Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλημέρα.
Ψάχνω για καλά τρυπάνια , μέχρι 8-10 mm , γενικής χρήσης (όχι sds). Στις ομαδικές , ορισμένα παιδιά αγόρασαν ένα σετ από την σειρά CYL-9 της Bosch.
Γενικά ήθελα να ρωτήσω αν έχετε καλή γνώμη για τα συγκεκριμένα τρυπάνια , ιδιαίτερα αυτοί που τα έχουν χρησιμοποιήσει και αν τελικά είναι γενικής χρήσης
(για μένα γενική χρήση είναι τρύπημα σε τοιχοποιία και μπετόν, ελάχιστες φορές σε πλακάκι , για μέταλλο έχω της Bosch ένα σετάκι HSS-Tin.

Για ερασιτεχνική χρήση ή για επαγγελματική?

Ημιεπαγγελματική. Για καθαρά επαγγελματικά θα πήγαινα σε sds. Περισσότερο για δίδυμο με το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο τα θέλω και μέχρι 8 mm.Για λόγους ευελιξίας.

Πάρε κάποια σειρά της Bosch τότε όπως έκαναν τα παιδιά.
Μπες αν είναι και σε κάποια ομαδική για να σου έρθουν οικονομικότερα!

Καλημέρα.
Ψάχνω για καλά τρυπάνια , μέχρι 8-10 mm , γενικής χρήσης (όχι sds). Στις ομαδικές , ορισμένα παιδιά αγόρασαν ένα σετ από την σειρά CYL-9 της Bosch.
Γενικά ήθελα να ρωτήσω αν έχετε καλή γνώμη για τα συγκεκριμένα τρυπάνια , ιδιαίτερα αυτοί που τα έχουν χρησιμοποιήσει και αν τελικά είναι γενικής χρήσης
(για μένα γενική χρήση είναι τρύπημα σε τοιχοποιία και μπετόν, ελάχιστες φορές σε πλακάκι , για μέταλλο έχω της Bosch ένα σετάκι HSS-Tin.

Αν μιλάς για τα cyl9 multi construction ROBUST (τα μπλε) και όχι τα ceramic και αν τα θες για τοιχοποιία τότε ΝΑΙ. Να τα πάρεις, Κάνουν και για πλακάκια. Για μέταλλο τα φοβάμαι, ούτε για αλουμινιο (αν και έχω δοκιμάσει τα Μικρά μεγέθη. Και πάρε την σειρά με τα 7 τρυπανια Και όχι με τα 4.

Ναι τα μπλε εννοώ CYL9 , όχι τα ceramic. Για μέταλλο όπως ανέφερα δεν θα χρησιμοποιηθούν αφού υπάρχουν κατάλληλα για αυτό το λόγο.
Ποιο σετάκι των 7 εννοείς ?? Αυτό ή το δεύτερο ??? Το κακό είναι ότι το δεύτερο δεν έχει 4άρι!!!

Eγω εχω παρει το μικρο σετακι μιας και εχει τα μεγεθη που χρησιμοποιω στις περισσοτερες περιπτωσεις.

181425.jpg

http://www.amazon.de/Bosch-26070105..._sim_60_3?ie=UTF8&refRID=1XQ83JP8BAHDJRZ8MTBS

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kαι για οποιον εχει impact driver, υπαρχουν και τα HEX shank, CYL-9 τρυπανια της Bosch.

vrtak-bosch-hex9-multi-construction-2607002776-3v.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Eγω εχω παρει το μικρο σετακι μιας και εχει τα μεγεθη που χρησιμοποιω στις περισσοτερες περιπτωσεις.

181425.jpg

http://www.amazon.de/Bosch-26070105..._sim_60_3?ie=UTF8&refRID=1XQ83JP8BAHDJRZ8MTBS
.

Kαι για οποιον εχει impact driver, υπαρχουν και τα HEX shank, CYL-9 τρυπανια της Bosch.

vrtak-bosch-hex9-multi-construction-2607002776-3v.jpg

Αυτο δεν τομπιστευω οτι γινετε, ειδικα για πανω απο μια φορα με το ιδιο τρυπανι

Kαμμια φορα η τεχνολογια ξεπερνα τις προσδοκιες μας.
Oυτε εγω πιστευα οτι μπορει να κανει σοβαρη δουλεια ενα αλυσοπριονο η ενα δισκοπριονο χειρος μπαταριας...:))

Ναι τα μπλε εννοώ CYL9 , όχι τα ceramic. Για μέταλλο όπως ανέφερα δεν θα χρησιμοποιηθούν αφού υπάρχουν κατάλληλα για αυτό το λόγο.
Ποιο σετάκι των 7 εννοείς ?? Αυτό ή το δεύτερο ??? Το κακό είναι ότι το δεύτερο δεν έχει 4άρι!!!

Tι να το κάνεις το 4άρι? Το δεύτερο σετ είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη μου.

Kαμμια φορα η τεχνολογια ξεπερνα τις προσδοκιες μας.
Oυτε εγω πιστευα οτι μπορει να κανει σοβαρη δουλεια ενα αλυσοπριονο η ενα δισκοπριονο χειρος μπαταριας...:))

Και κάνει? Θέλω να πω το δοκίμασες και έμεινες ικανοποιημένος?

Το 4αρι ειναι ιδανικο και για να χρησιμοποιειται σαν οδηγος για μεγαλυτερες τρυπες. Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ χρησιμο.
Εαν ηταν να διαλεγα ενα και μονο τρυπανι απο αυτα τα multi construction, θα διαλεγα το μικροτερο. Για την ακριβεια εχω παραγγειλει απο amazon.de ενα 4αρι hex για να δοκιμασω πως παει με τα impact drivers.

Αναφορικα με το τρυπημα 'σουβλακι' που ρωτας, οχι δεν εχω δοκιμασει τρυπημα σε 3 υλικα ταυτοχρονα. Tουλαχιστον ακομα :))

Υπό την έννοια του οδηγού για μεγαλύτερα τρυπάνια, ναι έχεις δίκιο. Εγώ το είπα γιατί ούπατ θα χρησιμοποιήσει κανείς από 6άρι και πάνω.
Η ερώτηση δεν ήταν για το τρυπάνι, αλλά για την εμπειρία σου με τα μπαταρίας.

To 4άρι ναι για οδηγό το χρησιμοποιώ και εγώ. Γενικά τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα είναι 5,6 και 8.

Υπό την έννοια του οδηγού για μεγαλύτερα τρυπάνια, ναι έχεις δίκιο. Εγώ το είπα γιατί ούπατ θα χρησιμοποιήσει κανείς από 6άρι και πάνω.
Η ερώτηση δεν ήταν για το τρυπάνι, αλλά για την εμπειρία σου με τα μπαταρίας.

Το 18αρι αλυσοπριονο της gardena μου εχει αφησει αριστες εντυπωσεις. Οπως ανεφερα και σε προηγουμενα ποστς εκοψα και τεμαχισα στον κηπο ανετα μια ολοκληρη βερυκοκια με κορμο ~25εκ. (ειχε ξεραθει δυστυχως)
Το ιδιο και η 10βολτες σεγες και δισκοπριονο χειρος της bosch. Yπαρχει ροπη που δεν την περιμενα με τιποτα απο δεκαβολτο εργαλειο. Δεν συζηταμε για τα απλα κατσαβιδια και δραπανακια.
Τωρα θελω να δοκιμασω και το φαλτσοπριονο μπαταριας 18βολτ, της ryobi που εχω παραλαβει.

Γενικως ειμαι ενθουσιασμενος με τις δυνατοτητες των εργαλειων μπαταριας. Και φαινεται οτι απο χρονο σε χρονο οι επιδοσεις των εργαλειων και των μπαταριων αυξανονται σταθερα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ενδιαφέρομαι και εγώ για το 2ο σετ, σε περίπτωση παραγγελίας.

παντως αν δε προκειται να τρυπησετε ΚΑΙ μεταλλο με το ιδιο τρυπανι, νομιζω οποιοδηποτε τρυπανακι "αξιοπρεπους" μαρκας ειναι μια χαρα. Δεν χρειαζεται να δωσετε πολλα λεφτα για multi τρυπανακια.. με 1-2ευρω παιρνεις αξιοπρεπεστατα τρυπανια ακομα και για επαγγελματικη χρηση. εχω ενα σωρο dewalt, κρινο, hawera, και αλλα Noname και ολα ειναι αξιοπρεπεστατα... Καλο τρυπανι χρειαζεσαι κυριως αμα τρυπας Πετρα συμπαγη η πολυ σφιχτο μπετο σε κανα δοκαρι, αλλα εκει αν δεν εχεις πνευματικο , οτι τρυπανακι και να χεις ελαχιστη διαφορα θα δεις..
τα dewalt πχ παιζουν στα 1-2ε..τσαμπα πραμα.. πχ http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=17697

σε κοινο τουβλινο τοιχο, και με σπασμενο τρυπανακι τρυπας στην αναγκη αμα εχεις ενα κοινο κρουστικο δραπανακι... τα αγκουρια τα μεγαλα ειναι αμα εχεις καναν γρανιτη η καναν πετρινο τοιχο με κατι θεοσκληρες πετρες...

Έχω γράψει ξανά για τη δική μου εμπειρία σε γρανιτένιο πλακάκι κουζίνας (επαγγελματικός χώρος), έσπασα 3 τρυπάνια προτού μπορέσω να κάνω δουλειά. Επίσης με το μπαταρίας δε γινόταν, έπρεπε αναγκαστικά να περάσω σε δράπανο ρεύματος, και δη βαρβάτο.

Εδω μιλαμε για ενα λιγο ακριβοτερο σετ τρυπανιων (CYL-9) το οποιο μπορει να τρυπαει με σχετικη ευχερια ολα τα βασικα υλικα.
Εμενα μου αρεσει πολυ η ιδεα να εχω μονο ενα σετ σε μια φορητη εργαλειοθηκη μαζι με το δραπανοκατσαβιδο, με το οποιο μπορω να αντιμετωπισω βασικα τρυπηματα σε ξυλο, τοιχο και μεταλλο.