Κανω ακομη δοκιμες με το δραπανο του lidl.
Στο ξυλο δεν εχω φερει ακομη το τελειο αποτελεσμα. Σε αντιθεση σε μεταλλο εχω κανει τρυπες εκει που αλλιως ουτε καν θα περναγε απο το μυαλο μου.
Τωρα σχετικα με το ξυλο. Παρατηρησα οτι το τρυπανι οταν ξεκιναει να τρυπαει, παντα σε χαμηλες στροφες και διαμετρο 3mm εχει τη ταση να λυγιζει, βα φευγει απο τη θεση τρυπηματος. Σε μεγαλυτερο τρυπανι το αποτελεσμα της τρυπας δεν ειναι διαμπερεις κυκλικη, εχει μια ελαχιστη ανωμαλια που δυσκολα μεν, αλλα φαινεται. Το ιδιο και στα φτερου. Ολα αυτα μοιαζουν να λυγιζουν με το χερι οσο ειναι βιδωμενα στο τσοκ.
Το τσοκ, επιπλεον διαπιστωσα πως εχει ενα τζογο, ελαχιστο, αλλα δεν ειναι απο το κυριο κορμο, αλλα απο τον αξονα που μεταδιδει τη κινηση. Το ρουλεμαν μαλλον που υπαρρχει στο τερμα του καθετου αξονα μαλλον δεν εφαρμοζει σφιχτα.
Στο μεταλο, εχω τρυπησει αβιαστα με τρυπανι της σειρας, μεχρι ενα ποντο συμπαγες σιδερο. Το αποτελεσμα τελειοτερο σε σχεση με το ξυλο.
Ακομη εχω ξυλωσει τη μεγγενη μιας και δε με βολευε στο οποιο σφιξιμο καθως και στο διαμπερες τρυπημα οπου μεγαλες διατομες τρυπανιων βρισκουν σε αυτη.