Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ούτε ανταλλαγές δεν μπορώ να κάνω μ´εσένα... Έχω πάρει ακριβώς το ίδιο απ´το Yalco bazaar πέρσι... Κοίταξα να δώ μήπως υπάρχει και κάποιο ελατήριο γι´αυτό το μοντέλο αλλά δεν υπάρχει, μόνο αυτοκόλλητα παίρνει.

Μα γιαυτο λεω αυτοπροσφυσης!

Χαχαχαχαχα!!!

Θοδωρη εγγυωμαι προσωπικα για το μοντελο που αναφερει ο Ηλιας.
Ειναι εξαιρετικο, το εχω και κανει φοβερη δουλεια σε εξομαλυνση επιφανειας!

Απλα θελει δυο χερια οποτε πρεπει να τις μαγκωνεις καπου για να τις επεξεργαστεις!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το κοστος αναλλωσιμων δεν ειναι μεγαλο!!! Ειδικα το Λιντλ βγαζει πακετο με 4 ευρω που εχει μεσα 25 τεμαχια με ολες τις κοκκωσεις.

Παιδιά δεν αντιλέγω για τα parkside (ειμαι και φαν ) απλά σε τριβείο θα προτιμήσω κάτι επώνυμο. Μάλλον στο bosch καταλήγω εκκεντρο ή παλμικό θα το εξετάσω.

Παιδιά δεν αντιλέγω για τα parkside (ειμαι και φαν ) απλά σε τριβείο θα προτιμήσω κάτι επώνυμο. Μάλλον στο bosch καταλήγω εκκεντρο ή παλμικό θα το εξετάσω.

Μην πάρεις παλμικο θοδωρη , για τέτοιου είδους δουλειές θα σε παιδεψει .
Με ενα εκκεντρο θα γίνεται η δουλεια σου στον μισό χρόνο .
Τα παλμικά ειναι πιο πολυ για φινιρισμα .

Καμιά άποψη γι´αυτό; Τι λένε οι μέτρ των τριβείων;
Τόχω ήδη πάρει αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα...

5795_BO5031.jpg

Ναι Μπάμπη δώσε το στο Κυριάκο να του δώσω εγω κάτι παλετες που έχω.. χεχεχε..

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να μου το δωσεις το επομενο ΣΚ να σου πω.

Έλα πάρτο...
Αλλά με τρόπο, έ; Με φροντίδα και προδέρμ να μου το στρώσετε το εργαλείο, όχι με σαπιοπαλέτες ρε άγριοι.... :laugh:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ρε Μπάμπη μήπως έχεις να μου δανείσεις αυτό για το Σ/Κ ??

Δεν βλέπω τη φωτογραφία αλλά αν είναι αυτό που καταλαβαίνω απ´την περιγραφή (ανεμιστήρας;)) με πιάνεις Off-side.

Όχι και ανεμιστήρα Makita ρε μπαγάσα, είπαμε να το μαμήσουμε, όχι να το ξε...λιάσουμε... :laugh:

Δεν μπορεί, επίτηδες το κάνετε... Όσο σας λέω οτι δεν βλέπω φωτογραφίες τόσο χειρότερα εσείς...

Τι είναι αυτό, πριν τις 8 που θα είμαι σπίτι δεν μπορώ να το δώ...:cool4:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπόν... Υπόθεση εργασίας....

Αν υποθέσουμε οτι μπορούσες να βρείς ξεχωριστά τη φρεζοκαβιλιέρα για να μην πληρώσεις του κόσμου τα λεφτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικό σου γωνιακό τροχό, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Βλέπετε καμια διαφορά; Κάποιο λόγο που να μην σου το επιτρέπει;

6748_BPJ180Z.jpg
6862_bga452Z.jpg

Offtopic βεβαια, αλλα αυτα τα "sticky" πανω, μηπως ειναι ωρα να αλλαξουν με τα πραγματικα θρεντ που ειναι χρησιμο να ειναι εκει..? δεν βλεπω λογο να ειναι μονιμα καρφιτσωμενα πανω πανω θρεντ που ειναι ανενεργα στην ουσια.

Ενα θρεντ που θα μπορουσε να ειναι εκει πχ, ειναι το " Αγορές από το εξωτερικό" του φιλου makfil .

Ενα αλλο το Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές το DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις. ..

Clipboard01.png

Καλημέρα και καλή δύναμη.

Για παλμικό τριβείο τι προτείνετε εως 70 max; Εχω ενα 125w της b&d (των 20-25 ευρώ) το οποίο κάνει δουλίτσα αλλά είναι λίγο αδύναμο. Πιο πολύ το θέλω για τις παλλέτες.
Να έχει συλλέκτη σκόνης και οσο το δυνατόν χαμηλότερο θόρυβο αν και δύσκολο αυτό. Επίσης να παίρνει και "χύμα γυαλόχαρτό" και όχι μόνο με σκράτς.
Καταρχήν αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση;

Εχω στο μυαλό μου 2 της bosch ενα B&D και 1 skill

https://www.skroutz.gr/s/296393/Skil-7366AA.html
https://www.skroutz.gr/s/94241/Bosch-PSS-200-AC.html
https://www.skroutz.gr/s/93905/Black-Decker-KA274EKA.html
https://www.skroutz.gr/s/94240/Bosch-PSS-250-AE-0603340200.html

Θα προτεινα να αναθεωρησεις την σκεψη για τριψιμο στα παλετοξυλα με τριβειο, και ιδιατερα παλμικο. Ειτε πας σε ταινιολειαντηρα ειτε ακομη καλυτερα σε πλανη. Ειδικα η πλανη εαν την προσεξεις και δεν περνας καρφια μολις την μαθεις με ενα μονο περασμα θα εχεις αριστη επιφανεια που δεν θελει τριψιμο καθολου. Ο ταινιολειαντηρας ειναι το καλυτερο τριβειο για γρηγορη δουλεια. Τα παλμικα τα κατατασω σαν τα λιγοτερα αποδοτικα εργαλεια. Καλυτερα ενα κυκλικο.

Τελος το χυμα γυαλοχαρτο ειναι κατι που εγω μετανοιωσα, μπορει να περνεις φτηνοτερα αναλωσιμα αλλα θα σου βγει η ψυχη με τα κλιψακια, σκιζονται πολυ ευκολα.

Offtopic βεβαια, αλλα αυτα τα "sticky" πανω, μηπως ειναι ωρα να αλλαξουν με τα πραγματικα θρεντ που ειναι χρησιμο να ειναι εκει..? δεν βλεπω λογο να ειναι μονιμα καρφιτσωμενα πανω πανω θρεντ που ειναι ανενεργα στην ουσια.

Ενα θρεντ που θα μπορουσε να ειναι εκει πχ, ειναι το " Αγορές από το εξωτερικό" του φιλου makfil .

Ενα αλλο το Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές το DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις. ..

View attachment 117143

Εχεις δικιο. Το σκεφτομαι και εγω αλλα προυπηρχαν της κατηγοριας μας και δεν κανω κινηση σαν ενδειξη 'σεβασμου' αν θες.
Τα sticky αυτα ομως ειναι ανενεργα και ουσιαστικα δεν 'δενουν' πλεον με την καινουρια οψη και δυναμικη της κατηγοριας. Θα το μιλησω με την διοικηση.
Εν τω μεταξυ, μπορουμε να χρησιμοποιουμε το sticky νημα 'Νεα κατηγορια' για προτασεις/βελτιωσεις οπως η δικη σου.

Μιχαλη, δεν σβηνονται τα θρεντ τελειως οταν φευγουν απο στικυ. απλα παιρνουν σειρα προτεραιότητας με βαση τις απαντησεις και αρα το ποσοστο σχετικοτητας/χρησιμοτητας τους στην κατηγορια.

Προτεινω να αλλαχθεί ο τιτλος σε "Προτασεις & βελτιωσεις για την κατηγορια" ωστε να παραπεμπτει στο αντικειμενο που θα συζητείται , και να "ξεκαρφωθουν " τα 2 αποκατω..

Τωρα ειτε μπορει να μενει μονο το νεο θρεντ σαν στικυ, ειτε να προστεθουν 1 η δυο ακομη.

Nαι δεν σβηνονται τα sticky απλα ξεκαρφωνονται και λειτουργουν οπως τα απλα νηματα.
Ειτε θα επιπλευσουν ειτε θα βυθιστουν αναλογα την δραστηριοτητα. Θελω να μιλησω με την διοικηση του forum ομως πρωτα.

Εννοειται οτι θα αλλαχθει και ο τιτλος της 'Νεας κατηγοριας' ωστε να συναδει με τις προτασεις/βελτιωσεις.

Για νεα sticky θα δουμε. Πρεπει να ειναι νηματα αποδεδειγμενα χρησιμα που εχουν δυναμικη και ενδιαφερον.
Ομως τα περισσοτερα τετοια νηματα βρισκονται ουτως η αλλως παντα στην πρωτη σελιδα. Θα δουμε.

:a0210:

Και μονο το θρεντ με τη γενικη συζητηση να μεινει στικυ ειναι οκ νομιζω.. οτι ειναι προς τη δομη , τη λειτουργια, SOS κλπ παιζουν εκει.. τα αλλα θα παιζουν με την επιπλευσιμότητα τους.. :D