Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,510
Βριλήσσια
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σιγουρα εχει καταργηθει, το ειχα ψαξει παρα πολυ γιατι ηταν απλη και στιβαρη κατασκευη αλλα για καποιο λογο καταργηθηκε το πανω μερος που ασφαλιζει την αναποδη λαμα.
Αυτο που πουλανε τωρα ειναι ουσιαστικα αχρηστο.

Κατεληξα στην Neutechnik παραπανω η οποια ειναι ιδανικη και, περιεργως, μοναδικη αξιοπιστη λυση στην αγορα. Αν αγορασεις και τις μακρυτερες λαμες μπορεις να κοψεις αρκετα μεγαλες διατομες.
Παρα πολυ χρησιμο εξαρτημα που πολλαπλασιαζει τις χρησεις της σεγας. Προσωπικα εχω μονιμα μια σεγα πανω της.

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246

Παιδιά το εργαλείο που είναι σαν πένσα, αλλά είναι για να κόβει/σπάει μέταλλο κομματάκι κομματάκι πως το ζητάμε?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή η περιγραφή μου ήταν λίγο μαντάρα, μιλάω για κάτι τέτοιο.

https://www.youtube.com/watch?v=uNAz63vHYDg

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,140
Αθήνα
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ποια ταμπακιερα πήρες;

Απ' ότι έψαξα έχει καταργηθεί και δεν πουλιέται. Ρίξε μια ματιά σε αυτό:
http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-table-accessories/precision-jigsaw-table/

:a0210:

Σ´ευχαριστώ πολύ... Αφού κι ο Μιχάλης είναι ευχαριστημένος θα προσανατολιστώ προς τα κει...

enduras1

Moderator
Staff member

Ποια ταμπακιερα πήρες;

Πηρα την Stanley Sortmaster που εχει αποσπωμενα διαχωριστηκα και μπορεις να βαλεις τα εργαλειακια που ειναι μακρουλα!
http://www.pavlatos-tools.gr/ταμπακιέρα-stanley-sort-master™-p-5147.html
phpThumb.php

phpThumb.php

panava

Supreme Member
6 June 2014
4,783

Πηρα την Stanley Sortmaster που εχει αποσπωμενα διαχωριστηκα και μπορεις να βαλεις τα εργαλειακια που ειναι μακρουλα!

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Καλό δεν θα ήταν να έχει και ενα κουμπάκι Thank You να πατάμε και να μη γεμίζει το φόρουμ με επιπλέον posts; Η διαχειριστές τι λένε;

aristidis.540

Senior Member
4 March 2012
594
θεσσαλονικη
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

http://www.pavlatos-tools.gr/ταμπακιέρα-stanley-sort-master™-p-5147.html
phpThumb.php

phpThumb.php

Κυριακο μια χαρα ειναι για την τιμη της,εγω εχω 3 απο αυτες και δεν εχει σπασει τιποτα ακομη.

enduras1

Moderator
Staff member

Αριστειδη πήρα προχθές μια πιθανόν καλύτερη καθώς έχει και αποσπομενα τα κουτιά των χωρισματων, πολύ καλό διάφανο κρυσταλλικο καπάκι και μεταλλικά κουμπώματα!
Βέβαια έχει και διπλάσια τιμουλα!

OOOOOOO-500x500.jpg

Last edited:

toasted

AVClub Addicted Member
11 October 2011
1,579
Πάτρα

Να κάνω μια ερώτηση; Έχω δει στο YouTube -δεν θυμάμαι που ακριβώς- μια αυρματοβουρτσα. Ήταν σε σχήμα κυλίνδρου με πλάτος καμία δεκαριά εκατοστά (έμοιαζε με τις βουρτσες για τα βρεφικά μπουκαλια). Την είχε προσαρμόσει σε γωνιακό τροχό κ τη χρησιμοποιούσε σε ξύλο ώστε να το κάνει να φαίνεται παλιό. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω, αν κατάλαβε κάποιος τι εννοω!!

asotosios

AVClub Addicted Member
30 November 2010
2,859

Να κάνω μια ερώτηση; Έχω δει στο YouTube -δεν θυμάμαι που ακριβώς- μια αυρματοβουρτσα. Ήταν σε σχήμα κυλίνδρου με πλάτος καμία δεκαριά εκατοστά (έμοιαζε με τις βουρτσες για τα βρεφικά μπουκαλια). Την είχε προσαρμόσει σε γωνιακό τροχό κ τη χρησιμοποιούσε σε ξύλο ώστε να το κάνει να φαίνεται παλιό. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω, αν κατάλαβε κάποιος τι εννοω!!

AN δεν κανω λαθος αναφερεσαι στις ψηκτρες καθαρισμου...
n598.jpg

οι μεταλλικες ειναι καθαρισμου οπλων...
μεταλλικες πρπεει να εχουν και αυτοι που καθαριζουν καυστηρες...!!!

toasted

AVClub Addicted Member
11 October 2011
1,579
Πάτρα

AN δεν κανω λαθος αναφερεσαι στις ψηκτρες καθαρισμου...
n598.jpg

οι μεταλλικες ειναι καθαρισμου οπλων...
μεταλλικες πρπεει να εχουν και αυτοι που καθαριζουν καυστηρες...!!!
Τηνχ ασοτε. Μοιάζει με αυτό, αλλά είχε μεγαλύτερη διάμετρο κ έμπαινε σε γωνιακό τροχό.

Babis@

Senior Member
20 February 2015
366
Αταλάντη

Παιδιά το εργαλείο που είναι σαν πένσα, αλλά είναι για να κόβει/σπάει μέταλλο κομματάκι κομματάκι πως το ζητάμε?

κόφτης λαμαρίνας
με μια γρήγορη αναζήτηση το βρήκα στο: http://www.kleopatraelectronics.com/products/category/42/
περίπου στη μέση της σελίδας

enduras1

Moderator
Staff member

Αλλά νομίζω ότι θες αυτό!.....http://www.sitbrush.com/Brushes-for-Wood/RSF-Flex-Brushing-Machines-Rollers.php Το οποίο το θέλω κι εγώ...εδώ που τα λέμε!
Ναι καθως η βουρτσα των κυνηγετικων δεν εχει την σκληροτητα που πρεπει και δε θα κανει τπτ στο ξυλο!

Last edited:

panosX

Established Member
21 November 2010
253

Σήμερα παρέλαβα , τουλάχιστον σαν ευχαριστώ για την βοήθεια θα ήθελα να κάνω ενα μικρό review

Για αρχή αφού ερωτήθηκα για το μαγαζί , έγινε η αγορά απο toolstore
Για αρχή να αναφέρω οτι αγοράζω απο εσωτερικό και εξωτερικό συχνά και γενικά ασχολούμαι , ετσι στην περίπτωση αυτή έκανα μια μινι έρευνα αγοράς με την παρακάτω λογική .
Τι προσέχω :
1.Φυσική έδρα μαγαζιού
πολλά eshop δεν έχουν φυσική έδρα , απο την στιγμή που αγοράζω στη ντόπια αγορά καλό είναι να έχω ενα καταστηματάρχη εύκαιρο .
2.Αγορά απο σχετικό κατάστημα (οχι πολυκατάστημα )
Σε αυτή την αγορά με συνέφερε να παραγγείλω ιντερνετικά απο άλλο μαγαζί με κόστος 1Ε περισσότερο (66Ε) και να μου έρθει στην πόρτα , απλά εκτός το οτι δεν είχε και κάτι αλλα που πήρα ήταν εταιρία που εμπορεύεται απο υπολογιστές μέχρι μανταλάκια, επίσης προσωπικά ποντάρω περισσότερο σε ενα μαγαζί του χώρου(ετσι εχω δώσει και αρκετά λεφτά πχ στο Ρεππα που δεν εχω παράπονο και απο την εξυπηρέτηση του ).

Μιας και το σκέφτηκα κανένας νέος μπαίνει σε αυτο το χώρο ? Δηλαδή ανοίγει κανένα μαγαζί ?

3.Αναλυτική απόδειξη (εαν υπάρχει περίπτωση ναπ άς για εγγύηση )
Απο οσο εχω δεί τυπικά για τις εταιρίες καλό είναι να έχουμε απόδειξη αναλυτική μέσω υπολογιστή .
Ο λόγος είναι οτι πολλές φορές μιλάω πρώτα με τον αντιπρόσωπο καθώς κάποιοι δίνουν την δυνατότητα (συνήθως μειώνοντας και το χρονικό διάστημα ου χρειάζετε για να βρεθεί λύση )
Πρακτικά φθύρετε και δυσκολότερα , αυτό το μαγαζί μου έκοψε κλασική απόδειξη αλλα νομίζω εγραφε και τα προιόντα .

Πάμε τώρα στο σετ τις καστάνιας
13032015372.jpg
Για αρχή καλή εντύπωση μου άφησε μεταλλικό το βαλιτσάκι , και ενα πλαστικό μπορεί να είναι μια χαρά (πέφτει και το κόστος ) αλλα το μεταλλικό περιμένεις να αντέξει περισσότερο .
Απο τις φωτογραφίες ήλπιζα το μαύρο καλούπι μέσα να είναι ποιοτικό και παχύ , ευτυχώς ήταν και απο οσο βλέπω θα αντέξει στο χρόνο .
Είχα μια ιδέα να χωρέσω και τη μανέλα που εχω εκει μέσα (ασχετο αλλα σήμερα είδα οτι ειναι force) και τελικά το κατάφερα αφού υπάρχει αρκετό κενό κάτω απο την μεγάλη προέκταση (1/2),ετσι και αλλιώς δύσκολα θα την χρειαστώ.
13032015377.jpg
Η τελευταία πινελιά που είδα (μέχρι και καρτελάκι έχουν βάλει με σχήμα) είναι οτι τα καλούπια στις καστάνιες έχουν μεγαλύτερο βάθος στη μερια τις λαβής με αποτέλεσμα κατοπιν πίεσης να βγαίνουν ευκολότερα .
Αυτό λογικά θα βοηθάει σοους έχουν μεγάλα δάχτυλα ή πχ εμένα που φοράω γάντια εργασίας (...αφού πρώτα έχω λερώσει τα χέρια μου-bye- )

Τα παρελκόμενα φαίνονται ποιοτικά εν σύγκρισή με το καριδάκι τις unior που είχα δίπλα ,επίσης τα αρθρωτά τσουτσουνάκια (πως λέγονται καλε?) στην αίσθηση φαίνονται προσεγμένα , μπήκα στον πειρασμό να λύσω μια βίδα να δώ εαν έχει κάτι εκτός απο κάποιο γράσσο αλλα τελικά με συγκράτησα.
13032015374.jpg
Η καστάνια τώρα μου φαίνεται ή ελαφρύτερη απο την force (εαν θυμάμαι καλά είχα δοκιμάσει αυτή τη πράσινη λαβή που ήταν στις προτάσεις προς αγορά ) ή καλύτερα ζυγισμένη (ή απλά απο την χαρά βλέπω διάφορα ...)
τώρα στο μηχανισμό τους είδα οτι υπάρχει λίγο τζόγος (είναι φυσιολογικό? )
Απο άποψη ποιότητας θυμάμαι οτι το διακοπτάκι δεξιά αριστερά πχ στην force ήταν περισσότερο "ΟΝ OFF" ενώ εδώ ο δακτύλιος έχει διαδρομή , μπορεί να βοηθά περισσότερο και στο θέμα που έγραψα και πρίν (γάντια ,μεγάλα δάκτυλα ,παραξενιές δικές μου ... ) η απλά να (ξανα)φαντάζομαι.Συγνώμη για την λάθος εστίαση αλλα το κινητό δεν την παλεύει
13032015375.jpg
Μακάρι να είχα μέτρο σύγκρισης

αλλα προς το παρόν ο χρόνος θα δείξει ,οχι οτι με βλέπω τσ τα βασανίζω αρκετά αλλα λέμε .

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια .

toasted

AVClub Addicted Member
11 October 2011
1,579
Πάτρα

Αλλά νομίζω ότι θες αυτό!.....http://www.sitbrush.com/Brushes-for-Wood/RSF-Flex-Brushing-Machines-Rollers.php

Το οποίο το θέλω κι εγώ...εδώ που τα λέμε!
Ακριβώς αυτά. Video με antique wood στο σωλήνα δείχνουν τα αποτελέσματα! Σκεφτεί τε το μήπως τα παραγγείλουμε από κάπου.

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003

Σήμερα παρέλαβα , τουλάχιστον σαν ευχαριστώ για την βοήθεια θα ήθελα να κάνω ενα μικρό review

Μεγειά... Πρόσεχε λίγο το χάρτινο κουτί (αν το κρατήσεις). Είναι βαριά η κασετίνα, και μπορεί να βγει από το χαρτόκουτο. Και να πέσει σε πόδι ή κάπου που θα κάνει ζημιά...

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,482

μια που τις τελευταιες μερες τα καρυδακια εχουν την τιμητικη τους, θα ηθελα να βαλω και τα δικα μου ερωτηματα...

Για καποιο λογο βρεθηκα με 2 καστανιες (χαμηκλου επιπεδου) μια των 1/4 κια μια της 1/2.
Θα ηθελα ενα σετ με καρυδακια που να αντεχουν δραπανοκατσαβιδο αλλα οχι κρουστικο.
οι εργασιες θα ειναι διαφορες και οχι μηχανουργικες κτλ (πχ αυτοκινητα)

καποια στιγμη σκεφτηκα να τσιμπησω το σετ τις λιντλ αλλα δεν θελω να αγοραζω και τα υπολοιπα εξαρτηματα, ειδικα τις μυτες...
εχω πια μυτες με το κιλο...(σαν εκεινο το σετ με μονο καρυδακια πριν 2 χρονια!)

Τωρα...για την δουλεια που τα θελω...με καλυπτει ενα σετ 1/4 ή πρεπει και να παω σε 1/2 για αντοχη? στο 1/4 εχω και αρθρωση

Ακομα, μηπως να π[αω μονο σε ενα σετ με μακρια για να περιορισω το κοστος και να ειμαι ακλυμμενος για καθε περιπτωση?

Θα ηθελα προτασεις γιατι μαλλον με συμφερει να τα αγορασω ενα ενα. Επισης δεν θα ηθελα να ανεβω σε επιπεδο τιμης και ποιοτητας παραπανω απο Stanley.

ευχαριστω...

chris 1

Established Member
18 November 2014
158
Πετρούπολη

Νίκο για κοίτα και αυτό!!!
https://www.youtube.com/watch?v=b27wD2VP5Lk

https://www.toolstore.gr/wolfcraft-...υλο-80x40mm-με-αξονα-p-9251.html#.VQQJr-HnjSM