Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Για dovetails, τα εχω παρατησει εδω και καιρο.... too much trouble for nothing, actually.
Tα παραδοσιακα δεσιματακια ειναι μια χαρα. Δεν εχω και την υπομονη βλεπεις :))

Όταν λές "too much trouble" εννοείς και με το εργαλείο; Γιατί με το χέρι δεν το συζητάω, τραγωδία!

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Σήμερα βγάζει πάλι πολλά εργαλεία το αγγλικό στα lighting deals που ίσως ενδιαφέρουν μερικούς και σταχυολόγησα μερικά:

1. DeWalt 18V XR Lithium-Ion Battery στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 59,95 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 50,76 λίρες (τα γράφω για σύγκριση, χωρίς ελληνικό ΦΠΑ και μεταφορικά)
2. Bosch ASB 10.8 Cordless Li-Ion Hedge Shear στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 71,95 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 69,24 λίρες
3. DeWalt 18V XR Lithium-Ion Body Only Jigsaw στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 117,99 λίρες που είναι και η φτηνότερη στα ευρωπαικά
4. LED Lenser LED7297 H7.2 Head Lamp Gift Box στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 37,89 λίρες και κατώτατη στο γαλλικό 33,53 λίρες
5. Makita DHP456RMWX 18V Li-Ion Cordless LXT Combi Drill with 1 x 4Ah Battery στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 159,99 λίρες και κατώτατη στο ίδιο (από τρίτο πωλητή, που δεν στέλνει στην Ελλάδα) 156 λίρες
6. Bosch PCM 7 1110 Watt Compound Mitre Saw στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 132,95 λίρες ενώ στο ισπανικό έχει 140,57 (!!!)
7. Einhell 4460710 18 V Power X-Change Lithium Cordless Multi Sander στις 13.00 (δική μας) στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 34,99 λίρες και κατώτατη στο ιταλικό 25,58 λίρες
8. Einhell 4431110 Power X-Change Lithium 18V 115mm Cordless Angle Grinder στις 16.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 49,99 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 36,55 λίρες
9. Einhell 4510020 18 V Power X-Change Lithium Cordless Impact Screwdriver Kit στις 18.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 104,08 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 93,42 λίρες

και πολλά άλλα που αξίζει να δείτε ...

Να λοιπόν έναν οικονομικό και καλό (βάσει χρόνου εγγύησης) τροχό μπαταρίας!....λέτε να βγάλει αργά ή γρήγορα και parkside?
Η τιμή γιά τον einhel στο Amazon είναι μάλλον, χωρίς μπαταρία?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και

Όταν λές "too much trouble" εννοείς και με το εργαλείο; Γιατί με το χέρι δεν το συζητάω, τραγωδία!

Τοο much trouble γενικα το dovetail σε σχεση με αλλες μεθοδους δεσιματος.
Δεν ξερω πως θα ειναι με ειδικο jig σαν και αυτο που ανεβασες, αλλα και με αυτο ταλαιπωρια μου φαινεται...

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Να λοιπόν έναν οικονομικό και καλό (βάσει χρόνου εγγύησης) τροχό μπαταρίας!....λέτε να βγάλει αργά ή γρήγορα και parkside?
Η τιμή γιά τον einhel στο Amazon είναι μάλλον, χωρίς μπαταρία?

ναι ετσι δείχνει τουλάχιστον και στο σχέδιο.

Αφου βγήκε σε einhel ειναι λίγο απίθανο να μην το κυκλοφορήσει και η parkside.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τοο much trouble γενικα το dovetail σε σχεση με αλλες μεθοδους δεσιματος.
Δεν ξερω πως θα ειναι με ειδικο jig σαν και αυτο που ανεβασες, αλλα και με αυτο ταλαιπωρια μου φαινεται...

Μιχαλη πιστεψε με καμια ταλαιπωρια πιστεψε με και κορυφαιο αποτελεσμα. Σε δεκα λεπτα δενεις ενα συρταρι.
Ολη την δουλεια τη βγαζει το ρουτερ.
Εσυ μονο μαγκωνεις τα ξυλα εκει που πρεπει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό το πακετάκι είναι όντως φοβερή τιμή ή εμένα κάτι μου ξεφεύγει;

http://www.amazon.co.uk/Makita-BHP4...F8&refRID=13RQTQN3FD624PSN9TNK#productDetails

Οπως και το ΜΑΚΙΤΑ που εχει βαλει ο Μικε παραπανω!!!!
18αρι με τεσσαρα μπαταρια σε τιμη Gsr

http://www.generaltools.com/861--EZ-Pro-Dovetailer-II-Dovetail-Jig-Kit_p_1782.html

Να και ενα βίντεο απο το δικο μου!

Μαστορια εχω βαλει μια αγγελια για εργαλειακια..αμα θετε κατι pm και τα βρισκουμε!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

(Να δούμε που θα τα βάλουμε όλα αυτα...:D)

Me, me, pick me! Εχω αρκετό χώρο στην αποθήκη μου ακόμη. -bye- :flipout:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπερίζω τη παρέα! Σχετικά πρόσφατα πήρα είδηση το συγκεκριμένο τόπικ και χάρηκα γιατί ανακάλυψα ότι δεν είμαι μόνο εγώ tool addict... υπάρχουν πολλοί!

Από εργαλεία μπαταρίας δε σκαμπάζω πολλά (οι γνώσεις μου περιορίζονται στα εργαλεία χειρός) οπότε θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η προσφορά, που λήγει σε 15' αξίζει και αν θα βρω και στο μέλλον παρόμοιες στο amazon. Βασικά όλες μου σχεδόν οι αγορές γίνονται στο ebay και δε σκαμπάζω πολλά από amazon. Γυρεύω ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο και είχα καταλήξει στο Bosch GSB 10.8, λόγω βάρους είχα αποκλείσει τα 18V αλλά αν είναι με 20 να πάρω 18V ίσως να το ξανασκεφτώ;

Μια χαρα τιμουλα ειναι! Απλα το κρουστικο αυτο ειναι για ελαφρια τρυπηματα σε σοβα, τουβλα πλακιδια. Για μπερο δε μπορει να κανει καινπολλα, εκει θελει πνευματικο κρουστικο.

Re: Ενδιαφερομαι να αγορασω, εσυ???

http://youtu.be/8iOw6h9BnGc
Για δειτε λιγο ενα βιντεο σχετικα με τη ποιοτητα και την αντοχη. Δεν καταλαβαινω γρι, αλλα οι εικονες μιλουν απο μονες τους.

Απάντηση: Re: Ενδιαφερομαι να αγορασω, εσυ???

Νεκτάριε, σε λάθος νήμα το έβαλες
Παρόλα αυτά, στα (5) εργαλεία (4 x GSR + 1 x GSB) φαίνονται διαδοχικά ημερομηνίες κατασκευής από το 2010 ως το 2012 και το βίντεο είναι ανεβασμένο τον Ιανουάριο του 2013 - γιατί ο τύπος δεν τα αλλάζει στα πλαίσια της 3ετούς εγγύησης???
Μιχάλη, βάλε τα ποστ στο κατάλληλο νήμα, please...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ολοκληρωμένη εικόνα της σύγκρισης, για το μέλλον, των τιμών και των αντίστοιχων προσφορών της αγγλικής αμαζόνας στα συγκεκριμένα εργαλεία, για να μην χαθούν

Σήμερα βγάζει πάλι πολλά εργαλεία το αγγλικό στα lighting deals που ίσως ενδιαφέρουν μερικούς και σταχυολόγησα μερικά:

1. DeWalt 18V XR Lithium-Ion Battery στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 59,95 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 50,76 λίρες (τα γράφω για σύγκριση, χωρίς ελληνικό ΦΠΑ και μεταφορικά) προσφορά 47,99 λίρες
2. Bosch ASB 10.8 Cordless Li-Ion Hedge Shear στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 71,95 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 69,24 λίρες προσφορά 52,82 λίρες
3. DeWalt 18V XR Lithium-Ion Body Only Jigsaw στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 117,99 λίρες που είναι και η φτηνότερη στα ευρωπαικά προσφορά 111,99 λίρες
4. LED Lenser LED7297 H7.2 Head Lamp Gift Box στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 37,89 λίρες και κατώτατη στο γαλλικό 33,53 λίρες προσφορά 25,99 λίρες
5. Makita DHP456RMWX 18V Li-Ion Cordless LXT Combi Drill with 1 x 4Ah Battery στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 159,99 λίρες και κατώτατη στο ίδιο (από τρίτο πωλητή, που δεν στέλνει στην Ελλάδα) 156 λίρες προσφορά 124,99 λίρες
6. Bosch PCM 7 1110 Watt Compound Mitre Saw στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 132,95 λίρες ενώ στο ισπανικό έχει 140,57 (!!!) sold out
7. Einhell 4460710 18 V Power X-Change Lithium Cordless Multi Sander στις 13.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 34,99 λίρες και κατώτατη στο ιταλικό 25,58 λίρες προσφορά 15,99 λίρες
8. Einhell 4431110 Power X-Change Lithium 18V 115mm Cordless Angle Grinder στις 16.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 49,99 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 36,55 λίρες προσφορά 24,99 λίρες
9. Einhell 4510020 18 V Power X-Change Lithium Cordless Impact Screwdriver Kit στις 18.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 104,08 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 93,42 λίρες προσφορά 54,99 λίρες

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια χαρα τιμουλα ειναι! Απλα το κρουστικο αυτο ειναι για ελαφρια τρυπηματα σε σοβα, τουβλα πλακιδια. Για μπερο δε μπορει να κανει καινπολλα, εκει θελει πνευματικο κρουστικο.

Νεκτάριε στο δικό μου ποστ αναφέρεσαι; Αν ναι, τότε να σε ρωτήσω, αν το 18V δε μπορούν να τρυπήσουν μπετό θα μπορούν τα 10.8V; Θέλω ένα εργαλείο που να μπορώ να τρυπήσω μπετόν, αλλά και σίδερο (π.χ. στρατζαριστά) και έλεγα να πάω σε αυτό το σετ μιας και το κατσαβίδι θα μου είναι χρήσιμο. Αλλά αν είναι να βρω σε αυτά τα λεφτά με 18V σε προσφορά από amazon μήπως να περιμένω; Τι εννοείς πνευματικόι κρουστικό; Ρεύματος;

Re: Ενδιαφερομαι να αγορασω, εσυ???

Τα εργαλεια αυτα πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι ειναι για νορμαλ χρηση και οχι για ΣΚΙΣΙΜΟ ε...τι ενοω... ειναι δραπανοκατσαβιδο... αν πλακωθεις και βιδωνεις στην πρωτη σκαλα , μπουλονια , μεχρι τελικης πτωση, με ζορι, με ολο το σωμα μας πανω του κτλ, τοτε ναι θα παθουν αυτη την ζημια...για την συγκεκριμενη δουλεια χρειαζομαστε παλμικο δραπανο... Αν χρειαζεσαι να τρυπας πχ νεροσωληνες με δραπανο 10-12Mm ολη μερα, τοτε παλι δε σου κανει αυτο.χρειαζεσαι 18βολτο και βαλε... με λιγα λογια πρεπει να μαθαινουμε τα ΟΡΙΑ του καθε εργαλειου που δουλευουμε..
εγω εχω την εκδοση 2008.. καθε μερα το χρισημοποιω σχεδον ΟΛΗ μερα.. Κιχ δεν εχει κανει... ΑΛΛΑ βιδωνω και τρυπανιαζω σαν "ανθρωπος" και φυσιολογικα μεγεθη...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Νεκτάριε στο δικό μου ποστ αναφέρεσαι; Αν ναι, τότε να σε ρωτήσω, αν το 18V δε μπορούν να τρυπήσουν μπετό θα μπορούν τα 10.8V; Θέλω ένα εργαλείο που να μπορώ να τρυπήσω μπετόν, αλλά και σίδερο (π.χ. στρατζαριστά) και έλεγα να πάω σε αυτό το σετ μιας και το κατσαβίδι θα μου είναι χρήσιμο. Αλλά αν είναι να βρω σε αυτά τα λεφτά με 18V σε προσφορά από amazon μήπως να περιμένω; Τι εννοείς πνευματικόι κρουστικό; Ρεύματος;
με αυτο που εδειξες θα τρυπησεις μπετο με καταλληλα διαμαντοτρυπανς, αλλα για σοβαρη δουλεια υπαρχει το πνευματικο που ειναι ειδικα για δυσκολα τρυπηματα με πραγματικη κρουση. Πχ

http://www.amazon.co.uk/Makita-Cordless-Combination-Rotary-Hammer/dp/B00CSQ6E36

Με τα κρουστικα οπως αυτο που εδειξες. Η κρουση ειναι γραναζωτη οποτε για να εχεις αποδοση σε μπετο, δυσκολα. Τα τουβλα οπως εγραψα ειναι ποιο μαλακα και μπορει να κανει δουλεια μεχρι μια διαμετρο τρυπανιου πχ6 με 8mm.

Παντως σου λεω μην βιαστεις. Κατσε στη παρεα μας και θα μαθεις πολλα, θα εμφανιστουν πολλες προτασεις εργαλειων και κερδισμενος θα βγεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

με αυτο που εδειξες θα τρυπησεις μπετο με καταλληλα διαμαντοτρυπανς, αλλα για σοβαρη δουλεια υπαρχει το πνευματικο που ειναι ειδικα για δυσκολα τρυπηματα με πραγματικη κρουση. Πχ

http://www.amazon.co.uk/Makita-Cordless-Combination-Rotary-Hammer/dp/B00CSQ6E36

Με τα κρουστικα οπως αυτο που εδειξες. Η κρουση ειναι γραναζωτη οποτε για να εχεις αποδοση σε μπετο, δυσκολα. Τα τουβλα οπως εγραψα ειναι ποιο μαλακα και μπορει να κανει δουλεια μεχρι μια διαμετρο τρυπανιου πχ6 με 8mm.

Παντως σου λεω μην βιαστεις. Κατσε στη παρεα μας και θα μαθεις πολλα, θα εμφανιστουν πολλες προτασεις εργαλειων και κερδισμενος θα βγεις.

Ήρθα για να μείνω! Αυτό που έβαλες το πνευματικό είναι too much. μέχρι Φ8 σε μπετόν πιστεύεις ότι θα έχω πρόβλημα με τα 10.8V;

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ολοκληρωμένη εικόνα της σύγκρισης, για το μέλλον, των τιμών και των αντίστοιχων προσφορών της αγγλικής αμαζόνας στα συγκεκριμένα εργαλεία, για να μην χαθούν

1. DeWalt 18V XR Lithium-Ion Battery στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 59,95 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 50,76 λίρες (τα γράφω για σύγκριση, χωρίς ελληνικό ΦΠΑ και μεταφορικά) προσφορά 47,99 λίρες
2. Bosch ASB 10.8 Cordless Li-Ion Hedge Shear στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 71,95 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 69,24 λίρες προσφορά 52,82 λίρες
3. DeWalt 18V XR Lithium-Ion Body Only Jigsaw στις 11.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 117,99 λίρες που είναι και η φτηνότερη στα ευρωπαικά προσφορά 111,99 λίρες
4. LED Lenser LED7297 H7.2 Head Lamp Gift Box στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 37,89 λίρες και κατώτατη στο γαλλικό 33,53 λίρες προσφορά 25,99 λίρες
5. Makita DHP456RMWX 18V Li-Ion Cordless LXT Combi Drill with 1 x 4Ah Battery στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 159,99 λίρες και κατώτατη στο ίδιο (από τρίτο πωλητή, που δεν στέλνει στην Ελλάδα) 156 λίρες προσφορά 124,99 λίρες
6. Bosch PCM 7 1110 Watt Compound Mitre Saw στις 12.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 132,95 λίρες ενώ στο ισπανικό έχει 140,57 (!!!) sold out
7. Einhell 4460710 18 V Power X-Change Lithium Cordless Multi Sander στις 13.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 34,99 λίρες και κατώτατη στο ιταλικό 25,58 λίρες προσφορά 15,99 λίρες
8. Einhell 4431110 Power X-Change Lithium 18V 115mm Cordless Angle Grinder στις 16.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 49,99 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 36,55 λίρες προσφορά 24,99 λίρες
9. Einhell 4510020 18 V Power X-Change Lithium Cordless Impact Screwdriver Kit στις 18.00 (δική μας) με τωρινή τιμή 104,08 λίρες και κατώτατη στο γερμανικό 93,42 λίρες προσφορά 54,99 λίρες

Aψογος Μακη! Πληρης παρακολουθηση και ενημερωση!!