Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εχω τετοια γωνια, αλλα ειναι μεγαλη, δεν χωραει στα σημεια πουβθελω.

Eδω ειναι ολα. Δες τις ονομασιες και ψαξε να βρεις αυτο που θες.
http://www.skroutz.gr/c/1592/Alfadia-Gonies/f/459703/Γωνίες.html?keyphrase=γωνια&page=2

Γωνιες υπαρχουν και μικρες, στους 15 ποντους.
Αυτο που ζητας με το αλφαδακι λεγεται combination square. Oλα τα δικα μου τα εχω παρει απο αμαζον.uk απο τοτε που ειχε δωρεαν μεταφορικα.

Αν δεν βρεις ακρη, σφυρα.

λοιπόν , επειδή με βάλατε σε σκέψεις (τελικά δεν είναι να ποστάρει κανείς σε αυτό το φόρουμ !!) έκανα μια βόλτα από Αθηνάς μεριά , να πιάσω στα χέρια μου μια σέγα χαμηλού τύπου , είμαι ανάμεσα στην gst90 Ε και την GST150E . Εντάξει , η 150 είναι σε άλλη κατηγορία , σούπερ επαγγελματική , αλλά βαριά (πολύ για σέγα κατά τη γνώμη μου ) η 90 όμως μια χαρά μου κάθησε , πολύ πιο μαζεμένη και πιο ελαφριά .Είναι το entry lvl μόντέλλο της Bosch στις επαγγελματικές σέγες .Δεν μ' άρεσε ότι όσες είδα ήταν όλες "made in Russia" , έχω μια αλλεργία στο θέμα της χώρας προέλευσης , αλλά όπως μου είπε και ένας έμπορας , ειδικά με την Bosch δεν βγάζεις άκρη με την χώρα κατασκευής , αφού το "made in......." που γράφει επάνω αφορά ουσιαστικά τη χώρα συναρμολόγησης , ενώ τα parts τα φτιάχνει όπου γης . Άντε βγάλε άκρη .Συνεχίζω την έρευνα .

λοιπόν , επειδή με βάλατε σε σκέψεις (τελικά δεν είναι να ποστάρει κανείς σε αυτό το φόρουμ !!) έκανα μια βόλτα από Αθηνάς μεριά , να πιάσω στα χέρια μου μια σέγα χαμηλού τύπου , είμαι ανάμεσα στην gst90 Ε και την GST150E . Εντάξει , η 150 είναι σε άλλη κατηγορία , σούπερ επαγγελματική , αλλά βαριά (πολύ για σέγα κατά τη γνώμη μου ) η 90 όμως μια χαρά μου κάθησε , πολύ πιο μαζεμένη και πιο ελαφριά .Είναι το entry lvl μόντέλλο της Bosch στις επαγγελματικές σέγες .Δεν μ' άρεσε ότι όσες είδα ήταν όλες "made in Russia" , έχω μια αλλεργία στο θέμα της χώρας προέλευσης , αλλά όπως μου είπε και ένας έμπορας , ειδικά με την Bosch δεν βγάζεις άκρη με την χώρα κατασκευής , αφού το "made in......." που γράφει επάνω αφορά ουσιαστικά τη χώρα συναρμολόγησης , ενώ τα parts τα φτιάχνει όπου γης . Άντε βγάλε άκρη .Συνεχίζω την έρευνα .

Μπραβο πολυ καλα εκανες, ειδικα για την συγκεκριμενη επιλογη μεταξυ των 2 τυπων σεγων, που πηγες και τις επιασες στα χερια σου.
Για την χωρα κατασκευης/συναρμολογησης θα σου ελεγα να εμπιστευτεις την μαρκα πανω απ'ολα. Η μπλε σειρα bosch ειναι μπλε σειρα bosch...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπραβο πολυ καλα εκανες, ειδικα για την συγκεκριμενη επιλογη μεταξυ των 2 τυπων σεγων, που πηγες και τις επιασες στα χερια σου.
Για την χωρα κατασκευης/συναρμολογησης θα σου ελεγα να εμπιστευτεις την μαρκα πανω απ'ολα. Η μπλε σειρα bosch ειναι μπλε σειρα bosch...

Και οι αντίστοιχες dewalt όμως δεν πάνε πίσω καθόλου.... Από όσο δει οι επαγγελματίες ξυλουργοί προτιμούν αυτές αλλά και τις makita.

Nα σου πω την αληθεια αν ηταν να αγοραζα σεγα ρευματος θα αγοραζα την Μικρη σεγα της Μακιτα των 580w. Η εργονομια της ειναι καλυτερη απο της bosch.

Nα σου πω την αληθεια αν ηταν να αγοραζα σεγα ρευματος θα αγοραζα την Μικρη σεγα της Μακιτα των 580w. Η εργονομια της ειναι καλυτερη απο της bosch.

Ποιά είναι αυτή;

Την GST150BCE έχω εγώ, η σέγα πρέπει να είναι βαριά για να κρατάει την πορεία της, παρόλα αυτά οι συνάδελφοι όντως πίνουν νερό στο όνομα της Makita.

Έχω την MAKITA 4351CT. Φανταστικό μηχανάκι, πραγματικό "εργαλείο", αλλά σήμερα, και βλέπωντας τη χρήση που έχω κάνει, δεν θα την αγόραζα...
Πολλά τα λεφτά για σέγα... Πάρα πολλά...

9200000010601223.jpg

Το θυμάστε τον οδηγό σέγας που είχε βγάλει το lidl .. ; πολύ καλή λύση αλλά ειναι πολύ μεγάλος βαρύς και μή πρακτικός για μικρές κάθετες κοπές..

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με μήκος εως 20 εκατοστά το πολύ; Το θέλω για κάθετες κοπές σε τάβλες οταν ο οδηγός της σέγας ή του δισκοπρίονου δεν επαρκεί.

Δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μ' ενα μικρό (όσο μήκος θές) κομμάτι αλουμινίου για οδηγό και δυό σφιχτήρες;

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μ' ενα μικρό (όσο μήκος θές) κομμάτι αλουμινίου για οδηγό και δυό σφιχτήρες;

Σίγουρα ! απλά σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κάποιος μικρός οδηγός με έτοιμο μοιρογνωμόνιο πάνω και για κοπές στις μοίρες που θέλεις.

Αν δεν υπάρχει θα φτιάξω ενα με μεταλικό μοιρογνωμόνιο και αλουμίνιο .

Σε ευχαριστώ ωραίες επιλογές! Υπάρχουν Ελλάδα αυτά ή Αμαζόνιο;

Βάλε στο Skroutz "γωνια μαραγκου" και θα σου βγάλει άπειρες επιλογές...

Hθελα νά ρωτήσω,τί άποψη έχετε γιά τά εργαλεία Bulle ? από θέμα αξιοπιστίας,καί τί προέλευση εχουν ?
Διαβάζοντας τόν κατάλογο τής unimac τά βλέπω ότι τά αναφέρει ώς επαγγελματικά εργαλεία,αλλά οι τιμές τους είναι περίπου σαν τά Black&deker

Και αν τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα...να ενα έξυπνο προϊόν διόρθωσης λάθους τρυπήματος καβιλιας...

http://youtu.be/UdJ-4xODMTk

Εντυπωσιακό σαν σκέψη...thinking outside the box...

Last edited:
Hθελα νά ρωτήσω,τί άποψη έχετε γιά τά εργαλεία Bulle ? από θέμα αξιοπιστίας,καί τί προέλευση εχουν ?
Διαβάζοντας τόν κατάλογο τής unimac τά βλέπω ότι τά αναφέρει ώς επαγγελματικά εργαλεία,αλλά οι τιμές τους είναι περίπου σαν τά Black&deker
Εξαιρετικά εργαλεία είναι. Δουλεύουν καθημερινά επαγγελματικά σε συνεργεία φίλων μου.