Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευχαριστώ πολύ ,η παραλαβή αναμένεται να γίνει αύριο,μόλις βρεθεί και χρόνος να τον δουλέψω θα γράψω και τις πρώτες εντυπώσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευχαριστώ πολύ ,η παραλαβή αναμένεται να γίνει αύριο,μόλις βρεθεί και χρόνος να τον δουλέψω θα γράψω και τις πρώτες εντυπώσεις.

Στείλε τα παιδιά στη θάλασσα το Σ/Κ και ξεκίνα... Θέλει και συναρμολόγιση...

Καλοδούλευτος... :ernaehrung004: Σε πολλά πράγματα θα σου λύσει τα χέρια.

Όταν ξεκινάς μια σοβαρή δουλειά χρειάζεσαι και σοβαρό εργαλείο. Αυτά έλεγα σε φίλο κι αυτός ψιλο-χαμογέλαγε, με θεωρούσε υπερβολικό.
Όταν όμως έσπασε τα μούτρα του... ή μάλλον το εργαλείο του...

αποφάσισε να φωνάξει το ιππικό...

για να προχωρήσει η δουλειά...

Attachments

• 12.jpg
    12.jpg
    200.9 KB · Views: 401
  • 11.jpg
    11.jpg
    115.5 KB · Views: 400
  • IMG_2206.jpg
    IMG_2206.jpg
    171.5 KB · Views: 284
  • IMG_2204.jpg
    IMG_2204.jpg
    102.5 KB · Views: 283
Σύνηθες φαινόμενο με τα B&D. Έστειλα 2 στο service. Το ένα είναι ακόμα εκεί (εδώ και 1+ χρόνο)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σύνηθες φαινόμενο με τα B&D. Έστειλα 2 στο service. Το ένα είναι ακόμα εκεί (εδώ και 1+ χρόνο)

Ναί έ; Είναι λίγο τραγικό όμως αυτό....
Κι ενώ επέμενε οτι δεν έκανε τίποτε, ο κακομοίρης, εγώ του τάχωνα κι επέμενα οτι αυτό δεν γίνεται στα καλά καθούμενα, μάλλον του έπεσε κάτω και ράγισε...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κι ενώ επέμενε οτι δεν έκανε τίποτε, ο κακομοίρης, εγώ του τάχωνα κι επέμενα οτι αυτό δεν γίνεται στα καλά καθούμενα, μάλλον του έπεσε κάτω και ράγισε...

Πολύ τραγικό και τραγικότερο το service τους. Το ένα στο λαιμό και το άλλο στο τσοκ (διαλυθηκε). Και τα 2 σε ώρα χρήσης με διαφορά ενός 6μηνου το πολύ. Το δεύτερο με το τσοκ (αν θυμάμαι καλά), το έστειλα πίσω για δεύτερη φορά γιατι προφανώς δεν είχαν κάνει τίποτε..

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπαμπη εαν καποιος ερασιτεχνης δεν το εχει σαν καημο να παρει την πληρη σειρα της Makita δεν θα το κανει οσα δραπανοκατσαβιδα και να σπασουν στα χερια του. Εκτος απο τον καημο πρεπει να εχεις και τα χρηματα για να τα παρεις ολα αυτα.
Ποσο κανουν ολα αυτα τα Makita που εχεις στην φωτογραφια; Ποσα χρηματα γλιτωσατε με την κουζινα που απο οτι καταλαβαινω την κανατε μονοι σας;

ΥΓ Η λεξη καημος να μην διαβαστει αρνητικα, δεν βρισκω καλυτερη λεξη τωρα, σαν χομπυ, ενδιαφερον

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Μπαμπη εαν καποιος ερασιτεχνης δεν το εχει σαν καημο να παρει την πληρη σειρα της Makita δεν θα το κανει οσα δραπανοκατσαβιδα και να σπασουν στα χερια του. Εκτος απο τον καημο πρεπει να εχεις και τα χρηματα για να τα παρεις ολα αυτα. Ποσο κανουν ολα αυτα τα Makita που εχεις στην φωτογραφια; Ποσα χρηματα γλιτωσατε με την κουζινα που απο οτι καταλαβαινω την κανατε μονοι σας;ΥΓ Η λεξη καημος να μην διαβαστει αρνητικα, δεν βρισκω καλυτερη λεξη τωρα, σαν χομπυ, ενδιαφερον
Εννοείται.... Πιο πολύ σαν πλάκα τα γράφω όλα αυτά, δεν τα εννοώ βεβαίως... Την αρρώστεια μας την ξέρουμε, με τα λεφτά που έχω δώσει σε εργαλεία, αν τα έδινα σε μαστόρια, θα έχτιζα το Μεριντιέν. Για εργασίες σπιτιού, και για το 98% όσων θα κάνουμε σαν ερασιτέχνες, μια χαρά είναι και τα Parkside. Όπως είπες όμως κι εσύ, μιλάμε και για χόμπυ, κι εκεί μόνο οικονομοτεχνικά δεν σκεφτόμαστε. Για μένα αυτή είναι και η διασκέδασή μου, είναι το καφενείο μου... Άλλων τους τα τρώνε οι ....τάνες... Εμένα η ...τάνα η Makita :silly:
Και κάτι άλλο... 2 πακέτα Marllboro την ημέρα 8 Euro X 30 = 240 X 12 + 2880 το χρόνο. Έκοωα το τσιγάρο και χλάω το 1/3 σε εργαλεία.
Καλό deal μου φαίνεται... :ernaehrung004:

Τι λετε ρε παιδια. Σοβαρα, εχουν βγει μπλε ο“šbosch τοσο σκαρτοι, ποιο μεγεθος αναφερεςτε? και γω b&d δεκαετιας και βαλε πρασινο 115mm εχω και εχει τραβηξει τα πανδεινα. Και σκεφτομαι να τον αντικαταστησω με καποιο αλλο. Dewalt σκεφτομουν, αλλα αυτο που θελω εχει οσο ο 220mm μπλε bosch που πηρα...

Πάντα για 230mm μιλάω.
Ο πράσινος (ότι έχει απομείνει να φαίνεται με το peeling που κάνει όλη μέρα :flipout: ) είναι 2000 watt.
Τους μπλε να πω την μαύρη αλήθεια τους άρπαξα όπως τους βρήκα γιατί είχα με βρήκαν σε ανάγκη,έστηνα τον μικρό σπαστήρα,κανα τετρακοσάρι είχαν και οι δύο κι έγραφαν και professional επάνω (μην πω καμιά κουβέντα... )

Το παράξενο είναι πως και ο πράσινος σε αυτά τα λεφτά (κανα διακοσάρι) περίπου έπαιζε αν θυμάμαι καλά.

Παιδιά,μην παρεξηγηθώ,δεν θέλω να βγάλω άχρηστα εργαλεία που μπορεί να έχει κάποιος,για ερασιτεχνική χρήση υποθέτω πως μπορεί να είναι μια χαρά.
Στην δική μου δουλειά όμως αν δεν είναι κατασκευή που να αντέχει ταλαιπωρία,θερμοκρασίες,σκόνη,κλπ,αποδεδειγμένα δεν κρατάει.

Στον πράσινο πχ,έχει τύχει να αλλάξω καρβουνάκια στο εξάμηνο,για τέτοια χρήση μιλάμε.Και δεν είναι 1 και 2,έχω αρκετούς αλλά είναι με ότι συνηθίσει κανείς,πάντα στον πράσινο πάει το χέρι μου όταν πάω να πιάσω τροχό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μεχρι να μας απαντησει ο Μπαμπης υποθετω αυτο, https://www.toolstore.gr/wolfcraft-3415000-μεγγενη-γωνιων-p-5832.html#.VYG83kaOLRI
Το εψαχνα σχετικα προσφατα γιαυτο το αναγνωρισα αμεσως, τελικα δεν το πηρα.

Το υποψιάστηκα. 25 πολλά ρε γμτ..... Έχω τα πλαστικά της wolfcraft, μια χαρά για λεπτά ξύλα. Εχω και μια της stanley αλλά κι αυτή σχετικά μικρή.....

Μπάμπη, η γωνία που βλέπω στην φώτο τι είναι και πόσο?

Μήτσο, αυτή που λέει ο Παναγιώτης είναι, της Wolfcraft. Έχω και την παρακάτω της stanley στα μισά λεφτά αλλά η Wolfcraft είναι πιο καλή, για πιο βαριές κατασκευές.
2962_083122.jpg

Απ ότι καταλαβαίνω (μιας κ θέλω να δουλέψω με τάβλες που θα έχουν και βάρος) είναι μονόδρομος η wolfcraft ε?