!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    20.1 KB · Views: 314

Μιχάλη μετά την μηχανή θα περιμένω τις εντυπώσεις σου και για τον κοφτή,εάν το button κάνει τι διάφορα,θα το τσιμπήσω κι'εγω.

τα gedore ειναι καλα στα κλειδια-καστανιες-καρυδακια
τα wiha κατσαβιδια ειναι καλυτερα απο τα gedore
τα knipex πενσοειδη-κοφτες ειναι καλυτερα και απο wiha και απο gedore
τα gedore κλειδια-καστανιες-καρυδακια ειναι παρα-παρα πολυ καλα, σαν τα hazet, stahlwille

Το κυριο θεμα με τους γρυλους μπουκαλας ειναι το υψος τους. Στα συνηθησμενα αμαξια συνηθως δεν χωρανε στην θεση που μπαινει ο γρυλος. Ειδικα αν παθεις λαστιχο κ κατσει τ αμαξι δε χωραει με τιποτα... Για φορτοταξακια ειναι ταμαμ.
Εγω εχω και τον κλασικο σπαστο γρυλο που γινεται πολυ χαμηλος αλλα και γρυλο μπουκαλας... Για τη γυναικα μου τα χω... Βαζει τον κλασικο γρυλο κ το σηκωνει λιγο μεχρι να χωρεσει ο μπουκαλας (στην αρχη οι απλοι γρυλοι ειναι ευκολοι αλλα στα ζορια ειναι δυσκολοι), και μετα κοτσαρει τον μπουκαλας που σηκωνεται ευκολα... Για ευκολια...
Τα κομπρεσερακια για αμαξια ειναι νομιζω αχρηστα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και γω τα knipex σε πενσοειδη δε τ αλλαζω με τιποτα,... Ιιιισως με facom...