Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μεσιε Χιωτης = Μιχαλης :)))

Καπου μεσα στα νηματα αγαπητε Νικο γραφω, 'Read at your own risk' :grandpa:

χμμ..και τωρα που το θυμηθηκα, εσυ δεν μου ελεγες να προτεινω κανα knipexaki ακομα? Kαι μετα μου λες για πειρασμους.. :)))

Χίλια συγγνώμη Μιχάλη. Δεν είχα προσέξει την υποσημείωση σχετικά με το "...risk"....όποτε βαρα με το δίκιο σου :2thumb22sup:

Με την knipex πάλι την πάτησα. Είπα να πάρω έναν κάβουρα που μου κάνει κλικ για να δω τι παίζει Και τελικά φορτωθηκα 2 ακόμα μυτοτσιμπιδα και την twinforce με το ελατηριο...εεν κάνουμε δουλειά έτσι. Αλλά αυτά είναι τα τελευται knipex που παίρνω....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

....Για λίγο καιρό τουλάχιστον....

χαχαχα, no problem!!! Δεν υπαρχει καμμια υποσημειωση για risk, και εαν υπηρχε επρεπε να ειχε μπει σε sticky πανω πανω :)))

Αν δεν εχεις καλο καβουρα, αυτος ειναι ιδανικος. Σε καποια φαση θα τον αγορασω αλλα δυστυχως (!!) εχω εναν αθανατο αμερικανικο καβουρα απο τον πατερα μου, 400mm, που δεν λεει να σπασει..
Κυριολεκτω, καθως περυσι αλλαζα καποιες παλιες βρυσες στον κηπο και τον χτυπουσα με βαριοπουλα για να ξεβιδωσει της σκουριασμενες βρυσες!!

9789474636_ac183874da_b.jpg

Τον χτυπουσες? Μμμμμ...γι'αυτο και στο γαλλικό το αίμα, φίλε?

Σοβαρά τώρα. Ιδανικός εννοείς ότι είναι αυτός της knipex που έβαλα το link?

Και εγώ τον ίδιο έχω Μιχάλη (αν εννοείς την πράσινη "τσιμπίδα" ) Αλλά εγώ τα έχω καταφέρει και την έχω σπάσει λίγο.:flipout:

Μπάαα για μίνιο το κόβω και όχι αίμα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χαχαχα, no problem!!! Δεν υπαρχει καμμια υποσημειωση για risk, και εαν υπηρχε επρεπε να ειχε μπει σε sticky πανω πανω :)))

Αν δεν εχεις καλο καβουρα, αυτος ειναι ιδανικος. Σε καποια φαση θα τον αγορασω αλλα δυστυχως (!!) εχω εναν αθανατο αμερικανικο καβουρα απο τον πατερα μου, 400mm, που δεν λεει να σπασει..
Κυριολεκτω, καθως περυσι αλλαζα καποιες παλιες βρυσες στον κηπο και τον χτυπουσα με βαριοπουλα για να ξεβιδωσει της σκουριασμενες βρυσες!!

9789474636_ac183874da_b.jpg

Τι μου θύμισες τώρα ...

Ένας από τους κάβουρες που έχω, φαίνεται να είναι εντελώς ίδιος με αυτόν, και, από όσα θυμάμαι, πρέπει να τον είχα αγοράσει, πριν από μερικές δεκαετίες, πάμφθηνα στα παζάρια των λεγόμενων μεταναστών από τον Πόντο.

Ακριβως, μινιο ειναι το 'αιμα'.
Ιδανικο καβουρα εννουσα αυτον την Knipex. Κρινοντας απο απο την απιστευτη αντοχη των αντιστοιχων γκαζοταναλιων Knipex cobra.

Καλά ....ξέσφιξε σκουριασμένη σωλήνα 2 ίντσών χωρίς να έχεις δύο μεγαλύτερες τσιμπίδες από αυτές τις πράσινες ...και μετά πες μου για Knipex !!!

Μινιο εχεις για αιμα Μιχαλη??????
Χεχεχεχεχε!!!

Μου αρεσει που περιμενεις να σπασει ο πρασινος για να παρεις αλλον......

Καλά ....ξέσφιξε σκουριασμένη σωλήνα 2 ίντσών χωρίς να έχεις δύο μεγαλύτερες τσιμπίδες από αυτές τις πράσινες ...και μετά πες μου για Knipex !!!

2 ιντσες σωληνα?? Ε, ενταξει παμε σε αλλο επιπεδο, εργοστασιακο, οχι κηπου :))

O knipex o συγκεκριμενος φτανει την 1.5", οποτε για τις αναγκες μου ειναι καλος. Αντεχει και επικουρικη χρηση βαριοπουλας, αμα λαχει :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μινιο εχεις για αιμα Μιχαλη??????
Χεχεχεχεχε!!!

Μου αρεσει που περιμενεις να σπασει ο πρασινος για να παρεις αλλον......

Καλα, δεν περιμενω ακριβως να σπασει ο αλλος...απλα περιμενω να ερθει η σειρα του. Eχω 'wish list' και ειναι μεγαλη η ατιμη :)))

Αμερικανικος ειναι ο πρασινος? γιατι εχω και γω ενα ιδιο πρασινο αλλα κυλαει κιτρινο αιμα μεσα του. Καποια στιγμη θα παρω ενα καλο, αλλα με τις cobra δεν μενει δουλεια γιαυτον. Πανω απο 2' σωληνα χρειαστηκε να διαχειριστω 10 χρονια πισω...

Ναι, αμερικανικος, οπως και τα κλειδακια διπλα του.

Αρε κινα της μας εκανες... Μας τα εφεραν οι ρπ για ποιοτικς και φτηνα εργαλεια. Φυσικα εχει καμια 20ετια που τα πηρε ο μπαμπας μου. Εχουν βγαλει αρκετη δουλεια, δεν λεω, αλλα δεν ξερω αν πρεπει να τα βαλω σε ντουλαπι-προθηκη. Αλλα γιατι οχι, εργαλεια ειναι.

Τα κινεζικα μιας εικοσαετιας και πριν, δεν εχουν καμμια σχεση με τα κινεζικα τα σημερινα.
Εχει φερει ο πατερας μου αρκετα εργαλεια απο Κινα (Ναυτικος) και η ποιοτητα τους ειναι σχεδον η ιδια με τα τοτε Ρωσσικα. Δηλαδη πολυ καλη.
Ομως και παλι δεν μπορουν να συγκριθουν με της αντιστοιχης εποχης Αμερικανικων και Γιαπωνεζικων εργαλειων τα οποια ειναι πραγματικα αθανατα.

Ισως ειναι ετσι, γιατι εχουν βρεθει στα χερια μου κινεζικα νεοτερα και μαλιστα ακριβως τα ιδια ( καβουρα και γαλλικο) και δεν εχουν μεταξυ τους σχεση. Τοσο στη εμφανιση και λειτουργια αλλα και αντοχη. Αλλα φυσικα ευτυχος η δυστυχος,τς γερμανικς που τουλαχιστον εχω γω, δεν τα πιανει κανενα.

Οταν κοβετε με σεγα, χρησιμοποιητε κομπλαρισμενη απο πισω ηλεκτρικη σκουπα? αν ναι, τα ρουφαει τα πριονιδια?
Γιατι σε μενα, δεν τα ρουφαει, αλλα τα κραταει στο χωρο μεταξυ λαμας καινπροστατευτικου τζαμιου. Αναρροφηση υπαρχει καιντονκαταλαβαινω οταν βγαζω τη σκουπα, τα πριονιδια πεταγονται απο δω και απο κει και σκονη επισης.

Αλλη απορια. ΕΧΩ ενα τριβειο doit ορθογωνιας βασης. Δεν εχω βρει γυαλοχαρτα στις διαστασιες αυτου. Ολα ειναι λιγο ποιο φαρδια. Επισης αυτο εχεινκατι τρυπες στη βαση για την αναρροφηση που κλεινουν κατα τη χρηση, μιας και το γυαλοχαρτο δεν εχει.

Ακομη, τα φυσιγγια σιλικονης για πιστολι ειναι θαυματουργα. Δεν το ειχα σε υπολειψη μιας και οσες φορες τα ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα δεν ειχα το επιθυμητο συγκολητικο και τελικο αποτελεσμα. Τωρα ομως καταλαβα οτι εφταιγε η ποιοτητς των φυσιγγιων. Εχω παρει pattex και η συγκοληση τους ειναι πολυ δυνατη. Εχω κολλησει κατι βαρυ και ενοιωσα οπως τη διαφημιση της logo με το γερανο και το volvo κρεμασμενο απο αυτον, αν θυμαστε.

Πως τα καταφερνετε και κοβετε κυκλικα κομματια αριστα? προσωπικα με τη σεγα δεν μπορω. Ακολουθω το σχεδιο αλλα παντα μου ξεφευγει λιγο και ποτε δεν εχω τελειο κυκλο.

Σέγα:

Μήπως αντί για αναρρόφηση έχεις επιλέξει την λειτουργία φυσητήρα στην σέγα? (κάποιες το έχουν σαν επιλογή και ειδικά αυτή του lidl που έχω).

Τριβείο:

Δεν ξέρω αν αυτό που έχεις έχει τα κλασσικά κλιπς που μαγκώνουν το γυαλόχαρτο ή αυτοκόλλητη επιφάνεια.
Πάντως ότι και αν έχεις από τα 2, παίρνεις την κόκκωση που επιθυμείς σε ρολό και την κόβεις στις επιθυμητές διαστάσεις. Ειδάλλως παίρνεις κομμάτια και τα κόβεις και αυτά εκεί που εξέχουν.
Επίσης αν δεν έχουν τρύπες κάνεις εσύ με κάποιο μαχαίρι (όσο πιο καλά μπορείς). Απλά τοποθετείς το γυαλόχαρτο πάνω στο τριβείο σου, πιέζεις εκεί που είναι οι τρύπες αναρρόφησης του τριβείου και τρυπάς!

Psb 800 η σεγα και σκουπα einhell η οποια δουλευει ως σκουπα. Ψιλλιαζομαι οτι δεν υπαρχει καλη οδευση του αερα απο το σημειο του πριονιου και προς τα πισω.
Οσο για το τριβειο, δεν ηξερα οτι το κοψε-τρυπα ειναι κανονας και οχι η εξαιρεση. Ειναι με πιαστρακια

Κυκλος τελειος μονο μερουτερ νεκταριε. Αλλιως σεγα με οδηγό και παλι όμως.

Οσο για το τριβειο θα κρατησεις ενα γνήσιο γυαλοχαρτο και κοπτοραπτικη δυστυχώς αν δε βρισκεις.
Επιση; τρύπες τελειες θα κα.εις με σγρομπια!!!

Αν οι τρυπες του γυαλοχαρτου ειναι σχετικα κοντα στις ακρες, τοτε βολευει και το τρυπητηρι λουριων/δερματος.

mwqtd8a.jpg

Και διακορευτής ακόμη πιο ευκολα για τις τρύπες στο γυαλόχαρτο. (αρκεί να έχει πλάτος)

666 post :devil-smiley-029: