Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν ξέρω αν αυτό είναι το κατάλληλο νήμα αλλά θα κάνω την ερώτηση.

Έχω πάνω από 35+ χρόνια μια σειρά εργαλείων της Facom σε θήκη που μοιάζει με χαρτοφύλακα (μερικοί θυμούνται τους χαρτοφύλακες/σάκες για βιβλία + τετράδια που είχαμε και κλείνανε με φερμουάρ).

Στα εργαλεία περιλαμβάνεται και μια σειρά από μακριές μίτες για κατσαβίδια (ίσια, στραβοκατσάβιδα κλπ), διαφορετικού πλάτους η κάθε μια, δηλαδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες με την ίδια λαβή. Η θήκη δεν θυμάμαι να είχε τη ή τις λαβές γι' αυτές τις μίτες.

Όχι πως χρειάζομαι απαραίτητα λαβές αλλά, για τη συμπλήρωση της θήκης, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να βρω λαβές για τις μίτες αυτές;

Δεν ξέρω αν αυτό είναι το κατάλληλο νήμα αλλά θα κάνω την ερώτηση.

Έχω πάνω από 35+ χρόνια μια σειρά εργαλείων της Facom σε θήκη που μοιάζει με χαρτοφύλακα (μερικοί θυμούνται τους χαρτοφύλακες/σάκες για βιβλία + τετράδια που είχαμε και κλείνανε με φερμουάρ).

Στα εργαλεία περιλαμβάνεται και μια σειρά από μακριές μίτες για κατσαβίδια (ίσια, στραβοκατσάβιδα κλπ), διαφορετικού πλάτους η κάθε μια, δηλαδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες με την ίδια λαβή. Η θήκη δεν θυμάμαι να είχε τη ή τις λαβές γι' αυτές τις μίτες.

Όχι πως χρειάζομαι απαραίτητα λαβές αλλά, για τη συμπλήρωση της θήκης, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να βρω λαβές για τις μίτες αυτές;

Καλημέρα. Είναι εύκολο να ανεβάσεις φωτογραφία ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τι εννοείς;

Η πρώτη δείχνει το εσωτερικό της εργαλειοθήκης και η 2η τις 4 μακριές μίτες, που έχουν διαφορετικό πάχος, όμως, και θέλουν αντίστοιχες λαβές ή μια λαβή που να δέχεται όλες (κατά την ταπεινή μου άποψη).

ΥΓ
Έχω εμπλουτίσει τα γερμανικά με 2 μεγάλα μη Facom που μου χρειάστηκαν.

Attachments

• 20150627_083930.jpg
    20150627_083930.jpg
    248.9 KB · Views: 153
  • 20150627_083956.jpg
    20150627_083956.jpg
    250.5 KB · Views: 151
Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πρέπει να είχε μία μόνο λαβή (κλιμακωτή) και ίσως με βίδα που σφίγγει. Το σετ με τα ψιλά γερμανικά είναι Facom???

!. Το σετ με τα ψιλά γερμανικά και οι μίτες είναι τα μόνα που δεν έχουν χαραγμένο το "facom", αλλά υποθέτω ότι είναι θέμα έλλειψης επιφανείας για χάραξη.

2. Πολύ πιθανό να υπήρχε μια μόνο λαβή (δεν θυμάμαι να υπήρχε όταν μου τη χάρισε ξάδελφος), και το ερώτημα είναι αν υπάρχει σήμερα μια τέτοια λαβή για να την αγοράσω.

!. Το σετ με τα ψιλά γερμανικά και οι μίτες είναι τα μόνα που δεν έχουν χαραγμένο το "facom", αλλά υποθέτω ότι είναι θέμα έλλειψης επιφανείας για χάραξη.

2. Πολύ πιθανό να υπήρχε μια μόνο λαβή (δεν θυμάμαι να υπήρχε όταν μου τη χάρισε ξάδελφος), και το ερώτημα είναι αν υπάρχει σήμερα μια τέτοια λαβή για να την αγοράσω.

Μια λαβή είχαν με καρέ σταυρός(Philips) και έμπαιναν όλες . Πολυ δύσκολο να την βρεις , πρεπει να την εχει ξεχάσει και η Facom .

Μα, οι 4 μύτες έχουν 4 διαφορετικά πάχη (ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί.
Πως θα βολευόντουσαν σε μια λαβή;
Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι αδίκως το ψάχνω, αφού δεν βρίσκω πουθενά λύση.

Παραληψη δεν ανέφερα ότι το καρέ εσφιγγε με μια βιδα σαν κυλινδρος(γύρω στον 1.5-2 πόντους) γύρω απο τα 4 στελέχη του καρέ .

Τα ψιλά γερμανικά δεν πρέπει να είναι του set. Τα έχω και εγώ και αναφέρουν πάνω "Made in W. Germany' αν θυμάμαι καλά. Αν το σετ δεν είναι πολύ αλλοιωμένο (χασίματα/ανακατατάξεις) πρέπει να είναι της δεκαετίας του 80, κρίνοντας από την λαβή της πένσας.

Για τα κατσαβίδια πιθανόν να είχαν μία τέτοιου τύπου λαβή αλλά τωρα που ξαναείδα την φωτό σου και θυμήθηκα (τα παλιά) πολύ πιθανόν το καθένα να ειχε την δική του λαβή (πλαστική με μία χάραξη ώστε να μπαινοβγαίνει και να αλλάζει η μύτη). Κάπου είχε μία ο πατέρας μου (κάποτε). Σε αυτά η μισή λάμα έμπαινε μέσα στην λαβή....Θα τον ρωτήσω αν το έχει ακόμα και θα το βγάλω μία φωτό. Δύσκολο να βρεις την λαβή μόνη. Εκτός και πας σε μεταχειρισμένο. Αυτά συνήθως ήταν σε εργαλειοθήκες αυτοκινήτων. Και τώρα που το λέμε θα δω τα εργαλεία που είχε το MZ που είχα αγοράσει το 1990. Νομίζω είχε και εκεί ένα τέτοιου τύπου κατσαβίδι.

Θα επανέρθω με νεώτερα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν έχει σημασία το πάχος. ΤΟ κανόνιζε η βίδα. Αν τα έβλεπα από κοντά ίσως να μπορούσα να σου βρώ λαβή που να ταιριάζει. ´

Το εργαλειάκι δίπλα (αριστερά) από το γκριπ τι είναι???

Τέρμα αριστερά αυτό που εννοώ.

Η λαβή ήταν σαν αυτή που έβαλες Νίκο και είχε την δυνατότητα να δεχτεί-σφιξει ολα τα μπιτς .

Πολύ πιθανό αυτό που λες για μια λαβή με σύστημα που να δέχεται όλες τις μύτες (το ίδιο λέει και ο Ηλίας).
Τα ψιλά γερμανικά πρέπει να είναι του σετ αφού ακόμη και η μικρή λίμα (κάτω από τα γερμανικά) έχει χαραγμένο το Facom.
Το εργαλείο δίπλα στη σκύλα (αν αυτό εννοείς) είναι είτε μπουζόκλειδο είτε μπουλονόκλειδο αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Οι πιθανότητες να είναι το δεύτερο είναι πολύ λίγες γιατί η λαβή, που είναι κρυμμένη και βγαίνει τραβηχτή για να γίνει το Ταφ, δεν επιτρέπει να αναπτύξεις ροπή για να λύσεις μπουλόνι τροχού.

Πάντως, η εργαλειοθήκη βρίσκεται μονίμως στο πορτ μπαγκάζ και με έχει βοηθήσει πολλές φορές, όχι μόνο στο αυτ/το.
Απλά, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τις (μακριές) μύτες και ψάχνομαι για να τις αξιοποιήσω.

@amsen
Έχω τη λαβή μύτης κατσαβιδιού που πρόσθεσες στο προηγούμενο post και την έχω δοκιμάσει με τις 4 μύτες αλλά, εκτός από μια που μπαίνει με δυσκολία, οι υπόλοιπες είναι είτε αρκετά χοντρές είτε αρκετά λεπτές για να δουλέψουν με τη λαβή.

Η συγκεκριμένη λαβή, που είναι όμοια με εκείνη της φωτο, δεν έχει βίδα για σφίξιμο και η υποδοχή μύτης είναι καθορισμένη.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

[/COLOR]@amsen
Έχω τη λαβή μύτης κατσαβιδιού που πρόσθεσες στο προηγούμενο post και την έχω δοκιμάσει με τις 4 μύτες αλλά, εκτός από μια που μπαίνει με δυσκολία, οι υπόλοιπες είναι είτε αρκετά χοντρές είτε αρκετά λεπτές για να δουλέψουν με τη λαβή.

Η συγκεκριμένη λαβή, που είναι όμοια με εκείνη της φωτο, δεν έχει βίδα για σφίξιμο και η υποδοχή μύτης είναι καθορισμένη.[/QUOTE]

Εγω νομιζω οτι θα επαιρνα μια σιλικονη, θα την ανοιγα απο πισω, θα εβαζα την καθε μυτη μεσα, και υπομονη να στεγνωσει και να σφιξει. Ετοιμη λαβη. Τουλαχιστων ετσι ειναι χρησιμα

Η σιλικονη ειναι ΠΟΛΥ μαλακο υλικο για να μπορεσει να κρατησει κατσαβιδολαμα με σταθεροτητα. Μηπως καταλαβα λαθος;

Βεβαια το εχουμε δει :) Οχι τον συγκεκριμενο redneck, γενικα λεω.

Θα προτεινα ομως να μην δωσεις 15 για αυτο απο την στιγμη που μπορεις να δωσεις 11 με τα μεταφορικα μεσα μεχρι το σπιτι σου, http://www.groupon.gr/deals/special-deal/gg-groupon-goods-global-gmb-h-332018-20/65749635

Εγω εχω παρει με 7,5 το κλασικο σετακι των 5 τεμαχιων, μαρκας Benman, υπαρχει σε πολλες κινεζικες εκδοχες (με γερμανομορφο ονομα παντα :))
f74099.jpg

Στη βιδα που δεν μπορουσε να βγει παραπανω, θα μπορουσε να γινει μια βαθεια οριζοντια τομη με ενα dremel και μετα με ενα μεγαλο ισιο κατσαβιδι να αφαιρεθει.

Πολυ εξυπνη ιδεα παντως αυτο το διπλο bit.

Αψογος ο Παναγιωτης!
Θα τσιμπησω ενα σετακι του groupon!
Καλο ειναι που εχει και στην αντιθετη πλευρα το τρνα δεχθει το σπειρωμα!

Ευχαριστω!

Κυριακο, αν παραγγειλεις, παρε μου και μενα ενα, please :))

Καλα το λεμε στην θεωρια αλλα δεν πιανει παντα το κολπο με την τομη, ειχα στο σκουτερ σπασμενη βιδα, ειχε σπασει ολο το κεφαλι και λιγα χιλιοστα πιο μεσα, για να γινει τομη επρεπε να σημαδεψω/χαραξω την επιφανεια γυρω. Λογω απειριας με ενα φιλο σπασαμε και τον εξοκλεα μεσα (πολυ σκληρο ατσαλι) δεν τρυπαει με τιποτα. Πρακτικα κοπηκε με δισκο ολο το κομματι :)
Καλο ειναι να εχουμε επιλογες.

Στη συγκεκριμενη βιδα στο βιντεο δεν υπαρχει περιπτωση να μην επιανε το κολπο με την τομη.

Παντως οι σπασμενες/κολλημενες βιδες ειναι ωραια προκληση, και οντως ειναι καλο να υπαρχουν επιλογες αλλα και φαντασια :))