Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Aυτό πρέπει να εχει καταργηθεί Αχιλλέα.Ελλάδα δεν το βρίσκω παρα μόνο το αλλο που ποσταρε ο Σιφης , το MS8217.

πολύ καλό θερμοπίστολο σιλικόνης είναι το dremel 940 , για ερασιτεχνική πάντα χρήση.Εχει και αποσπώμενη μπρίζα για να το παίρνεις μαζί σου για κάνα πεντάλεπτο.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Aυτό πρέπει να εχει καταργηθεί Αχιλλέα.Ελλάδα δεν το βρίσκω παρα μόνο το αλλο που ποσταρε ο Σιφης , το MS8217.

Οπως σου πα στο πμ, πολυ ενδιαφερον φαινεται το Extech mn36 ...Μικρουλι και απο αξιοπιστη μαρκα..Θα τοπαιρνα, αλλα πριν λιγες μερες τσιμπησα ενα μικρακι Uni-T UT33D για την βαλιτσα μου..

ΑΑΑΑΑ ρε Χιωτη...ΜΕΣΑ θα μας πανε...μολις παρειγκειλα το gluePen... Κυριολεκτικα θα μου λυσει τα χερια στην δουλεια...πρωτη φορα το δα σημερα!

Για την πορτα που λες, δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να λυσεις το προβλημα με σιλικονη. Δεν βαζεις καμμια φωτο να δουμε τι ακριβως παιζει?

Ορίστε και οι φωτογραφίες. Γενικά το ξύλο στέκεται στην θέση του:

Αλλά πριν λίγες μέρες που το ξεσκόνισα κουνιέται, έχει ξεκολλήσει:

Και από ότι βλέπω, με θερμοκόλληση το είχε βάλει ο ξυλουργός.

Ναι βλεπω, ισως με τις πολλες ζεστες και την υγρασια χαραρωσε. Εχουν διαφορετικες ιδιοτητες το ξυλο και το αλουμινιο και αντιδρουν διαφορετικα.
Εβαλε σιλικονη γιαυτον τον λογο. Για να επιτρεπει καποια ελαστικοτητα στην κολληση αλλα μαλλον εβαλε λιγη. Εγω θα εβαζα εποξικη κολα.

Παντως μπορεις να βαλεις παλι σιλικονη. Νομιζω οτι το ηλεκτρικο bosch με το μακρυ ρυγχος θα ειναι καλυτερη αγορα για την συγκεκριμενη περιπτωση.

Κανονικά πρέπει να έρθει να το φτιάξει ο ξυλουργός που έβαλε την πόρτα, αλλά που να τρέχω τώρα...
Η αλήθεια είναι ότι το glue pen μου αρέσει εμφανισιακά, το οποίο είναι το 99,999999% της απόφασης... :flipout:

Πάντως υπάρχει και άλλο μπαταρίας:

https://www.skroutz.gr/s/2081113/Bosch-PKP-7-2-LI.html
Αν και εξαφανίστηκε από το site της bosch.

To ακροφύσιο (ο κώνος στην άκρη) δεν βγαίνει;

Βασικά, δεν ξέρω τι να κάνω... :flipout:
Να βάλω κανονική κόλλα; UHU;

[Edit: το βρήκα εδώ: https://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/pkp-3-6-li-3165140696739-199879.jsp]
524301_600_370.png

Ειδικά για την χαραμάδα που πρέπει να μπεί η θερμοσιλικόνη το θέλεις το μακρύ ακροφύσιο.

Εγω αγόρασα το ηλεκτρικό με το μακρύ ακροφύσιο που πρότεινε ο Μιχάλης πιο πάνω. Δεν στάζει κιόλας όπως και το μπαταρίας βέβαια.

Υπάρχει σιλικονουχα κόλλα (σιλικόνη) που είναι για να κολλάει αλουμίνιο με ξύλο. Γιατί θα πρέπει να βάλεις θερμοκολλλα? Να κλείσεις την χαραμάδα δεν θες?

μπορεί να το θέλει και για άλλη δουλειά το πιστολάκι.

Αλλιώς θα συμφωνήσω οτι αγοράζεις ενα σωληνάριο και κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.

Υπάρχει σιλικονουχα κόλλα (σιλικόνη) που είναι για να κολλάει αλουμίνιο με ξύλο. Γιατί θα πρέπει να βάλεις θερμοκολλλα? Να κλείσεις την χαραμάδα δεν θες?

Βασικά θέλω να κολλήσω το ξύλο στο αλουμίνιο, επειδή ήταν κολλημένο και ξεκόλλησε. Αν υπάρχει πρόταση για κόλλα, και αυτή δεκτή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μπορεί να το θέλει και για άλλη δουλειά το πιστολάκι.

Αλλιώς θα συμφωνήσω οτι αγοράζεις ενα σωληνάριο και κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.

Μπα. Κάπου παίζει να έχω και ένα φθηνό, δεν χρησιμοποιώ θερμόκολλα. Μια φορά θυμάμαι είχα κλείσει τους αρμούς μιας πλαστικής ντουλάπας στην αυλή.
Ούτε και ξέρω που βρίσκεται αυτό...
Απλά είπα επειδή είχε ήδη θερμόκολλα, να ακολουθήσω το ίδιο.

Συγνωμη εχω μπερδευτει, δεν καταλαβαινω εαν μιλαμε για σιλικονη η θερμοκολλα. Βιδες δεν μπορεις να βαλεις εκει; Συμφωνω οτι η εποξικη θα εκανε καλη δουλεια αλλα εαν ειναι πορτα και δεν εχεις καλη προσβαση θα καταλληξεις να εφαρμοσεις την εποξικη στο πατωμα παρα στο σημειο που θες.

δεν νομίζω να μπορεί να μπει βίδα, στο πλάι σίγουρα θα χαλάσει το φινίρισμα και θα φαίνεται. Από πάνω δεν ξέρω, αλλά αν έμπαινε δεν θα είχε βάλει ήδη ο ξυλουργός;
Θερμόκολλα εννοώ αυτό που βγάζουν τα πιστόλια που συζητάμε στο νήμα.

αν βγει ο συρμος και βιδωσεις την ταβλα πανω του απο μεσα προς τα εξω?

Είναι πολύ λεπτή. Ούτε εκατοστό. Και δεν με βλέπω για τόσο μεγάλη διαδικασία... :smile:

Είναι πολύ λεπτή. Ούτε εκατοστό. Και δεν με βλέπω για τόσο μεγάλη διαδικασία... :smile:

Αγοραζεις το Bosch gluepen γιατι ειναι χρησιμοτατο gadget και αγοραζεις και ενα σωληναριο κολλας σιλικονης για την επισκευη :)

Αγοραζεις το Bosch gluepen γιατι ειναι χρησιμοτατο gadget και αγοραζεις και ενα σωληναριο κολλας σιλικονης για την επισκευη :)

Και βάζω και το l-boxx στην παραγγελία;;; :flipout:
Προς το παρών παρήγγειλα 2 σωληνάρια από την κόλλα που πρότεινε ο Νίκος. Και θα πάω πράκτικερ για ένα πλαστικό σφιγκτήρα:

3630_31FS1.jpg

Και βλέπουμε... :flipout: