Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πανο, για να ειμαστε ειλικρινεις, ενας ερασιτεχνης κανει ANETA τη δουλεια του και με τα force.

Aυτο που πρεπει να κρινεις ειναι εαν αξιζει να δωσεις αυτα τα 25ευρω παραπανω για να παρεις κατι ποιοτικα και κατασκευαστικα ανωτερο και, ισως πιο σημαντικο, κατι που θα το χαιρεται και το ματι, που λες και συ, πραγμα που το ασπαζομαι πληρως. Ειναι ωραιο πραμα να χαιρεσαι τα εργαλεια σου :)

Να λαω λιγο "παραδιπλα" το θεμα, σχετικα με τις καστανιες, εχω ενα σετ της force, με κοντα και μακρυα καρυδακια και πολλα mpots τοσο με 1/4 αλλα και 6γωνης υποδοχης (αν τα λεω καλα). Το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μενουν στη θεση τους εντος της βαλιτσας. Αρκετα και κυριως τα bits πεφτουν χυμα εντος, με αποτελεσμα οταν την ανοιξω να ψαχνω τι ειναι,που. Το εχω λυσει μερικος το θεμα με τη τοποθετηση σιλικονης για περισσοτερη συσφιξη σε σημεια αλλα δεν με ικανοποιει το αποτελεσμα. Ετσι, αναρωτιεμαι αν συναντατε το ιδιο θεμα καθως και τι κανετε/κανατε σχετικα με αυτο.
Ακομη σκεφτομαι, μιας και η χρηση ειναι κυριως εντος της οικιας, αν και οχι στο παγκο, να φτιαξω μια δικη μου βαση-θηκη τοιχου. Το εχει κανει καποιος?
Η αλλη λυση θα ηταν ενας τροχηλατος εργαλειοφορος, αλλα εκτος του κοστους, με τι θα τον γεμισω?

Και εγώ προτείνω PROXXON και αργότερα πάρε και τα μακριά της

proxxon_02.jpg

proxxon_01.jpg

Proxxon 23292.jpg

Πάντως στην καστάνια που εμφανίζεται στην παραπάνω ανάρτηση, το κόκκινο είναι μαλακό πλαστικό. Είχα αγοράσει την κασετίνα, την δάνεισα, και μου επεστράφη με γδαρμένο το πλαστικό...

Δεν δανείζουμε Γυναίκα, Αυτοκίνητο και Εργαλεία.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα!! Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτησούλες σε εσάς που κατέχετε κάτι παραπάνω! Καταρχήν έχω τη βάση σέγας της wolfcraft
JIGSAW.jpg
Τη χρησιμοποιώ χωρίς την πάνω βάση! Πως λέγονται τα πριονάκια που βιδώνουν και πάνω στη βάση να τη χρησιμοποιήσω κανονικά; Πως τα ζητάω αυτά;

Και κάτι άλλο! Θα παραγγείλω τον οδηγό της wolfcraft για πλάγιες συνδέσης, εχω ακούσει οτι κάνει πολύ καλή δουλειά! Μαζί με αυτόν τον οδηγό ομως λέω να παραγγείλω και έναν οδηγό για καβίλιες είμαι ανάμεσα σε δυο όμως!! Αυτόν που έχει όλλο το σετ και σε αυτόν που πουλιέται σκέτος αλλά μου φαίνεται καλύτερης ποιότητας! Εσείς ποιόν προτείνεται;

Καλησπέρα!! Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτησούλες σε εσάς που κατέχετε κάτι παραπάνω! Καταρχήν έχω τη βάση σέγας της wolfcraft
View attachment 113410
Τη χρησιμοποιώ χωρίς την πάνω βάση! Πως λέγονται τα πριονάκια που βιδώνουν και πάνω στη βάση να τη χρησιμοποιήσω κανονικά; Πως τα ζητάω αυτά;

Και κάτι άλλο! Θα παραγγείλω τον οδηγό της wolfcraft για πλάγιες συνδέσης, εχω ακούσει οτι κάνει πολύ καλή δουλειά! Μαζί με αυτόν τον οδηγό ομως λέω να παραγγείλω και έναν οδηγό για καβίλιες είμαι ανάμεσα σε δυο όμως!! Αυτόν που έχει όλλο το σετ και σε αυτόν που πουλιέται σκέτος αλλά μου φαίνεται καλύτερης ποιότητας! Εσείς ποιόν προτείνεται;

Αυτή τη βάση της wolfcraft μ´ενδιαφέρει κι εμένα, που την πήρες; Εγώ βλέπω αυτή αλλά χωρίς το μπράτσο. Πουλιέται ξεχωριστά, γιατί - στην ουσία - αυτό μ´ενδιαφέρει.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

View attachment 113410

Εγώ είχα πάρει τον οδηγό καβίλιας που είναι σε σετάκι (βαλιτσάκι). Είναι πράγματι το προηγούμενο μοντέλο από αυτόν που πωλείτε μόνος του, αλλά δεν έχει ελλείψεις (δηλαδή κάνει ό,τι και ο νεώτερος, απλά λίγο πιο περίπλοκα). Στα θετικά του φυσικά είναι το βαλιτσάκι, στο οποίο έχεις ό,τι θα χρειαστείς για να δουλέψεις με καβίλιες.

Εγω παλι εχοντας τρυπανια και καβιλες πηρα μονο του το εξαρτημα και ειναι πολυ χρησιμο!!!!
Ουτε να ψαχνεις που θα γινει η τρυπα ουτε τιποτε!
Πηρα επισης τον γωνιακο οδηγο συνδεσης που τωρα τελευταια με εχει σωσει στις ραφιερες!
Επισης πηρα και μια ταμπακιερα Stanley και τα εχω βαλει ολα μεσα τακτοποιημενα με εξτρα βιδες και καβιλιες.
Θα σας ανεβασω φωτο!

Αυτή τη βάση της wolfcraft μ´ενδιαφέρει κι εμένα, που την πήρες; Εγώ βλέπω αυτή αλλά χωρίς το μπράτσο. Πουλιέται ξεχωριστά, γιατί - στην ουσία - αυτό μ´ενδιαφέρει.
Τη βάση την πήρα από ένα παιδί αλλά δεν ξέρω από που την αγόρασε αυτός και ποσο... Δεν ξέρω όμως πως να ζητήσω τα προνάκια.. Πήγα σε 1-2 μαγαζιά αλλά δεν ήξεραν..

Όσον αφορά τον οδηγό για Καβιλιες αν ο καινούριος ήταν με το σετ ούτε το σκευτομουν γιατί πιστεύω ότι είναι πιο εύχρηστος και καλύτερος ποιοτικά!

Δεν δανείζουμε Γυναίκα, Αυτοκίνητο και Εργαλεία.

Η αλήθεια είναι ότι έχω μια τάση να αγοράζω εργαλεία επειδή τα βλέπω μπροστά μου. Οπότε έχω γεμίσει μια ντουλάπα εργαλεία, που ελάχιστα τα χρησιμοποιώ.

Τα καρυδάκια/καστάνια τα αγόρασα επειδή ήθελα να φτιάξω μια βίδα στο αυτοκίνητο. Έδωσα 100 τόσα ευρώ, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω ότι είχε πρόβλημα από το εργοστάσιο, και τελικά να το φτιάξω στην αντιπροσωπία με 25 ευρώ (εργατικά και την καινούργια βίδα).

[Καλά, το περιστατικό είναι απίστευτο: αγόρασα το 2006 ένα νέο VW, και άκουγα ένα χτύπημα από το πίσω δεξί κάθισμα με το παραμικρό - λακκούβα, κλπ. Δεν το άκουγα μόνο όταν καθόταν κάποιος πάνω. Στο 1ο σέρβις ένα χρόνο μετά, το ανέφερα - δεν βρήκαν πρόβλημα. Τον 2ο χρόνο αν το σήκωνες λίγο και το κούναγες με το δάχτυλο, άκουγες τα μέταλλα να χτυπάνε. Μου είπαν πάλι φυσιολογικό. 7 χρόνια μετά, μια μέρα που το καθάριζα και σήκωσα κάτι καπάκια να δω τι γίνεται μέσα είδα ότι μια βίδα στο κάθισμα ήταν μισό-βιδωμένη. Οπότε αγόρασα το κιτ να την σφίξω. Και διαπίστωσα ότι δεν βίδωνε. Οπότε την ξεβίδωσα και είδα το χάος. Όλο το σπείρωμα μέχρι εκεί που είχε βιδώσει κατεστραμμένο. Έπρεπε να ανοιχθεί νέο σπείρωμα... 7 χρόνια ήμουν με αβίδωτο κάθισμα και κανείς δεν ασχολήθηκε να το φτιάξει...]

ακολούθησα το μάτι και επέλεξα το proxxon σετάκι , στην τελική εαν δεν πάθουμε δεν θα μάθουμε :)

δεν ξέρω που την δάνεισες αλλα για μένα τα εργαλεία πρέπει να δουλεύονται αρκετά , οι γρατσουνιές και τα σημάδια μπορεί να έρθουν αρκεί φυσικά να ξέρεις και να τα δουλεύεις σωστά (οχι σαν κάτι μαστόρια που χρησιμοποιούν για σφυράκι το γαλλικό :P )

εαν δανείσεις ενα εργαλείο σε κάποιον μη γνώστη παίζεις ολίγον αλλα τι να κάνεις μέσα στο πρόγραμμα είναι

η βάση τις σέγας είναι ενδιαφέρον κομμάτι που εχω στο ρπόγραμμα αλλα προς το παρόν πρέπει να φτιάξω ρυθμιστικό στροφών για τη σέγα (μια απλή τις BLACK+DECKER) γιατί αλλιώς θα πάει άπατο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ευχαριστώ για τις γνώμες σας και γενικά για την βοήθεια !

Δεν είναι ότι δεν δουλεύτηκε σωστά, αλλά ότι αυτό το κόκκινο κουμπάκι είναι "ευαίσθητο". Μια βίδα σε ένα dexion βίδωσε, και βρήκε λίγο στον τοίχο. Αμέσως γδάρθηκε.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για κοίτα και αυτό

Τελικά παρηγγειλα τον οδηγό για της καβιλιες που εχει και ο φίλος enduras1, μου φαίνεται πολύ πιο εύχρηστος.. Μαζί τον οδηγό για τις γωνιές και μερικές καβιλιες!! Απο βδομάδα αναμένω!!

Με το καλο να παραλαβεις Γιαννη και να μας γραψεις εντυπωσεις!

Ειναι τρελλη βοηθεια αυτο το πραγματακι.
Παλια ηθελα 100 μετρησεις και κεντραρισματα για να τοποθετησω το τρυπανι και να μην μου ξεφυγει και το κεντραρισμα!
Εξαιρετικη βοηθεια για 20 ευρω κοστους.

Εγω παλι εχοντας τρυπανια και καβιλες πηρα μονο του το εξαρτημα και ειναι πολυ χρησιμο!!!!
Ουτε να ψαχνεις που θα γινει η τρυπα ουτε τιποτε!
Πηρα επισης τον γωνιακο οδηγο συνδεσης που τωρα τελευταια με εχει σωσει στις ραφιερες!
Επισης πηρα και μια ταμπακιερα Stanley και τα εχω βαλει ολα μεσα τακτοποιημενα με εξτρα βιδες και καβιλιες.
Θα σας ανεβασω φωτο!

Ποια ταμπακιερα πήρες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απ' ότι έψαξα έχει καταργηθεί και δεν πουλιέται. Ρίξε μια ματιά σε αυτό:
http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-table-accessories/precision-jigsaw-table/