Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για αρχή ευχαριστώ για τις απαντήσεις ,
εχω δουλέψει και εγω force και αν κρίνω απο όσα ακούω βλέπω κρίνω οτι δεν είναι για πέταμα , τώρα θέλω να αποφύγω λύσεις με πολλά κομμάτια (βλέπε 94τεμ.) γιατί τα περισσότερα δεν θα αξιοποιηθούν και γενικά δεν είμαι για να μαζεύω εργαλεία που δεν χρειάζομαι άμεσα (εαν με ρωτήσετε βρίσκομαι περισσότερο στο χωρο του ποδηλάτου αρα τα εργαλεία μου είναι "ειδικά " και κοστίζουν )

τώρα οσο αναφορά τους ενδιασμούς μου πχ ανάμεσα σε αυτό
https://www.toolstore.gr/proxxon-23020-καρυδακια-27-τμχ-1-2-1-4-p-6103.html#.VQCQNvmsWPx

και http://www.electrotools.gr/sockets-sets/1242-force-4246.html

με την λογική οτι εχω μανέλα είδη δεν είναι προτιμότερο το σετ τις proxxon να εχω και το 1/4?

Με κλειστά μάτια Proxxon!....εγγύηση!....και η καστανίτσα απαραίτητο εργαλείο και πολύ έξυπνα υπαρκτό γιά τα μικρά -έως 13mm- καρυδάκια.

H λογικη σου ειναι σωστη για το χρησιμο 1/4".
Επιπλεον νομιζω οτι δεν υπαρχει συγκριση στην ποιοτητα του μεταλλου αλλα και την λειτουργικοτητα των στοιχειων της proxxon με την αλλη μαρκα.

H Facom ειναι η κορυφη στο ειδος, νομιζω δεν υπαρχει αμφιβολια. Οπως η knipex γενικοτερα στα πενσοειδη.
Η Proxxon ειναι κατι σαν best value for money και κατα τη γνωμη μου η δευτερη καλυτερη επιλογη μετα τη facom. Θα παρεις ενα σετακι που θα το χαιρεσαι οποτε το χρησιμοποιεις.

Χαιρομαι πολυ γιατι επειβεβαιωνεται η πολυ καλη θεση στην οποια εχω αυτα τα εργαλεια!
PROXXON!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης μπορεις με 20 ευρω μετεπειτα να αγορασεις την 1/4 του λιδλ που εχει ενα σκασμο καρυδακια και καρυδακια-μυτες για 1/4 και να εχεις ακομη μεγαλυτερη ευελιξια!

Ακομη ενα καλο σετ θα ελεγα ειναι το παρακατω μισης ιντσας απο την αρκετα καλη STANLEY με πολλα καρυδακια και μαλιστα και μια σειρα με τα μακρυα που σε αυτοκινητο και μοτο ειναι πολυ χρησιμα!!!
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7018

Σκεψου το στα 70 ευρω!

Η κανε μια μικρη "υπερβαση" και πηγαινε σε αυτο με 85 ευρω στην PC1!
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280002985
280002985.jpg

http://www.pavlatos-tools.gr/σετ-καστάνιες-stanley-1-4-+1-2--τεμαχίων-p-5012.html
Ειναι η τελευταια δικη μου προσθηκη και ειμαι πολυ ικανοποιημενος!
Οτι πιθανον να χρειαστεις περιεχεται!!!!!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μιας και πιασατε τις καστανιες,καποιος που προλαβε την διπλη του λιντλ, να μας πει τι λεει για τα χρηματα τις???

εγω εχω αυτη
http://www.tool-mania.gr/store/Product/ProductInfo.aspx?id=2106

απλα θελω και μια μικρη 1/4 να βοηθαει.

κατι τετοιο θα ηταν καλυτερο?
product_detailed_image_3419_2996.jpg

Last edited:

Αχ γιατι ξυνεις πληγες??????????
Την πηρα και αυτη!
Με την Force ενος φιλου της εχω ισαξιες!

Επισης θα σου προτεινα τα μπιτ να εχουν σωμα με καρυδακι. Εγω τουλαχιστον τα θεωρω καλυτερα!

Σωστά λέει ο Χιώτης για Facom. Δεν έχω set της αλλα εχει ο πατέρας αν θυμάμαι καλά (μαζί με κατι πορτοκαλι πενσοειδη) από τα 80's και Είναι σαν καινούρια. Σχετικα με proxxon και force...προφανως δεν έχετε δουλέψει τα force (και όχι μόνο τα καρυδακια αλλά και κατσαβιδια και κλειδιά κλπ) . Σαφώς και δεν θα βγάλω λεφτά από την προώθηση της force, νομιζω κατανοητό... Proxxon καλή σε μικροεργαλεια, ισότιμη ή ίσως και καλύτερη της dremel αλλά αυτό δεν την ανακυρησει και σε κυρίαρχη των πάντων.Καθείς στο είδος του. Η force είναι τίμια εταιρία (τώρα νομίζω τα κατασκευάζει στην Ταϊβάν) και δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσω για το μέταλλο της. Είναι σκυλιά παιδιά το πιστεύετε ή όχι. Η proxxon σε αυτΗ την κατηγορια είναι μόνο το όνομα. Mfv για μένα σε αντιστοίχιση εξοπλισμού και αντοχής θα έβαζα στα "καρυδακια" την force πιο πάνω. Σε γερμανοκαστανια θα έβαζα την proxxon σε σχέση με την force. Σε αλλεν/κατσαβίδια θα τις έβαζα μαζί.

Ακόμα και τα γαλλικά της force είναι πολύ, πολύ καλά. Ακόμα και το mini της, ότι καλύτερο έχω δει. Μοιαζει με παιδικο αλλά είναι εργαλείο. Στα 100 mm σαν αυτό που έβγαζαν συλλογές του Χονγκ Κονγκ στις δεκαετίες του 70 και αρχες 80 (αν θυμούνται οι μεγάλοι) αλλά παίζει χωρίς συναγωνισμού.

Και Κυριάκο συγγνώμη αλλά δεν προκειται επ'ουδενι να συγκρίνω την force με την Stanley σε καρύδια.

Όποιος θέλει του δίνω (δεν χαρίζω για να είμαστε ξηγημενοι. ;-))" να δοκιμάσει το σετ μου της force. Ας το "σκίσει" δεν με νοιάζει, δεν πρόκειται να του ζητήσω αντικατάσταση. Απλώς ρε παιδι μου να τσεκάρουμε...Ίσως και να κάνω λάθος....

τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας ! Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω την PROXXON 23020 (65Ε) μετά μου θυμίσατε και την λογικότερη επιλογή τις stanley (μακριά καριδάκια ) που και αν δεν με ενθουσιάζει η μεγάλη γκάμα (όλες σχεδόν εξαγορασμένες δεν είναι ?) θεωρητικά είναι στα περιέχομενα των force αντίστοιχων κασετινών.

Γενικά στην ως τώρα χρήση δεν χρειάστηκα να δουλέψω σε πολύ περιορισμένο χώρο , δηλαδή και με κλειδί κάνω την δουλειά μου (αντε εκτός απο την ευκολία να χρειάστηκα μερικέ φορές το ύψος απο το καρυδάκι για να δουλέψω άνετα )

και εδώ μου έρχεται το δίλημμα , να πάω στην proxxon ως ποιοτική απλά προφανώς χωρίς τα μακριά (και με τη μικρή καστανια ) και να δω αργότερα να πάρω και μερικά μακριά ? (εστω φτηνα ) ή να πάω στη κασετίνα τις stanley με 5Ε παρπάνω (εδώ θα έβαζα και τις force αλλα ας πούμε για αυτή ) ως λογικότερη επιλογή για πρώτο σετ ?

Δηλαδή ακόμα και αν δεν τα χρειάζομαι σαν πρώτο σετ ( :ears: ακούω εχετε αρκετές εγω το καημένο την πρώτη ψάχνω:operator:) μήπως είναι ορθότερη επιλογή ?

Ασχετο πέρασα σήμερα απο lidl μπας και βρώ κανένα οδηγό για σέγα αλλα είχαν εξαφανιστεί , πήρε κανένας να μας πει πώς φαίνετε ? Με βλέπω να πέρνω σφυρίχτρες και κάποια βέργα μεταλλίκη αλλα μου φάνηκε καλή επιλογή (είχε μετρικό κλήαη απο ποιότητα δεν ξέρω )

Να τονίσω κάτι , γενικά σαν άνθρωπος οταν βλέπω εργαλεία αισθάνομαι σαν να είμαι παιδάκι σε ζαχαροπλαστείο. Αν βάλεις οτι είμαι και 25 αλλα με τρώνε τ χέρια μου (η τσέπη δεν συμφωνεί αλλα αυτό το βλέπουμε) ψάχνω ρωτώ (και παλαιότερους)

αυτό πυο εχω δει είναι οτι οι περισσότερες εταιριες εχουν αλλάξει απο παλιά , η ποιότητα παίζετε μπαλάκι ανάμεσα στο πόσο τεχνογνωσία πουλά μια εταιρία ή πόσο βασίζετε στο όνομα .

Εχω στην κατοχή μου κλειδιά ταλαιπωρημένα αγνώστου προελεύσεως (να είναι καλά ο πατέρας μου ) που σήμερα δεν ξέρω αν αγοράζονται με τις τιμές που τα πήρε τότε ,θεωρώ οτι η ποιότητα έχει πέσει και στα οικονομικό εργαλεία .

και εγώ την Proxxon την γνωρίζω απ οτα τρυπάνια τις (ηλεκτρονικός γαρ ) απλά σαν σετ φαίνεται ποιοτικό , το θέμα είναι εαν πχ η stanley-force είναι στα ίδια πλαίσια απο άποψη οτι η χρήση έιναι ερασιτεχνική

Last edited:

Παιδιά δεν αντιλέγω. Δεν ξέρω αν η δική μου proxxon είναι καλή επειδή είναι είκοσι ετών.
Απλά μεταφέρω την άποψη από την χρήση που έχω κάνει στα εργαλεία μου.
Έχω φίλο φανοποιο που με την proxxon
Λύνει και δένει αυτοκίνητα πόρτες καραγκιοζιδες καλιμπρες κλπ και άλλο φίλο μηχανικό με force χωρίς κανένα θέμα.
Εγώ έχω Proxxon, Stanley, K-S tools μια του λιντλ και μια μικρή Wurth.

Παιδιά δεν αντιλέγω. Δεν ξέρω αν η δική μου proxxon είναι καλή επειδή είναι είκοσι ετών.
Απλά μεταφέρω την άποψη από την χρήση που έχω κάνει στα εργαλεία μου.
Έχω φίλο φανοποιο που με την proxxon
Λύνει και δένει αυτοκίνητα πόρτες καραγκιοζιδες καλιμπρες κλπ και άλλο φίλο μηχανικό με force χωρίς κανένα θέμα.
Εγώ έχω Proxxon, Stanley, K-S tools μια του λιντλ και μια μικρή Wurth.

5 σετ καστανιες? :fahne90::firstprize:

Σωστά λέει ο Χιώτης για Facom. Δεν έχω set της αλλα εχει ο πατέρας αν θυμάμαι καλά (μαζί με κατι πορτοκαλι πενσοειδη) από τα 80's και Είναι σαν καινούρια. Σχετικα με proxxon και force...προφανως δεν έχετε δουλέψει τα force (και όχι μόνο τα καρυδακια αλλά και κατσαβιδια και κλειδιά κλπ) . Σαφώς και δεν θα βγάλω λεφτά από την προώθηση της force, νομιζω κατανοητό... Proxxon καλή σε μικροεργαλεια, ισότιμη ή ίσως και καλύτερη της dremel αλλά αυτό δεν την ανακυρησει και σε κυρίαρχη των πάντων.Καθείς στο είδος του. Η force είναι τίμια εταιρία (τώρα νομίζω τα κατασκευάζει στην Ταϊβάν) και δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσω για το μέταλλο της. Είναι σκυλιά παιδιά το πιστεύετε ή όχι. Η proxxon σε αυτΗ την κατηγορια είναι μόνο το όνομα. Mfv για μένα σε αντιστοίχιση εξοπλισμού και αντοχής θα έβαζα στα "καρυδακια" την force πιο πάνω. Σε γερμανοκαστανια θα έβαζα την proxxon σε σχέση με την force. Σε αλλεν/κατσαβίδια θα τις έβαζα μαζί.

Ακόμα και τα γαλλικά της force είναι πολύ, πολύ καλά. Ακόμα και το mini της, ότι καλύτερο έχω δει. Μοιαζει με παιδικο αλλά είναι εργαλείο. Στα 100 mm σαν αυτό που έβγαζαν συλλογές του Χονγκ Κονγκ στις δεκαετίες του 70 και αρχες 80 (αν θυμούνται οι μεγάλοι) αλλά παίζει χωρίς συναγωνισμού.

Και Κυριάκο συγγνώμη αλλά δεν προκειται επ'ουδενι να συγκρίνω την force με την Stanley σε καρύδια.

Όποιος θέλει του δίνω (δεν χαρίζω για να είμαστε ξηγημενοι. ;-))" να δοκιμάσει το σετ μου της force. Ας το "σκίσει" δεν με νοιάζει, δεν πρόκειται να του ζητήσω αντικατάσταση. Απλώς ρε παιδι μου να τσεκάρουμε...Ίσως και να κάνω λάθος....

Θα σε στεναχωρησω αλλα δεν υπαρχει ουδεμια σχεση ποιοτητος αλλα και κατασκευης μεταξυ proxxon και force. Θα με θυμηθεις οταν τα συγκρινεις στο χερι σου.
Αλλο κραμα μεταλλου, αλλη επεξεργασια το ατσαλι με αποτελεσμα διαφορετικη ανθεκτικοτητα και αντοχη. Σκετο το Chromium Vanadium δε λεει απολυτως τιποτα, ολα το γραφουν σαν να ειναι μαρκα.

Ριξε μια ματια εδω και πατα και το λινκ καπου στη μεση.
http://www.proxxon.com/en/industrial/23040.php?list

Αναφορικα με τα facom, και εγω εχω το σετακι του πατερα μου που το εχει απο τη δεκαετια του 70 -σαν καινουριο με απιστευτη χρηση..

Η δική μου εμπειρία λέει πως τα proxxon είναι πολύ vfm. Τα έχω δουλέψει -κ εγώ σε φανοποιείο- και είναι εξαιρετικά σε αίσθηση κ ανθεκτικά. Εγώ έχω facom , προς Θεού δεν τα συγκρίνω, και μπορώ να πω πως τα proxxon είναι ΤΙΜΙΑ. Να πω, πως το φανοποιειο δεν αποτελεί κ τον καλύτερο χώρο για σύγκριση εργαλείων, αφού σε αυτό η ακρίβεια μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μετά την αντοχή. Αυτό αντιστρέφεται στα αλλά συνεργεία.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημέρα. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ τις εμπειρίες και τις όποιες γνώσεις μου μαζί σας... Έχω πάνω από 20 (.....ναι δυστυχώς το ομολογώ, ..... παρακαλώ άνευ σχολίων) σετ με καστάνιες. Έχω σετ τις Force, Facom, Wurth, Stanley, Unior, Acesa, Tona, Bahco, Pastorino, Hazet, Gedore μιας και ποτέ μου δεν κάθομαι σε ησυχία, και όλο με κάτι καταπιάνομαι, και κυρίως έχω ένα κακό ιδίωμα να μην μπορώ να αντισταθώ όταν βλέπω κάποια προσφορά σε εργαλείο και να αγοράζω εμπλουτίζοντας την εργαλειοθήκη μου και κάποια στιγμή ..... θα χρειαστεί. Άλλωστε θεωρώ όπως ο συμφορουμίτης Χιώτης πως η αγορά εργαλείων είναι επένδυση χρημάτων. Αντικειμενικά μιλώντας για να τα δουλέψω και να τα εξαντλήσω όλα αυτά δεν μου φτάνουν ούτε 5 ζωές όπως χαρακτηριστικά λέει ο πατέρας μου και δεν του δίνω άδικο. Το ιδίωμα όμως ιδίωμα εκεί και όλο να μαζεύω όταν κρίνω κάτι συμφέρων. Παρόλα αυτά και στα πλαίσια των συγκρίσεων μου μιας και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχω βάλει σκοπό μου και τα έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω όλα σχεδόν τα σετ και έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

Force: Best value for money, απλά. Οικονομικά και αξιόπιστα. Για τα λεφτά τους δεν παίζονται. Ενδιαφέρουσα και πολύ αντοχής είναι η μαύρη σειρά, τα καρυδάκια αέρος, μιας και έχω τόσο τα κοντά όσο και τα μακριά. Έχουν "φάει" πολύ ζόρι σε μπουλονόκλειδο αέρος της wurth το οποίο παράγει πάνω από 1000nm ροπής εδώ και χρόνια και δεν έχει εγκαταλείψει κανένα. Σημειωτέον τα δουλεύει και φίλος σε βουλκανιζατέρ πάνω από 20 χρόνια (..αυτόν ρώτησα πριν προβώ σε αγορά) και μου έχει πει χαρακτηριστικά πως δεν παίζονται, μιας και για να αγοράσεις κάτι πιο επώνυμο η διαφορά είναι σχεδόν τριπλάσια ανά καρυδάκι.

Facom: Πολύ καλό φινίρισμα, ποιότητα και κατ' επέκταση αντοχή στην σκουριά, όμως συγχωρέστε με αν κάνω λάθος δεν μου λένε τίποτα παραπάνω, και κυρίως σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν το κόστος απόκτησης τους. Προσωπικά δεν τα επιλέγω, έχω ένα σετάκι 1/4 το οποίο από σπόντα έχει περιέλθει στα χέρια μου μιας και φίλος που έχει μαγαζί δεν μπορούσε με τίποτα να το πουλήσει και μου το έδωσε σε τιμή κόστους. Εδώ να προσθέσω πως κάποια κατσαβίδια που έχω ή καλύτερα που είχα τα έχω σπάσει όλα, χωρίς να τα λοστέψω ή να τα χτυπήσω. Καμία σχέση με τα αντίστοιχα της Acesa, Wiha, Rubicon, Champion ή της Witte που έχω. (...... για κατσαβίδια μιλάω τώρα ).

Wurth: Πολύ χρήμα για το τίποτα, πληρώνεις όνομα επί της ουσίας αν και ποιοτικά είναι καλά. Στην ελεύθερη αγορά μπορείς να βρεις αντίστοιχα πολύ καλή ποιότητα, ή και καλύτερη, χωρίς να είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις το όνομα. Όσα έχουν περιέλθει στα χέρια μου από προσφορές, αν και τα κατσαβίδια τους ειδικά τα χτυπητά είναι πολύ καλά. Να προσθέσω εδώ πως τα πενσοειδή της τα παράγει το ίδιο εργοστάσιο που παράγει και της knipex. (...τσεκαρισμένο)

Stanley: Τίμια για τα λεφτά τους. Πλεονέκτημα τους ότι τα βρίσκεις πλέον εύκολά παντού λόγο του μάρκετινγκ της εταιρίας (....όπως και τα tactix). Για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και θέλει κάτι οικονομικό κα σχετικά ποιοτικό για χρήση λίγο παραπάνω από μία στις τόσες προτείνονται.

Unior: Καλά αλλά ακριβά. Προσωπικά πιστεύω πως δεν αξίζουν τον ντόρο γύρω από το όνομα τους σε σχέση πάντα με το κόστος κτήσης τους.

Acesa: Η αδυναμία μου..... όλα τα λεφτά. Συγχωρέστε με αν δεν μπορώ να γίνω αντικειμενικός Έχω ένα σωρό από αυτά (καρυδάκια, κατσαβίδια, γερμανικά, πολύγωνα, γερμανοπολύγωνα), δεν με έχουν προδώσει ποτέ και τα ξεχωρίζω (μαζί με hazet, bahco, pastorino,). Κρίμα που έκλεισε η εταιρία, η τέλος πάντων αντικαταστάθηκε από την Irimo.

Tona: Πολύ καλά. Αντοχή στην οξείδωση, αν και οφείλω να πω πως το συγκεκριμένο σετ το έχω χρησιμοποιήσει μια-δυο φορές κυριολεκτικά, αφού είναι το 3/4.

Bahco: Πάρα πολύ καλά. Αξίζουν τα λεφτά τους. Άψογο φινίρισμα, μειονέκτημα τους το υψηλό κόστος κτήσης τους.

Pastorino: Πολύ καλή ποιότητα, αντοχής. δεν τα βρίσκεις και εύκολά όμως....

Hazet, Gedore: Όπως προείπα να θεωρώ κορυφαία και ισάξια μαζί με τα Acesa, Bahco. έχουν περιέλθει στα χέρια μου κάποια από αυτά από τον συγχωρεμένο το θείο μου που τα είχε βγάλει από τα καράβια είναι πάνω από 30 ετών και είναι άριστα...

Σημαντικό όλων των παραπάνω είναι το εξής το οποίο πρέπει και να λάβουμε σοβαρά υπόψη: Επειδή κάποια από τα παραπάνω σετ τα βρήκα είτε από τον θείο μου, είτε από τον πατέρα μου, είτε από κάπου αλλού και είναι κάποιον χρονών δεν σημαίνει πως και σημερινά χρήζουν της αντίστοιχης ποιότητας, μιας και κάποτε τα εργαλεία ειδικά αυτά τα made in Japan, Germany, και κυρίως England τα έφτιαχναν για να αντέξουν, μιας και τότε δεν υπήρχε ο παράγοντας marketing, ή σε ελεύθερη μετάφραση αν δεν χαλάσει πως εγώ θα σου ξαναπουλήσω; Υπενθυμίζω πως οι παραπάνω απόψεις είναι καθαρά υποκειμενικές.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημέρα. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ τις εμπειρίες και τις όποιες γνώσεις μου μαζί σας... Έχω πάνω από 20 (.....ναι δυστυχώς το ομολογώ, ..... παρακαλώ άνευ σχολίων) σετ με καστάνιες. Έχω σετ τις Force, Facom, Wurth, Stanley, Unior, Acesa, Tona, Bahco, Pastorino, Hazet, Gedore μιας και ποτέ μου δεν κάθομαι σε ησυχία, και όλο με κάτι καταπιάνομαι, και κυρίως έχω ένα κακό ιδίωμα να μην μπορώ να αντισταθώ όταν βλέπω κάποια προσφορά σε εργαλείο και να αγοράζω εμπλουτίζοντας την εργαλειοθήκη μου και κάποια στιγμή ..... θα χρειαστεί. Άλλωστε θεωρώ όπως ο συμφορουμίτης Χιώτης πως η αγορά εργαλείων είναι επένδυση χρημάτων. Αντικειμενικά μιλώντας για να τα δουλέψω και να τα εξαντλήσω όλα αυτά δεν μου φτάνουν ούτε 5 ζωές όπως χαρακτηριστικά λέει ο πατέρας μου και δεν του δίνω άδικο. Το ιδίωμα όμως ιδίωμα εκεί και όλο να μαζεύω όταν κρίνω κάτι συμφέρων. Παρόλα αυτά και στα πλαίσια των συγκρίσεων μου μιας και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχω βάλει σκοπό μου και τα έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω όλα σχεδόν τα σετ και έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

Force: Best value for money, απλά. Οικονομικά και αξιόπιστα. Για τα λεφτά τους δεν παίζονται. Ενδιαφέρουσα και πολύ αντοχής είναι η μαύρη σειρά, τα καρυδάκια αέρος, μιας και έχω τόσο τα κοντά όσο και τα μακριά. Έχουν "φάει" πολύ ζόρι σε μπουλονόκλειδο αέρος της wurth το οποίο παράγει πάνω από 1000nm ροπής εδώ και χρόνια και δεν έχει εγκαταλείψει κανένα. Σημειωτέον τα δουλεύει και φίλος σε βουλκανιζατέρ πάνω από 20 χρόνια (..αυτόν ρώτησα πριν προβώ σε αγορά) και μου έχει πει χαρακτηριστικά πως δεν παίζονται, μιας και για να αγοράσεις κάτι πιο επώνυμο η διαφορά είναι σχεδόν τριπλάσια ανά καρυδάκι.

Facom: Πολύ καλό φινίρισμα, ποιότητα και κατ' επέκταση αντοχή στην σκουριά, όμως συγχωρέστε με αν κάνω λάθος δεν μου λένε τίποτα παραπάνω, και κυρίως σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν το κόστος απόκτησης τους. Προσωπικά δεν τα επιλέγω, έχω ένα σετάκι 1/4 το οποίο από σπόντα έχει περιέλθει στα χέρια μου μιας και φίλος που έχει μαγαζί δεν μπορούσε με τίποτα να το πουλήσει και μου το έδωσε σε τιμή κόστους. Εδώ να προσθέσω πως κάποια κατσαβίδια που έχω ή καλύτερα που είχα τα έχω σπάσει όλα, χωρίς να τα λοστέψω ή να τα χτυπήσω. Καμία σχέση με τα αντίστοιχα της Acesa, Wiha, Rubicon, Champion ή της Witte που έχω. (...... για κατσαβίδια μιλάω τώρα ).

Wurth: Πολύ χρήμα για το τίποτα, πληρώνεις όνομα επί της ουσίας αν και ποιοτικά είναι καλά. Στην ελεύθερη αγορά μπορείς να βρεις αντίστοιχα πολύ καλή ποιότητα, ή και καλύτερη, χωρίς να είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις το όνομα. Όσα έχουν περιέλθει στα χέρια μου από προσφορές, αν και τα κατσαβίδια τους ειδικά τα χτυπητά είναι πολύ καλά. Να προσθέσω εδώ πως τα πενσοειδή της τα παράγει το ίδιο εργοστάσιο που παράγει και της knipex. (...τσεκαρισμένο)

Stanley: Τίμια για τα λεφτά τους. Πλεονέκτημα τους ότι τα βρίσκεις πλέον εύκολά παντού λόγο του μάρκετινγκ της εταιρίας (....όπως και τα tactix). Για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και θέλει κάτι οικονομικό κα σχετικά ποιοτικό για χρήση λίγο παραπάνω από μία στις τόσες προτείνονται.

Unior: Καλά αλλά ακριβά. Προσωπικά πιστεύω πως δεν αξίζουν τον ντόρο γύρω από το όνομα τους σε σχέση πάντα με το κόστος κτήσης τους.

Acesa: Η αδυναμία μου..... όλα τα λεφτά. Συγχωρέστε με αν δεν μπορώ να γίνω αντικειμενικός Έχω ένα σωρό από αυτά (καρυδάκια, κατσαβίδια, γερμανικά, πολύγωνα, γερμανοπολύγωνα), δεν με έχουν προδώσει ποτέ και τα ξεχωρίζω (μαζί με hazet, bahco, pastorino,). Κρίμα που έκλεισε η εταιρία, η τέλος πάντων αντικαταστάθηκε από την Irimo.

Tona: Πολύ καλά. Αντοχή στην οξείδωση, αν και οφείλω να πω πως το συγκεκριμένο σετ το έχω χρησιμοποιήσει μια-δυο φορές κυριολεκτικά, αφού είναι το 3/4.

Bahco: Πάρα πολύ καλά. Αξίζουν τα λεφτά τους. Άψογο φινίρισμα, μειονέκτημα τους το υψηλό κόστος κτήσης τους.

Pastorino: Πολύ καλή ποιότητα, αντοχής. δεν τα βρίσκεις και εύκολά όμως....

Hazet, Gedore: Όπως προείπα να θεωρώ κορυφαία και ισάξια μαζί με τα Acesa, Bahco. έχουν περιέλθει στα χέρια μου κάποια από αυτά από τον συγχωρεμένο το θείο μου που τα είχε βγάλει από τα καράβια είναι πάνω από 30 ετών και είναι άριστα...

Σημαντικό όλων των παραπάνω είναι το εξής το οποίο πρέπει και να λάβουμε σοβαρά υπόψη: Επειδή κάποια από τα παραπάνω σετ τα βρήκα είτε από τον θείο μου, είτε από τον πατέρα μου, είτε από κάπου αλλού και είναι κάποιον χρονών δεν σημαίνει πως και σημερινά χρήζουν της αντίστοιχης ποιότητας, μιας και κάποτε τα εργαλεία ειδικά αυτά τα made in Japan, Germany, και κυρίως England τα έφτιαχναν για να αντέξουν, μιας και τότε δεν υπήρχε ο παράγοντας marketing, ή σε ελεύθερη μετάφραση αν δεν χαλάσει πως εγώ θα σου ξαναπουλήσω; Υπενθυμίζω πως οι παραπάνω απόψεις είναι καθαρά υποκειμενικές.
Καμία φώτο φίλε δεν παίζει; Να φτιαχτουμε κ εμείς..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Καμία φώτο φίλε δεν παίζει; Να φτιαχτουμε κ εμείς..

Φιλαράκο δυστηχώς φωτό δεν έχω..... Άσε που έχω ανεβάσει στο forum και ποτέ. Μόλις βρω χρόνο.

Κρίμα. Καλά θα ήταν να βλεπαμε τόσα εργαλεία. Όσον αφορά σε αυτά, αν εξαιρέσουμε hazet, facom και Gedore με διαφορετικό προσανατολισμό της κάθε εταιρίας, τα υπόλοιπα τα θεωρώ ισάξια πολύ χαμηλότερα. Bahco πολύ ακριβά για το τίποτα. Unior συμφωνώ. acesa δεν έχω πιάσει αλλά ισπανικά οπότε... Pastorino αν δεν κάνω λάθος είναι θυγατρική της facom κάτι σαν vw και seat. Από όλα αυτά τα Stanley νομίζω είναι πιο vfm . Επιμένω όμως για το φίλο που ρωτάει, για τα proxxon. Αν μπορεί να ανέβει πολύ χρηματικά, τότε facom ή hazet.

KTM, το χαρηκα το post σου, να'σαι καλα. Xoρταστικη και ουσιωδης περιγραφη χρηστικης εμπειριας.

Αν και δεν εχω χρησιμοποιησει τις περισσοτερες μαρκες που αναγραφεις, αναφορικα με καστανιες/καρυδακια, θα ηθελα να τονισω οτι εχω 3-4 σετακια αγνωστων σε μενα brands, απο τον πατερα μου, Αμερικανικης και Ιαπωνικης προελευσης. Η ηλικια τους ειναι σιγουρα μεγαλυτερη των 30 ετων, ομως η κλινικη τους εικονα ειναι απιστευτη. Οντως τα μεταλλα/επεξεργασια που χρησιμοποιουνταν τοτε μοιαζει με ονειρο σημερα, εκτος εαν εισαι ετοιμος να επενδυσεις σοβαρα χρηματα σε αντιστοιχα εργαλεια.

Παιδιά το αν μια εταιρία παράγει ενα καλο προιόν δεν νομίζω να είναι το θέμα εδω, απο την μια σήμερα απο σοο γνωρίζω οι περισσότερες δεν παράγουν αλλα παράγουν αλλες για αυτές .

Δυστιχώς δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν πχ η proxxon πουλάει μόνο όνομα αφού και η stanley εχει ξεσκιστεί στη διαφήμιση και δεν μπορώ να κρίνω αν τα λεφτά μας πάνε εκει ή στο προϊόν.Με σύγκριση ας πούμε την force που και αν δεν διαφημίζετε τουλάχιστον στη χώρα μας χρησιμοποιείτε αρκετά και σε επαγγελματική χρήση .Απλά ο λόγος μπορεί να είναι περισσότερο οτι "κανω την δουλειά μου " αρα γρήγορη απόσβεση (εαν χαθεί κλπ δεν ζημιώνομαι αρκετά ) .

Εγω λόγο ηλεκτρονικών γνωρίζω την proxxon ( καλή σε τρυπάνια κλπ μικρο-ηλεκτρικά εργαλεία ) και σαν εικόνα φυσικά φαίνονται ποιοτικά παρέα με την εγγύηση που σου διατυμπανίζει (2χρόνια) .Επίσης στα δικά μου μάτια σκοπός είναι να πάρω ενα βασικό σετ για να υπάρχει χρησιμοποιώ ερασιτεχνικά .

Το μάτι μου λέει να δώσω για Proxxon τα 65Ε για το σετ με την 1/2 , 1/4 και εαν κριθεί απαραίτητο στο μέλλον να δώ πχ για μακριά καρυδάκια ,

η τσέπη μου λέει να προτιμήσω πχ force http://www.electrotools.gr/sockets-sets/20-force-4223.html ή (η ίδια μου φαίνεται )http://www.stereotiki.gr/store4/force-1-2-22-4223.html

με τη λογική οτι η χρήση θα είναι γενική

ή μετά σαν επιλογή το σετ stanley που μιλάμε για ενα σετ των 70Ε με ολοκληρωμένο σετ αλλα με τον ενδοιασμό οτι και ας είναι σαν όνομα γνωστό (είπαμε εχει πέσει διαφήμιση ) μιλάμε για φτηνότερο σετ απο αντίστικο πχ τις force

η αρχική μου διάθεση ηταν και είναι να εχω ενα σετ για διευκόλυνση απλά να αποφύγω μια αγορά "οτι οικονομικότερο και βλέπουμε " καθώς τα εργαλεία θεωρητικά θα μου μείνουν (εντάξει δεν θα αγοράσω και το ακριβότερο δεν εχω την δυνατότητα )

χτες είμουν στο τσακ να πατήσω παραγγελία για proxxon

Χιωτης αυτό που λές για την ποιότητα τώρα και πριν χρόνια έχει παραγίνει σήμερα (το ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ) σκέψου οτι μιλάς για "καλές" προελεύσεις , εδώ έβλεπες καλύτερη ποιότητα σε everest κλειδί

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Φίλε panosX στην περιπτωσή σου και αναλογιζόμενος το όριο χρημάτων που θέτεις θα έπαιρνα το proxxon. Ελπίζω να βοήθησα.