Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Και σε μενα το ιδιο στο aντιστοιχο dremel μπαταριας. Σχεδον αθικτη η πλακα και το εχω κοντα δυο χρονια. Εχει πανω του και ενα χοντρο project στα καγκελα της ταρατσας.

Ισως τα αναλωσιμα στην παραπανω περιπτωση να μην ειναι τα οριτζιναλ, και περα απο αυτο, οπως ειπα να χρησιμοποιηθηκε το εργαλειο επιμονα με φθαρμενα γυαλοχαρτα. Το τελευταιο ειναι πιο πιθανο.

Γενικά αυτα τα πολυεργαλεία παράγουν πολύ θόρυβο; Το parkside για παράδειγμα εαν το χρησιμοποιήσεις ειδικά σε υψηλή ταχύτητα χρειάζεσαι αναγκαστικά ακουστικά.

Αν δεν φορέσεις θα βουίζουν τα αυτιά σου. Τα άλλα τύπου bosch dremel πως τα πάνε σε αυτο τον τομέα;

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά εργαλείων για κατασκευή επίπλων από ξύλο, κυρίως παλέτες. Πιστεύω ότι θα χρειαστώ ένα δραπανοκατσάβιδο και κάποια σέγα ή δισκοπρίονο για κοπή. Λογικά θα χρειαστώ και κάποιο έκκεντρο τριβείο. Υπάρχει κάποια πρόταση για συγκεκριμένα εργαλεία για αγορά κυρίως από Ελλάδα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλώς ήλθες Δημήτρη.
Μια καλή επιλογή είναι τα εργαλεία της σειράς Parkside που φέρνει το Lidl κατά περιόδους. Ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο νήμα http://avclub.gr/forum/showthread.php/117926-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-Lidl-A%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/page410

Ευχαριστώ! Τα κοίταξα και όντως είναι καλές ευκαιρίες. Σκεφτόμουν για δραπανοκατσάβιδο να πάρω το bosch gsb 10.8 επειδή θα το χρησιμοποιώ πιο συχνά. Για κοπή ξύλου σε ευθεία να προτιμήσω σέγα ή δισκοπρίονο;

Kαλως το Δημητρη!
Και τα δυο εργαλεια (και η σεγα και το δισκοπριονο) ειναι χρησιμα, και θα ελεγα απαραιτητα, αν ασχοληθεις με κατασκευες επιπλων απο ξυλο οπως λες.
Το κοστος δεν ειναι μεγαλο αν πας σε εργαλεια ρευματος. Αν θες μπαταριας, τα καινουρια 18βολτα με την ιδια μπαταρια που φερνει το lidl νομιζω οτι ειναι πολυ καλη αγορα.
Το 10βολτο GSB που αναφερεις, δεν θελει συστασεις, ειναι ενα αριστο κρουστικο που αν και ελαχιστο σε μεγεθος, ειναι ισχυροτατο.

Τωρα στο ερωτημα σου, για κοπη ξυλου σε ευθεια, σαφως το δισκοπριονο υπερτερει γενικοτερα και σε ταχυτητα και σε ακριβεια και σε ποιοτητα κοπης.

Ευχαριστώ πολύ. Σχετικά με το δισκοπρίονο, επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ παρόμοιο εργαλείο, υπάρχει κάποιος κίνδυνος κατά την χρήση του; Άρα χρειάζομαι σέγα, δισκοπρίονο, δραπανοκατσάβιδο και έκκεντρο τριβείο. Υπάρχει περίπτωση να τα πάρω όλα αυτά με 200-250 max; Η χρήση τους θα είναι καθαρά ερασιτεχνική και δεν είναι απαραίτητο να είναι μπαταρίας.

Tα power tools των ξυλοκατασκευων ειναι εν δυναμει επικινδυνα απο τη φυση τους, ιδιαιτερα αυτα που φερουν δισκο κοπης.
Μιας και αρχιζεις τωρα, θα ελεγα να ξεκινησεις με την σεγα που ειναι πιο ηπιο εργαλειο και βλεπεις. Περα απο εργαλεια μπαταριας/ρευματος πρεπει να παρεις και ορισμενα εργαλεια χειρος.

Ριξε μια ματια για το τι κυκλοφορει γενικοτερα και να παρεις μια ιδεα απο τιμες στην Ελλαδα.
https://www.kentrovidas.gr/

Από εργαλεία χειρός πιστεύω ότι έχω αυτά που θα χρειαστώ. Έχω κρουστικό και γωνιακό τροχό bosch αν χρειαστούν κάπου. Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.

Καλως το Δημήτρη! Σιγα σιγα θα τα αγορασεις ολα οποτε αρχισε με τα βασικά και προσθετεις σταδιακα. Ευθεια κοπη σε ξυλο πρόσφερει το δισκοπριονο.
Ολα τα εργαλεια θελουν σεβασμο και συγκεντρωση φιλε μου.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Σίγουρα όλα τα εργαλεία χρειάζονται προσοχή, αλλά μετά από κάποια βίντεο που είδα με δισκοπρίονα μάλλον δεν θα πάρω. Τα φθηνά πάγκου (περίπου 100 ) αξίζουν ή είναι για πέταμα;

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Σίγουρα όλα τα εργαλεία χρειάζονται προσοχή, αλλά μετά από κάποια βίντεο που είδα με δισκοπρίονα μάλλον δεν θα πάρω. Τα φθηνά πάγκου (περίπου 100 ) αξίζουν ή είναι για πέταμα;

δισκοπρίονο χειρός; γιατι μου φαίνεται αρκετά ασφαλές εαν γίνεται χρήση βάση προδιαγραφών και με λογική.

Ακόμη και στο έδαφος να πέσει κλεινει η μεταλική προστασία αμέσως μόλις ξεμαγκώσει απο το ξύλο.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορείς να την πάθεις με ενα τέτοιο εργαλείο οταν κάνεις σωστή χρήση.

Να μην φοβασαι Δημήτρη. Απλα να οργανωνεις και να πρατεις.
Τα φθηνα παγκου εχουν συνηθως θεμα με τους φραχτες.
Για εμενα το φορητο δισκοπριονο οπως λεει και ο Θοδωρής πιο πανω ειναι απο τα πιο ασφαλη εργαλεία.

Αν όντως δεν είναι τόσο επικίνδυνο θα το πάρω, γιατί σίγουρα θα μου χρειαστεί για ευθεία κοψίματα.

Αν πρόκειται να εργασθείς κοντά σε παροχή ρεύματος Δημήτρη προτίμησε τα μηχανήματα ρεύματος, είναι πιο δυνατά και πιο φτηνά.
Το δισκοπρίονο να το πάρεις.Αν υπάρχει η προσφορά που λένε στο Lidl πάρε τα δυο κομμάτια μπαταρίας(είναι πολύ καλή η τιμή) και περίμενε και για το δραπανοκατσάβιδο με την ίδια μπαταρία Αν δεν το έχει τώρα κάποια στιγμή θα το βάλει.
Ρίξε μια ματιά σε όλα τα νήματα με τις κατασκευές εδώ... θα μάθεις αρκετά πράγματα.Αλλά πρόσεχε έχουμε και πολλούς εργαλειομανείς εδώ μην πιστέψεις ότι όλα όσα βλέπεις είναι απαραίτητα.:flipout::flipout:
Σε ποια περιοχή αρμενίζεις ???

Όλες οι εργασίες θα γίνουν εντός σπιτιού, γι'αυτό δεν κοιτάω τα εργαλεία μπαταρίας. Από Κρήτη είμαι.

Ο Νικος το αναφερει επειδη ειναι ποιοτικα σε εξαιρετική τιμη και οι μπαταριες τους ειναι εναλλαξιμες.
Επιπλεον εμενα προσωπικά με εχει σωσει το δισκοπριονο μπαταριες με τις παλετες που βρισκω και δεν χωρανε στο αμαξι.
Κρητη που?
Καταγομαι απο Ρεθυμνο.
Κυριάκος

Κρήτη Άγιο Νικόλαο και από τον χειμώνα φοιτητής στα Χανιά.
Απλά πιστεύω ότι με τα ίδια χρήματα μπορώ να πάρω κάτι πιο ποιοτικό σε ρεύματος.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Έχω ένα Bosch GOP 300 SCE, έχω αλλάξει ήδη τη πλάκα λείανσης με νέα ή οποία τα έφτυσε και αυτή αμέσως. Δουλεύτηκε από αρχάριους, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται η χαμηλά ποιότητά του. Αν δείτε και τα σχόλια στο amazon πέφτει πολύ θάψιμο. Υπάρχει εναλλακτική καλύτερης ποιότητας ή πιο φθηνό από 17 που το δίνει ο Ντέτσικας;

t4vc5f.jpg

για να καταλάβω...σου χάλασε το σχρατσ που βρίσκεται στην πλάκα του εργαλείου? αν είναι αυτό, να ξέρεις ότι βρήκα σχρατσ αυτοκόλλητο το "χοντρό" που λένε σε μαγαζί με σιδηρικα-χρώματα, μιας και τα γυαλόχαρτα έχουν το "ψιλό", με μόλις 2 ευρώ. το αντικατέστησα σε ένα έκκεντρο που έχω εδώ και καιρό και δεν κατάλαβε τίποτα. από την μάνα του ήταν άχρηστο. απλά όταν το αφαίρεσα καθάρισα πολύ καλά την κεφαλή και αν και ήταν αυτοκόλλητο έβαλα επιπλέον κόλλα και έγινε "τσιμέντο".

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά εργαλείων για κατασκευή επίπλων από ξύλο, κυρίως παλέτες. Πιστεύω ότι θα χρειαστώ ένα δραπανοκατσάβιδο και κάποια σέγα ή δισκοπρίονο για κοπή. Λογικά θα χρειαστώ και κάποιο έκκεντρο τριβείο. Υπάρχει κάποια πρόταση για συγκεκριμένα εργαλεία για αγορά κυρίως από Ελλάδα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλώς τον... Πήγαινε σε Makita μεριά να βρεις την υγεία σου. Ρωτά και τον μαστρο-Babis. ;-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενικά αυτα τα πολυεργαλεία παράγουν πολύ θόρυβο; Το parkside για παράδειγμα εαν το χρησιμοποιήσεις ειδικά σε υψηλή ταχύτητα χρειάζεσαι αναγκαστικά ακουστικά.

Αν δεν φορέσεις θα βουίζουν τα αυτιά σου. Τα άλλα τύπου bosch dremel πως τα πάνε σε αυτο τον τομέα;
Υπάρχουν "αυτιά" και "αυτιά" (σοβαρολογω). Ανταποκρίνονται διαφορετικά σε συχνότητες. Ένα skil που είχα (και το οποίο έφαγε τα ψωμιά του πέρισυ, μετά από άπειρη χρήση Γενικής ανακαινησης) δεν με ζαλιζε. Βέβαια έχει να κάνει και με την ταχύτητα αλλά και με την δουλειά που το χρησιμοποιεις. Ένα Makita που πήρα στην συνέχεια δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα (δεν έκατσε η φάση) αλλά με "μηδενικό φορτίο" που το είχα δοκιμάσει μου φάνηκε πιο "γλυκό" από το skil.

Αν είχα τα χρήματα θα έπαιρνα ολόκληρο το σετ της makita ή bosch pro και θα ησύχαζα.. Όμως δυστυχώς θέλω να τα πάρω όλα με 200-250 max. Εξάλλου θα χρησιμοποιηθούν ερασιτεχνικά.